• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Alt det vi ikke forstår ved mænd!
Alt det vi ikke forstår ved mænd!

Alt det vi ikke forstår ved mænd!

Som I ved (eller måske ikke ved) er jeg en klovn til mænd og dating. Jeg har ikke givet op – men jeg har trods mine 55 år ikke knækket koden endnu til sandheden om mænd og kvinder. Derfor dette skriv om alt det vi ikke forstår ved mænd!

Som jeg skrev i november, så gider jeg ikke gifte mænd. Men jeg bliver alligevel ved med at løbe ind i dem. Og et nej kan sgu være svært – hvis manden er “hot” og sød – så hvad skal man helst brænde sig på ?

Nå, men i jagten på at forstå, hvad der sker i hjernen (eller ikke sker) på en mand, så dumpede der helt tilfældigt en besked ind på min FB fra en humoristisk og velskrivende FB-ven. Og jeg fik lov til at dele hans skriv, som handler om det omvendte : Nemlig om at forstå kvinder. Og det er ikke bare interessant læsning. Det er tissesjovt! Her er hvad David skrev:

“Kære Line

Jeg har nu snart har brugt et halvt århundrede af mit liv på at forstå kvinder, siden jeg forelskede mig for første gang tilbage i 75.

Mit samliv havde indtil da kun begrænset sig til en bamse, som bar det lidet flatterende navn Bimmer, og som næsten var slidt op af putteritualer. Men på mit femte år skulle jeg møde en dame eller nok snare en pige ved navn Nina, der skulle forandre alt dette. Nina kom fra gul stue og jeg selv fra grøn ligesom min erfaring, men jeg var åben af sind dengang, og her introducerede Nina mig for første gang for et tema, som siden skulle forfølge mit liv. Far, mor og børn.

Jeg anede ikke, hvad dette projekt gik ud og stod lidt fortabt, indtil Nina fortalte mig, at jeg skulle gå på arbejde. Det gjorde jeg så, hvilket bestod i, at jeg kørte lidt rundt på en trehjulet cykel, fik en pædagog til at binde mit snørebånd for til sidst at slå Lille Lars i hovedet med et byggebræt.

Efter en kammeratlig samtale med de voksne vendte jeg glad hjem fra arbejde, og til min store overraskelse havde Nina lavet mad. En dejlig sandkage eller ”Lasandje” for faktum var, at hovedparten af det kulinariske udbud bestod af sand fra den tilhørende sandkasse. Ikke desto mindre spiste vi aftensmad sammen og bagefter skulle vi sove.

Her skete der noget skelsættende, for inden det skulle vi åbenbart først kysse – en tradition jeg formoder, Nina havde med sig hjemmefra.

Og mødet med Ninas tilsandede læber forandrede alt. Pludselig forstod jeg konceptet far, mor og børn, og inden længe blev det til min absolutte favorit leg, dog med meget korte arbejdsdage og et hurtigt sand-meal for at komme hen til de læber. Og Bimmer var ikke længere en slidt bjørn – men en tilstand, som jeg blev oppe i hovedet i jagten på at forstå dette nye væsen, som jeg lige siden har foretrukket at putte med.

Nu er der så midlertidigt gået 46 år af mit liv, og til trods for at jeg nu må bryste mig af at have en del mere erfaring, så ved jeg egentlig ikke, om jeg er blevet klogere.

Hele din skønne blog handler jo om kvinders tanker og indfald og dermed nøglen til måske at forstå jeres DNA, men… Desværre fordyber vi mænd os ikke. Vi falder i huller, men det er sgu noget andet, og så knalder vi dem, eller også efterlader vi meget bekvemt hullerne i hukommelsen til dagen efter.

Og når vi hører ord som ”Line på Bloggen”, så ser vi helt andre ting for os, end I gør.  Til gengæld lægger vi gerne hovedet på blokken og sætter alverden over styr til en julefrokost, måske fordi vi kun har blod nok til at tænke med et hoved af gangen. Vi går ikke ind og vender tingene i hovedet. Onde tunger vil måske påstå, at det er fordi, de er vendt på hovedet derinde i forvejen, men den store refleksionsordbog er ikke en del af vores opslagsværk.

Først alt for sent finder vi ud af, at bruddet med konen ikke var optimalt, når tømmermændene har lagt sig og den yngre model har vist sig at foretrække snapchat. Men der er det som regel for sent, og ekskonen er omsider helt videre.

