Har vi en syg datingkultur?

Har vi en syg datingkultur?

Jeg har lige været en tur forbi datingsitet Tinder og swipet mig igennem et par hundrede mænd. Nydelige mænd bestemt. Og sikkert søde og reelle. Flere i min venindekreds er singler for tiden som jeg. Nogen er på sider som Elitedaters, andre på Match.com og andre igen på Tinder. Det er en jungle – og vi shopper mennesker, som var det havehynder i et coop-katalog. Har vi en syg datingkultur?

Jeg var til en middag forleden, og snakken faldt på, hvor man som mand/kvinde møder hinanden, hvis man ikke er til dating på nettet. I disse corona tider har det knebet gevaldig med lukkede arbejdspladser, cafeer, sportsklubber og fitnesscentre, og uden at have dokumentation for det, tænker jeg, at de mange datingsites har haft kronede dage.

Hvor findes kærligheden?

Jeg læste engang, at de fleste nye kæresteforhold netop starter på arbejdspladsen, i sportsklubben eller måske i børnenes skoler og institutioner. Altså ansigt-til-ansigt og i rammer, hvor der er et fælles udgangspunkt og referencer.

Og at dømme efter diskussionen under middagen, syntes langt de fleste at foretrække det direkte møde. Ingen swipe. Ingen småkække SMS eller anden skriftlig kommunikation. Bare to mennesker, der mødes ordentligt og pænt og ser, hvad der sker.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange mine singleveninder har grædt ’snot’ over mænd, de har mødt i datinglivet, hvor de investerer lidt (for meget) af sig selv i troen på at have fundet Mr.Right. Lige pludselig bliver linjen ’kold’ – beskederne og kontakten forstummer. Er de ’heldige’ bliver de fyret på en SMS, som det skete for en veninde for nylig. Hun havde inviteret manden til lækker middag – men han fik kolde fødder og droppede hende på en SMS.

Og jeg fornemmer, at der går et skår i hjertet hver gang. Vi mister troen på det modsatte køn,  og måske endda troen på og modet til at turde kærligheden.

Jeg har altid sagt til mig drenge, at man opfører sig med respekt og ordentlighed overfor andre – det gælder også i kærlighed. Og man bryder ALDRIG med et menneske, som man har set og haft et forhold til på en SMS. Det er uværdigt og uordentligt.

 Har vi en syg datingkultur?

Og så er det, vi er tilbage til overskriften. Den overfladiske SWIPE kultur, hvor mennesker reduceres til en ligegyldig figur, som man helt legitimt bladrer hen over og ’fyrer’ med et strejf. Præcis som var det havehynden, lampen, eller t-shirten, der ikke lige passer i farve eller stil.  Jeg tror, det påvirker mennesker, vores adfærd og syn på andre meget mere, end vi tror.  Og vi trænger til at få en ny datingkultur med respekt, ordentlighed og ærlighed som de store nøgleord.

Hvad tænker I?

Andre indlæg og dating/singleliv

Hvor mange må man date samtidig?

Mit datingliv på Match.com

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • Claus

  18/06/2020 at 22:43

  Jo dating er 🥵
  men line husker du Bulgarien 1997 og lidt tennis. Jeg husker din far gav mig et kram. Inden jeg rejste hjem. 😊

  Svar
 • Henrik V Blunck

  31/05/2020 at 08:25

  Det er i hvert fald en datingkultur, flere af os singler holder os fra. Det er SÅ overfladisk, og når man endelig får et match, og indleder en samtale, får man intet svar. Som om vedkommende lige skulle se, om hun ville få et match…
  Det er jo fair nok at søge bekræftelse, formentlig meget naturligt. Men hvis man søger seriøst, så er dating via Tinder eller dating.dk næppe vejen frem.
  Så jeg tror egentlig bare jeg fortsætter som hidtil. Altså som single, for hvis det er meant to be, skal hun nok sige til – og ellers lever jeg ganske fint med mit eget gode selskab. 🙂
  God pinse

  Svar
 • Thomas Larsen

  27/05/2020 at 17:07

  Det er en falsk datingkultur vi har. Og ALLE dømmer efter billede. Jeg har virkelig prøvet alt indenfor dating synes jeg. Sites, Facebookgrupper, apps. Og det eneste det kommer an på er udseendet. Gider ikke Instagram, da det flyder over med perfekt skønhed, og ALT handler om det!
  Jeg har skrevet til rigtig mange kvinder, men får aldrig svar tilbage. Så det starter allerede der for mig. Sådan en kvinde gider jeg ikke date hvis hun ikke kan svare tilbage. Det er normal høflighed man gør det. Enten om man er interesseret eller ej.
  Jeg er en mand på 43 år der desværre på grund af medicin i mange år er blevet svær overvægtig og kæmper med at tabe mig… Lider af angst. Har ligeledes diabetes 2 og lider også af søvnapnø, så jeg må sove med maske. Er heller ikke i arbejde grundet min angst…
  Det er ikke ligefrem de ting en eventuelt pige vil have… Og det er endnu sværere at skulle fortælle en eventuelt interesseret alle de ting også.
  Det har gjort jeg har isoleret mig selv, og passer mig selv og har trukket mig fra datingmarkedet. For der er simpelthen ingen kvinder der vil have sådan en mand. Det er ihvertfald hvad jeg har oplevet. Er endda blevet beskyldt for at sex sammen med mig næsten var umuligt, grundet min størrelse. Det var en jeg havde været på date med. Og det skrev hun efterfølgende til mig.
  Jeg søger så heller ikke en svær overvægtig kvinde med psykisk sygdom, da det er rigeligt JEG er ramt af det. Jeg efterlyser bare at man ville se mere på personen indeni, og hvordan man er som menneske.
  For så ville en eventuelt kæreste opdage at jeg har et hjerte af guld og det er stort og rummeligt. Har en fantastisk humor, meget af det og griner meget… Også af mig selv 🙂 Har selvironi. Super romantisk, åben, god at snakke med, loyal, følsom, eftertænksom, drømmende, nysgerrig og kan finde meget glæde ved helt små ting. Og jeg giver fantastiske bamsekrammere.
  Men de ting når jeg aldrig at vise før jeg bliver afvist.
  Det synes jeg er en falsk datingkultur. Og det har jeg ikke interesse i.

  Svar
 • Anette Sørensen

  27/05/2020 at 11:28

  Ja, det er en hård måde at date på, og hvis man i forvejen ikke har det helt godt med sig selv, så gør denne dating verden det bestemt ikke bedre. Hvis man beslutter sig for at mødes til en kop kaffe og inden for en halv time skal beslutte om der er kemi, så er det næsten bedre at droppe kaffen, eller drikke den selv.

  Svar
 • Leise

  27/05/2020 at 11:23

  Hvis jeg blot havde ser et billede af min mand, havde jeg nok ikke valgt ham.
  Vi har i år guldbryllup, og jeg er meget lykkelig og forelsket endnu❤️

  Svar
  • Anette Kirstine Jensen

   27/05/2020 at 12:01

   Jeg tror jeg er heldig i at have fundet min mand længe før det med apps kom på mode ☺️ Vi lærte hinanden at kende sidst i 20’ rene og har holdt sammen i snart 27 pt 💪🏻😀
   Var jeg single idag forblev jeg nok sådan .. datinglivet virker som en brug og smid væk kultur , det er skisme trist … og skal jeg være ærlig så tror jeg ikke kvinder er bedre end mænd ude i markedet 😞

   Svar

Skriv et svar