Du er ikke alene!

Du er ikke alene!

Ordene faldt for nylig under min allerførste coachingsession hos en anerkendt erhvervscoach. Jeg startede hos hende kort før påske med det formål at justere min kurs og rette fokus i min lille biks. Det blev en hård og øjenåbende lektion med mange sandheder. En af dem er denne: Du er ikke alene!

Jeg har aldrig været hos en erhvervscoach – så jeg var egentlig lidt blank på, hvad der ventede mig. Og jeg tænkte, at vi nok skulle kigge på min forretningsplan og andre mere strategiske ting. Men der gik ikke længe, før min dygtige coach gravede sig spadestikket dybere ind i min virksomhed. Og kernen i min virksomhed er jo: MIG.

Du er ikke alene!Jeg er ikke i krise på nogen måde, men indimellem mister jeg som andre overblik eller fokus, og det er her, coachen kommer ind i billedet. Mit liv er på mange måder dejligt, og min forretning kører fint. Men jeg kan som andre godt fortabe mig i bekymringer over, hvorvidt min kurs nu er rigtig, og om det holder på den lange bane. Hvorfor føler jeg mig stadig stresset i perioder? Kan jeg blive ved med få ideer til at blogge? Kan jeg blive ved med at skaffe nye kunder i butikken? Hvad skal jeg egentlig satse på – blog, medietræning, foredrag? Og kan jeg blive ved med at gøre alt dette ALENE? Du kender det garanteret.

Så da samtalen drejede ind på MIG som menneske, skete der pludselig ting, jeg ikke havde forventet. For min coach spottede øjensynligt ret hurtigt, at der var noget i min historie, som var med til at skabe rod i mit kompas og min måde at håndtere tingene på.

’Du kæmper for meget alene’ sagde hun på et tidspunkt og fortsatte: ’Du har valgt KONTROL fremfor RISIKOVILLIGHED. Men du behøver ikke være alene om alting. Du kan række ud! Finde nogle mennesker at sparre med. Kvinder og mænd med trækkraft’. Du er ikke alene’ messede hun.

Det kræver mod at starte forfra

Min dygtige og skarpe coach Charlotte Mandrup

Jeg bliver helt rundtosset af bare at skrive og genfortælle seancen, for hun ramte jo lige midt i bulls-eye. Jeg er nemlig vokset op og har lært at klare verden og dens udfordringer selv. Ikke fordi der ikke har været mennesker omkring mig, der gerne ville hjælpe. Jeg har bare ikke spurgt om hjælp. Måske fordi det var nemmest og fordi jeg vidste, jeg bedst kunne stole på mig selv. Jeg er sikker på, at mange andre kender præcis den følelse: At vælge KONTROL fremfor RISIKO.

Jeg skrev for nylig et andet indlæg, der handlede om at turde starte forfra sent i livet. Jeg havde netop hjulpet en ven, der som jeg var stoppet op midtvejs og havde ændret sin kurs. Du kan læse indlægget her. Noget af det, han og jeg talte om, var: Hvad er dit WHY… Hvad DRIVER dig. Jeg troede faktisk, at jeg selv havde helt styr på mit WHY…. Men da min coach, som det andet punkt i vores session spurgte mig om det, blev jeg faktisk tavs. For hvad er egentlig mit drive? Hvorfor skriver jeg til jer? Hvorfor hjælper jeg andre til at kunne formulere sig og optræde på en skærm? Hvorfor holder jeg foredrag? Hvorfor gør jeg de ting, jeg gør?

Jeg afslører ikke hele sandheden her – for det er lidt mere personligt end som så. Der kom mange ord og forklaringer ud af min mund. Men et ord stak ud og blev sagt med en tyngde og en kraft som adskilte sig fra de andre. Ordet: Retfærdighed. Og det må så hænge lidt her i cyberspace indtil næste coacing session.

Du er ikke alene!For nu er jeg gået i gang med de ’hjemmeopgaver’, der følger med mit coaching forløb. For hvis jeg vil have noget ud af det, må jeg gøre som vi aftaler. Det er sjovt, det er krævende men allermest er det givende.

Hvis du nogensinde får en chance for et personlig coachingforløb – så GØR det. Eller bed om det i din næste MUS-samtale. Jeg er allerede blevet meget klogere.

Min coach hedder i øvrigt Charlotte Mandrup, og hun har skrevet en rigtig nyttig bog til mennesker som, os der drømmer om en ny start og en 3.karriere. Den hedder MIG A/S, og jeg har fået lov til at dele en bunke bøger ud.

Skriv ‘MIG’ , dit navn og din email i kommentarfeltet, så trækker jeg lod blandt jer, der deltager.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

206 kommentarer

Skriv et svar