• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Har du en plan for resten af dit liv?
Har du en plan for resten af dit liv

Har du en plan for resten af dit liv?

Måske ligger du lige nu på en smuk strand og ser ud over havet og tænker. Tanker om hamsterhjulet, der venter, når du kommer hjem. Tanker om, hvorvidt du lever det liv, du gerne vil leve her midt i livet  – indtil pensionen kalder. Jeg ved godt, hvad jeg vil, når det sker. Hvad med dig ? Har du en plan for resten af dit liv?

Har du en plan for resten af dit liv

Det her er mit kontor idag… Og ofte sidder jeg og arbejder i morgenkåbe!

Mange af os er vores arbejde. Vi aner faktisk ikke, hvem vi er, hvis vi IKKE arbejder. Arbejdet er vores identitet – og det er godt i nogle sammenhænge, men svært i andre. Den problematik HAR jeg været igennem, da jeg gik ned med stress og måtte revidere hele mit liv. Inklusive mit arbejdsliv. Jeg er ikke længere tv-værten Line Baun Danielsen. Men den tidligere tv-vært, ligesom jeg er tidligere ishockeyspiller, tidligere kone og tidligere småbarnsmor. Og en masse andet tidligere.

Min plan er ikke, at jeg fremover skal være TIDLIGERE et eller andet. Jeg skal være og gøre noget i nuet. Og jeg er allerede noget i mit nye nu: Jeg er selvstændig kommunikationsrådgiver. Jeg er blogger. Jeg er mor til næsten voksne børn. Jeg er rejselysten. Jeg er livsnyder. Jeg er kvinde med styr på økonomi og livet (næsten). Er det ikke noget?

Jo, de damer og herrer. Det er mega meget! Sæt jer lige og tænk over, hvad I er! I er et stort gode for samfundet, hvis I vælger at se på det på den måde. Jeg smiler tit over min gamle (nej ældre) mor, der tidligere hver onsdag lavede frivilligt arbejde. Hun bliver 80 næste gang og holder lige en pause med frivillige efter 2 en halv måneds sygdom. Men når hun er helt frisk igen skal hun, som hun siger:”Ud at gå med de gamle, igen”.

Og så er der min fantastiske papmor på 76 år, der trods leddegigt passer min nevø på kun 1,5 år så ofte, hun kan. Tager på venindeture, går i biografen, passer hus og have til perfektion.

Har du en plan for resten af dit liv?

Jeg drømmer om at prøve lykken i New York, inden det er for sent!

For alder er jo ingenting, hvis man sætter den i perspektiv, og hvis man lægger eller har en plan, hvor man til enhver tid har en opgave og er nyttig. Jeg tror det værste, vi som mennesker kan gøre, er at sætte lighedstegn med titlen på visitkortet og vores identitet.

Mennesker er meget mere komplekse og sammensat end det, et visitkort og en titel fortæller. Vi er mange ting: Mor, far, datter, ven, kone, mand, frivillig, sportsmand/kvinde, levemenneske, globetrotter osv.

Men mange hænger alligevel deres identitet på det, vi tjener vores penge på. En dag er det slut, og så er det op ad bakke at skulle redefinere sig selv så sent i livet.

Så har du en plan for resten af dit liv og dit ego? Hvem er du, og hvad vil du, når timeglasset løber ud på arbejdsmarkedet ? Jeg tror, det er klogt at starte sine overvejelser i tide. At få lavet en liste over ting og mål, vi gerne vil nå, inden det er for sent. Og i øvrigt sørge for at spare op – det bliver nødvendigt for vores generation, hvis vi vil have noget at leve længe af til den tid. Jeg hører til de heldige, der har indbetalt til pension via mit arbejde, siden jeg var 28. Og selvom jeg ikke har et fuldt overblik over, hvad der står på kontoen til den tid, så tvivler jeg på, at der vil være folkepension til os alle om 10-20 år, og derfor vil mange af os være afhængig af vores egen opsparing.

Har du en plan for resten af dit liv?

Nyd livet. Sæt dig mål – og forfølg dem!

Hvad vil jeg så ? Jeg vil rejse, leve og afprøve de mange uafprøvede drømme. Flytte til New York med min yngste en tid og være fluen på væggen, der iagttager verden på ny. Jeg vil udforske og være nysgerrig, som var jeg 25.

Og hvis jeg er nødt til at arbejde for, at planen lykkes, så vil jeg tage de jobs , jeg kan få og lære af dem. Når jeg bliver 68, er jeg i den grad ’tidligere’ alt muligt. Men jeg er også nyudsprunget pensionist og livsnyder.

