Hvornår er man en rigtig kvinde?

Hvornår er man en rigtig kvinde?

Hvornår er man en rigtig kvinde?

Elsker min træning hos Marie Louise Cramer!

Jeg sidder i dette øjeblik og ser kvindefodbold på TV – og så er jeg lige kommet hjem fra sommer Camp. Jeg har trænet med 15 seje kvinder i dødløft, TRX, chin ups, birbies og andre maskuline ting. Og her fra sofaen tænker jeg : Hvornår er man en rigtig kvinde??

Jeg har altid været en drengepige. Korthåret, dyrket sport af den ikke feminine slags, bøvset højst i omklædningsrummet, moonet i spillerbussen og  badet med drengene. Kort sagt : Jeg var One of the boys.

Jeg duer hverken til langt hår eller meget høje hæle – men kompenserede i mine unge år med stærk rød læbestift, sort streg om øjnene, og tøj der afslørede lidt af de kvindelige former.

I dag har jeg nogenlunde fundet min stil, og det er klart nemmere at være “Line”, når ikke der ikke er regionale nyheder på TV at tage hensyn til og den beklædning, der hører sig til der. Nu kan jeg være både femininin, casual, sporty, afslappet, stadset ud afhængig af humør og situation.

Hvornår er man en rigtig kvinde?

Smykkedesigner Maiken Pade holder til på Lyngby Hovedgade 1H i Kgs. Lyngby

Spørgsmålet om rigtige kvinder dukkede op, fordi jeg har mødt en dygtig smykkedesigner. Jeg har det med smykker som med G-streng og hofteholdere. Der er ikke meget af det i min garderobe. Og jeg er af grunde, jeg ikke forstår ikke en, som mænd overøser med smykker, lingeri og blomster. Jeg får måske en vandpibe, en lampe, en parmesanost eller en sav. Men det er jeg sådan set også glad for!

Jeg har fået 4 ringe i mit liv af mænd, der stod mig nær. Og jeg går med 2 af dem i dag, selvom mændene for længst er fortid. Underligt måske – men ikke i min verden, hvor smykker ikke står øverst på listen over must-haves!

Nu har jeg så mødt en kvinde , der laver smykker, og som vil lære mig kunsten at bære smykker. Det glæder jeg mig til. For det er noget jeg aldrig har lært. Jeg har derfor heller ikke brugt penge på smykker og ure, som alenemor har der bare været andre ting, det var vigtigere.

Hvornår er man en rigtig kvinde?

Jeg følte mig helt kvindelig!

Og der er med garanti meget større ting, der gør, om vi er rigtige kvinder eller ej. Personligt har jeg født 2 børn. Jeg kan brødføde dem og mig selv. Jeg kan slå græs og klippe hæk. Tænde grillen og sortere affald på genbrugspladsen. Slå søm i og bruge min skruemaskine, samle et skab og meget andet. Måske er jeg i virkeligheden lidt mand !

For hvornår er man er rigtig kvinde ? Og er der noget der hedder en forkert kvinde ?

Det vil jeg gå og tygge lidt over i weekenden og gøre noget rigtig kvindeligt inden min ferie: Blive detoxet og bodywrappet i dag.

Ps Fodboldpigerne er så seje – også selvom de tabte til Holland i går…

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

9 kommentarer

 • G.

  22/07/2017 at 16:28

  Rigtig kvinde?
  Maskulin Beton kvinde
  Maskulin drenge kvinde
  Maskulin kvinde
  Drenge pige
  Feminin drenge pige
  Feminin sportsly kvinde
  Almindelig kvinde
  Almindelig feminin kvinde
  Meget feminin kvinde
  Feminin dulle kvinde
  Meget feminin dame kvinde
  Feminin dame kvinde
  Dame kvinde
  Kone type kvinden
  Jeg har altid været nysgerrigt omkring dette emne.
  Tit ses flotte/maskuline mænd – gå med kvinden i sit liv – som ligner typen den maskuline Beton kvinde eller maskuline/drenge kvinde – kvinder som er hetro. Jeg forstår den ikke? Tænker hvorfor vælger ham Mr. Rigtig ikke den feminine kvinde. Hvorfor vælger han så ikke bare en feminin mand. Men det må jo være kærligheden – ikke det ydre men det indre som tæller. Måske disse mænd vælger- som skyldes fælles interesser – god kommunikation – humoren og de bare svinger sammen.
  Line om du så tog jakkesæt og slips + kunstig overskæg vil du stadig være den feminine drenge pige – fordi du har så fint et ansigte og krop – at du udstråler det feminine – også med kort hår.
  Jeg var med til Danmarksmesterskab i kvinde fodbold (senior kvinder over 18 år) Jeg og en veninde var hentet fra junior holdet (piger under 18 år) for at hjælpe. 3 gange i 1979 og 80’erne.
  På træningslejer som sov vi i naturen i et kæmpe stort telt. Hver morgen var der en af kvinderne som lignede en hel million – vi andre lignede noget som var løgn…morgen ansigter/hår. Den meget meget feminine kvinde – når hun løb – løb hun på tæerne – som om hun havde højhælet sko på – selv om det bare var fodbold støvler – hun svingede sine arme/håndled feminint. Men hun var hammer gó til fodbold – kunne teknikken – godt bensving – fyre bolden af.
  Til Danmarksmesterskabet – 3 kvinder var af typen Maskulin Beton kvinder – Maskulin drenge kvinde – de skulle kontroleres af lægen om de var mænd eller kvinder – ret diskrimerende – en af dem var fra vores hold.
  Vi var nogle kvinder til Celine Dion koncert Kbh. 2017. Hvor blev vi skuffet over Celine Dion troppede op i hvid t-shirts med en masse tus skrifte på og et par jeans – der lignede hun en feminin drenge pige. Så tog hun til Stockholm og fyrede den af i en rigtig fræk sort sag-af en lille kjole – hvor hun lignede en meget feminin dulle kvinde. Øv- det gik vi glip af i Danmark.
  Ja – Line – kvinder kan mange ting selv – må prøve sig frem…Du har ret – vi skal selv finde os selv og egen stil.
  Det gør at – vi er rigtige kvinder.
  Gó sommer
  G.

