Er du sok-i-sandal-fan?

Er du sok-i-sandal-fan?

Jeg bliver nok upopulær hos nogen med dagens blogindlæg, men jeg vover pelsen alligevel. Det handler om mænd, sokker og sandaler ! For personligt har jeg det et problem med det. Er du sok-i-sandal-fan?

Er du sok-i-sandal-fan?

Foto: Shutterstock

Sommeren har jo ligesom ramt om os med max varmegrader – selv om det lige er lidt sløjt i denne uge. Vi har smidt de lange bukser og de lukkede sko og lufter både ben og fødder. Så langt så godt. Men så sent som i går eftermiddags stødte jeg på det uskønne syn her i mit hood: Nydelig mand i shorts, sandaler OG sokker! Og lige nu synes jeg bare, at jeg ser sokker-i-sandaler overalt. Hjælp!

PÅ en eller anden måde, så er sok-i-sandal noget, der er forbeholdt små børn, der pisker rundt i sandkassen i børnehaven og risikerer at køre storetåen hen over fliserne, så blodet flyder og neglen flosser. Den udfordring har voksne mænd ikke så tit! Sok-i-sandal er ligeså usexet som sok-i-sengen. Jeg sover selv med sokker af og til, hvis det er hundekoldt. Men ALDRIG hvis der er en mand tilstede!

For nylig læste jeg en små bitter kommentar i min morgenavis. Den var fra en mand, der havde været på date med en gammel ungdomsflamme. Han dukkede op i sandaler og SOKKER – og det tændte daten desværre ikke på, og det lod hun ham forstå. Og helt ærligt, jeg forstår hende altså godt. Det er på en eller anden måde både uæstetisk og usexet.

Er du sok-i-sandal-fan?

Mine egne klip-klap-fødder

Jeg husker min nu afdøde far havde det på samme måde med popsocks – altså nylonstrømper til kvinder, der går lige under knæet. Han kaldte dem sexdræbere, og min papmor fik altid lige en reprimande, hvis hun havde synlige popsocks under nederdelen. Han kunne bare ikke have det! Af samme grund flasher jeg ALDRIG kanten af en popsok !

Jeg har aldrig selv været kæreste med en mand, der gik med sok-i-sandal. Jeg har haft kærester, der gik i Birkenstock, velcro sandaler eller klip-klappere. Jeg foretrækker klart det sidste, men alt går bare sokkerne bliver i skuffen.

Og går sok-i-sandal så aldrig? Jo, små ankel netstrømper fx til piger/kvinder har være et hit et par sæsoner. Men jeg kunne ikke selv finde på at gå med dem i sandaler!

Er du sok-i-sandal-fan?

3 par sandaler og 3 par ben!

Ok, nu sidder I nok og tænker: Gud, hvor overfladisk og intolerant. Ja, måske. Eller også handler det måske bare om æstetisk sans, når man ikke lige er sok-i-sandal-fan? Det sjove er, at hvis man, som jeg lige har gjort, googler sok-i-sandal, så dukker der afstemninger og historiske forklaringer op om fænomenet. Romerske legionærer i England gik f.eks. med sokker i sandalerne for 2000 år siden. Og sok-i-sandal-moden for mænd rammer den internationale catwalks med mellemrum – senest i 2017.

Men det ændrer sgu ikke ved, at jeg aldrig bliver sok-i-sandal-fan. Sandaler er til bare tæer – ellers kunne man(d) jo ligeså godt have et par rigtige sko på.

Det bliver en lang sommer, hvis varmen kommer tilbage og sandalerne frem igen!

Hvad synes du ? Er sok-i-sandal HOT eller NOT ?

Rigtig god onsdag.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

51 kommentarer

 • Umar

  13/03/2024 at 13:33

  Fremover tror jeg, at jeg vil bære lange sokker med mine sandaler bare for at irritere så mange kvinder som muligt. Hav en fantastisk weekend, damer!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/03/2024 at 14:05

   Hej Ktsommerfugl

   Sådan kan man jo også vælge strategi! God snarlig sommer!

