En helt forrygende skaldet frisør!

En helt forrygende skaldet frisør!

Lad mig sige det med det samme: Jeg er fan – kæmpe fan. Først skabte Susanne Bier filmen om ’Den skaldede Frisør’. Nu er den blevet til musical med ingen ringere end Thomas Helmig som musikmager og et flot cast af skuespillere og dansere. Der er simpelthen tale om en helt forrygende skaldet frisør!

Og det må jo dybest set ske, når man sætter en Oscarvindende filminstruktør og Danmarks ukronede musikkonge sammen. Jeg har set filmen med Trine Dyrholm, Paprika Sten og Pierce Brosnan op til flere gange. Og umiddelbart tænkte jeg, at det måtte være lidt af en mundfuld at ’oversætte’ filmen til teater – og finde et cast, der tilnærmelsesvis kommer i nærheden.

Stjernestunder og lysende citroner

En helt forrygende skaldet frisør!

Makkerparret Thomas Helmig og Susanne Bier

En helt forrygende skaldet frisør!

Silas Holst, Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Maria Lucia m.fl

Men den gode nyhed er: Den mundfuld har de gabt over i Den Skaldede Frisør – the musical. Særligt tre skiller sig ud på scenen, med den utrolig opfindsomme og finurlige scenografi, hvor rullende gulve, et overdådigt fortæppe af lysende citroner og levende fotoplancher hensætter os til samtlige af filmens geografiske steder.

En helt forrygende skaldet frisør!

Vi måtte ikke tage billeder under forestillingen

Men det var skuespillerne vi kom fra – og wow især 3 lyste op på citronstjernehimlen: Xenia Lach-Nielsen, som spiller den kræftramte frisør Ida. Bodil Jørgensen er den hæmningsløse og utålelige Benedikte, og så naturligvis det danske Pierce Brosnan modstykke Niels Olsen, der giver den som den fortravlede forretningsmand og far Phillip.

Xenia Lach Nielsen synger så fint, så man sidder næsten åndeløs, når hun åbner munden. Bodil Jørgensen overgår filmens Benedikte med sin uforskammede, uempatiske, anmassende, småsnaldrede og intrigante facon. Hun fik latteren til at runge, hver gang hun viste sig på scenen. Og Niels Olsen overbeviser måske ikke som sanger, men han leverer efter min mening en humoristisk og følsom kopi af Pierce Brosnan med charme, selvtillid og uden hår.

 En lille sten i citronen

Min skønne teater date!

Min skønne teater date Bente Schmeichel

Det unge brudepar leveres solidt af Silas Holst og gravide Maria Lucia – men det ser unægtelig lidt underligt ud, at den kommende brud render rundt med en stor gravid mave, uden at det på nogen måde er skrevet ind i manuskriptet. Det forstyrrede både mig og min teaterdate. Ikke mindst fordi vi kender filmens handling og slutning med et aflyst bryllup, hvor gommen springer ud som homoseksuel.

Men det var i min optik også eneste store sten i citronen på en aften, hvor klapsalverne lød konstant. Hvor Helmigs sprøde musicaltoner fik mig og min sidekvinde (Ditte Hansen) til at stampe rytmisk i gulvet. Helmig har ramt mindst 3-4 hit, så jeg tænker, at jeg downloader den allerede nu, så kan jeg skråle med hele sommeren, når de spiller i radioen.

Min teaterdate gav ’Den skaldede frisør’ 6 stjerner…. Det gør jeg også.

Det var underholdning og musik i top.

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar