Skam jer TV2!

Skam jer TV2!

Jeg er rystet, jeg er vred og ked af det. Min gamle ven og gode kollega Jes Dorph Petersen er blevet bortvist fra TV2 efter en ekstern sexismeundersøgelse. Først røg en anden kær ven og kollega Jens Gaardbo, og nu kom turen til Jes. Begge er fyret for sager, der ligger 20 år tilbage. Uden rettergang og uden mulighed for at forsvare sig. Begge har tjent TV stationen loyalt og pligtopfyldende i 3 årtier. Jeg har lyst til at råbe: Skam jer TV2!

#metoo slår retssikkerheden omkuld

#metoo debatten er vigtig. Det er slet ikke den, jeg går i rette med. Det er måden, TV2 og deres advokat har håndteret de sager, der er kommet frem i forbindelse med den sexismeundersøgelse, de satte  i gang sidste år.  TV2 og deres advokater har gjort sig til både anklager, dommer og bøddel – endda med sager som i Jes og Jens’ tilfælde er 20 år gamle!

Skam Jer TV2!

Fra dagens udgave af Politiken, hvor Jes Dorph tager til genmæle

Danmark er en retsstat. Vi har forældelsesfrister og retsprincipper, der sikrer, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Jens og Jes er blevet ’dømt’ uden rettergang. Bare fyret og bortvist. Hængt ud i pressen uden reel mulighed for at forklare eller forsvare sig. Blevet bedt om at holde mund. Og ’dømt’ for handlinger sket i en tid, hvor personalehåndbøgerne ikke beskæftigede sig med sexpolitik. Det er både urimeligt og uretfærdigt med tanke på de enorme konsekvenser det har for i dette tilfælde min gamle kolleger.

Og som Jes forklarer både på sin Facebook side og i et stort interview i Politiken:

’ Sagsforløbet og konklusionen ryster og skuffer mig voldsomt. Jeg har siden november været gennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces, hvor TV2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen, efter min mening fra starten har betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd’.

Barn af TV 2

Jeg er selv ‘barn’ af TV2 og oplevede den helt særlige ånd og energi, der herskede på Kvægtorvet fra 1988 og årene frem. Vi var hinandens familie, venner og kolleger. Vi kom fra nær og fjern og sejlede ind hver mandag og hjem hver fredag. I mens boede vi på små værelser eller i delelejligheder og var sammen næsten 24/7, mens kanalen tog sin form. Den familiære ånd definerede TV2 i mange år og skabte kanalens succes. Der blev flirtet og kissemisset. Og mange parforhold og ægteskaber blev til på Kvægtorvet, indtil man først senere fik en politik for, hvem der måtte kæreste med hvem!

Skam jer TV2

Mine gode kolleger tilbage i 1989. Foto Claus Bech Poulsen, All Over

Giver det så ret til at krænke nogen? Nej, selvfølgelig ikke. Men spørgsmålet er, om vi kan straffe fortidens handlinger på nutidens præmisser. Det mener jeg personligt ikke.

Jeg har kendt Jes siden min gymnasietid. Og jeg har haft tætte værtspartnerskaber med både Jes og Jens. Vi har haft en fest. Vi har hjulpet og støttet hinanden privat og professionelt. Og jeg kender dem begge godt nok til at vide, at de ikke gør en kat fortræd. De flirter måske, og det gør jeg også selv – men sorry er det ikke ok? Er det ikke det, der kan ske mellem kolleger?

De to sager, som ligger til grund for bortvisningen af Jes, vil jeg ikke forholde mig til. Dels kender jeg ikke kvinderne og sagerne, dels var jeg ikke til stede. Og jeg læser mig til, at parterne er uenige om hændelsesforløbet. Men jeg noterer mig, at Jes i avisen ikke bebrejder kvinderne, og at han er ked af, at de har følt sig krænket dengang.

Stop denne klapjagt nu

Sexismedebatten er vigtig, også selvom jeg er fra en anden generation, der nok ser mere pragmatisk på tingene end mine yngre medsøstre. Og jeg synes, at sexismedebatten MÅ have plads til nuancer. For når det udvikler sig til offentlig klapjagt, hvor alle gængse retsprincipper tilsidesættes, så er det både usmageligt og ude af proportion. Og det skader efter min bedste overbevisning #metoo debatten mere, end det gavner.

Skal debatten og de efterfølgende undersøgelser give mening, må det foregå på rimelige og ordnede vilkår, hvor både ofre og anklagede har lige mulighed for at blive hørt og siden ‘dømt’ på retfærdig og objektiv vis.

Og så jeg spørger mig selv, om fyringen af mine gamle kolleger handler om noget helt andet? Nye chefer der skal manifestere sig. Et misforstået forsøg på at vise handlekraft efter måneders skriverier om krænkelseskulturen på TV2. En nem måde at slippe af med ældre og dyre værter?

Jeg skal nok få ’hug’ for dette indlæg. Men lige nu begår man overgreb på mennesker uden rettergang. Mennesker hvis eftermæle for tid og evighed er besmudset. Det er grimt. Og det klæder hverken TV2, #metoo sagen eller retsstaten. Derfor overskriften Skam jer TV2!

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

141 kommentarer

 • Mikael

  16/01/2021 at 03:46

  Er der nogen der kan give mig en takt og tone på arbejdspladsen i 2041?

  Kan vi overhovdet blive enige om det i dag, og hvad nu hvis forskellen på de involverede er 10 eller 20 år, så har vi måske tillige en kulturforskel?

  Pointen er at vi er forskellige og har forskellige grænser og forskellige subkulturer blandes.
  Spm er om argumentet om en anden tid så holder i sig selv?

  At det så er for sent at komme med efter 20 år, umiddelbart ja, men man kan indvende at rummet ikke har været til at betro sig med den slags, som har føltes intimt og privat, før nu. Det kommer tillige an på sagens alvor, hvis det er voldtægt eller trusler om sex er det ikke for sent.

  Som jeg personligt ser det i dag på arbejdspladsen:

  1. Trusler om sex som Sofie Linde gav et eksempel på, er selvfølgelig aldrig i orden.

  2. Sex og flirt med ansatte man har et ledelsesansvar for er upassende uanset aldersforskel og at det er gensidigt.

  3. Sex med kollegaer(gensidigt samtykke) lige/samme afdeling mellem jævnalderne kan gå, men kan blive noget rod.

  4. Sex med kollegaer(gensidig samtykke) lige/samme afdeling med stor aldersforskel er en gråzone, og kan blive noget rod. Der henvises i stedet til Scor.dk.

  5. Udenfor arbejdsdomænet, gensidigt, stor aldersforskel hvis den ene er >22, er ikke passende, hvis >22 en gråzone, pas på magtforholdet.

  6. Der kan være gode grundet til at det først kommer frem mange år efter, især når magtrelationer er på spil eller ved egentlige overgreb.

  Jeg tænker at der kan være folk der er både enige og uenige i nogle af disse punkter, både dengang, i dag, og i 2041. Forhåbentlig er der ikke nogen som er uenig i pkt. 1 i dag.

  Hvordan skaber vi rum for at respektere forskellige grænser, hvem bestemmer når vi er uenige?

  Jeg er spændt på om der nogensinde kommer eksempler på drenge der er blevet udnyttet af em ældre kvinde, og efter mange år får hende fyret.

  Svar
 • Pernille Henriksen

  15/01/2021 at 12:15

  Sorry Line! Jeg er ikke i tvivl om at Jes og Jens er gode og kære kolleger. Men, hvis de ikke har forvaltet den magt og prestige som deres jobs har givet dem, så er det arbejdsgiverens ret at afskedige dem. Uanset hvornår deres overgreb har fundet sted. De kan vælge at gå af i al diskretion, eller gå til pressen og smække med døren.

  Svar
 • Maria Erskov Jensen

  15/01/2021 at 12:10

  Hej Line.
  Jeg er fuldstændig enig Og jeg STØTTER 100 % op!
  Dog har Jes åbenbart valgt at blokere mig på FB ?!?
  Jeg har ikke hverken set, haft kontakt eller snakket med ham, siden han for mange år tilbage stadig var gift med Lene, -Så det er lidt svært at støtte op omkring ham.
  Håber han vil ophæve blokeringen 🙂 ?
  Som tidligere ansat ved tv2, tager jeg DYB afstand for deres måde at behandle deres ansatte på, Specialt efter SÅ mange år !
  PINLIGT, TAMT og TARVELIGT!!!!
  Knus Maria

  Svar
 • Lotte Dersgaard

  14/01/2021 at 18:24

  For mig så er det blevet en hetz af mænd og intet andet. Det jeg bliver gal over er at et fåtal af kvinder skal være med til at ødelægge års ligestillings kamp. Jeg vil slet ikke undre mig hvis kvinder i fremtiden bliver valgt fra i forhold til job. Hvis der er to ens kandidater med hver sit køn til et job så forstår jeg godt hvis manden bliver valgt. Ingen tør ansætte kvinder længere alene med frygten for at det skal gå galt fordi kemi opstår. Jeg er så skamfuld på vores køns vegne at der skal sidde så nævenyttige kvinder der vil tage en 20 år gammel sag frem. Det var vel på sin plads at konen havde sagt fra hvis hun følte Jes gik over stregen men hun shinede i hans lys

  Svar
  • Mie

   29/11/2021 at 18:47

   Om det er 20 år siden eller nu, er bedøvende ligegyldigt!
   Den magt som mænd i ledelses stillinger havde og stadig har, er Så intimiderende og det glemmer folk inkl. Line Baun Danielsen!
   En kendt up coming amerikansk filmstjerne, startede sin ungdom ud, med at blive voldtaget, af en endnu mere kendt filmstjerne! Er det uden betydning, fordi det skete for 40-50 år siden?! Og man ikke kendte grænserne?…..
   Så vidt jeg ved, er ingen overgreb ok, uanset hvad og hvor længe der er gået!
   Og så længe en kvinde er undertrykt eller handler ud fra angst, er det fandme IKKE ok!