Det er måske derfor, at fodbold taler til så mange af os, fordi der på forhånd er opsat et sæt regler, der i bund og grund er enkle og taler til vores primitive instinkter.

Mænd holder af det direkte spil og elsker, når Messi tager bolden fra midten af banen og går hele vejen mod mål. Scoringen er så fodboldspillerens orgasme , og glæden kan vi så slet ikke styre efterfølgende (Derfor de seksuelle akter mellem kønsfæller efter mål).

Med kvinder er det anderledes. Opspillet/forspillet kan virke uhyre kompliceret, og fra at vi har haft den argentinske fodboldekvilibrist, ender vi pludselig i en argentinsk tango på en aftenskole, og nogle trin,som ikke kun er forbudte, men umulige og på ingen måder ligner dem, jeg lærte i Frem tilbage i 82.

Og med kæben som fejebakke sjosker vi rundt i små umulige optrin, som er truende tæt på at blive til optøjer, når danserlæren ved navn “Fernando” pludselig fører ens kæreste rundt med et fast greb, og med ét føler hun sig igen som kvinde, mens deres fødder udveksler erotiske koreografier, som aldrig har set dagens lys på Camp Nou. (FC Barcelonas hjemmebane red.)

Og NU når vi så ind til sagens kerne, som er, at vi som mænd totalt har mistet vores køns koreografi og har på en eller anden måde tabt vores selvopfattelse.

Vi har leget far, mor og børn på en måde, der har gjort at vi har af-seksualiseret os selv totalt.

Måske er det fordi,vi har påtaget os alle rollerne på en gang i en fejlagtig hensyntagen til de skønne selvbevidste kvinder, der nu vælter ud af skabet og blogger løs om tanker og krav til den moderne mand.

Det er ikke længere nok at ku´ lave et WC, vi skal også ha et CV, der indeholder en Ironman, ikke kun i bukserne men også i benene, og kan man så også starte dagen med de 5 tibetanere, ha´ sex sin kone, hvor passionen ikke kun ligger i yoghurten og så ta’ 7 timer på arbejde med efterfølgende foredrag om ressourceforvaltning for til sidst lige at slå en rabarbertærte sammen til et forældremøde kl. 20. Så begynder man at ligne noget.

Så det er vel ikke så sært, at man indimellem render rundt og er ynkelig og føler sig rigtigt skidtmads, med mindre man hedder Mads Christensen og tilbyder testosteron fastfood eller Mads Mikkelsen, der modsat ”Michael Learns to Rock”, både er Actor, Star og har sin egen Car.

Men en ulykke kommer sjældent alene. I gamle dage, hvis jeg havde set ordet Milf, ville jeg have rettet stavefejlen fra F´et til K. Jeg ville have kigget uskyldigt på ordet Milk og i mit rene sind, set en sød Nora malkeko for mig.

I dag forholder det sig helt anderledes og jeg ved godt, at hvis jeg ikke præsterer, så står der en flok ungtyre parat til at gi’ en helt anden slags mælk. De unge mænd er blevet en slags accessory på linje med en Louis Vuitton taske, og buffeten er blevet udvidet betragteligt for den moderne kvinde.

Ret beset er det meget retfærdigt, at det også er blevet mere comme il faut den anden vej, og at alder ikke har så afgørende en betydning længere – men JEG FØLER MIG SGU PRESSET FRA ALLE SIDER!!!

Det samme gælder Tinder, hvor kvinderne jo også er meget specifikke i deres ønsker ned helt til den enkelte centimeter i højde, og mens højre og venstre er ved at udviske sig selv i det politiske landskab, så gælder det samme sgu ikke Tinder.

Et enkelt svirp til en af siderne, og man har afgjort om vedkommende er et interessant bekendtskab… Måske er det derfor, at superheltene trives som aldrig før på film, fordi vi selv er kommet til kort, og med alderen er det altså også sin sag bare at komme ned i et sådan et Batman kostume.

Hvorfor nu hele denne tirade af en mands bekendelser? Jo for mens jeg som regel bare blokkerer, når vi er inde i det her felt, så blogger I/du Line og har et forum ikke kun digitalt, men også et mentalt, hvor den slags har plads. Tror faktisk ikke jeg kender et lignende forum for mænd i den form.

