Det bliver dyrt at få ro

Det bliver dyrt at få ro

Mine søvnløse nætter er vendt tilbage. Fredag vendte op og ned på den ro, jeg havde fået i maven over min beslutning om at droppe min opslidende retssag mod mediekoncernen ALLER og folkene bag Se & Hør og den famøse kreditkortsag. Men det bliver dyrt at få ro. Meget dyrt.

Lige nu sidder jeg bare og ryster stille på hovedet og tænker: Tja, retfærdighed og rimelighed findes åbenbart ikke – heller ikke i en retsstat som vores.

Mange af jer kom med gode, konstruktive råd efter mit indlæg for nylig om sagen. Her spurgte jeg mig selv, om jeg ville have RET eller RO efter mange års juridiske slagsmål mod  Se & Hør. Du kan evt. læse indlægget her.

Jeg spurgte mig selv, om retfærdighed ikke VAR sket fyldest. ALLER, flere chefredaktører og journalister fra Se & Hør og den betroede mand i NETs (ham der i flere år tjente penge på at snage i og lække kendte menneskers kreditkort oplysninger til ugebladet) var jo dømt skyldige og havde fået både fængsel og bødestraf på 10 millioner kroner.

Var det så ikke nok? Og ville jeg ikke hellere have ro – end et muligt økonomisk plaster på såret?

Jo – mente de fleste af jer. Jo mente de fleste af mine venner og familie. Og min coach, som netop nu hjælper mig med at lære at fokuserer på de rigtige ting i livet, gik så langt og sagde: Slip det og tilgiv. Jeg besluttede derfor at droppe sagen. Jeg skrev til min advokat efter påske og følte mig lettet. Utrolig lettet.

Ikke mere ondt i maven over at tænke på erstatningssagen, og hvad udfaldet måtte blive af den. Ikke flere søvnløse nætter. Ikke mere dårlig energi. Ikke flere bekymringer om de historier og billeder, der igen-igen risikerer at rulles ud i pressen, når sagen kommer for retten til efteråret. Og ikke flere bekymringer om risikoen for en regning på flere hundrede tusinde kroner. Sådan som det gik politikeren Morten Helveg, da han krævede erstatning for, at Se & Hør havde snaget i hans kreditkort. Og TABTE.

Tilbage ville kun være sagsomkostninger til min egen advokat – troede jeg. For fredag kom overraskelsen:

ALLER-koncernen og Nets-kilden (altså manden der tjente penge på at sælge vores kortoplysninger) forlanger, at jeg betaler deres sagsomkostninger, hvis jeg dropper sagen! De øvrige ved jeg ikke endeligt endnu.

Og selvom jeg har min retshjælpsforsikring – så betaler man altid en selvrisiko. Min er 10% af det samlede beløb. Det betyder, at min regning for at få RO og kunne lægge sagen bag mig kan blive op mod 13.000 kroner eller mere. Det afhænger helt af, hvor meget en dommer afgør, at jeg skal betale.

Tilbage står jeg med alt andet end ro og en ualmindelig underlig smag i munden. Og jeg står med følelsen af, at retfærdighed er en by i Rusland og rimelighed et ord, der findes i ordbogen og ikke i virkeligheden.

For virkeligheden er:

– At Aller-koncernen har fået og betalt en bøde på 10 millioner kroner til statskassen.

-At flere redaktører, journalister og manden, der solgte kreditkort oplysningerne, har fået ubetingede straffe.

Hvorfor: Fordi de er skyldige og har forbrudt sig mod loven ved gentagne gange over flere år at hacke sig ind og snage i mit og andres kreditkort.

Jeg vidnede som en af de få under den famøse retssag, hvor de blev dømt. Og jeg ender nu med at skulle betale en større regning – og tilmed stå som ’taber’! Kun statskassen står tilbage som den store vinder.

Jeg skriver ikke for at ynkes. Jeg skriver, fordi jeg undres, og fordi jeg bliver bekymret på andre menneskers vegne, som er dårligere stillet end jeg, og som ufrivilligt bliver del af en retssag.

Og så spørger jeg mig selv: Får jeg mon nogensinde ro, før jeg har ført sagen helt til ende?

