Vil du redde liv sammen med mig?

Vil du redde liv sammen med mig?

Sponsoreret af TrygFonden Hjertestarter: Min familie har som rigtig mange haft hjertestop tæt inde på livet. Min dejlige onkel døde for 2 år siden på sin 70-års fødselsdag af hjertestop. Min ældste søn og jeg forsøgte at redde ham, men vi kunne ikke. Kan du redde liv – og vil du redde liv sammen med mig?

Vil du redde liv sammen med mig?Du kan redde liv ved at melde dig til TrygFonden Hjerteløber App. Når man er hjerteløber, får man besked via app’en, hvis nogen i nærheden har brug for en hjertestarter. 4000 mennesker får hvert år hjertestop i Danmark udenfor hospitalet. Når det sker, starter en kamp mod uret. Hvert sekund og minut tæller, og hurtig hjælp er ALTAFGØRENDE for at flere overlever og kan leve videre uden mén.

Vi fandt min onkel livløs på gulvet. Han var faldet om midt i madlavningen på sin fødselsdag. Med 112 i røret forsøgte vi at få hans hjerte i gang igen. Min søn gjorde et heroisk arbejde både med hjertemassage og hjerterstarteren, som min kusine i de desperate minutter kom i tanke om hang på den anden side af gaden. Vi havde aldrig prøvet det før. Sygeplejersken guidede os på bedste vis i det kaos og den angst, der herskede, indtil ambulancen kom. Men min onkels liv stod ikke til at redde.

Jeg har lige siden tænkt, hvor vigtigt, det er, at man kan sin hjertemassage og sin hjertestarter. Min onkels død var ikke blot en lektie i livets utrolige flygtighed, men også i at livet er for skrøbeligt til, at vi ikke får taget det næste førstehjælps- og hjertestarterkursus.

Vil du redde liv sammen med mig?Jeg kunne godt have brugt den viden og det lidt større overblik, det giver, når man har prøvet det før. Min søn har taget kurset i dag – jeg må med skam melde, at jeg ikke har fået det gjort endnu. Men NU skal det være.

Kan du din førstehjælp og din hjertestarter? Hvis ikke – skal vi så ikke se at komme i gang sammen?

Med TrygFonden Hjerteløber App kan vi være med til at redde liv. Når du har tilmeldt dig som hjerteløber via Hjerteløber-appen, kan du blive alarmeret, hvis der sker et hjertestop i nærheden af dig. Foreløbig kun i Region Hovedstaden, men resten af landet er snart på vej. Hvis du accepterer missionen, vil du blive bedt om en af følgende opgaver:

  1. Løb til adressen med formodet hjertestop og begynd hjertelungeredning
  2. Hent en hjertestarter, bring den til adressen og anvend hjertestarteren

Du kan downloade Hjerteløber-appen i App Store eller via Google Play på din mobil. Før du tilmelder dig, er det en god idé at læse om, hvordan hjerteløber-systemet fungerer nedenfor, så du er forberedt. https://hjertestarter.dk/hjerteloeber/bliv-hjerteloeber

Æret være onkel Toms minde.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar