Dronning af Ystad for en dag

Dronning af Ystad for en dag

Min veninde og jeg er netop blevet forkælet i et svensk spa-paradis. Jeg har i den grad følt mig som Dronning af Ystad for en dag

Dronning af Ystad for en dag

Udsigten fra balkonen

Man behøver ikke være væk fra den daglige trummerum i mange dage for at føle, at batterierne er genopladet, og et døgn i badetøj, morgenkåbe og uden make-up gør underværker. Min veninde og jeg var inviteret til Ystad Saltsjøbad – sådan et rigtig gammeldags bade- og spahotel – af det blog-bureau, jeg samarbejder med. Jeg var der første gang for et år siden med en anden veninde og var bjergtaget. Hun mente godt nok, at det var et stort badeland for voksne, men altså der er både smukt og lækkert, og så er der meget service på drengen, at man må knibe sig i armen.

Dronning af Ystad for en dag

Ystad by

Vi ankom lidt tidligt til Ystad, som ligger omkring en times kørsel fra København. Så vi besluttede at gå en lille tur i byen, inden vi fortsatte til hotellet. Jeg har kun været i selve byen en gang før på vej til Bornholm og anede ikke, at der bag bornholmerfærgens leje gemte sig en hyggelig by med toppede brosten og små fine og velplejede huse, et smukt gammelt kloster og en hyggelig gågade pyntet med fjer og blomster i anledning af påsken. Svenskerne er et sirligt folkefærd med orden i tingene – jeg har selv boet i Stockholm for mange år siden. Og ”ordning & reda” er ikke bare en butik, det er indbegrebet af svenskernes mentalitet. Så med mit perfektions-gen burde jeg nok i virkeligheden være svensker! Vi spiste en salat på en hyggelig cafe, som en hjælpsom svensk dame pegede ud for os. Og på bedste tøsemaner, fik vi lige fyret lidt svensk mønt af på noget badesæbe – det kan man jo ikke leve uden på et badehotel!

Dronning af Ystad for en dag

Spiestuen

Jeg havde malende beskrevet hotellet og de hyggelige værelser for min veninde. Hun var velforberedt og havde taget både rosevin, glas, nødder og diverse ansigtsmasker med. Målet var jo ikke kun genopladning og venindehygge – men også at glatte vores krøllede vinterhud lidt ud. Jeg fik lige spurgt den unge mand i receptionen, om det var et godt værelse med havudsigt, og spørgsmålet skulle vise sig at være lige så malplaceret som at spørge, om udsigten er fin fra Eiffeltårnet. For da vi trådte ind på værelset, viste det sig, at vi havde fået hotellets grand-suite. Jeg ved ikke om andre kan gå i orgasmeagtig koma over et hotelværelse… Men det gjorde vi. Tjek selv billederne her – ikke Ritz eller d’Angleterre fornemt, men smukt, hyggeligt og med masser af plads til 2.

Dronning af Ystad for en dagRosén blev åbnet og suiten behørigt indviet, og så var det ellers tid til tøfler og badekåbe. 3 timer i diverse bade: varme, kolde, jacuzzi, sauna og afslapning foran pejsen. Som min veninde konstaterede: Jeg har det som om, mine ben er væk.. Og det er præcis sådan det føles, når dagligdagens travlhed forlader kroppen: Man føler sig vægtløs, tankeløs og alle de gode løs-ting, jeg kan komme i tanke om. Det eneste stress, man udsættes for, er alt det, man gerne vil nå på sådan en spatur, hvor menukortet ikke kun byder på vand men på alverdens massager og behandlinger – OG stedets kongeoplevelse: Salt Creek Spa Experience. Den vender jeg tilbage til !

Dronning af Ystad for en dag

En lille seng

For der var lige en treretters menu, som skulle fortæres i hotellets hyggelige restaurant med udsigt over havet. Vi fik restaurantens bedste bord og blev beværtet som de dronninger, vi følte vi var den aften. Blæret og uforglemmeligt er de ord, der bedst dækker. Min veninde fik hvide asparges med røget skinke og røget yuzuemulsion, derefter kongeflynder i hvidvinssauce og rabarberpie. Jeg valgte herremenuen, der bestod af skagensrøre med stenbiderrogn, oksefilet med stegte sherrytomater og pebersauce og en himmelsk citronfromage – som kun min farmor og ellers kunne lave – og min papmor. Og så var det ellers go’nat med dronningerne.

Det eneste, der ikke var så stort i vores suite var dobbeltsengen. Indretningsarkitekten har formentlig tænkt i brudenats-tanker, da den blev installeret, så vi lå lidt tæt. Og da jeg vågnede midt om natten ved, at min veninde holdt mig i hånden tænkte jeg : Nå, ja lidt kærlig bliver man jo, når man er langt væk hjemmefra ! Jeg spurgte hende dagen efter, om hun havde savnet sin mand, eller om hun bare var glad for mig…. Dronning af Ystad for en dag

Man har ikke tid til at sove længe på en spatur som denne. Tiden skal udnyttes, så vi stod tidligt op for både at nå morgenbuffeten og de 2 timers ”spa experience”, som vi havde betalt 695 svenske kroner for per næse. Og lad mig konstatere med det samme: Det var hver en krone værd, også selvom jeg havde prøvet med min anden veninde sidste år.

Vi havde hele spa afdelingen for os selv, og turen rundt er en vandrejse til alverdens bade- og vandritualer. Fra regnskovens tunge dråber, vandfaldets brusende kraft, dampbadets rensende effekt, saunaen og det kolde isgys, Dronning af Ystad for en dagtyrkisk hamam og afrikansk mudderbad. Der var stort set ikke den plet på kroppen, der ikke var blevet vasket eller skrubbet. Og den store badedag blev rundet af med en komplet indsmøring i jojobaolie. Vores hud var blød som en barnenumse. Sanserne max stimuleret. Og vores batterier genopladet.

Dejligt at være dronning af Ystad for en dag.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

Skriv et svar