Tak for alt lille Gumle

Tak for alt lille Gumle

Det her er et af de blogindlæg, jeg ikke har lyst til at skrive. Men det gør jeg alligevel, fordi alle med dyr forstår, hvor ondt det gør at sige farvel. Det gjorde vi i  fredags kl. 10.35. Vores lille Gumle har været en stor del af vores familieliv, mit arbejdsliv, og han har fulgt os i tykt og tyndt i 14 et halvt år. Nu er han ikke mere. Tak for alt lille Gumle

Kærlighed ved første blik

Jeg har aldrig haft hund før Gumle. Der har været undulater, kaniner, katte, fisk, hamster, ørkenrotter og høns i mit og drengenes liv. Men da jeg blev skilt fra drengenes far besluttede jeg, at vi skulle have hund.

Tak for alt lille Gumle

Kærlighed ved første blik

Jeg læste side op og ned for at forstå hundes behov og for at kunne vælge den race, som passede bedst til os. Valget faldt på en Bichon Havanese, som skulle være en familievenlig, klog, selskabelig og allergivenlig hund.

Jeg fandt ham på en kennel i Sønderjylland, og vi drog afsted drengene, min mor og jeg. Og vi forelskede os straks i en lille hanhund med en sort ring om øjet, grå ører og ryg. Jeg husker, som var det i går, hvordan drengene på skift sad med lysende øjne med den lille hvalp i armene. Det var kærlighed ved første blik.

Han hed oprindelig Gucci, for kennelen var nået til bogstav G, men vi besluttede, at han skulle hedde Gumle.

Medie hund og konge af Kløckersvej

Gumle flyttede ind i vores liv, mens jeg var på Go’Morgen Danmark. Han lå på studiebordet, når Ole Stephensen og jeg læste op af morgenaviserne de første mange måneder.

Tak for alt lille GUmle

‘Lillemanden’ med til fotografen Foto: Anja Ekstrøm

Men han blev ‘fyret’, fordi han bed i gæsternes snørebånd i køkkenet på Hovedbanegården. En af dem, det gik ud over, var daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han husker det nok ikke, men vi har grinet af det mange gange siden.

Jeg har ikke tal på, hvor mange billeder, artikler og redaktioner, Gumle har været med på. Han var med mig overalt, hvor det var muligt. Han var Go’morgen hund, Vild med dans hund og Lorry hund.

Siden blev han SoMe hund simpelthen fordi, han var mit 3.barn og aldrig til besvær. Han var nem, sød og sjov og altid med. På  arbejde, på ferier og til fester. Han åbnede døre og blev en del af næsten alt, jeg foretog mig. Jeg er meget taknemmelig.

Det er så tomt

Jeg havde aldrig forestillet mig, at en lille hund kunne betyde så meget.

Men Gumle blev en integreret del af mit, drengenes, min mors – ja hele min families liv. Min mor og vores ‘bedste’ passede ham, når jeg ikke kunne have ham med, eller når vi tog på ferie uden ham. Eller også gjorde mine veninder.

Gumle

Mors dag med Gumle

Ofte var han med, som da vi tog på bilferie til Italien, hvor hvor hans forben var gået af led, og jeg købte en hunde trolley, som han sad i som en konge hele vejen gennem Europa.

Og forbipasserende i Zürich, Milano og Modena kiggede på ham og os med lige dele undren og beundren.

Der er tomt herhjemme nu. Ingen der står og tager imod med bjæffen og logren, når vi kommer hjem. Ingen der ligger for mine fødder, når jeg arbejder eller fiser, når jeg holder møder. Ingen der kommer logrende og siger go’morgen og vil have mad og luftes, når jeg søvndrukken kommer ned i stuen. Ingen der ligge i sofaen og vil kæle, eller nedstirrer min tallerken, når vi spiser alene foran tv’et.

Ikke ‘bare’ en hund

Der sidder måske nogen, som tænker: Det er bare en hund. Sådan føler vi ikke. Gumle har været et familiemedlem og et hundebarn i vores varetægt.

Tak for alt lille Gumle

Gumles sidste morgen i yndlingshjørnet

Jeg indgik for længe siden en aftale med vores dyrlæge om, at hun skulle sige til, når tiden var inde. Vi har trukket det langt, men denne gang var utvetydig: Skal en hund leve for sine menneskers skyld eller sige farvel, fordi det er for hundens bedste. Vi havde ikke noget andet valg.

Ikke alle fik sagt farvel, men Emil, Rasmus, min mor, hendes ven og et par af mine veninder nåede det. De sidste dage har været hårde. Beslutningen om at sige farvel har været svær og hård.

Men den måtte træffes, fordi Gumle havde ondt og kunne ikke hjælpes. Og dyrlægen sagde, det var tid. Og jo vi har fået en Second opinion og holdt familieråd.