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  22/07/2017 at 10:23

  Interessant problemstilling. En af de rigtig gode ting ved vores såkaldte moderne samfund er, at tidligere tiders stereotyper står for fald; der er sådan set ikke længere noget “rigtigt” setup for hverken kvinder eller mænd. Mennesker er mennesker, og alle er vi forskellige – lev og lad leve!

  Svar
 • Ole Hejl

  22/07/2017 at 00:03

  Jeg kan ikke lade være med at stille et mod spørgsmål, ” Hvad er en rigtig mand”?
  Jeg er mand, men en rigtig mand og en rigtig kvinde er kun stereotyper , sat op for at kunne adskille kønnene fra hinanden. Jeg laver mad, rigtig god mad, stryger selv mit tøj, laver selv skarpe pressefolder i bukser, syr selv knapper i, kan finde på at støvsuge mm
  Jeg elsker at snakke om alt muligt, mellem himmel og jord, er vel egentligt meget social, og har en evne til at mærke andre menneskers humør , og handle på det. Alt dette er vel tilhørende den feminine kasse. Men jeg kan også skille en traktor ad, bygge et legehus eller en terrasse, og samler både på køkken maskiner og værktøj. Sidste tilhører vel mande kassen.
  Er det ikke nok at sige at jeg er et menneske. Om vi går i kjoler eller bukser, bruger makeup eller cremer til fuldskægget, hellere vil strikke end skille traktor og plæneklipper ad. Du er et menneske, du har fået at vide at du er en kvinde og jeg en mand og ud flade kreterier har vi fået hver vores påvirkning i livet, som på et tidspunkt får os til at stille spørgsmålet, hvad er jeg egentlig,når jeg har dele fra begge kasser i mig?
  Menneske, Line…….. Menneske. Og i det svar er mulighederne uendelige

  Svar
 • Anne Willer

  21/07/2017 at 15:41

  Sjovt indlæg – synes det er sejt at kvinder kan gøre “mande”-ting, og i vores moderne verden støder jeg ofte på at kvinder ikke er bange for at tage fat. Det behøver ikke betyde, at man ikke kan være feminin og kvindelig samtidig. Har en skøn veninde som er totalt pink-bling-pige, har haft job som bankdirektør, og så har hun også lige sat fliser op i deres badeværelse – det synes jeg er sejt og det gør hende da bare til en sej kvinde – lige som dig:-). God ferie.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   21/07/2017 at 17:35

   Lige præcis… Jeg tror heller ikke, der er nogen Formel på kvindelighed. Vi må definere hver vores. ❤️

   Svar
 • Erik Haraldsson

  21/07/2017 at 13:39

  Hatten af for dig Line.
  Jeg er gift med en kvinde meget lig dig. Qua mit arbejde i Søværnet, så står hun tit alene med de evt problemer der måtte opstå. Og det går helt fint.
  Nuvel, så ligger der en lille liste når jeg kommer hjem 😊
  Dog måtte hun købe en ny græsslåmaskine, da hun ikke kunne starte den vi havde. Så nu har vi 2.
  Ha en fantastisk weekend.
  Bh
  Erik

  Svar
 • Rike Jørgensen

  21/07/2017 at 11:06

  Kære Line! Når man er født kvinde, så er man det med hver sin personlighed! Nogle gange kan vi da godt føle os mere femine end andre! Nogle mennersker får da også kvinder til at føle sig dejlig feminin, og jeg tror også at mange mener at det er helt ok at man i det store hele kan klare sig selv! Og at du er feminin er der sket ingen tvivl om!en af mine gode venner (mand) skal se vores fodboldpiger, og rigtig mange følger vores håndboldpiger! Ha’ en dejlig weekend. Kh Rikke

  Svar

Skriv et svar