   DBh Line

   Svar
 • Knud

  04/06/2019 at 13:24

  Jeg er lidt sent ude, men fandt indlægget da jeg søgte svar. For min kæreste i Ukraine fortæller mig nemlig, at min vane med ingen sokker i Pikolinos er absolut no go der, selv om der er pænt på den anden side af 30 grader det meste af sommeren. Eller måske netop derfor. Det er nu skønt at have bare tæer, så det holder jeg her i København, men tager de små lave sokker på dernede, for lange hvide, stribede eller sorte sokker altså også helt yt der.

  Svar
 • SokkePosten

  26/07/2018 at 17:14

  Sokker i sandalerne eller ikke … tja – Vi ser at der er mange der køber bambus strømper og mon ikke de sniger sig i sandalerne … vi er fans 😀

  Svar
 • Jan

  24/06/2018 at 10:30

  Selvom jeg aldrig har haft et par sokker i mine klip-klapper, så vil jeg ikke afvise at den rigtige Kvinde kunne have et sexet udtryk i sengen i et par uldsokker og intet andet …

  Sådan er der nogle af os mænd, der kan være meget tolerante 😉

  Svar
 • Lene

  22/06/2018 at 23:37

  Det morsomste indlæg jeg længe har læst – men du rammer “SPOT ON” ! Sokker i sandaler er og har altid været som at ramme “turn off” knappen.

  Svar
 • Ole Bjerre

  22/06/2018 at 16:44

  Jeg er blevet “omvendt”for mange år siden, og går nu altid med bare ben i sandaler og har jeg shorts på og anvender sko, er det med en af de “nye” “usynlige” minisokker på fødderne – det forlanger børnebørnene 😊
  God sommer 😎

  Svar
 • René Jannick

  22/06/2018 at 08:19

  Kære Line
  Så snart foråret bare viser sig, trækker jeg sandalerne frem fra skoskuffen – fordi de er det mest behagelige at gå i for mig. Og sokkerne kommer også på!
  Årsagen? – Tjah – jeg har en udbredt psoriasis på fødder og ankler,- og det er ikke det smukkeste syn i sandaler – uden sokker, tro mig. Så uanset om det er trendy eller ikke, fortsætter jeg nok med “at have sokkerne på” – for alternativet ved at fremvise psoriasis vil nok ligesom fjerne andres bevågenhed fra min yderligere påklædning – trendy eller ej. Eller for den sags skyld hvilken person, jeg er.Så sokkerne er på – så kom bare an – sommer 😉

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   22/06/2018 at 14:24

   Kære Rene.

   Det forstår jeg da så godt – der kan jo være naturlige årsager der betinger valget af sko og sokker ! En skriver også, at diabetes patienter ofte har fodproblemer og derfor går med strømper. Skal vi ikke bare fritage Jer fra al denne kærligt mente kritik !

   KH
   Line

   Svar
 • Erik Balk-Møller

  21/06/2018 at 23:26

  Jeg gyser(får ubehagelige billeder for nethinden) og frygter seriøst for artens overlevelse. Jeg har aldrig ejet hverken sandaler eller de såkaldte klip-klapper(jeg gyser endnu engang) og kommer formentlig aldrig til det, med mindre jeg bliver rigtig, rigtig glad og går på en strand i Caribien med en pige i den ene hånd og en G&T i den anden.

  Svar
 • G.

  21/06/2018 at 22:34

  Hej Line
  På mit job om sommeren har de fleste mænd sandaler/sikkerhedssandaler på med sorte sok i. Jeg har sandaler på med lukket for tæerne – man kalder det vist nok sandal med snue ?på – sikkerhedssandaler. Ok – ha ha jeg har små tynde korte sorte ankel sokker på – for ikke at få snavset/sorte fødder på jobbet. Jeg har altid været vant til – at se dette syn hverdag på job – år efter år…med sok i sandal/sikkerhedssandal. Jeg lægger ikke mærke til det- når jeg har fri – har jo vænnet mig til at se det på jobbet.
  Så en dag for nogle år siden – skulle jeg ud at spise frokost med veninderne inde i byen – jeg tog en pæn nederdel på og tog pæne sandaler på – det var lidt koldt – så jeg tog også lige…små korte sorte sokker på – tænkte jeg kunne tage dem af – når det blev lidt varmere – havde en lille pose med til sokkerne senere. (jeg går meget op i – at mine fødder er rene og pæne – uden ru/grimme revner. Jeg betaler også for – at få velplejet fødder). Tilbage til byturen – møder veninderne – det første de ser – er mine sokker i pæne sandaler – de skriger Åhh nej G. tag dem af – jeg siger – jeg fryser- G. om lidt river vi dem af dig. Og jeg overgiver mig tager- sok af sandal. Ja de fleste Qvinder ká ik – ikke – li sok i sandal. Siden har jeg ikke offentligt gået med sok i sandal. Kun på jobbet gør jeg det og på vej hjem fra job – ellers falder jeg om af varme – sååå… gutterne og mig går med sok i sandal/sikkerhedssandal på jobbet.
  Gó sommer med eller uden sok i sandal.
  G.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   22/06/2018 at 14:26