Selvom jeg som enhver anden mand synes, at kvinder ævler for meget til tider, så er lysten til at kysse de læber, som lyden kommer fra ikke blevet mindre med årene, siden de glade Nina dage.

Det er lysten heller ikke til at forstå hvorfor og hvordan? Men måske skal man bare ikke stille så mange spørgsmål som mand og bare stå ved sin natur og drikke den kølige pilsner på en forårsdag, som forhåbentlig venter lige om hjørnet. Men selvom en øl smager godt, så ville det være dejlig at se på en kvinde og føle, at man fra tid til anden lagde trykket rigtigt og gik fra Budweiser til But-wiser.

Tak for en smugkig på din blog Line – det er både underholdende, klogt og til tider vældigt appetitligt.

De Bedste Hilsner

David Rousing”

Og således kære blog-læser fik I og jeg et sjældent indblik i en MANDS tanker om os kvinder.

Jeg skraldgrinede selv undervejs – men fik også et sug i maven over, hvad vi som kvinder forventer af mændene. Måske kassen med krav og forventninger trænger til at blive sorteret i.

Hvad tænker I ?

Fotocredit : Lars Nørby (Tak for lån)

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • Laila Burcharth

  08/04/2017 at 09:16

  Fantastisk indblik i en mands tanker. Hvis han ikke allerede har en blog, så synes jeg han skal skynde sig at lave en. Jeg er FAN. Og også tak til dig Line, for en interessant blog.

  Svar
 • Henrik V Blunck

  09/04/2017 at 11:50

  Som mand må jeg erklære mig stort set enig. Det forklarer hvorfor en del parterapeuter og sexologer har travlt når de vil hjælpe mænd ind i forhold, for der er ingen tvivl om, at vi som singler opdager hvor ‘nemt’ det er, at fortsætte single-tilværelsen. Når vi alligevel skal vurderes ud fra mere eller mindre overfladiske kriterier, og oplever, at når det bliver seriøst, så trækker hun sig (på flere måder), så bliver det nemmere bare at lade være med at gøre nye forsøg.

  Et af mine favoritnumre i pop-musikken er Julio Iglesias’ To All the Girls I’ve Loved Before. Kan ses på Youtube her: https://youtu.be/tOifaUXPk4g Denne sang udtrykker på flere måder den store tak vi alle skylder for de mange rigtig gode oplevelser, og jeg tror mange overser dybden i ordene, fordi man kun lige tænker på fysisk kærlighed (sex). Når man virkelig lytter til teksten, så er kærligheden til jer vidunderlige skabninger stor. At vi er forskellige skulle være en del af charmen, men er endt i en misforstået skyttegravskrig, hvor vi mænd er blevet gjort til grin af kvinder, som har brugt en ‘omvendt kvindehørm’, som får flere mænd til at løbe skrigende væk fra især de stærke kvinder – og det er forbistret synd. Case in point: serien på Kanal 5 hvor kvinder fortalte nogle ting på åben skærm, som hvis vi mænd havde gjort det, var blevet kaldt dybt sexistiske. 😉

  Super tommel-op til David for sin måde at udtrykke det på. 🙂

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  13/04/2017 at 10:17

  Jeg kommer til at tænke på en historie fra min barndom. Jeg var 4-5 år gammel og min mor var klinikassistent hos tandlæge Damgaard på Søborg Hovedgade 119, 1. sal med udsigt over Søborg Torv. En formiddag står hun i køkkenet/teknikken og ser ud over torvet og ned ad hovedgaden. Hvem ser hun på vej ind mod København? En lille lyshåret pige og undertegnede hånd i hånd. Jeg husker vi nåede ned til kirken, hvor vi blev indhentet af en venlig men bestemt pædagog. Mor havde straks ringet til børnehaven. Spørg mig ikke hvad vi havde gang i – vi var bare på eventyr.
  Efter min storslåede debut med damerne er det siden ikke gået helt som planlagt. For ung, for gammel, for meget, for lidt, for smart, for kedelig, for kræsen, for pokker det er ikke nemt!
  Jeg har stor respekt for dem, der i en voksen alder kan finde ud af at gå hånd i hånd – smukt!
  God Påske.
  Kh, Erik

  Svar

Skriv et svar

På bloggen med Line

Få nye indlæg på mail:Tilmeld dig her