• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Nå, så Helle Thorning bruger botox – og hva’ så?
Nå, så Helle Thorning bruge botox - og hva' så?

Nå, så Helle Thorning bruger botox – og hva’ så?

Overskriften er tyvstjålet. Det indrømmer jeg blankt. Fra min morgenavis i går, hvor Berlingskes dygtige Birgitte Borup uddeler verbale lammere til alle de intolerante stemmer fra ’Facebook-kloakken’, som hun så malende kalder dem. Og helt ærligt, jeg ku’ ikke være mere enig: Nå, så Helle Thorning bruger botox – og hva’ så?

Jeg er selv gået glip af forhistorien, fordi jeg fulgte valget på TV2. Men den starter på valgaften i sidste uge, hvor Helle Thorning tonede frem på skærmen som kommentator på DR TV sammen med en anden tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

’Helle Thorning så som altid brandgodt ud i pink jakkesæt. Rødprikket skjorte og stiletter. Faktisk så hun en del yngre ud end den årgang 1966, hun er, og det er åbenbart en forbrydelse’, skriver Birgitte Borup i sin fremragende kommentar, som du kan læse i sin fulde længde her.

Nå, så Helle Thorning bruger botox - og hva' så?

Birgitte Borups kronik i Berlingske i går

Det er ikke lykkedes mig at finde den Facebook-tråd, hun skriver om i sin klumme, men jeg fandt en anden tråd, som hun omtaler. Nemlig fra mode- og vikingekyndige Jim Lyngvild. Han trækker lige de kvindelige TV-været ind i botox-kritikken. De ligner nemlig ’nogen der er på prednisolon’ ( altså sådan nogle med runde måneansigter). Og jeg skal love for at udskammerne står i kø med de politisk korrekte meninger. Lige som de gjorde med Helle Thorning, der ifølge min Berlingske fik kommentarer som ‘Barbie-look’ og ‘stupid politiker’. Jeg græmmes over parnasset og den manglende tolerance.

For der er noget, jeg simpelthen ikke forstår: Hvorfor må Helle Thorning, tv-værter, skuespillere, bibliotekaren, skolelæreren eller damen i Matas ikke bruge botox eller fillers, hvis det gør dem bedre tilpas?

Hvorfor er det omvendt i orden at farve hår, blege tænder, tatovere øjenbryn, få kunstige negle, øjenvippeextensions, tage kollagenpulver, bruge dyre rynkecremer og alt det, som en stor del af den kvindelige og mandlige befolkning bruger penge på og lægger krop, rynker og hår til. Jeg fatter det ikke!

Hvad er det for en smålighed, vi udviser for lige præcis den ene måde at holde sit udseende ved lige på? Og ærligt – har vi ikke bedre ting at tage os til end at kritisere hinanden for, hvordan vi vælger at forvalte vores tid, penge, udseende og deriblandt rynker?

Nå, så Helle Thorning bruger botox - og hva' så?

Fra Jim Lyngvilds FB-side

Jim Lyngvild skriver sympatisk nok, at ’man må altså gerne få rynker, BARE fordi man er kvinde’. Men hvis vi nu skal være helt ærlige – så må kvinder faktisk heller ikke det. Jeg hører tit kvinders udseende blive kommenteret negativit: ’Hun er da kommet se at se gammel ud, ’Ej, har du set hendes hals’, ’der skal vist noget til at glatte det fjæs ud’ bare for at nævne de almindeligste kommentarer. Det er stadig kvinders lod at udseendet spiller en større rolle end hos mænd.

Alle har ret til at have en mening om botox og fillers. Men jeg synes ikke, vi har ret til at ’shame’ dem, der vælger at gå den vej. Det er DERES sag og ikke andres. Hvis du elsker dine rynker – så fint med det. Men respekter dog, at andre måske har det anderledes og gerne vil vedligeholde deres udseende. Hvem siger i øvrigt, at det ene er mere rigtigt end det andet? Må man så heller ikke få ny hofte, knæ, tænder eller briller, fordi det er naturligt, at vores krop og kropsdele ældes?

Vi kan godt være helt enige om, at nogen kommer til at se ’kunstige’ ud, når behandleren har fyldt for meget ’filler’ i læber eller kinder. Eller hvis al mimik er forsvundet af for meget botox. Og jeg er ret sikker på, at de mennesker, det sker for, SELV ærgrer sig over det.

Så gode følgere: Giv hinanden et break. Vær rummelige og respekter hvad andre kvinder gør i stedet for at fordømme. Hvis Helle Thorning bruger botox – hva’ så?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

15 kommentarer

 • Lars

  03/11/2020 at 21:38

  Jeg synes det er synd for hende. Man skulle tro at en kvinde som har præsteret så meget som hende havde selvtillid nok til at ælde på en naturlig måde. Og det er også synd at hun ikke selv kan se hvor kunstigt og defekt det ser ud.