   Svar
 • Thomas Kristoffersen

  13/01/2021 at 17:35

  Respekt for din loyalitet i forhold til at støtte op om gamle kollegaer, og nul respekt for TV ledelsens (her ikke mindst den nytiltrådte indholdsdirektør’s) ageren i samme anliggende.
  Når nu hele sexisme- oprydningen i TV2 måtte nå sin ende er turen vel kommet til, at LGTB+-/binære/etniske minoriteter/handicappede osv. osv. hiver ‘krænkelseskortet’ efter at være kommet i tanker om mobbe-/krænkelsesrelaterede hændelser 20-30 år tilbage i tiden. Og så starter vel hele balleden forfra i TV2 cirkuset. Så Lotte Lindegaard og den øvrige del af ledelsesslænget slipper næppe lige med det samme (gad vide hvor mange ansatte, der egentlig vil være tilbage når denne ‘udrensningsproces’ måtte være tilendebragt)……

  Svar
 • Lars

  12/01/2021 at 16:53

  Jeg er så enig med dig Line. Hvordan kan man dog dømme en mand på baggrund af udokumenterede påstande for 20 år siden? Men som en ca 50 årig heterosexuel mand har min mening formentlig ingen betydning i debatten overhovedet – men tro mig, vi er MANGE som har samme mening. Godt skrevet

  Svar
  • Kirsten Toxværd

   14/01/2021 at 00:54

   Det er grotesk indtil det latterlige, hvis sagen ikke var så pustet op.
   Vi var et helt andet sted for 20 år siden – nogen må tro, de redder sig selv ved at ofre andre.

   Svar
 • Per Holme Nielsen

  12/01/2021 at 15:40

  Hej Line,
  Stor fan af dig, men her rammer du ikke skiven, det er et arbejdsforhold, som TV2 er i deres gode ret til at opsige og Jes/Jens i deres gode ret til at bestride ikraft af en arbejdsretssag og/eller injuriesag, de er en del af de afskedigede på TV2, men hvad gör de, pröver at udnytte deres popularitet ved at indtage en martyrrolle.

  Svar
 • Jens Hess-Nielsen

  09/01/2021 at 23:55

  Kære Line
  Tilbage i 1974-75 kom jeg uforvarende til at gå ind i det forkerte omklædningsrum i Hørsholm skøjtehal. Rummet var helt tomt bortset fra en køn ung pige der badede efter træningen. Jeg må indrømme, at jeg stod et øjeblik og nød synet af en gudesmuk ung pige, inden jeg fik fremstammet, at det vist ikke var RIK`s 1. holds omklædningsrum jeg var kommet ind i. Jeg håber ikke du dengang blev krænket af min uforvarende indtrængen i pigernes omklædningsrum. Iøvrigt er jeg helt enig i dit indlæg.
  Kh Jens

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   10/01/2021 at 01:04

   Hej Jens..

   Som i overhovedet ikke… Det er jo præcis en del af min pointe … jeg var ishockeypige og vi badede nogle gange med andre af andet køn uden at det var et problem. Jeg ville ønske, at alle havde fået den opdragelse. At m/k kunne færdes frit uden #metoo og bare ‘være’. Det var frie og dejlige tider.

   Kh Line

   Svar
   • Jens Hess-Nielsen

    10/01/2021 at 13:52

    Hej Line
    Vi gamle RIKer var nu ikke dengang helt overbevist om at piger skulle spille ishockey. Men du var medtil at få mig overbevist.
    Hvordan går det i øvrigt med din fars bror Tom?
    Kh Jens

    Svar
    • Anders Hansen

     10/01/2021 at 14:20

     Hej Line
     Nu er der vel forskel på at gå forkert i et omklædningsrum og så pres, trusler, vold og voldtægt etc. hvor der er et magtforhold? Du mener vel ikke at gå forkert er det samme som overlagt at udnytte en position?

     Svar
     • Line Baun Danielsen

      10/01/2021 at 14:34

      Kære Anders.

      Lad nu være at mistolke det, jeg svarede Jens Hess-Nielsen.

      Selvfølgelig er der forskel.

      Mvh Line

     • helle nordholm

      12/01/2021 at 12:52

      men først 20år senere kommer følelsen og behovet for at anmelde?????
      slap nu af…….
      METOO har været med til at lave de største justitsmord ever……tænkhvis det var jer selv……

 • Bettina

  08/01/2021 at 22:02

  Jeg støtter SELVFØLGELIG op omkring Metoo
  I denne specifikke sag undrer det mig, at den 25 årige kvinde låner Jes’ lejlighed sammen med hendes kæreste EFTER krænkelsen har fundet sted. Havde det været mig, der havde følt mig krænket, havde jeg da holdt mig laaangt væk ?!!!
  Det tyder på at følelsen af at være krænket først kom senere …. og hvor slemt var det så ?

  Svar
  • Annica

   10/01/2021 at 21:53

   Victim Claiming af største skuffe. Hvor slemt var det så?
   Så simpelt er det netop ikke. Og kommentarer som dine er netop med til at unge piger og kvinder generelt måske netop vælger at prøve og ignorere visse episoder, men ikke lykkedes med dem.

   Svar
   • helle nordholm

    12/01/2021 at 12:41

    måske hun skulle have følt efter inden hun smed bukserne for 20 år senere at anmelde en krænkelse
    Hvis jeg var hendes kæreste og havde lånet hans lejlighed hvor min kæreste lige var blevet voldtaget,så ville jeg føle mig krænket af min kæreste.20 år senere….hmmmm
    OPMÆRKSOMHED var nok mere den rigtige beskrivelse

    Svar
 • Hanne Andersen

  08/01/2021 at 20:34

  Kære Line
  Tak for dit indlæg ,det er simpelhen gået for vidt. Og hils dem begge og sig vi er mange bag dem både mænd og kvinder er jeg sikker på
  Nok er nok og denne hezt må stoppe.
  Både Jens og Jes har ikke fortjent denne behandling .Skam jer TV2
  Den ledelse burde sparkes ud for jeg tror simpelhen INGEN kan sige sig fri for på den ene eller anden måde at på et tidspunkt i livet ikke har sagt noget om nogen
  Og man mangler fuldstændig at fokus på tiderne var en anden for år siden.
  Jeg forstår simpelhen ikke de kvinder der har behov efter 10 – 20 ja sågar 30 år efter at ødelægge en mands liv både jobmæssig ,måske familie mæssig og ikke mindst deres ry og rygte.
  Hvilken kvinde kan ikke lide at få positiv kommentar så stop det her vanvid
  Men igen Line tak for dit indlæg
  Kh Hanne.

  Svar
 • Erik

  08/01/2021 at 20:06

  Der i dette tilfælde tale om en forkert afgørelse.
  Glem MeToo og glem alle spørgsmål om bevisførelse og forældelse m.v.
  Du har en sag mellem to parter, som er uenige om et hændelsesforløb, og hvor du skal afgøre sagen. Det er påstand mod påstand, men du har dog et vidne, som understøtter den ene parts udlægning af forløbet.
  Spørgsmål: Til hvis fordel ville du afgøre sagen? Selvfølgelig til fordel for den part, hvis forklaring understøttes af vidnet. Hvad ellers?
  Og hvis du er i tvivl, så lad sagen falde; det vil sige en afvisning.
  Min konklusion i denne sag er, at en dårlig ledelse i TV2 har taget en forkert beslutning til fordel for ingen.

  Svar
 • flemming geel weirsøe

  08/01/2021 at 16:18

  Tak Line
  MeTo har efterhånden vist sin efter min mening sande side. Starten var OK, men efterhånden er det nærmest en heksejagt på mænd. Jeg er 80 år gammel, og er opdraget til at have respekt for både mænd og kvinder. Min far lærte mig at firma-sex, hus-sex og venne-sex skal man holde sig fra, så kommer man nemt gennem livet, og det har jeg levet efter. Som ungkarl for 50 år siden, kendte jeg mange skønne kvinder, men jeg har aldrig oplevet at blive spurgt om jeg ville gøre tilnærmelser til en kvinde. Det har altid været mig der måtte starte, og fik jeg en afvisning så tog jeg det omgående til efterretning. Hvis vi mænd skal vente på initiativ fra kvinderne så ….ja det ved jeg ikke, så må vi tage til østen.

