Gamle venskaber som aldrig ruster

Gamle venskaber som aldrig ruster

Jeg kender ingen, der kan undvære venner i sit liv. Men jeg kender mange, som i løbet af et langt liv skifter ud i vennerne undervejs – fordi vi udvikler os og forandrer os. Og så er der de gamle venskaber som aldrig ruster.

Gamle venskaber som aldrig ruster

Stine

Gamle venskaber som aldrig ruster

Giiitte

Troels Kløvedal skrev engang om gamle venskaber og familie: de er vigtige, fordi de har været vidner til vores liv. Jeg ved ikke, om jeg selv er en trofast og god ven eller veninde – men jeg har faktisk mange venner, jeg har kendt en menneskealder. Og så har jeg  kun en håndfuld helt tætte veninder, som jeg når at se og snakke med i hverdagen. Og dem ville og kunne jeg ikke leve uden. De er vidner til mit liv. Græder og griner med mig. Og vi deler stort og småt. Diskuterer eksmænd og ekskærester, når det er tiltrængt. Tissekoner, bryster, hår og hvad der ellers dukker op på en solid venindedagsorden. Men jeg har også gamle veninder og venner, som jeg altid kan ringe til, hvor tiden har stået stille på den gode måde, når vi endelig ses, og som jeg ville smide alt for, hvis de havde brug for mig.

Gamle venskaber som aldrig ruster

Søs

Hvorfor tænker jeg på det nu midt påsken, tænker I nok…. Sidder hun mon trist og ensom og keder sig i sit singleliv her i påsken ??

Men nej, nej på ingen måde. Det handler om, at min lokale ishockey klub (Gentofte Stars) spiller DM finaler lige nu mod Esbjerg for første gang i klubbens historie. Og efter ikke at have set en dansk ishockeykamp i årevis, så har jeg været i min gamle klub 3 gange på en måned og skal af sted til kamp igen i aften.

Det har været som at skrue tiden mange år tilbage. Til Line 20 år der levede sit liv i skøjtehallen med alle de fantastiske venner, veninder, kærester, holdkammerater, vilde fester, dramaer og storslåede koncertoplevelser på Gentofte Stadion dengang i 80’erne.

Gamle venskaber som aldrig ruster

Hanne

Mange har jeg ikke set i årtier, og da jeg dukkede op til kamp for en måned siden, så var mange af de gamle kendte ansigter der igen. Godt nok i en ældre version. Men med mange var det som om, snakken bare fortsatte, hvor den sluttede dengang.

Ukompliceret, naturligt mega hyggeligt og med hundredevis af historier og minder, der pludselig ruller over nethinden. Og man står der og skraldgriner over, hvordan vi ku feste til den lyse morgen og gå direkte til kamp. Og hvordan vi gik til kanten i kærlige drillerier, når nogen sku giftes og hjemmet og toiletterne blev pakket ind i vita wrap.

Nogle venskaber bliver slidt op som et ægteskab – der er ikke mere at give og tage. Der er ikke engang overskud til at være sød… Som en ex-veninde der engang sendte en mail og skrev: “Du danser som en sæk kartofler”, da jeg deltog i Vild med Dans. Hun havde nok ret – men knap så venskabeligt at skrive (og nej det var ikke for sjov).  Og så er der venskaberne, der får nyt liv, når omstændighederne passer. F.eks når ungerne er store og venskaber ikke hængt op på forældregruppen fra skole eller sport.

Om et par timer skal jeg stå og skråle i skøjtehallen med Michelle, Tine, Lisbeth, Linda, Lisbeth, Ottesen og alle de andre gamle. Det er stort, og det bobler af begejstring i mit hjerte.

Gamle venskaber som aldrig ruster

Tine, Michelle og Linda

Og jeg tænker på Peter Plys og Grisling: “Vi skal være venner for altid ikke også Plys, spurgte Grisling. Endnu længere end det, svarede Peter Plys.”

Hvad betyder venskaber for dig??

Og iøvrigt… Tak til min dejlige Tine øverst !

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  16/04/2017 at 18:19

  Er så fuldkommen enig. Hellere nogle FÅ rigtig gode venner frem for en stor og tyk adressebog med folk, som ikke kan acceptere den ene eller anden beslutning. Venner bakker hinanden op, skælder hinanden ud privat, men bakker altid op – uden at være hverken bedrevidende eller nedladende. Tak for dit blogindlæg. Det er så livsbekræftende!
  Og sidst men ikke mindst, et stort tommel-op for din optræden på Go’ Morgen Danmark. Det var super hyggeligt, og du strålede som en sol. Det var en god måde at stå op på en søndag på. Tak. 🙂

  Svar
 • Ilse Drost Hansen

  15/04/2017 at 12:07

  Du har så ret der er venskaber der holder livet ud , de gamle venskaber er dem som er med til at holde minderne i live og de nye venskaber er med til at udvikle dig og tager dig med på nye eventyr og ingen af venskaberne kan man undvære. Hurra for venskab 😍

  Svar

Skriv et svar