Børnefonden

Tænk hvis det var vores børn

Puha – jeg sidder med verdens største klump i maven og tårer, der presser sig på. Jeg har lige set en ny video fra Børnefonden mod barnebryllupper i det afrikanske land Mali.

Sagen er bare, at videoen foregår her i Danmark – og pigerne er danske. Forestil dig, at du som mor eller far åbner hoveddøren, og der står en voksen mand, som siger, han kender din 13-årige datter og vil giftes med hende.

Jeg har ikke selv døtre, men tanken om, at et barn eller teenager på kun 13 år træder ind i et voksenliv og skal være kone med ALT, hvad det indebærer er både kvalmt og skræmmende.

 Jeg tror, jeg ville skrige højt, spytte, sparke og ringe til politiet, sådan som én af fædrene i videoen er lige ved at gøre, hvis nogen ville tage barndommen fra mine børn.

Barnebrude er heldigvis ulovligt i Danmark. Her får de fleste børn lov til at være børn. Og selvom det også er forbudt i Mali, så bliver det praktiseret i stor udstrækning. 15% af alle piger i landet bliver gift, inden de er fyldt 15 år. Tvangsgift fordi mor og far er så fattige, at de ikke har anden udvej. Og fordi traditionen er sådan.

Og hvorfor ‘rager’det os ? Det gør måske heller ikke og alligevel. For tænk hvis det var vores børn, og os der var tvunget til at gifte vores børn væk.

Jeg har selv et sponsorbarn hos Børnefonden. Faktisk har vi haft 3 sponsorbørn på 20 år. Vi kan ikke ændre verden med et fingerknips. Men vi kan ændre livet for et barn ved at støtte det økonomisk og måske være med til at sikre det en fremtid. Lige om lidt er det jul – måske et ønske til under juletræet.

Videoen fik mig virkelig til at tænke på problemet på en ny måde. Se den her – måske sammen med dine store børn.

www.bornefonden.dk

Rigtig god weekend.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

Skriv et svar