  Svar
 • Karina Sørensen

  08/01/2021 at 11:26

  Godt og præcist skrevet, det er spot on! Jeg er fuldstændig enig og hvor er det godt, at du som kollega gennem flere år til de to mænd bakker dem op og fortæller os andre om, hvordan tiden ren faktisk var dengang. Man kan kun frygte, at arbejdspladser med en mandlig direktør ved roret fremover vil fravælge kvindelige ansatte, af fare for senere hen, at ryge ind i lignende sager – og hvor vil det trist (men måske meget forståeligt)!
  Bevares, jeg har stor respekt for, at de sager hvor kvinder og mænd er blevet presset helt personligt og grænseoverskridende for at kunne få sig en karriere eller beholde deres job, ikke hører hjemme, men alt andet handler i mine øjne om, at vi som kvinder og mænd, har et ansvar for selv at sige “nej tak” og “hertil og ikke længere”. TV2 vil ikke være det samme uden de to velkendte mænd. Som seer er der noget rart ved at se programmer, hvor der er værter med, som man “kender” fordi de bare altid har været der og som er med i flere forskellige udsendelser.

  Svar
  • Anders Hansen

   08/01/2021 at 14:31

   Hej Karina
   Nu bruger jeg ikke meget tid på at deltage aktivt i debatten, men jeg må erkende, at som “ordentlig” og “anstændig” mand i midt fyrrerne, så rammer hele den drejning debatten har taget mig faktisk ret dybt, da det potentielt kan ske for ja…..faktisk alle hæderlige mænd, der formaster sig til at blive rød i kinderne over en kvinde i sin nærhed, der rammer ham i hjertekulen. Den flamme skal vi pr. definition sørge for at få slukket hurtigst muligt nu, selvom det i virkeligheden er den flamme, vi alle går og drømmer om det meste af vores liv.

   Når den så opstår, så står det nu klart, at hvis vi tilkendegiver det på den forkerte måde, så er der en vis, nu håndgribelig risiko for, at det kan blive farligt. Måske ikke lige med det samme, men om 20 år.

   Det er jo ikke alle flirter og forelskelser, der fører til giftemål og livslange forhold, snart tværtimod. Hvad sker der så, når det ikke gør? Skal vi mænd så leve resten af vores dage med den knugende usikkerhed omkring, hvad tidligere kontakter med det andet køn kan risikere at give af konsekvenser? For tilsyneladende så er 20 år heller ikke nok.

   Nej, jeg ved godt, det er meget skarpt skåret op….det er jeg helt med på, men reelt er den eneste sikkerhed for, at det ikke vil ske for en mand pt., hvis man inden “hånden på låret” eller evt. noget mere intimt, som i øvrigt gerne skulle betragtes som en af livets dejligste ting, sørger for, helt kynisk, at få underskrevet samtykke. Selv der vil der kunne sås tvivl, om dele af “aftalen” om intimt samvær blev overskredet. Og som det er nu vil mandens opfattelse ikke blive hørt, så den er afgjort på forhånd.

   Det er ganske enkelt et tag selv bord for anonyme og evt. falske anklager.

   Det skal siges, at jeg har arbejdet som betjent i 15 år og har haft flere voldtægtsanmeldelser end jeg kan tælle. Det er så frustrerende at se, at selv åbenlyst falske anklager, hvor såvel vidner som beviser understøtter den anklagedes forklaring, stort set aldrig fører til sigtelser for falske anklager. Selv retssystemet er tilbageholdende for at anklage en kvinde, da det kan risikere at fremstå sexistisk.

   Dog har anklageren i retssystemet ikke ret til anonymitet, hvilket afholder mange fra at fremsætte anklager, som de godt selv ved ikke vil holde i retten.

   Det gælder imidlertid ikke på en arbejdsplads. Der er det bare at slå til tønden og sætte sig tilbage og se hvilke konsekvenser det får for den anklagede, for det får ingen konsekvenser for anklageren.

   Egentligt ville jeg blot give dig fuldstændigt ret i, at jeg forudser et gigantisk tilbageslag for ligestillingen pga. denne meget uheldige håndtering af sexismedebatten.

   Jeg er helt og aldeles overbevist om, at der allerede nu sidder mandlige ledere med kvindelige ansøgere og tænker på, hvorvidt denne ansøger er så meget bedre end de mandlige, at hun er det potentielle stormvejr værd.

   Den proces er med garanti i gang og det er stik imod målet om ligestilling.

   Personligt har jeg svært ved at se, at man kan bebrejde en mandlig leder, at have den bekymring lige nu. Det er ret svært at argumentere i mod.

   Svar
 • Søren Kristensen

  08/01/2021 at 10:00

  Du er genial Line og fantastisk du støtter op om dine gamle kolleger som ikke er tjent med den behandling.Vi er mange danskere der har fulgt jeres spæde start for 30 år siden og i gjorde tv til et rigtig hyggeligt sted men jeg har fået nok nu og sløjfet TV2 og mange burde boykotte dem.En nævner herinde i din tråd vi er 2 til 3 år bagud i forhold til USA og MeToo bevægelsen,og de mænd der har været ofre for kvinders hævntørst og heksejagt,ikke er dem der har tabt noget,men at kvinder nu har skudt sig selv i foden og ikke vil kunne få jobs,grundet frygt for deres position skal blive jaget.Jeg tror de kvinders færden vil kaldes selvmål på en boldbane og det slet ikke gavner dem i et stadig undertrykt arbejdsliv.Desværre for jer kvinder vil mænd nu ikke flirte,ikke lukke jer ind,afvise og være hårde i tonen.Det som de krænket kvinder burde have lært at udvise mens det har stået på.Jeg ser det ikke som modigt at kvinder driver heksejagt og skyder mennesker i sænk,men jeg ser det som modigt at du som kvinde går imod,råber op og ikke participerer dine medsøstre.Du er et stort,sjovt,kærligt og fantastisk menneske Line.Keep up the good work and spirit

  Svar
 • Karsten Horslund

  08/01/2021 at 04:01

  Der er en ting, der undrer mig!
  Lotte Lindegaard talte i Aftenshowet på DR 1 om vigtigheden af at “komme til bunds” i krænkelsessagerne på hendes arbejdsplads, Tv2, hvor jeg kunne forstå, at mere end 200 (kvinder) ud af i alt 1500 medarbejdere, har skrevet under på MeToo-opråbet. Hun sagde, at fem ansatte var blevet afskediget i forbindelse med de eksterne undersøgelser, og påpegede, at det jo “ikke var så mange”!
  Det må altså betyde, at de fem afskedigede i gennemsnit må have haft 40 krænkede kvinder på samvittigheden! Eller er man i virkeligheden ikke kommet helt “til bunds” alligevel?? Det synes jeg er et relevant spørgsmål at stille Lotte Lindegaard…

  P.S. Det “forbudte” spørgsmål er, om der er NOGEN, der har sluppet billigere end andre og om man alligevel IKKE er kommet “helt til bunds” på Kvægtorvet…

  Svar
 • Jens

  07/01/2021 at 21:50

  Godt brølt Line 🙏
  Dejligt at se ikke alle kvinder er forskruet og hævngerrige i denne metoo tid.
  Skam jer TV 2 ,
  Vi skal behandle hinanden med respekt og behandle andre som vi selv vil behandles, ikke ofre et par mandlige studieværter, for som kvindelig leder at fremstå stærk og konsekvent, med påstande som ikke kan bevises efter 20 år, og på ingen måde vil kunne domfældes i en retsag, men TV 2 chef har tillid til at retfærdigheden er sket fyldest da advokat firmaet er kommet med den konklusion at de tror på de to stakkels piger, hverken på de to mandlige vidner eller Jes Dorp, som fastholder at der ikke er belæg for disse anklager.
  Jeg troede vi var en rets stat, hvor man er at betragte som uskyldig indtil andet er bevist.
  Men der ved TV 2 kvindelige chef bedre, hellere smadre et par mandlige studie værters liv og, og fremstå stærk, som både anklager og bøddel. SKAM DIG, SKAM JER TV 2 🤮🤬

  Svar
  • Alberte

   09/01/2021 at 12:16

   Jens – metoo handler netop om gensidig respekt og at behandle andre, som vi selv vil behandles. Hvis du ikke forstår det, har du ikke forstået metoo.
   Jes er blevet fyret fordi han ikke længere lever op til TV2’s code of conduct. Det må de selv om, og det har de lov til. Jes har selv valgt, at lægge hovedet i den offentlige gabestok. Han har ikke kunnet forsvare sine handlinger, men havde brug for “at forberede sig”. Hvad søren skulle han dog kunne forberede sig på??

   Jeg siger ikke, at manden er skyldig. Men jeg siger heller ikke, at han ikke er. Her har TV2 valgt at støtte deres kvindelige kollegaer.

   Svar
 • Lotte

  07/01/2021 at 19:02

  Avs …. det da vist helt galt.. Her i tv go’aften hvor Lotte Lindegaard er med . ..Hun bliver spurgt om hun har sagt til Sofie linde da de forhandler løn at hvis hun skulle ha mere ville hun blive den bedste betalte kvindelig tv vært . Det siger hun så ,hun aldrig har sagt og ikke passer .øhhhh,, Sofie linde står på tv Zulu og fortæller dette og nu passer det ikke hvad så med den store tv kanon er det så heller ikke sandt ???????? Hvem skal vi tro på ??????????? Avs …..

  Svar
  • Michele

   07/01/2021 at 19:51

   Tak for at sige det så præcist.. Hvad skal denne moderne stening til for? Det er jo efterhånden helt pinligt at være kvinde. Stop så!