Gumle

Skt. Hans aften under yndlingstræet, hvor vi sagde farvel næste morgen

Gumle fik den smukkeste og fineste afsked på sit elskede tæppe under sit yndligstræ i haven.

Dyrlægen kom, og han sov stille ind til fuglekvidder og kys. Vi pakkede ham i tæppet med hans bold og havens fineste rose. Og vi stod i havelågen og vinkede, da dyrlægen cyklede afsted med ham i cykelkurven.

Han gav så ufattelig meget kærlighed, latter og glæde, og vi vil savne og huske ham for altid.

Tak lille dejlige Gumle.

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

21 kommentarer

 • Sanne

  29/06/2022 at 07:30

  Åhr, Line, nu sidder jeg og småsnøfter. Selvom det er 29 år siden vi sagde farvel til vores store, dumme, men utroligt søde hund, så kan jeg godt huske det. e-kram til dig 🙂

  Svar
 • Erik

  27/06/2022 at 22:25

  Kære Line
  Jacques, en schæfer, var i mange år et naturligt omdrejningspunkt i vores familie. Det er svært at forklare hvorfor og hvordan, men det var han bare. Det var derfor en rigtig svær tid for os, da vi var nødt til at sige farvel til ham, og jeg forstår til fulde sorgen over jeres tab.
  Erik

  Svar
 • Anita

  27/06/2022 at 13:36

  Pyha Line, jeg ved om nogen, hvor hård sådan en afsked er ❤️‍🩹

  🟧 Hvis man ikke anser en hund for et familiemedlem, så skal man ikke have en.
  (folk uden hund kan nok have svært ved at forstå det, men det er sådan, det er).

  🟧 Et hjem uden hund er bare en bolig.

  Svar
 • Lene Henriksen

  26/06/2022 at 21:46

  Nååårh Gumle har haft den bedste familie, med megen kærlighed og for den der ikke kan forstå hvordan det er at miste sin bedste ven har aldrig haft dyr. Det er det sværeste at skulle sige farvel til sin bedste ven. Jeg måtte aflive 2 af mine hunde i sep. 2021 godt nok pga alder og sygdom og ikke mere end 3 mdr efter mistede jeg den tredje i dec. 2021 under en operation hvor dyrlægen ikke havde den erfaring som han burde have til at lægge en mops i narkose. Mit liv er fyldt med racen Mops og er bare det den vigtigste i mit liv sammen med min familie. Jeg forstår godt din sorg, og den forsvinder aldrig men den træder i baggrunden og man lever med den men man glemmer aldrig og ens hjerte vil altid være halvt. Varme tanker til dig i denne svære tid.

  Svar
 • Helle Carstensen

  26/06/2022 at 19:17

  Kære Line,
  Det er så frygteligt når vores elskede hunde bliver syge og svage og vi mennesker er så magtesløse. Din historie om Gumle har virkelig rørt mig, og jeg står selv i præcis samme situation at have en 15 gammel hund og er syg, og netop i denne weekend blevet endnu svagere. Så jeg har tænkt meget på, hvor fint du havde arrangeret den måde Gumle kom herfra på, det har virkeligt inspireret mig.
  Min Murphy er nu blevet så dårlig, og jeg har grædt det meste af weekenden og vi er kommet frem til at det er tid til at sige farvel, og han skal have den samme fine farvel som Gumle.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/06/2022 at 22:29

   Kære Helle.

   Var det dig, der kom med blomster til mig og fortalte om din egen hund? Tak fordi, du tænkte på mig. Jeg sender dig mine bedste tanker. Det har været en meget tom og hård weekend.

   Kærligst Line

   Svar
   • Helle Carstensen

    27/06/2022 at 00:59

    Kære Line,
    Ja det var mig, tak skal du være. Jeg har netop sagt farvel til min Murphy, havde ellers arrangeret at dyrlægen skulle komme i morgen, men i løbet af dagen i dag blev han mere og mere dårlig. Her til aften skriv jeg til dyrlægen om hun ikke havde mulighed for at komme her til aften, for han kunne ikke længere stå på benene og væltede. Dyrlægen ringede og mens jeg talte med hende, sov Murphy lige så stille og roligt ind på stuegulvet. Familien blev hurtigt samlet og vi har siddet på gulvet hos ham og kyssede og krammede ham og hvortalt meget meget han har betydet for os. Det har virkeligt været en hård weekend, og kan ikke helt forstå at det nu er slut, men nu skal både Gumle og Murphy i hundehimlen, måske de bliver bedste venner. De vil altid være i vores hjerter, som i ALTID ❤️

    Svar
 • birgitte fogh

  26/06/2022 at 18:30

  Okay, jeg føler med dig.Da jeg i sin tid mistede min dalmantiner, var jeg virkelig knust.
  Skynd dig og få en ny, mens du har tid og kræfter.