   Hej Gitte,,

   Tak for historien som jeg lige sidder og klukker over… Tænk hvormmeget sådan et indlæg som det her kan få os til tasterne

   KH
   Line

   Svar
 • Dan

  21/06/2018 at 22:16

  Fra nu af tror jeg at jeg vil tage l a n g e sokker på i mine sandaler bare for at irritere flest mulige kvinder. God weekend, madammer!

  Svar
 • Lene

  21/06/2018 at 21:12

  Kære Line
  Jeg kunne ikke være mere ENIG med dig. Det er totalt ucharmerende med sokker i sandaler. Jeg bliver så “træt” når jeg møder mænd OG kvinder med ankelsokker i sandaler. Det er usexet og usmageligt…..åh nej, det går bare ikke …
  Kh Lene

  Svar
 • Brian

  21/06/2018 at 20:17

  TAK for hjælpen Line Baun Danielsen !!!

  De fleste mænd kender det godt … man går fredeligt hen ad gaden, sidder roligt på en café eller ligger blot og nyder solens stråler på stranden … og så er det det sker …

  Horder af kvinder … specielt de yngre modeller … sender sultne blikke efter en … og nej det er nok ikke intellektet de gransker … nej de glor uhæmmet på overarme, baller, lægge og bryst, mens de sukker vellystens og puffer til veninden ved siden af … så man pludseligt er centrum for hele flokken af lystige kvindemennesker der blot venter på chancen for “tilfældigt” at “komme til” at gnide sig op af én.

  SÅ er det godt vi har Line pigen, som med sin slet skjulte sarkasme er kommet for vare at give os mænd dagens … ja måske ugens … bedste tip …

  HUSK ALTID at tage sokker på uanset om du skal på arbejde, café, strandtur eller til fodboldkamp … GØR du det garanterer Line du SLIPPER for både hende og hendes medsøstres liderlige blikke og uopfordrede tilnærmelser …

  #tip #line #sok #wetoo #smil-og-vær-glad

  Svar
 • Jan

  21/06/2018 at 18:54

  Kære Line.
  Jeg er en af dem med sokker i skandalerne.
  At du og mange andre ikke bryder sig om det er ok.
  Når jeg/vi bruger sokker er det et spørgsmål om velvære, men det er også ofte udtryk for selverkendelse. Vores fødder er kønnest med tøj på, gælder ofte for mellemgulvet også.
  Må jeg komme med et lille ønske. efter i mere end tyve år at have hørt på kritik for sokkerne, kunne det være rart med lidt selverkendelse fra kritikerne. Kig på jeres egne “fusser” og tag et valg mellem “sok i sandal” eller drop samtalen og tag sko på.

  Svar
 • Mette Haulrich

  21/06/2018 at 18:26

  Absolut totalt no go…. Usexet.
  Det ville jeg aldrig undlade at kommentere, gudskelov har det så heller aldrig være nødvendigt.

  Svar
 • Anne Beck

  21/06/2018 at 16:14

  Jeg håber ikke, at du mødte nogen med sokker i sandaler i Sierra Leone, så du fik ødelagt din dag. Vh Anne Beck

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   21/06/2018 at 20:35

   Hej Anne…

   Der var mit fokus ikke lige… Men nu du bringer det på bane – så så jeg ikke en sok-i-sandal.

   Tror de har andre udfordringer trods alt.

   Men tankevækkende var det, at alke vi mødte var soignerede og gik med renvaskede sko (som vi så dem skure ogcskrubbe i det sparsomme vand i slummen).

   Kh Line

   Svar
 • Diana johansen

  21/06/2018 at 15:36

  Sokker i sandaler, det må de selv om, men at stå i en kø og komme til at kigge på folks fødder py-ha. Afskallede neglelak og tyk hud med revner i på hælene. NOT

  Svar
 • Vibs

  21/06/2018 at 12:49

  Sokker I sandaler er bare NO GO! Uanset om du er mand eller kvinde.
  PS: er vild med din Blog Line.
  Hilsen en kæmpe-fan🌻

  Svar
  • Diana Johansen

   21/06/2018 at 15:44

   Sokker i sandaler rører mig ikke. Fx når man står i kø i supermarket og kommer til at kigge på andres Q fødder med afskallede neglelak og hård hud med revner på hælene, pyha den er drøj☹️

   Svar
 • Tina

  21/06/2018 at 12:15

  Sandfarvede sokker de værste ,det er et syn der er svært at ryste af dig.Kan det hænge sammen med manglende pedicure så nogle mænd bruger sokker for at skjule noget ?

  Svar
 • Lis Johansen

  21/06/2018 at 11:49

  Jeg kunne ikke være mere ligeglad med om mænd har sokker på eller ej. Der var en der skrev om uplejede kvindefødder. Jeg kandiderer til at have verdens grimmeste og mest skæve tæer men tillader mig alligevel at lufte dem i sandaler om sommeren og hvis du ikke kan holde ud at kigge på dem må du jo kigge den anden vej. Vi skal sku alle have lov at være her.

  Svar
 • Nikolaj Blinkenberg Willadsen

  21/06/2018 at 11:30

  Du har fuldstændig ret Line – det er vanvittig grimt og desuden uden sammenhæng – hvs man har sokker på, så tag dog sko på. De hører sammen.
  Ligesom bare tæer i gummisko – yiiirks! Af samme årsag har jeg har det på samme måde med piger i gummistøvler, og nej, det hjælper altså ikke at pigen iført moderigtige Ilse Jacobsen gummistøvler eller danser rundt i løstsiddende sjusket flipperkostume og regnbuefarvede gummistøvler, for sandheden er, at man får de vildeste ildelugtende fødder af gummistøvler. Her er der altså ikke bare tale om æstetik, men om den “odeur” jeg forestiller mig der følger med når hun tager gummistøvlerne af. Gummistøvler er jo noget man bruger på et skib eller i regnvejr – lad os håber der ikke kommer for meget regn, for så er det jo lidt svært at skose gummistøvlerne 😀

  God sommer!

  Svar
  • Bjarne Hermansen

   21/06/2018 at 14:59

   Skal man forstå dit svar sådan, at det ikke går, hvis man ligner en kørelærer? Eller er det nærmere, hvis man ER en kørelærer?

   Svar
 • Henrik V Blunck

  21/06/2018 at 01:24

  Sjovt du skrev om dette, for min søster og jeg kom for nylig til at tale om en svaghed ved vores fødder. Hun kiggede på sko da vi var i en Outlet nede ved St. Merløse, og så nævnte hun at stropperne var for tynde, fordi de ville bide i området lige over storetåen. Det fandt jeg også selv ud af da jeg for en del år siden netop gik i bare tæer i et par nyindkøbte sandaler nede ved Marielyst mens jeg var sammen med en dejlig dame dernede. Det hævnede sig på præcis samme område.
  Nu gik moren jo bort for lidt over fem år siden, og vi har sjovt nok aldrig talt om det før, men det er åbenbart noget vi begge har arvet. En form for tynd hud lige over tæerne…

  Men ellers enig: så hellere gøre som Poul, og helt undlade sandalerne, hvis ikke man kan komme udenom sokkerne. 🙂

  Svar
 • mormormedstiletter

  20/06/2018 at 22:41

  NO go!
  Ingen mand i mit liv har nogensinde været bare i nærheden af at tænke på at tage sokker på i sandalerne;-)
  Jeg kan SLET ikke håndtere det, når jeg ser en mand med sokker i sandalerne eller de der sandaler med velcro lukning til trekking eller hvad der er for noget – glem det!! De er sgu lige så usexede som sokker i sandaler.
  Næhhh, bare tæer i klipklapper eller noget der ligner ellers er det på med sejlerskoene eller noget ander afslappet med bare fødder i:-)
  Birkenstock til mand – I think not!!

  Svar
 • Peter Dragstrup

  20/06/2018 at 20:30

  Tjah… jeg er fuldstændig enig i, at det ser åndssvagt ud med sokker i sandaler. Men på den anden side… hvis nu ‘manden’ har super grimme fødder, men gerne vil have lidt luft i sommervarmen, så er det vel ok med en sok på? Jeg synes eksempelvis, at jeg meget ofte ser virkelig uplejede kvindefødder i sandaler, det er altså også meget usexet. I disse tilfælde havde en sok været bedre.
  Iøvrigt var din far en neget klog mand. Popsocks er ligeså dræbende for mænd som sokker i sandalerne er for kvinder.
  God sommer.

  Svar
 • Pia

  20/06/2018 at 17:54

  Hej Line. Det er et …. NOT …. til sokker i sandaler både for piger og mænd. Selvfølgelig må de selv bestemme om de vil gå i det, men de må så være parat til, at der bliver trukket på smilebåndet.

  Svar
 • Lars W. Petersen

  20/06/2018 at 17:06

  Er så absolut et klart NOT. Kunne aldrig finde på at gøre det og jeg bruger både sandaler og klip-klapper.

  Svar
 • Helen Bloch

  20/06/2018 at 16:47

  Absolut note 😬 til trods for at jeg normalt er særdeles tolerant overfor andres beklædning og udseende men lige der, står jeg altså af😯 selvfølgelig må de kære mænd selv om det – men usexet er det 😉

  Svar
 • Bjarne Skou Nielsen

  20/06/2018 at 16:01

  Hej Jeg elsker at have sandaler på både med og uden strømper, okay strømpebukser er sgu heller det mest smarte til jer piger

  Svar
 • Catarina

  20/06/2018 at 14:08

  Jeg har det sådan at der er ingen der fortælller mig havd jeg skal gå i eller ikke gå i og derfor er jeg pi**e ligeglad hvad mænd går i. Hvis de har det godt ned sokker i sandaler – fred være med det. Der er større ring at bekymre sig om end sokker 😀

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/06/2018 at 14:31

   Ja, der er større ting at bekymre sig om.

   Men det er faktisk ting, der kan betyder meget for, om en kvinde tænder på en mand eller ej.

   KH
   Line

   Svar
 • Hanne Rask / Raskeriet.dk

  20/06/2018 at 12:49

  Et “overfladisk” indlæg skal der også være plads til, og nu ER sok-i-sandal jo en sand gyser! Og efter du nu (også) har ytret din mening om det, vil jeg fremover vise det frem sort på hvidt, hvis nogen (mænd) mener, der overhovedet er grund til at diskutere det! Det MÅ ikke forekomme – og slet ikke hvis man er under 70… og slet ikke hvis de er hvide – sokkerne…:-). Ellers siger jeg også som du: Tag sko på i stedet;-).

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/06/2018 at 14:33

   Ha ha Hanne…

   Kan du huske da elle mænd skulle gå i hvide sokker i slut 80’erne ! Det er på vej tilbage.

   Men enig ingen sokker sorte, hvide eller stribede i mandesandaler!

   Svar
 • Poul

  20/06/2018 at 12:38

  Derfor ejer jeg heller ikke et par sandaler. INGEN mænd kan fordrage at gå med fodtøj på bare fødder. 😜

  Svar
   • Anders C Pervill

    22/06/2018 at 09:10

    Hej Line,
    Jeg ejer ikke et par hvide sokker… Det er gyseligt. Jeg tror, at mænd med sandaler og sokker sammen, er mænd der måske har grimme tær…
    Selv er jeg nok lidt glad for fødder, altså kvindefødder.
    Min kone har smukke fødder,
    Sexet syntes jeg.

    Line hvad syntes du så om mænd der slår kraven op på poloen?

    Svar

Skriv et svar