   Svar
  • Liselotte Frederiksen

   08/01/2021 at 17:12

   Jeg har simpelthen så ondt af disse to fyre jes Dorhf Pedersen og Jens gaardbo jeg tror simpelthen ikke på de kvinder der. Nu jdp. Den var der stadigvæk om morgenen og lå i omfavnelse med jdp. Det blev udtalt på DR.1 øh hvem bliver der lige hvis man er blevet slået og voldtaget og hvorfor kræfter hun op 20 år efter .Det må selv lotte Lindgaard da kunne se fornuften i. Eller er hun virkelig helt tom for brikker oveni hun lyder ihvertfald som en virkelig kold og krukket kælling NEJ JEG TROR LOTTE BRUGER SIN MAGT TIL AT FÅ DE KVINDER OP AF RANGSTIEN SKAM JER TV2 SE OG FÅ RÅDET BOD PÅ DET IGEN 😡😡

   Svar
 • Christoffer

  07/01/2021 at 17:52

  Godt at du råber op Line !!
  Helt enig, det her er gået helt ud af sporet.
  Tænk nu hvis jeg har ikke havde været en pige for nærgående til halbal i 90’erne…
  ,så havde jeg ikke haft min kære kone i dag. 🙂

  Svar
  • Vagn Flink

   07/01/2021 at 16:49

   Jeg forstår ikke en mester af dette forløb, hvor er fagforeningen henne? Normalt kan arbejdsgiveren ikke afskedige / bortvise så mange år efter, der er ikke sket rettergang som Line skriver, det er en arbejdersgiver afgørelse – forkert mener jeg, men den kan Jess D køre i byretten eller i arbejdesretten, hvis han er medlem af en fagforening
   Vagn Flink
   Gammel Tillidsmand

   Svar
 • BirgitAEjlertsen

  07/01/2021 at 13:19

  Hader den klapjagt der er i gang,der skal ikke falde dom i sådan en sag efter 20 år.
  Istedet for skal man efte

  r min mening have ordet tilgivelse frem .

  Svar
 • Bente

  07/01/2021 at 12:11

  Så enig smid bare alle de gode gamle dygtige folk ud 😔😣😢 så enig Line de bude skamme sig. 🥶

  Svar
 • rene nielsen

  07/01/2021 at 11:31

  der er desværre kun ting at gøre . læn jer tilbage og nyd festen der kun lige er startede . hvis det går som i USA, og det gør det jo nok , vi er ca 2-3 år bagefter her så vi kan se både starten og slutningen på metoo. og her kan man se at dem der taber på bund linjen ikke er de få mænd der bliver offentligt hængt ud og fyret, men damerne , ikke de få der står og klynker over noget der måske og måske ikke skete for 20 år siden . men den store brede masse af kvinder . i usa er , skal man tro udsagnene der kommer der fra . ny ansættelser af kvinde historisk lavt , nye kvinder i topstillinger historisk lavt . men vil ikke være mentorer for kvinder da det kræver alene tid med kvinder . men vil ikke arbejde alene med kvinder . skal mænd på en arbejdes rejse hvor de ikke kan undgå at rejse med kvinder er rådet rejs på forskellige fly, eller som minimum sid ikke ved siden af hinanden , sov på forskellige hoteller , er det ikke muligt så forskellige etager . mænd holder sig fra firmafester , er der mødepligt går mændene så snart feste bliver mere uformelt. mænd er begynd at invitere på dates , i USA har man et historisk lavt antal bryllupper .da det jo ikke er muligt at diskuter fornuft med folk der ikke vil fornuften ( at komme 20 år efter at man følte sig krænket men ikke krænket nok til at gå til personale afdelingen eller i være tilfælde til politiet , er at udvise manglende fornuft i min optik ) alt det her har så bare ført et en ny bevægelse mgtow og red pill som modsvar til det her kvindelige hysteri , det er ikke nogen meget stor bevægelse men stor nok til at rigtig mange kvinder og maget af den almindelige presse har bemærket det og med god grund er blevet nervøse .på bund linjen af alt det må man spørger sig selv om hvad får en kvinde ( for det er 99,9% af gange en kvinde der kommer med beskyldningerne ) så ud af det . i USA er svaret rampelys og ofte penge . hvad kan jeg som mand gøre ikke ret meget ud over at mindske kontakten til kvinder have en 10 siders formular med i byen med en for trygt formular indholdene samtykke erklæring for forskellige senarier der kunne udspille sig i løbet af en aften . hvad kan damerne gøre . ret meget . det er kun kvinderne selv der kan dæmpe hystaderne der står og skriger på opmærksomhed på tilfældige mænds bekostning . her nytter det ikke meget at en mand beder om bare en smule fornuft. i USA er den brede kvindelige del af befolkningen begyndt med opråb til hystaderne , men desværre for lidt for sent nu virker det mere som et forsøg at rede sig selv end et forsøg på at virke fornuftig . i Danmark er vi som jeg beskriver 2-3 år bagefter USA . så kvinder bolten er hos jer , skal det stoppes og bolten gemmes væk , eller skal vi forsætte lejen hvor , hvis man ser på USA, i kommer til at stå som den helt store taber . og til Line Baun ( og de mange kvinder der bakker op om line og sådan set også jeres mænd og sønner ) tak skal du have for at forsvare fornuften , det er kun jer kvinder der kan tage den kamp vi mænd bliver tvunget ned i en skyttegravskrig af fordrejet feministiske argumenter prøver vi at forsvare fornuften her . det er kun kvinder der i denne tåge af tåbeligheder kan forsvare mændene . jeg tager virkelig hatten af for jer og i har min største respekt og beundring . med største respekt, beundring ,hatten i hånde i et dybt buk , et stort tak

  Svar
  • Randi Hansen

   13/01/2021 at 00:43

   René Nielsen, det er så fint, at du belyser #metoo problemstillingerne.

   Og stort tak til Line Baun Danielsen for at gøre opmærksom på hvor uheldigt ledelsen har håndteret disse sager.

   Og ja, det er virkeligt synd for både mænd og kvinder, at vi skal gå og være bange for hinanden.

   Men, gør homo, trans mm ikke denne problemstilling helt håbløs, at navigere udenom?

   Svar
 • Morten

  07/01/2021 at 11:29

  Kære Line,
  Hvor er det dog skønt at du skriver et indlæg som dette, det er simpelthen så langt ude at endnu et mandligt individ må lade ‘livet’ på baggrund af én eller flere ‘skøre sager’ -som endda er foregået for 20 år siden.
  Hvad er det lige man har gang i? Hvad er det lige man opnår ved kvæle en ansat, 20 år efter ‘noget’ måske er foregået. Jeg forstår fint at vi skal have klare linjer omkring hvad der er ok og hvad der ikke er, det er oplagt og mest fair for alle, men ærlig talt, nu skal vi passe på at det ikke løber løbsk, hvilket det er godt på vej til!
  Hør nu her…
  – Skal jeg, som menig dansker involveres i hvad der er foregået imellem ‘en kendt’ og en ‘fremmed’ for 10-15-20 år siden? NEJ, hvis man graver i sådanne ting, så må man sgu gøre det internt. Det rager ikke mig og alle andre.
  – Er det retfærdigt at ‘en kendt’ bliver hængt ud på den måde og oveni købet mister sit job? NEJ!
  – Giver det mening at man river op i noget som er foregået for 10-15-20 år siden? NEJ!
  Er der foregået noget, som ikke skulle være foregået, så må det klarlægges og handles på, med det samme og ikke 100 år efter🙂🙃
  Jeg syntes faktisk at udviklingen stikker helt af, det er virkelig ærgerligt.
  Kvinder & Mænd, take care, måske DU også har lig i rygsækken, som kommer frem 10-15-20 år efter -og så ryger jobbet sgu😡
  Nu skal vi ikke høre om flere der bliver stemplet offentligt, PLEASE!
  Undskyld jeg lige brød ind…det er lidt frustrerende.
  GODT NYTÅR LINE

  Svar
 • Tove Bjørklund

  07/01/2021 at 10:16

  Hej Line
  Jeg er helt enig i din skriv – det er godt skrevet 😊 vi er mange mænd og kvinder der kunne klage over sexisme, hvis det gås 20 år tilbage i tiden. Jeg synes bestemt også TV2 burde skamme sig over den opførsel.

