• Home
 • /
 • politik
 • /
 • At miste en far eller mor er så svært
at Miste far eller mor er altid svært

At miste en far eller mor er så svært

Søndag stod i Uffe Ellemann Jensens tegn. Hele Danmark mistede en politisk personlighed af stort format. Et menneske og en politiker med en helt særlig humor, tæft og kommunikationsevner ud over det sædvanlige. En familie har mistet en kær. Og at miste en far eller mor er så svært

Et parti en familie

Uffe Ellemann var født ind i politik. I partiet Venstre. Men før han indtog Folketingssalen på Christiansborg var han journalist og vært på DR.

Jeg husker ham personligt både fra mit barndoms TV og fra de mange gange, vi har krydset klinger på TV2 Nyhederne og på Go’Morgen Danmark, mens han stadig var udenrigsminister og formand for Venstre.

Han forstod som få dengang, hvad et TV interview handlede om… Klare budskaber. Essens  og ultra korte budskaber. Og han satte grænser  som politiker af samme grund, fordi han kendte tv-mediets virkemidler.

Derfor blev han også politikeren med de hurtige bemærkninger som – ‘if you can’t  join them beat them’…Eller kongeklippet hvor han nægter at blive filmet nedefra af en TV2 fotograf:’Jeg vil kraftedme  ikke filmes nedefra!’

Hans kone Alice  Vestergaard – som samtidig var en af mine chefer på TV2 – og hans børn måtte dele deres mand og far med alle os andre. Alice måtte tilmed i sit professionelle liv balancere på demokratiets og journalistikkens knivsæg. Og børnene måtte dele deres far mellem offentlighed og det private.

Men Uffe  fiskede og tog på kanoture med sine børn, og på den måde var han forud for sin tid og sit partis politik.

Et forsvar for frihed

Jeg vidste personligt ikke, at Uffe Ellemann havde en fortid i militæret – som sin søn – og var nære venner med tidligere generalløjntnant Kjeld Hillingsøe – men det forklarer så meget mere, hans indædte kamp for frihed og demokrati i lande som Estland, Letland og Lithauen.

Og selvom jeg ikke selv er Venstre vælger, så er det vigtigt at forstå ift til Venstres nye formand sønnen Jakob. Karen og Jakob Elleman er 3. Generation af mennesker, som tjener vores demokrati og har delt deres far med alle os andre.

Politiker og far

Så midt i alle de offentlige hyldester, har en familie mistet en mand, far, farfar og morfar. Lad os lige give plads til familiens behov for at sørge og komme sig ‘, før vi hugger til med kommentarer og uenighed.

Alle, som har mistet en forældre, ved hvor meget sorgen fylder. Man har brug for kærlighed, rummelighed  og ikke shit. Så når den kollektive hyldest til Uffe Ellemann Jensen lægger sig, så husk lige, at en familie har mistet en kær.

Jeg mistede min far i en alder af 34- min søster var 20 år yngre og min ældste søn halvandet. Så vi ved, hvad et savn er og betyder. Alle forældre efterlader et savn.

Vi kan lære af Uffe

Tak Uffe Ellemann  Jensen for din indsats. For din kontante og ærlige måde at drive politik på. For politisk standhaftighed, der kostede et utal af næser.

Æret være dit minde

Foto: @hanneJuul

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

 • Henrik V Blunck

  26/06/2022 at 00:36

  Tak for endnu en glimrende artikel her på din blog.
  Jeg deler til fulde din sympati for Uffe og den kurs han lagde. Man behøver nemlig ikke være helt enig for i det mindste, at kunne udtrykke respekt og anerkendelse. Hvis flere var som dig ville politik og medier få et langt bedre ry. For der ER for meget jagt efter den negative historie – sensationen som kan pille en person ned.
  Derfor er din vinkel så dejlig, og jeg håber du får en god sommer. 🙂

  Svar

Skriv et svar