  Svar
 • Daniella Laubech

  21/07/2020 at 16:52

  Jeg må erkende èn ting: Jeg er så inderlig ligeglad med, hvordan en dame som Helle Thorning ser ud. Jeg erindrer nemlig ikke, hvordan kendte ser ud, når først de er ude af billedet. Jeg har andet at tage mig til end at glo på kendisser og endnu endnu mindre lyst til at skrive om dem. Jeg er en af de mange skribenter på Facebook, som her kan skrive sin mening om stort og om småt. da man ikke som ukendt ældre har nogen somhelst mening i TV, som de kendte har. Jeg er indehaver af en profil, som mange skriver til.
  Set fra mit synspunkt, må alle gøre ved deres udseende hvad de vil – det kommer ikke mig ved. Mine klummer eller satireindlæg handler ikke om Botox, store læber, barme eller numser. Jeg skriver mere om sociale ting.
  Men nok om det. Mit liv er for kort til at forarges over de tiltagende plasticoperationer, som flere – både kendte og ukendte lader sig underkaste. Disse plastic-kirurgere har kronede dage i denne tid. Fred være med dem.
  Jeg huskede heller ikke Line Baun Danielsen, før jeg tilfældigvis klikkede mig herind. Damen var vist meget på skærmen i nogle år. Til trods min store glemhed må jeg indrømme, at emnet her er sikkert interessant for mange, men spørger man mig, om hvad jeg mener om Helle Thornings læber før og nu,vil jeg trække på skulderen og sige: Nå!!!!!

  Svar
 • Alexander Amargós Petersen

  20/06/2019 at 21:58

  Da jeg var barn i 90erne, husker jeg hvordan det med plastikkirurg som noget lettere utroligt og mystisk, idag er det ændret . Det er blevet meget normalt at bruge botox, og hvis man ønsker at gøre det ,eller at lade være er det op til en selv.

  Svar
 • Karin

  18/06/2019 at 06:35

  Kære Line
  Indrømmet; jeg smilede ved Jim Lyngvild’s kommentar. Og jeg smilede mindre ved Birgitte Borups kronik. For hun negligerer fuldstændigt det faktum, at mange kvinder der aldres lever under et pres på, at udseendet ikke må aldres. At fokus på udseendet sender piger og kvinder ud i en evig kamp for det “perfekte”. Derfor synes jeg diskussionen ligger et helt andet sted og ikke handler om, hvorvidt Helle Thorning må få/har fået botox eller ej, men mere om, hvorfor vi har behov for at se yngre ud og fortsat bedømmes på vores udseende? Hvor kommer det pres fra? For ærlig talt, hvem har ikke noteret sig, at stort set alle kvindelige TV-værter +40 har fået samme “måneansigt”….. og jeg nægter, at tro, at det er upåvirket af tidens skønheds krav.

  Svar
  • Elisa

   14/12/2022 at 12:39

   Jeg giver dig helt ret. Og hvis man skal efterleve dette botox/filler/ansigtsløftnings ideal skal man jo også have råd til det, og det er vi faktisk nogle, der ikke har.

   Svar
 • Bettina

  17/06/2019 at 18:41

  Det minder mig om at jeg så et interview med Jane Fonda som sagde at hun faktisk var lidt pinlig over at være røget med på den vogn og at hun ikke følte sig som en rollemodel for yngre kvinder pga det. Især yngre kvinder spejler sig i de kendte, og alt for mange begynder for tidligt mente hun (noget i den stil sagde hun). Samtidig sagde hun også, at faktum var at hun har bemærket at veninder omkring hende ikke får noget sex når de er over 50 hvis ikke de får botox, fillers og andre skønhedsoperationer. Der blev jeg forarget! Ved godt det er Hollywood men alligevel, det er jo lidt at et pres… Personligt, synes jeg folk må gøre hvad de vil, og jeg synes generelt at danske skønhedsbehandlere er dygtige så det ser naturligt og flot ud. Jeg har selv researchet rigtig meget på internationale artikler omkring det, da det er noget stof der kommer ind i huden, og jeg ville gerne forstå det helt præcist. Jeg ville gerne have prøvet en soft version af noget restylane feks, det naturlige look, for jeg er da forfængelig og elsker at se godt ud, men desværre er der risici hvis man har en auto-immun sygdom som jeg har, så jeg tør simpelthen ikke hverken det ene eller det andet. En auto-immun sygdom kan blive værre, og der er mange online som også fortæller de taber masser af deres hår så der er nogle risici forbundet med det. Hvad jeg ikke bryder mig om er når kvinder kritiserer hinanden, det er så trist!!! Jeg synes personligt at ambassadørerne for N’age de ser bragende godt ud, og det ser meget naturligt ud! Jeg synes kun det er fedt at der altid er udvikling, og nye produkter der kan få os til at føle os flotte og feminine.