  Svar
 • Pernille Nielsen

  07/01/2021 at 08:52

  Hej Line,
  Jeg kan sagtens forstå at Jes er dybt frustreret over forløbet og lige præcis processen, tror jeg, det er vigtigt at få sat fokus på. Netop fordi sagerne, der ligger til grund for hans afskedigelse, ligger i en ny kategori, der ikke tidligere har manifesteret sig på det arbejdsretlige område. Der er behov for nogle regler og retningslinjer på området.
  Her tænker jeg at fagforeningerne og forbundene har en vigtig rolle at spille.
  En arbejdsgiver har altid ret til at opsige en medarbejder. Sådan er det, men hvis den er uretmæssig har der altid været mulighed for at anfægte den. Det er der gennem tiden blevet udbetalt en hel del erstatninger på baggrund af. Pendulet i disse sager har nu svunget i én retning længe. Der er behov for, at det finder et leje, så både anmelder og anklagede er sikret nogle rettigheder.
  Arbejdsmarkedet bevæger sig med Meetoo ind på et nyt felt og det felt skal reguleres ligesom alt andet.
  Jeg hæfter mig ved, at Jes selv helholdent bakker op om Meetoo, og som han udtalte i interviewet i Aftenshowet, nok ikke ville have handlet på samme måde i dag, samt anerkender anmelderne og at de, trods uenighed om forløbet, føler sig krænkede.
  Jeg håber Journalistforbundet eller fagforeningen går ind i sagen, så arbejdet med at etablere retningslinjer kan begynde.
  Ligesom MeeToo er og har været et nødvendigt skridt at tage, kommer vi ikke videre før spillereglerne, i denne nye type sager, kommer på plads.
  De gamle sager skiller sig ud lige nu, da der netop er et retmæssigt argument for forældelse, hvor man ikke kan forvente, at mennesker i fortiden har handlet efter nye tiders love og regler.
  Jeg synes processen omkring Jes Dorphs afskedigelse kan anfægtes, med kan heller ikke lade være med at spørge:
  “Hvad skulle TV2 have gjort anderledes?”

  Svar
 • Charlotte Sørensen

  07/01/2021 at 08:23

  Man skal huske at skelne mellem hvad der er “sexsikane” – og hvad der er “frynsegode” 🙂 og tage tingene med godt humør medmindre det er gået over grænsen……..

  Svar
 • NIkolaj Mackowski

  07/01/2021 at 06:44

  Hej!
  Jeg synes altså den her meetoo-debat er kørt noget af sporet. Det er henholdsvis 18 og 20 år siden Jes har “været involveret” i noget, der – tilsyneladende – ikke havde medført et løftet øjenbryn dengang. Nu er det ganske anderledes og man kan retrospektivt – som normerne ændrer sig – sagtens komme rendende 20 år senere og være krænket.

  Havde det egentligt ikke været forældet efter 5 år såfremt der havde været tale om en straffelovsovertrædelse foruden drab?

  Jeg synes det er ret vildt.

  Svar
 • jørgen holm jensen

  07/01/2021 at 06:32

  Det ender vel med at temaet fra filmen “Jagten” bliver dagligdag i Danmark.
  FØJ FOR POKKER.

  Svar
 • Mads Jensen

  07/01/2021 at 01:49

  Jeg vil opfordre Jes Dorph at tage en privatsretslig sag mod den kvinde han påstår tale usandt.

  I så tilfælde er der tale om æreskrænkende udtalelser der strafretsligt kan medføre erstatning for tort og svie.

  Svar
 • Gurli Bøgedal

  06/01/2021 at 23:15

  Hvor har du ret!!! Det er så usmagelig, hvorfor venter de i 20 år på at reagere, hvis de er blevet krænket 😏 Der er noget galt i Danmark 🙄😳

  Svar
  • Schneider

   07/01/2021 at 00:30

   Tak god artikel Baum

   For at skære det helt ind til benet;
   Hvorledes ender den feministiske heksejagt på gode mænd og gode fædre ?
   I 2020 har man da ikke set andet end forsmåede og, undskyld mig for der er naturligvis undtagelser, møgkællinger der simpelhen elsker at ødelægge det for andre med systemernes hjælp.
   Frygter faktisk at det over tid udvikler sig et usundt og massiv kvindehad til den slags tåbelige kvindemennesker.
   Håber på et lidt mere sundt mediemiljø i 2021, på forhånd tak ❤️

   Svar
 • Maria

  06/01/2021 at 22:57

  Kunne ikke være mere enig! Er ved at være dødtræt af at høre om sager der er 20-30 år gamle. Sexisme debatten er klart vigtig, ja! Men ærligt talt.. det er bare gået helt over gevind.

  Svar
 • Sarah

  06/01/2021 at 22:23

  Så godt skrevet, er ikke den store skribent, dog syntes jeg der er ting der går helt over gevind på en eller anden måde.

  Svar
 • Anette Rasmussen

  06/01/2021 at 20:38

  Kære Line

  Hvor er du bare fantatisk og hvor er det flot skrevet. Man kan simpelthen ikke tillade sig, at behandle dygtige medarbejdere på den måde.. det må være en forfærdelig afslutning på mange års arbejdsglæde et sted

  Svar
 • Lotte

  06/01/2021 at 20:33

  I mine knapt 20 år i HR, har samtlige de sexkrænkere, jeg er stødt på i embedsmedfør, været nogen skide søde mænd. Mænd som jeg slet ikke kunne forestille mig var sådan. Mænd som var alle mulige andre ting end sexkrænkere. Nogen af dem var det kun en enkelt gang, nogen af dem viste det sig var det mange gange. De er alle blevet håndteret i tavshed og kun ganske få har kendt den sande grund til de stoppede, af respekt for sexkrænkere og hans eftermæle, for så flinke er de fleste virksomheder faktisk. ( Og ja inden nogen påpeger det, kvinder krænker også, jeg har bare ikke haft nogen sager, hvor det var tilfældet).
  Jeg kan se flere efterspørger retssikkerhed, men der gælder nogen andre regler på en arbejdsplads. En arbejdsgiver bestemmer selv hvem der skal være ansat – det er bare et spørgsmål om hvad der skal betales for at opsige medarbejderen. Hvis der er gyldig grund koster det medarbejderens opsigelsesvarsel, hvis ikke kommer der en bod oveni. Uanset om den opsagte kan dømmes i en retsag eller ej. Og man har som arbejdsgiver altså en pligt til at sørge for det er trygt at få på arbejde og man kan derfor være nødt til at betale dyrt for at komme af med en krænker.

  De kvinder, der har fortalt deres historie får næppe noget ud af det – det kan man se i kommentarerne her og andre steder i debatten. De har sandsynligvis holdt mund i 20 år, fordi de vidste, at det var sådan det ville gå. På samme måde som jeg har overvejet, om jeg orkede at byde ind her, hvor konsensus åbenbart er, at det ikke skal have nogen konsekvens at krænke hvis bare man får ofrene til at tie stille længe nok.

  Svar
  • Mogens Johansen

   06/01/2021 at 21:50

   Som jeg har forstået sagen, er det ikke foregået på en arbejdsplads, men hjemme hos Jes Dorph-Petersen, så jeg har lidt svært ved at forstå, at det ikke skulle være trygt at gå på arbejde.
   Jeg har heller ikke hørt noget om at der skulle være nogen, der har fået ofrene til at tie stille.

   Svar
   • Lotte

    06/01/2021 at 22:13

    Fordi det ikke foregår i arbejdstiden eller på arbejdspladsen holder det ikke op med at være et anliggende der vedrører virksomheden. Jeg er lige ved at skrive desværre, for så var mit arbejde lettere.
    Min værste sag foregik 100% uden for arbejde og til min store skam, så var det offeret, der måtte forlade jobbet fordi tiden var en anden.
    … og med en anden tid mener jeg 2017.
    Så hun mistede sit job, sin mand og gik psykisk ned, fordi hun ikke hun ikke kunne klare at se sin krænker hver dag på jobbet, som om intet var hændt.

    Svar
    • Ejvind Pedersen

     08/01/2021 at 14:37

     Jeg er mand, selv journalist emeritus, og ved udmærket, hvordan tonen kan være overfor kvinder – ikke mindst på journalistiske arbejdspladser. F.eks. hvis en kvinde har fået et attraktivt job: Hun har da kneppet sig til det!
     Jeg har oplevet en del af den slags i den mildere ende. Et eksempel: Vi var nogle stykker, der sad og “efterslukkede” omkring et bord tidligt søndag morgen efter et firma-betalt weekend-seminar, der blev afsluttet med middag og spiritus ad lib. I selskabet befandt sig bl. a. redaktionschefen og en smuk, ung kvindelig praktikant, som jeg havde den største fagligerespekt for. En aldersforskel på omkring 30 år. Vi sad og snakkede om weekendens forløb og om de ting, der havde været oppe og vende. Pludselig kigger redaktionschefen på praktikanten, og siger “Hold kæft, hvor kunne jeg godt tænke mig at kneppe dig.”
     Der blev noget stille om bordet. Så sagde jeg til praktikanten: “Hvad sagde han lige dér?”
     “Han sagde, at han gerne vil kneppe mig”, svarede hun.
     Så gik selskabet hver til sit. Jeg ved ikke, hvordan redaktionschefen havde det. Men jeg var pinligt berørt. Og er stadig vred på mig selv, fordi jeg ikke sagde noget til ham.
     Og alle jermænd, der klynker, at “man kan da heller ikke komme med en morsom bemærkning til en kvinde længere, uden at det bliver taget ilde op, og man bliver stemplet som sex-krænker”. Eller: “Ja, jeg kneppede hende, men hun ville jo selv”.
     Det er ok at lægge an på en smuk kvinde – men som mand er man ikke i tvivl om, om hun selv vil, eller ej. I øvrigt bliver sex pludselig meget bedre, nå hun selv vil.
     Et gammelt ord siger: Vorherre udstyrede manden med to hoveder – men kun blod nok til at forsyne ét ad gangen.
     Og der findes altså mænd, der kan kneppe hvad som helst, der har en puls, uanset om hun vil eller ej.
     Jeg kan ikke længere noget, jeg er for gammel.
     Men dengang jeg var i stand til det, mistede jeg evnen, hvis jeg fornemmede at hun ikke ville. Voldtægt begriber jeg simpelthen ikke. Og jeg begriber ikke, at det er kvinden, der skal slæbe rundt med traumer efter en voldtægt. Det burde være manden.
     Og så er det egentlig ligegyldigt, hvor længe det er siden.
     Jeg håber, at den kvinde, der har fortalt om, at hun blev voldtaget af Jes Dorph for 15-20 år siden, vil anmelde ham for det. Også selv om sagen formentlig ikke vil føre til dom.
     Det er ikke kvinder, der er sarte mimoser. Det er mænd, der har deponeret deres hjerner i skridtet.