  Svar
 • Nina Elly Hjorth

  26/06/2022 at 14:44

  Åhh Line 😪😪😪😪😪 det er godt nok hård læsning.Jeg føler med jer 🤗❤ jeg har selv en hund (gecco)som er mit lille barn,da jeg har valgt børn fra.Jeg glæder mig heller ikke til den dag kommer, hvor jeg måske også kommer i den situation,hvor jeg skal træffe sådan en beslutning, det bliver forfærdeligt.Men sikke et smuk farvel til Gumle som godt nok har været en dejlig og fantastisk sød hund 🐶❤🫂

  Svar
 • Ditte Juul

  26/06/2022 at 14:07

  Kæreste Line ❤️, her sidder jeg på ferie i Tyrkiet og slikker ☀️ – pludselig er det ikke svedperler, der driver ned af mine kinder, MEN tårer der får frit løb 😢😢.. Åh, hvor jeg føler med dig og får sådan rendezvous tilbage til 2/1-2016, hvor det var mig og min søn, der måtte træffe selvsamme tunge beslutninger 😢..
  DET ER SÅ HÅRDT – og tager LANG tid at komme sig over et sådan familiemedlem – åhi, hvor jeg savner min egen Nathalie ekstra meget lige nu ❤️🐩…
  De kærligste tanker og kram herfra ❤️.

  Svar
 • Else Togo

  26/06/2022 at 13:44

  Kæreste Line 🙏🐶🙏
  Hvor fint og smukt skrevet om din og familiens mange år med jeres elskede hundebarn. Vi har haft hund – Cavalier King Charles – i over 20 år nu, og jeg har måtte køre 2 af dem til tidlig aflivning pga sygdom. Kender således alt til den tomhed du nu føler i din hverdag og dit familieliv. De sjove og gode minder har I dog alle at glæde jer over, de lever videre. Og snart venter dit næste kapitel i Paris. 😍
  Alt det bedste for din nye livsfase 🙏
  Bedste hilsen
  Else Togo

  Svar
 • Helle

  26/06/2022 at 12:58

  Hej Line
  Det er efter min mening ubetinget en af de hårdeste ting her i livet at skulle sige farvel til sit firbenede familie medlem 😢…. Føler så meget med dig og din familie 🐶
  Gumle lyder til at ha’ været en fantastisk hund ♥️

  Svar
 • Erik Hulegaard

  26/06/2022 at 12:15

  Enhver dyreelsker forstår din sorg. Husdyret par excellence ”hunden” er ofte et menneskes bedste ven understøttet af en tilsyneladende aldrig svigtende positiv livsindstilling og charmerende gestik.

  Tabet er svært at håndtere. To parallelle tankebaner ruller ud: 1) Skal Gumle erstattes (hvis muligt) af en ny hund? – eller – 2) Man bliver (for) afhængig af et husdyr!

  Beslutningen er nem for nogle og inderlig svær for andre. Hvor er man selv henne i sit livsforløb? Hvad er planerne for de kommende år?

  Når man scanner blogejerens beskrivelse, kan det i hvert fald med stor glæde konstateres, at Gumle har haft et afvekslende og ansvarligt dyreliv, samt at den sidste dag blev handlet med både kærlighed og værdighed.

  Svar
 • Catarina

  26/06/2022 at 12:06

  Åhh mint hjerte græder. Jeg mindes de par gange jeg selv har måtte sige farvel til sådan et skøn 4-benet familiemedlem. Det er ikke rart og det tager tid. I har været helddige at have Gule så mange år og ja, når tiden er inden, så er den det. Mange tanker til jer alle.😢

  Svar
 • Lone

  26/06/2022 at 11:44

  Åhh det er så svært at sige farvel til sin kæreste ven 💔.Han har haft et skønt liv hos jer og i har så mange dejlige minder, at tænke tilbage på når i lige er kommet igennem den første svære tid.
  Varme tanker til dig og familien.

  Svar
 • Jette Møller Hartvigsen

  26/06/2022 at 11:39

  Jeg græder med jer 😢
  Jeg har sagt farvel til 3 hunde der hver især har været et medlem af familien og hver især har været noget helt særligt 🥰
  Det gør så ufatteligt ondt og der blir ufatteligt tomt 😢
  Min trøst har alle 3 gange været at jeg ved de har haft et dejligt hundeliv og været højt elsket 🍀✨🌹

  Svar
 • Vibeke

  26/06/2022 at 11:09

  Nååhhh, jeg forstår jeres tab så helt og aldeles. Hvor har Gumle været en heldig hund og haft en fantastisk liv. Æret være hans minde😔💜

  Svar

Skriv et svar