  Svar
 • Lise Rademacher

  14/06/2019 at 13:18

  Hej Line
  I disse forargelses-tider bliver jeg lige lidt forarget 😉 Hvordan kan du sammenligne botox og en ny hofte? Nye hofter får folk jo kun, hvis de gamle er nedslidte og ikke “for et syn skyld”. Hilsen og god dag – Lise

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/06/2019 at 16:26

   Hej Lise.

   Jeg drager sammenligningen, fordi nogle af kommentarerne er gået på, at man må acceptere alderens tegn og slitage.

   Jeg ved godt, det kan lyde provokerende. Men jeg mener stadig, hvor går grænsen.

   Kh Line

   Svar
 • Vibeke Fischer

  14/06/2019 at 10:59

  Hej Line !
  Det er fuldstændig rigtigt,at enhver må gøre, som han/hun lyster. Men det rykker ikke ved den kendsgerning, at det ofte bliver med et fatalt resultat. Alle de kvinder, der får “pumpet” læberne op, ligner sugemaller. Og med hensyn til Helle Thorning er det virkelig synd, for hun var så naturlig smuk, besad en sart skønhed, som nu er ødelagt, synes jeg. Men er jo forskellige og har vores egne meninger 🙃 God weekend og kærlig hilsen Vibeke 🙋🏻‍♀️

  Svar
 • Linda Jørgensen

  13/06/2019 at 14:42

  Hej Line,
  Du har helt ret i at vi må se ud som det nu passer os. Nogen er til det naturlige, andre synes der skal pyntes lidt hist og pist. Der hvor jeg står af, er når det ikke ser naturligt ud mere.
  ’Helle Thorning så som altid brandgodt ud … Faktisk så hun en del yngre ud end den årgang 1966, hun er’ … nej det synes jeg så ikke at hun gør. Jeg synes det er ærgerligt at hun ikke ser naturlig ud mere, for det synes JEG ikke at hun gør. Men det må hun da helt selv om.
  Når jeg ser reklame for fillers i læber – hedder det det? – så tænker jeg ‘de der læber mangler da ikke noget, hvorfor skal der sprøjtes noget i?’. Mange gange synes jeg det går over gevind, og vi bliver hele tiden smidt i hovedet hvordan vi SKAL se ud for at få selvtillid og have det rigtige look, og måske derfor mange bliver bange for at blive ældre. Gør som du vil – men prøv at mærke efter om det VIRKELIG er dét der gør dig glad 😀 … bare min mening.

  Svar
  • Elisabeth

   13/06/2019 at 23:06

   Folk må gøre, hvad de vil.
   Men det er nu altså ikke alle, at det klær’ med BOTOX osv. Personligt syntes jeg, at Helle var kønnere før, bare for og ta’ hendes eksempel.

   Svar
 • Sanne Green

  13/06/2019 at 11:55

  Hej Line,
  Først, jeg er ked af at jeg ikke er begyndt at følge din blog før nu, for den er virkelig skøn. 🙂
  Dernæst, ja, det må dælme være folks egen sag, og selvfølgelig må vi ha’ en mening om det, UDEN at blive til internet-“trolde”. Jeg er personligt ikke til botox og det alt for kunstige look, og kan ind imellem godt blive bange for at det bliver normalen, så vi andre bliver de underlige. Men det sker nok ikke. Rigtig go’ dag. 🙂
  kh Sanne (måske du husker Max fra ishockey) 😉

  Svar
 • Linda Fritzner

  13/06/2019 at 11:48

  Selvfølgelig er det folks helt egen sag at få forskønnende béhandlinger. Det virker bare som en hårfin grænse for, hvornår det netop er forskønnende og virker elegant til at kvinderne ligner en havenisse, og det er altså ikke klædeligt.

  Svar
 • tina/mormormedstiletter

  13/06/2019 at 11:17

  Jamen, du har så meget ret, Line:)
  Lad det nu være den enekeltes egen sag og vi må jo formode, at man har sat sat grundgt ind i konsekvenserne af det indgreb, man ønsker at få foretaget.
  Som du skriver, så er det jo helt individuelt, hvad der får et menneske til at føle sig bedre tilpas.
  Ærgerligt, at nogle er så uptight og måske misundeligt, at de ikke under andre succes’en uden at skulle tvære dem ud:-(

  Svar

Skriv et svar