     Svar
     • Lotte

      08/01/2021 at 17:42

      Tak for din tanker og erfaringer. Kan godt forstå du stadig tænker på situationen med praktikanten. I dag havde du sikkert bedt redaktøren om at finde kammertonen. Men bare det du sagde noget og lod ham hænge og flagre var godt.

    • Torben

     11/01/2021 at 00:05

     Sikke noget pjat at skrive Lotte. Hvis det foregår udenfor arbejdspladsen har det INTET med virksomheden at gøre. Det lyder som om du er endnu en kvinde der tager andre kvinders ord for gode varer. Modbydeligt at tænke på så mange af jer sidder i magtfulde positioner hvor I kan ødelægge livet for uskyldige mænd.

     Svar
     • Lotte

      12/01/2021 at 19:53

      Kære Torben
      Det vedrører arbejdspladsen når ting fra folks private liv går ud over deres arbejdsindsats uanset hvad der ligger bag.
      Og hvordan er det lige du mener at manden har tabt i den sag jeg omtalte, hvor han beholder jobbet, kvinden mister sit?
      Jeg er meget bevidst om, at det har indvirkning på både krænker og den krænkede, når jeg jeg skal håndtere sexuelle krænkelser. Og jeg kan hilse at sige, at mændene som regel slipper meget billigt med advarsler eller opsigelser, der bliver meldt ud med helt andre grunde end sandheden. Så hvis jeg har ødelagt noget er det nok nærmere for ofrene, der må føle sig snydt over at krænkeren slipper så relativt let. Og det må jeg så desværre have på min samvittighed.

   • Lotte

    08/01/2021 at 18:05

    Det har hun gjort😊 Jeg synes Line plejer at være god til at gå ind og kommentere på de kommentarer, der mener noget andet end hende.

    Svar
  • Line Baun Danielsen

   07/01/2021 at 00:30

   Kære Lotte.

   Jeg synes det er fint med nuancer her på kommentarsporet. Og ja, arbejdsgiver må som reglerne er idag fyre præcis, som de vil. Og det er måske i sager som disse ikke særlig godt, set fra et tetssikkerhedsgrundlag.

   I denne sag er det processen, jeg anfægter – to parter der har to udlægninger af sagen og et vidne, der bakkker den anklagedes version op. Alligevel bliver den anklagede bortvist. Det synes jeg personligt er dybt betænkeligt.

   Mvh Line

   Svar
   • Lotte

    08/01/2021 at 17:54

    De fleste sager er der næppe vidner til så alene det, at der er et vidne taler til den krænkedes fordel.
    Nu har de krænkede jo valgt at vise det hensyn ikke at tournere i pressen med deres variant, så Jes har frit spil til at spinne en variant, der næppe fremstiller ham selv i et alt for dårligt lys.
    Jeg er sikker på, han ud over at være en der krænker praktikanter, er en alle tiders mand, men skal han virkelig belønnes for, at hans ofre ikke har sagt noget i mange år?
    Jeg har læst processen tog seks uger og foregik med et udefra kommende advokat firma. Det virker i mine øjne som mere end rig lejlighed til at han kunne forsvare og forklare sig, han havde endda også en advokat. Så jeg vil gerne høre hvad du me er TV2 skulle gøre i stedet?
    Det er nemt nok at være for MeToo når det er abstrakt, det er straks meget sværere når det viser sig at The bad guys er nogen man kender. Bare fordi man ikke selv oplever det er det ikke det samme at det ikke sker for andre.

    Svar
    • Lotte

     08/01/2021 at 17:56

     Undskyld Line jeg læste dig forkert. Da jeg læste dit svar igennem efter jeg skrev opdagede jeg der stod det var anklagede der havde et vidne – sorry.
     … men det ændrer kun på det jeg skriver i den første sætning. Resten mener jeg stadigvæk 😊

     Svar
    • Line Baun Danielsen

     08/01/2021 at 18:28

     Hej Lotte.

     Processen tog 6 uger, men Jes fik først besked 2 dage før om indholdet af anklagen, ligesom hans advokat ikke fik afgang til anklagers navn og karakteren af anklagen. Det synes jeg ærlig talt er problematisk, når bliver stillet for så alvorlig en anklage. Ville du selv kunne huske 20 år tilbage og uden at vide, hvem su måtte have forulempet? Og hvordan?

     Hele forløbet blev grundigt fremlagt helt objektivt i Politiken.

     Iøvrigt foregik den påståede hændelse i Jes EGEN lejlighed og ikke på hans arbejdsplads. Kvinden var 25 og kom frivilligt med en anden kollega, som var tilstede hele frem og næste morgen, hvor han ‘tog’ begge parter på sengen. Senere lånte kvinden og hendes kæreste Jes’ lejlighed, når de var i Odense ifølge Jes og Politiken.

     Du spørger, hvad jeg mener, TV2 skulle have gjort i stedet? Jeg mener, at tvivlen og vidneforklaringen burde have kommet Jes tilgode. Man kunne have givet ham en advarsel. Og når det har så drastiske konsekvenser burde kvindens anonymitet måske ophæves, så historien kunne efterprøves.

     Der er jo lige nu – efter min opfattelse – 2 tabere her. Og ingen vindere.

     Mvh
     Line

     Svar
  • Jytte Resom

   07/01/2021 at 07:21

   Tak for den meget meget fine kommentar Lotte, velovervejet og saglig. Det kan man ikke være uenig i.

   Svar
  • Judith

   07/01/2021 at 07:44

   Tak for at dele. Det er et rigtigt fint perspektiv du sætter på denne tids sager. Jeg ville ønske flere som dig ville dele i de større forums, måske flere vil forstå alvoren af det her.

   Svar
   • Lotte

    08/01/2021 at 18:01

    Hej Judith
    Det ville jeg også ønske. For mit eget vedkommende lader jeg være, fordi jeg ikke orker at høre jeg er hysterisk, kvinder er nærtagende og det der er værre som kvinder alt for tit for at vide i disse debatter hvor retorikken er virkelig grim.
    Sekundært lader jeg være, fordi jeg frygter, at der kan dukke en hidtil ukendt historie op og så er der festdag i formiddagsbladene. Og de virksomheder jeg har arbejdet i, skal selvfølgelig ikke trækkes gennem sølet, fordi jeg udtaler mig som privatperson.
    Så jeg nøjes med at pippe med i fora hvor det er nok med er fornavn … desværre.
    Kh Lotte

    Svar
 • Jørgen Hede

  06/01/2021 at 20:21

  Jeg bakker fuldt op omkring METOO og det vigtige i at afskaffe sexisme. Når det er sagt bekymrer det mig, at der i sager med anklager om afpresning og voldtægt på kollegaer ikke er en myndighed inde over i processen- her tænker jeg naturligvis på politi og domstole. Hvis det skyldes manglende lovgivning, så bør lovgivningen revideres og opdateres. Jeg syntes den nuværende håndtering af denne type sager virker bekymrende for retssikkerheden.

  Svar
 • Flemming

  06/01/2021 at 19:34

  Du rammer fuldstændig hovedet på sømmet.
  TV2 har med fyringen af Jes, skabt et gigantisk #metoo selvmål. Man har simplethen skubbet sig selv ud af debatten, og gjort enhver fremtidig handling tvivlsom seriøs.
  Der er nok ingen tvivl om, som du også skriver, fået og brugt en mulighed til at skille sig af med 2 løntunge medarbejdere, under dække af #metoo.

  Svar
 • Mogens Johansen

  06/01/2021 at 19:18

  Jeg er født i 1953, og oplevede tiden i 60’erne og 70’erne, hvor de fleste unge nød frisindet. Kvinder måtte godt vise, at de kunne lide sex, og det var de generelt ret glade for, og gjorde kraftigt brug af.
  Den senere tid har der kørt masser af debatter om sexisme, feminisme og voldtægt på Facebook, og begreberne bliver rodet sammen til den store guldmedalje.
  Jeg forsøger nogle gange at deltage i debatterne, men næsten lige meget hvad jeg skriver, får jeg at vide, at kvinder skal have lov til at klæde sig “sexuelt udfordrende” og danse frække danse foran mig, og at jeg bare skal lære at styre mine lyster, holde nallerne for mig selv, og ikke tro, at jeg har lov til at gramse på alle og enhver.
  I forbindelse med en af debatterne blev jeg nødt til at slå ordet “samleje” op i Den Danske Ordbog, for det viste sig, at jeg slet ikke vidste hvad ordet dækker, og at jeg tilsyneladende har haft samleje med en hel del kvinder helt ude at være klar over det. Alt besværet med penetration er slet ikke nødvendigt.
  Den Danske Ordbog:
  “seksuelt samvær mellem mennesker, typisk med henblik på gensidig nydelse og tilfredsstillelse om både vaginal og anal penetration og i nyere tid også bredere om andre seksuelle aktiviteter”.