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • Eydrit R Mikkelsen

  30/04/2019 at 09:47

  Kære Line
  Hvor gør det mig ondt at høre hvor uretfærdig en situation du står i. Det er ingen retfærdighed i den her sag. Det er så langt ude. Hvor er de uordentlige, at de kan få sig til at opkræve dig for noget, de har voldt så meget svie og smerte. Det er så småt, så koldt uden nogen form for medmenneskelighed. Tænk at du skal betale til dem der har skadet dig for at få fred. De bedste ønsker til dig, tænker på dig. Kærlig hilsen
  Eyðrit ❤️

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   30/04/2019 at 09:49

   Tak Eydit.

   Jeg kan heller ikke selv have det.

   Men jeg tror alternativet er værre.

   Kh Line

   Svar
 • Erik

  29/04/2019 at 15:02

  Man må håbe, at dommeren kan se urimeligheden i deres forlangende og bortdømmer dem. Som du selv er inde på udspringer hele sagen jo fra klare og nu erkendte ulovligheder begået af Aller og den betroede mand fra NETS, så reelt set er det jo ikke dig der påfører dem evt. udgifter, det er i bund og grund deres egne ulovligheder. Man kan vel derfor godt argumentere for, at eventuelle udgifter de måtte få på grund af disse ulovligheder har de påført sig selv.
  Pøj,pøj med en forhåbentlig fair afslutning på sagen.
  KH, Erik

  Svar
 • Deborah

  28/04/2019 at 15:44

  Jeg er sikkert tungnem, men hvordan kan du skulle betale, når de har gjort noget ulovligt, og oveni er dømt for det? Det forstår jeg slet ikke. Plejer det ikke at være taberen, der skal betale evt. omkostninger og er det virkelig lovligt? Nej, skal sørme love for, der ingen anstændighed eller retfærdighed er til, hvis det vitterligen er rigtigt….Danmark er langt fra det samfund, jeg troede, og sådan tror jeg, vi er mange, der har det efterhånden…

  Svar
  • Nina Brask

   02/05/2019 at 12:44

   Hej Line.
   Det lyder dybt urimeligt, at du skal have udgifter ud af den sag. Jeg kan godt forstå dit valg om at droppe sagen, i håb om fred og ro. Jeg er selv meget tørstig efter retfærdighed, så jeg har selv et par retssager bag mig. (Alle vundet). Det var super hårdt mens det står på, men kampen var det værd. Måske jeg skal låne din coach😀😀
   Håber du finder ro og fred❤️
   Kærlig hilsen
   Nina

   Svar
 • Jens Højstrup

  28/04/2019 at 13:02

  Hejsa,
  Det virker helt urimeligt, hvis du ender med at skulle betale for deres omkostninger – bortset fra, hvis du har anlagt sagen mod dem og nu trækker dig, for så har du jo været med til at pålægge dem en økonomisk udgift. Men jeg tænker det ikke er tilfældet.

  Mvh
  Jens

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   28/04/2019 at 14:31

   Hej Jens.
   Sagen er jo kompliceret i den forstand, at staten anlagde sag mod ALLER efter en af de alvorligste hacker paragraffer. Derfor også den store bøde på 10 millioner.

   Under sagen kom det frem, hvem og hvormange der var blevet hacket. Nogle var blevet mange gange andre kun få. Men sagen tog ikke stilling til, om vi var blevet krænket (selvom hackerloven var overtrådt fordi S&H havde skaffet sig ulovlig adgang til vores konti ). Det skulle vi gøre enkeltvis.

   Så ja, vi har anlagt erstatningssag for en forbrydelse, der er begået og straffet i andet regi. Jeg har personligt måtte vurdere, at jeg kan ikke mere. Og med udsigten til at sagen kan køre flere år endnu er mit ønske at stoppe her og komme videre.

   Du kan sige, at jeg og de øvrige har påført ALLER mfl en udgift. Men sagen er anlagt, fordi de har begået grov kriminalitet mod os. Så grov at det udløste både kæmpe bøde og ubetinget straf.

   I den kontekst føles det helt absurd at pålægges deres sagsudgifter.

   Jeg håber du forstår, hvad jeg mener. Tingene er desværre ikke helt sort/hvide her.

   God søndag

   Svar

Skriv et svar