Den plan kan jeg faktisk rigtig godt lide. Hvad er din plan?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

10 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  24/07/2018 at 06:31

  Min plan er så åben, at jeg er modtagelig for mange veje. Hidtil har planerne været lukkede i én bane, og hver gang dén knækkede måtte jeg planlægge helt forfra. Det har gjort, at jeg holder flere kanaler åbne fremadrettet, og påregner, at der kommer endnu flere forandringer de næste tyve år ift de seneste tyve. 🙂

  Svar
 • Hanne Rask / Raskeriet.dk

  23/07/2018 at 12:21

  Ja, jeg er jo sådan en, der tror på, universet altid har en større plan med os, end den vi selv har😉, ikke desto mindre er det godt at have drømme, og lytter man til sin sjæl, går man ikke forkert…😄. Dagens spirituelle indspark herfra – og dermed god solskinsdag til alle…😄😘

  Svar
 • Lillian Harris

  22/07/2018 at 23:58

  Hej Line. Jeg har ændret mit liv det sidste årstid. Arbejdede et sted hvor der var negative mennesker og jantelov. Man skulle ikke komme og være overskud agtig. 😕 Jeg var så heldig som 58 årig at få nyt arbejde hvor jeg får love at bruge mit åverskud, min kreativitet, mit lyse sind og min kærlighed og interesse for mennesker. Jeg var en ok bowler og medlem af bestyrelsen som kasser nogle år og formand nogle år. Der var så mange negative mennesker at jeg stoppede i bestyrelsen og helt holdt op med at bowle. Nu køre mut liv på skinner og jeg er så glad. 😆😃. Tilbage i 1997 var jeg sosu elev hos din søde mor i Nykøbing F. Også en dejlig tid. Ønsker dig alt det bedste for dig og dine. ❤

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   23/07/2018 at 00:05

   Hej Lillian og alle Jer andre.

   Tak for dejlige indspark og historier. Det er så vigtugt, at vi kan inspireres og kære af hinanden. Så tak for at I deler.

   Og Lillian – det fortæller jeg min papmor imorgen.

   Kh Line

   Svar
 • Claus

  22/07/2018 at 14:41

  Meget enig med dig Line. Jeg har selv tidligere prøvet at gå totalt kold med stress relateret depression. Det har fået mig til at stoppe op med mellemrum og lige holde øje med at jeg ikke er på vej ned af den samme gade igen. Og så er jeg blevet meget bevidst om hvad jeg vil med livet. Det er simpelthen for ærgerligt hvis der lige pludselig er gået 10 år man ikke rigtig ved hvad der blev af. Jeg har selv en ret speciel måde at leve mit liv på, uden fast bolig og uden børn. Men det er det liv som passer mig. Og jeg bliver altid i godt humør når jeg sidder og tænker på hvad jeg skal de kommende måneder. Håber at mange andre personer husker at stoppe lidt op og tænke over hvad de vil med livet. Vi er jo skide heldige at leve i en tid hvor de fleste ting er vores eget valg, i modsætning til vores bedsteforældres generation, hvor mange ting vi tager for givet idag ikke var mulige.

  Svar
 • Jan Sloth

  22/07/2018 at 13:33

  Hej Line
  Synes dit blok mangler list dybde. Ja det er self. Din “virkelighed” men graden af når of hvis er jo fremherskende, lev dog drømmene nu. Hvirfor vente til 68, alderen er jo til at mærke også nu. Det er da langt friere at tænke hvorfor ikke back packe nu. Måske vil du aldrig BLIVE 68. Hvis glasset er halvt fyldt kan set stadig vælte. Men før det vælter, ja så lev du bestemmer stsdig over indholdet. Hæld det dog ud mens du selv kan styre hvor det skal lande. Knus men ellers ok betragtninger bare for meget når og hvis.

  Svar
 • Alex

  22/07/2018 at 13:29

  Hi Line, elsker elsker elsker dine blogs – always insightful and reflective 🙂
  Jeg vil SÅ freakin meget med mit liv og har en bucketlist der er lige så lang som jeg er høj (ok, måske lidt mindre end min 165 cm;-). Jeg blev 53 for to dage siden, arbejder fuldtid i et godt firma og reflekterer meget over hvornår jeg kan nå al de ting (for jeg vil det hele nu mens jeg er ung og har energi til det) eller om det bliver for sent, at vente til pensionsalder. Forpligtelser, liv, oplevelser og pensionsopsparing koster, meget.
  Så for nu krydser jeg af når jeg oplever noget på listen og følger ‘kurs mod fjerne kyster’ og tænker ‘if only and maybe one day’…..:-)
  Mange kærlige hilsner
  Alex

  Svar

Skriv et svar