  Kunne man tage ved lære af BDSM miljøet og få indfør et stopord, der gælder på landsplan, så vi helt kan undgå misforståelser.

  Det bliver spændende at se hvem der er den næste, der skal fyres. Ulla Therkelsen virker som en rigtig frækkert. 🙂

  Svar
 • Lotte

  06/01/2021 at 19:01

  Så godt skrevet Line 👍👍👍 det helt galt!!! hvad pokker er det for en verden /tid vi lever i at komme efter såå lang tid ,forstår jeg ikke og det gælder også Sofie linde .. og nej det ikke ok hvis nogle krænker mænd som kvinder slet ikke, men så for pokker råb op larm 🥁🥁🥁 noget før.. pinligt og så med påskud for at vi viste ikke om vi kunne . før nu .. køber jeg ikke . de var over 18 år går jeg ud fra og ja kunne blive ved er såå harm .. sørgeligt

  Svar
 • Berit

  06/01/2021 at 18:27

  A men altså 🙈 der må da være en forældelsesdato. Hold kæft hvor skulle jeg selv holde mund og så anklage en masse mænd/håndværker. Fy for den da, tænk at vi tillader os at flirte.
  Jeg kan kke lade være med at tænke på mine børnebørn, som er piger. Når de bliver voksne vil de spørge efter de mænd som mormor har fortalt om, hvor er alle de mænd henne mormor? Jamen lille skat, dem har dine medsøstrer da gjort til vatnisser 🤷‍♀️

  Svar
 • Betit

  06/01/2021 at 18:17

  A men altså 🙈 der må da være en forældelsesdato. Hold kæft hvor skulle jeg selv holde mund og så anklage en masse mænd/håndværker. Fy for den da, tænk at vi tillader os at flirte.
  Jeg kan kke lade være med at tænke på mine børnebørn, som er piger. Når de bliver voksne vil de spørge efter de mænd som mormor har fortalt om, hvor er alle de mænd henne mormor? Jamen lille skat, dem har dine medsøstrer da gjort til vatnisser 🤷‍♀️

  Svar
 • Jens Kristiansen

  06/01/2021 at 18:12

  Jaah Hurra for danske mediers dobbelt moral.
  De må da måle med det rette sind og forstand ?????

  Svar
 • John Kreiner

  06/01/2021 at 18:08

  Problemet er – som jeg ser det – at TV2s ledelse er mere bange for #metoo-bevægelsen end for at opføre sig anstændigt.
  En svag ledelse hos TV2 har åbenbart et behov for at eksponere sin vilje til at tage hånd om den påståede sexisme-kultur.
  Og vælger man at “fyre” Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo, så er man sikker på, at det bliver bemærket…
  At det så er 18-20 år gamle sager, der i en retssal ville være blevet afvist som forældede, tæller ikke.
  Der er tale om 18-20 år gamle sager, der er blevet vurderet, dømt og sanktioneret ud fra 2021-normer.
  Jeg havde et vikariat på TV2 i 1991, og der var ingen regler om sexisme og forhold medarbejdere imellem. (Der var faktisk flere faste forhold på stationen – uden problemer).
  Nu er der opstået en trend i den identitetspolitiske hverdag for nogen, der har sat #metoo-bevægelsen i gang.
  Den kan have nogen berettigelse, men lige nu er den ved at spille sig selv af banen.
  Med 18-20 år gamle sager og anklager – hvem kan tage det alvorligt..?

  Svar
  • Søren Juliussen

   06/01/2021 at 19:54

   Du har, uden tvivl, fat i den lange ende med “Spørgsmålet er, om vi kan straffe fortidens handlinger på nutidens præmisser.”.
   Det er der delte meninger om, men det må afhænge af alvoren af handlingen. Er der tale om en decideret voldtægt er sagen en ganske anden end en frisk kommentar og en hånd på låret. Men det finder vi aldrig ud af. Tilbage står vi med en mistanke om de omtalte mandspersoner som nogle klamme svin.

   Det andet vigtige i disse sager er jo at der ikke alene er tale om en afskedigelse. Der er tale om højtprofilerede menneskers ry og rygte. Vi har alle en holdning og hører alle om sagerne. Men uden at høre det hele.

   Hvis Jes, som han selv beskriver det, er udsat for en så uretfærdig behandling, så ville jeg i hans sted kører en sag om ærekrænkelse.

   Svar
   • Ejvind Pedersen

    08/01/2021 at 14:45

    Det er vel ligegyldigt, om der er tale om en højt profileret tv-vært, eller en murerarbejdsmand? Eller hvad?

    Svar
 • Dorthe

  06/01/2021 at 17:38

  👍🏻😊 Så enig med dig Line! Uforskammet – og min første tanke – en nem måde at slippe af med et par seniorer? Aldersdiskrimination forklædt som #meetoo? Usmageligt!
  Jeg flover mig over at være kvinde når det udvikler sig til heksejagt! 😠
  Tak Line for at orke at skrive om det! 👍🏻
  Ps selvfølgelig skal mænd ikke udøve magtmisbrug eller krænke men det kammer sgu over med denne nidkærhed og skader selve sagen om værdig opførsel! 😕

  Svar
 • Inge Lundsberg

  06/01/2021 at 17:37

  Ufatteligt at så gamle sager kan koste både Jess Dorph og Jens Gaardbo jobbet, de gamle sager kan man da ikke tage alvorligt, tag jer sammen, det ligner efterhånden en heksejagt.

  Svar
 • Johnny Barth

  06/01/2021 at 15:54

  Enig Line. Har ansatte i TV2 ikke en fagforening? En sådan ville da aldrig acceptere en sådan behandling!

  Svar
 • Jørgen Pyndt

  06/01/2021 at 15:25

  Jeg er enig. Også i at det ikke er #metoo som sådan, der er under anklage, men forvaltningen af mange af de (forældede) sager, der rejses.

  Svar
 • Jeanette

  06/01/2021 at 15:10

  SÅ enighed Line – det er til at brække sig over efterhånden. Overgreb er på ingen måde acceptabelt, men at anmelde noget 20 år efter….. come on… hvis det var et reelt “overgreb” hvorfor har du så ventet 20 år?

  Svar
  • Henrik

   06/01/2021 at 17:32

   Ja, sqi en skam man ikke kan opsige sit abonnement med dem, så havde den været det herfra.
   Magen til heksejagt er da sjælden set.

   Svar
 • Jan Nielsen

  06/01/2021 at 14:31

  Den næste bliver vel Ulla Therkildsen, hun har været fremme og sige at hun har været i seng med mange fra tv-2, så skulle da undre om ikke også hun har krænket nogen for 20 år siden…

  Svar
  • Claus Holmen

   06/01/2021 at 16:11

   Ja, du har ret. Jeg så også på skrift et eller andet sted, at hun har muntret sig med mange mænd.

   Svar
 • Maryann Laursen

  06/01/2021 at 14:11

  180% enig Line, det er fuldstændig usmageligt, som den farce er kørt op og helt ud i hampen, hvor det slet ikke hører hjemme. Ved slet ikke hvad i alverden der foregår i hovedet på de piger, som anmelder sådan nogle gamle sager? Engang imellem kan man fristes til at tro, at de bare er ude efter at komme på TV og forsiden af aviserne for at få deres 15 minutters fame, eller håber på at få en økonomisk gevinst ud af det, for ellers kan jeg simpelthen ikke se, hvorfor man ellers skal trække sådan noget gammelt møg frem af gemmerne? Og de tænker da bestemt ikke over, hvad skade det påfører andre hele familier, det de gør, for så ville de da forhåbentlig aldrig gøre det. Man skammer sig efterhånden helt over at være kvinde, hvis det skal kendetegne en moderne kvinde, men så vil jeg godt nok også hellere være gammeldags. Og ja TV2 burde virkelig skamme sig, at ryge med på den galej, og ikke engang lade den anklagede få lov til at forsvare sig, men det kendetegner jo desværre mere og mere det samfund, som vi efterhånden har her i landet. Hvor er det bare trist, men jeg er helt sikkert bag både jens Gaardbo og Jes i denne sag, det er helt sikkert, og dejligt, at du skriver sådan et indlæg der rammer lige spot on Line.

  Svar
 • Karsten

  06/01/2021 at 13:09

  Endelig en kvinde med “BALLS” – en kvinde der kalder en skovl for en skovl…
  Super godt skrevet Line – det er bare så mange år siden, og dem der ikke var født dengang og har oplevet den det burde ikke kunne dømme andre… og ja, det burde være en retsstat vi lever i – hvor blev den lig af ??

  Svar
 • Lone

  06/01/2021 at 12:55

  Helt enig med dig…..synes efterhånden det er ved at køre af sporet.Det er bestemt ikke i orden at krænke men 20 år gamle sager……slap nu lidt af.

  Svar
 • Lene Mirsbach

  06/01/2021 at 12:38

  Helt enig, det er kørt helt af sporet – det er ikke noget kønt syn det TV2 har gang i…….

  Svar
 • Lisbeth Houmann

  06/01/2021 at 12:25

  Ja det er fuldstændig absurd
  Alt hvad vi selv gjorde for 20 år siden, klædte os sexet og frækt, ren 80-90 look. Jeg ved ikke hvor mange gange at mine lange solbrændte ben har givet mig en cockpit plads, når flyene var fulde, UDEN at skulle gå i seng med kaptajnen – VI har sgu selv et ansvar OG hold nu op med det nærtagende pis, og især noget der ligger 10-20 år tilbage.
  Ingen skal have lov til at nedgøre nogen eller forulempe nogen, jeg oplevede selv en voldsom voldtægt i new York for 30 år siden, og kunne ikke selv gøre noget, det var en stor advokat på den tid OG jeg ville være blevet slagtet, jeg gik jo selv med ham hjem, Det giver ingen ret til overgreb, men kom nu videre. Lad være med at dyrke fortiden.
  Stå op for dig selv i nuet, hvis det ER det der er brug for.
  Uden at kende dig Jess personligt, så er du dog den skønneste og dejligste personlighed på tv og jeg støtter dig 200%.
  Kærligst Lisbeth

  Svar
 • Joan

  06/01/2021 at 12:21

  Jeg er helt enig med dig, og dit indlæg er – som altid – utrolig velskrevet. Det er en fornøjelse at læse – og godt du åbner munden og tager stilling/har en holdning!

  Svar
 • Sanne

  06/01/2021 at 12:17

  God skrevet Line.
  Jeg er selv en gammel rotte 60+ og ja da vi var unge var tonen og normen en anden. Man må til enhver tid holde sig til hvordan loven og retningslinierne er på et givet tidspunkt.
  Ingen bør forfølges for noget de har gjort i en anden tid, med mindre det er/var direkte kriminelt.
  I vores retssamfund er der noget der hedder forældelsesfrist , og de må også gælde i dette tilfælde der er jo ikke tale om hver Mord eller grov vold.

  Svar
 • Pernille

  06/01/2021 at 12:10

  Helt enig, og tænker du har så meget ret i dine antagelser.
  Håber endnu en gang din stemme høres!!!

  Svar
 • Vibeke Rosenfeldt Thomsen

  06/01/2021 at 12:09

  Kære Line. Tak fordi du er hurtig på aftrækkeren. Det her er simpelthen ikke til at holde ud. Vi må jo have været omgivet af et hav af uskyldigheder for omkring 20 år siden. Kvinder som åbenbart ikke have talens brug, hvis de synes en kollega blev “lidt for sjov”!! Og hvad er det dog der driver dem til … efter 20 år at tage sådanne episoder op. metoo er sikkert en udmærket ting, men i min optik har det aldrig været forbudt for kvinder at sige fra, hvis tilnærmelserne ikke passede dem. Jeg græmmes og jeg bliver ked af, at den arbejdsplads jeg holdt så meget af, er nået til så lavt et niveau.

  Svar
  • Lars Jørgen Kjelde

   06/01/2021 at 12:14

   Hej
   Jeg er fuldstændig enig med dig Line, forstår overhovedet ikke disse piger som er årsagen til disse fyringer, hvorfor reagerede man ikke den gang, men først efter 20 år eller mere, de må have en dårlig smag i munden, og overhovedet ikke tænkt over hvad de gjorde, ærgerligt at piger kan opføre sig sådan.

   Svar
 • Janne Bodil Hansen

  06/01/2021 at 11:55

  Hej Line.
  Jeg er helt enig med dig. Det må stoppe nu. Ting som er sket for mange år siden.

  Svar
 • Heidi Maak Glinvad

  06/01/2021 at 11:52

  Metoo debatten er løbet fuldstændig af sporet. Synd for to af Danmarks dygtigste mandlige værter gennem tiden Jens G og Jes
  Hvis det var sket fornyelig var sagen en anden. Nu har næsten alle arbejdspladser en politik for al slags adfærd herunder også sexisme.
  De piger som anmelder i flæng om 10-20 årige gamle sager burde skamme sig. De er blevet en del af en heksejagt mod datidens væremåde på mange arbejdspladser, som er blevet ændret.
  Døjer de piger stadig med “men” fordi en leder har lagt en på dem på en upassende måde, burde de tage en snak med krænkeren og ikke udstille krænkeren i medierne.
  Det er uhørt og endnu grimmere end at nogen har lagt an på dig på en upassende måde.
  Vi kvinder på tage os sammen og selv lære at sige fra.
  Vi har alle prøvet at få et klap i røven af en ældre kollega, da røven var mere rund og fast end i dag. Dengang og nu er det vores ansvar at sige fra med det samme, når vi når vores grænse.
  Jeg er enig TV 2 prøver bare at stille sig selv i et godt lys, og kommer af med de dyre værter.
  Det er grimt og de burde dømmes for deres adfærd.

  Svar
  • Tine Ottosen

   06/01/2021 at 12:12

   SAA enig med dig Heidi, og dermed naturligvis med Line. Det er koert helt af sporet nu! Det er altsaa lidt sent at melde ud 20 aar efter, at man – da man var ung og naiv – ikke kunne finde ud af at sige fra !

   Svar
  • Grethe Nielsen

   06/01/2021 at 15:46

   Jeg er fuldstændig enig i dit skriv Line. De damer der nu finder de ældgamle sager frem fra mølposen burde sammen med tv2, skamme sig!

   Svar
 • Ole Jakobsen

  06/01/2021 at 11:46

  Jeg er helt enig Line og tænker i samme åndedrag tilbage på Jørgen Leth, som fik samme behandling for nogle år siden pga en linie i en bog.

  Svar
  • Ejvind Pedersen

   08/01/2021 at 14:48

   Ja, han skrev: Jeg knepper kokkens datter, når jeg vil. Han var såkaldt “honorær konsul” på Haiti, med lokale tjenestefolk, som ville gøre hvad som helst for at hale lidt flere penge ud afden store, hvide massa. Han var så endda dum nok til at skrive om det i en bog.

   Svar
 • Jette

  06/01/2021 at 11:31

  Hej Line

  Du har min fulde støtte til dette indlæg, det er helt ud af proportioner. Retssstaten er blevet til standretter i Metoo bevægelsen. Mænd har ikke en chance for at forsvare sig, før de er smidt på porten.
  Det må stoppe ellers taber de unge kvinder kampen, da kampen er helt ud i hampen.

  Kampen skal være på nutidens primisser og aftale spille regler.

  Jette

  Svar
 • tina/mormormedstiletter

  06/01/2021 at 11:28

  Helt enig, Line!
  Det er beskæmmende, at det foregår på den uværdige måde for alle.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at vores udenrigsminister bærer rundt på en gammel sag indenfor Metoo-genren UDEN at blive fyret af den grund og han repræsenterer endda vore land ude i verden.
  Måske TV2 og de andre som er gået helt hysterisk, lige skulle se på hvordan det bliver taklet på højeste sted, inde de smider fyresedler om sig…

  Svar
 • KIM

  06/01/2021 at 11:26

  Jeg er enig i dit indlæg Line. Håber at Jes Dorph lægger sag an mod TV2 for uberettiget fyring. På den måde kan vi få se hvad der er op og ned i denne sag.

  Svar
 • Christina

  06/01/2021 at 11:26

  Du har fuldstændig ret Line..nu må det simpelthen være nok!!!
  Jeg er rystet over at det her sker i vores land. Jeg var stor fan af både Jens og Jes, det er så urimeligt og helt ude af proportioner, at det her sker. Tiden var en anden dengang, og man kan ikke slå ned på noget der er sket for så mange år tilbage.
  Det handler i bund og grund nok om noget andet…desværre.

  Svar
 • Gitte Schlüter

  06/01/2021 at 11:23

  Jeg er 100 procent enig med dig Line, tiden var så anderledes, vi var mange der var en del af en kultur som ikke ville blive accepteret i dag, og fint med det. Men nu må det stoppe😀

  Svar
 • Kirsten Jensen

  06/01/2021 at 11:23

  Du har så meget ret, stop heksejagten på gamle sager og gå efter dem der virkelig skænder kvinder eller mænd med magt ellere trusler. Hvad med det spil og flirten der er mellem kvinde og mand. Livet bliver da kedeligt uden.

  Svar
 • Søren

  06/01/2021 at 11:15

  Er 100 enig – er selv “barn” at den tid, hvis det skulle laves generel justits af den tid, var mange incl mig blevet fyret – det var en anden virkelighed dengang – rystet over det her!

  Svar
 • Birgitte Hougaard

  06/01/2021 at 11:13

  Du har så fuldstændig ret. Hvor mange flere skal på skafottet og lynches. Nu må det være nok, det har taget overhånd. Se frem i stedet for at gå 10-30 år tilbage. Det rystende, super dygtige værter skal udsættes for dette.

  Svar
   • Trine

    07/01/2021 at 09:43

    Så enig Line🙏
    Og mon ikke også der er mænd der er blevet krænket? Det her er simpelthen gået for langt ud..

    Svar
   • Gita Niss

    09/01/2021 at 06:47

    Helt enig – godt skrevet og så sejt, at du forsvarer dine kolleger og venner trods risikoen for “hug”. Tommel op herfra.

    Svar

Skriv et svar