Skal vi ik' lave en 'folkebevægelse'?

Skal vi ik’ lave en ‘folkebevægelse”?

Reklame: ’Knib for katten’ – sådan går jeg siger til alt og alle for tiden. Skal vi ik’ lave en ‘folkebevægelse’? En bevægelse, hvor vi alle minder hinanden om, at vi skal stramme op hver dag. Både i overført betydning – men også i den betydning som jeg tænker på her med vores bækkenbund!

Skal vi ik' lave en 'folkebevægelse'?

Jeg kniber, når jeg børster tænder

Du kan ovenikøbet KNIBE og VINDE en rejse for to til Rio. Det er TENA der udlodder rejser, og det er supernemt at være med. Du skal bare tage et billede af dig selv, når du laver knibeøvelser – eller i de situationer, hvor du gør det: Mens du børster tænder. Vasker op. Kører bil. Hænger vasketøj op – eller når du ligger i sengen med din mand eller kæreste! Måske kan I knibe sammen.

Og så skal du poste billedet på din Instagramprofil og hashtagge det #knibforlivet. Du kan også maile billedet til knibforlivet@tena.dk , hvis du IKKE har en Instagramkonto. Du kan læse alle konkurrencereglerne, hvis du klikker her.

Jeg har allerede flere gange skrevet om, hvorfor det er så vigtigt, at vi laver vores knibeøvelser hver dag. 5 minutter er nok, hvis bækkenbunden skal holde sig fit hele livet. Alt for mange kvinder døjer med, at de ikke kan holde helt tæt – både unge og os lidt ældre kvinder.

Skal vi ik' lave en 'folkebevægelse'?

Jeg kniber, når jeg vasker op

Det handler i yderste konsekvens om livskvalitet – det er så øv, hvis der er ting, vi siger nej til i hverdagen af frygt for, at man ikke lige kan holde helt tæt. Jeg har siden, jeg startede som ambassadør for TENA fået fortællinger fra kvinder i alle aldre. Både mødre, der ærgrer sig over, at de ikke tør hoppe i trampolin med deres unger. Kvinder der ’drypper’, når de griner eller nyser – til kvinden, der er så handicappet, at hun ikke tør sove ude og må planlægge sine ture ud af huset efter sin inkontinens.

Jeg oplever også, hvordan det pludselig er noget, vi taler om, når jeg selv kommer ud til selskaber og sammenkomster med både mænd og kvinder. Vi kan GRINE af det – men ingen gør grin af det. Alle tager det alvorligt. For det her er jo ikke noget man kan gøre for. Mine drenge har tit drillet mig, hvis jeg har en dag, hvor jeg skal tisse i tide og i utide. Det er møgirriterende – og faktisk er det også en form for inkontinens – STRESS-inkontinens. Jeg kender mange som oplever det i perioder. Og det hjælper altså at knibe.

Jeg minder lige om de 3 nemme øvelser, som jeg postede til Jer i sidste uge!

Skal vi ik' lave en 'folkebevægelse'?

Jeg kniber, når jeg står!

Du skal knibe i 2 sekunder, og slap af i 2 sekunder. Gentag så mange gange, du kan.

Styrkeknibet: Knib med bækkenbundsmusklerne, så meget du kan. Bliv ved med at knibe i 5 sekunder. Slap af i 5 sekunder. Gentag 5-10 gange.

Udholdende knib: Knib ved medium styrke, så længe du kan. Prøv at knibe i 60 sekunder. Gør dette, hver gang du har afsluttet en omgang styrkende knibeøvelser.

Hurtige knib: Knib så meget, du kan i 2 sekunder. Slap derefter af i 2 sekunder. Gør dette 5-10 gange om dagen – også hver gang du kan mærke, at du skal nyse, hoste eller begynder at grine.

 

Du kan også klikke her  og se alle knibeøvelserne. Det kræver lidt øvelse og koncentration – og jo man ser måske lidt sjov ud i starten!

Mind dine veninder, sportskammerater og kollegaer om det….

Vi skal jo lave en ‘folkebevægelse’ ik’?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar