Valentines Day - er du hoppet på den??

Valentines Day – er du hoppet på den?

Åh altså, jeg har altid været lidt skeptisk med alle de her udenlandske mærkedage og traditioner. Dem der allermest handler om smarte reklame- og forretningsfolk, der lokker os til pengepungen under dække af den gode gerning. Som får os alle til at føle os forkerte, hvis vi ikke får et pink hjerte eller en dusk røde roser. Men her i disse corona tider er jeg blevet lidt blød om valentines-hjertet og mindre skarp i retorikken. Hvad med dig: Valentines Day – er du hoppet på den?

Blomster, chokolade og blonde BH’er

 

Valentines Day - er du hoppet du på den?

Valentines blomster i pink og rød

Først kom Halloween og ‘overrulede’ fastelavn. Så kom Valentines Day, der pådutter os forestillingen om, at kærlighed kun kan måles i blomster, chokolade, parfume og frækt lingeri. Stop det. Gider vi få roser, chokolade,  g-streng eller blonde bh’er, fordi en amerikansk tradition kræver det? Eller vil vi ikke hellere have det, når vi mindst venter det?

Overraskes på en mandag – knaldes på en tirsdag – inviteres på vinbar en onsdag – eller inviteres på køretur med indlagt afternoon tea på en tilfældig søndag. Altså, dengang verden var åben, og vi kunne færdes som frie fugle på vinterhimlen.

Når jeg skriver, at jeg er kommet i tvivl, så handler det rigtig meget om corona, nedlukning og alle de afsavn, mange af os lider. Måske giver det alligevel mening at glæde en kæreste, en veninde, en ven, sin partner eller ægtefælle lige præcis nu, hvor vi trænger til opmuntring og en kærlig tanke?

Historien om Valentine er sød

Jeg googlede sidste år Valentines day for at forstå, hvad den egentlig går ud på. Der hersker  en smule mystik omkring dagen. Og historikerne ikke kan helt blive enige om, hvorfor vi fejrer den.

Dagen forbindes primært med Sankt Valentin, som var en skytshelgen for kærester. Tjekker man historiebøgerne, så er der faktisk 3 Sankt Valentin’er: Sankt Valentin af Rom, Sankt Valentin af Terni, og Sankt Valentin af Rätien. Ham som forbindes med Valentines Day er den romerske Sankt Valentin.

Han var en kristen præst, som levede under kejser Claudius II. Kejseren havde på den tid problemer med at rekruttere soldater til sin hær. Og derfor forbød han forlovelser og ægteskaber i Rom.

Præst Valentin trodsede kejserens ordre, og i al hemmelighed viede han de forelskede par. Det kostede ham døden! Og han blev halshugget den 14. februar 269.

God historie eller kommercielt plat

Det er bestemt en god og rørende historie. Men spørgsmålet er, om den gode historie drukner i kommercielt plattenslageri og mest af alt bare er en milliardforretning for kreative sælgere. I USA sender amerikanerne hvert år 200 millioner Valentines kort. Og herhjemme får den normalt heller ikke for lidt med hjerteballoner, rødt lingeri og chokolade i pink cellofan. Bare tjek din blomsterhandler, online butikkerne eller supermarkedet.

Jeg har ikke selv en kæreste, men jeg kunne godt finde på at glæde en af mine singleveninder med en lille Valentines ting. Og måske skulle vi i virkeligheden hellere betænke alle de mange singler (og dem er vi mange af), som i snart et år har været mere eller mindre afskåret fra at møde og date det modsatte køn pga. corona.

Ligegyldig hvad, så er det heldigvis de små kærlige ting, vi gør for hinanden til hverdag, der tæller. Hvad med dig? Valentines Day – er du hoppet på den?

Rigtig dejlig søndag og Valentines Day.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • tina/mormormedstiletter

  15/02/2021 at 17:56

  Ja, jeg er dælme hoppet med på den! MEN kun fordi vi har bryllupsdag på Valentins dag…og det har vi, fordi vi ville giftes på min mands 60 års dag, den 17.2., for 2 år siden. Da det var en søndag blev det lidt svært at få til at gå op, så vi valgte den 14. da det er min mands søns fødselsdag OG Valentins dag. Derfor:-)
  Det skabte vild og skør stemning, da vi midt i min mands 60-års fest bekendtgjorde, at vi forresten var blevet gift på Valentins Dag.
  Den fest glemmer vores gæster vist aldrig:-)

  Svar
 • Maibritt Hassel

  15/02/2021 at 12:24

  Jeg er helt enig i at det er de små ting i hverdagen der tæller og det er sjovere at få en overraskelse, når man ikke venter det. Men da mange måske ikke lige får husket på det i hverdagen, gælder både mænd og kvinder, så er det da en fin anledning til lige at blive minde om det.
  For næste generation kommer det jo til at være helt naturligt fordi de har oplevet f.eks. Halloween hele deres liv. Så ok til lidt nye traditioner.

  Svar
 • Orla Knudsen

  15/02/2021 at 11:40

  Nu har vi vel ikke én eneste tradition, som er oprindelig dansk?
  Lad os nu ikke være totalt fremmedforskrækkede over “nye ideer” og lad der gå totalt “Rasmus Paludan” i den 🙂
  Jeg synes Valentinsdag er en fantastisk dag, for de mænd, der glemmer at påskønne kone/kæreste i det daglige med blomster og gaver.
  Ja der er nogle, som tjener på det. Men det er vel de færreste, som ikke glæder sig over en gave. Hvis det ikke er dagligt/ugentligt man kan glæde hinanden. Så brug da Valentinsdag <3
  https://videnskab.dk/kultur-samfund/derfor-fejrer-vi-valentins-dag

  Svar
 • Anne-Marie Lützen

  14/02/2021 at 16:29

  Kære Line
  Jeg sender dig et STORT hjerte, ikke pga Valentine, men dig, og tusinde tak for dig kære Line

  Svar
 • Marie

  14/02/2021 at 12:40

  Du har ret Line,jeg”hader San Valentin og Haloween” men allermest karneval,er selv bosat et sted hvor vi har et af verdens største karneval,men når jeg ser danskere der med blå knæ prøve at danse samba,synes jeg det er for langt ude…hvad er der i vejen med vores fastelavns traditioner? Ligeledes kunne vi for min skyld også smide også smide Mors dag væk. Det er de små ting i dagligdagen der tæller.

  Svar
 • Lis

  14/02/2021 at 11:07

  Elsker normalt alle traditioner, der trods alt oftest drejer sig om hygge og fællesskab – MEN – du har ret, for alle os singler er det blot en ØV-dag. Det skal dog ikke få lov til at ødelægge vores god humør. God søndag til dig, Line.

  Svar
  • Karina Leonora

   15/02/2021 at 22:45

   Ingen forhindrer jer singler at forkæle jer selv. Så slipper i for at blive skuffet 🤷‍♀️. Fordi jeres partner har glemt hvilke blomster er yndlings eller hvis er allergiske for nødder ( som er propfyldte i samtlige
   i samtlige chokolader).
   Eller skal lade som om den knladrøde g streng er den beddte gave ever…

   Svar

Skriv et svar