Dating

Skal vi date eller hva?

Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Jeg er ikke den store dating haj. Jeg har haft en meget kortvarig flirt med Tinder, men jeg duer ikke til det. Og jeg tør heller ikke. Jeg ville ikke orke, hvis et af ugebladene eller formiddagsaviserne smaskede min ”annonce” op på en spiseseddel eller på nettet. Og sådan VAR det faktisk lige ved at gå.

Mit Tinderliv varede nøjagtigt halvandet døgn. En veninde havde lavet en profil for mig, og vi havde lagt et billede ud, der var taget fra ryggen. Faktisk det billede, du ser lige her ! Allerede på min første Tinderdag skrev en anden veninde og spurgte, om jeg var på Tinder. Drengene fra Monte Carlo på P3 havde nemlig postet noget på Facebook om, at de havde matchet en Tv2 Lorry vært.

Jeg husker, hvordan det løb mig ISKOLDT ned ad ryggen. Jeg tænkte PIS-PIS-PIS og så og hørte allerede saftige datinghistorier med mig selv i centrum. Jeg var så panisk, at jeg straks slettede min profil og gik i gang med at undersøge, om der var andre af mine værtskolleger, der var på Tinder. Bare så vi kunne skyde Tinder-skylden på hinanden.

Det viste sig siden, at det IKKE var mig – og for at være helt ærlig, så skaffede det ellers nydelige rygbillede da heller ikke ret mange match. Jeg har iøvrigt aldrig været på et datingsite siden!

At date er for mig noget meget privat – og selvom jeg anerkender, at mange (også af mine veninder) finder en partner på datingsites, så tiltaler ”duer-duer-ikke tanken” mig ikke. Jeg synes kærlighed bliver reduceret til ”katalog-størrelse”, hvor vi bare bladrer og laver et æseløre ved det, vi ønsker os. Mennesker er ligesom mere komplekse end det.

Nu har jeg så set noget helt nyt – det hedder Billetmrk.dating. Det er henvendt til os, ”der er 40+, og som ikke har vanvittig travlt” – eller ikke vil bladre efter manden eller kvinden i vores liv på en mobiltelefon. Det er 2 voksne kvinder, der står bag: Birgitte Holm Knudsen og Marianne Bachmann. Faktisk var det den ene af dem, der skrev til mig og fortalte om deres datingsite.

Vejen til kærlighed har 3 trin på Billetmrk.dating. Man starter med at lægge en profil ud UDEN billede. Og derefter går det trin for trin. Slowdating kalder de det.

Jeg har ikke prøvet det endnu – og kommer jeg nok heller ikke til. Jeg kan bedst lide at mødes i virkeligheden. Her kan man ikke gemme sig bag pæne billeder, der er flere år gamle, eller fint redigerede ord. Det er råt for usødet – med eller uden dårlig ånde og grimme sko.

I øvrigt siger man, at omkring 70% af alle parforhold starter på arbejdspladsen. Måske jeg bare skulle få mig et ”rigtigt” job på en mandearbejdsplads.

Nu rejser jeg først til New York sammen med mine 2 drenge! I hører fra os.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • Sebastian

  21/12/2016 at 11:51

  Fin artikel. Vildt nok at der var nogen som kunne genkende dig via det billede. Det vil jeg ellers mene var ret anonymt. Det er ærgerligt at man som kendt ikke kan have et dating-liv på nettet uden at pressen kommer efter en. Det er også underligt at det skal være tabubelagt at have en dating profil. Det er noget af det mest naturlige i denne moderne verden.

  Svar
 • Jens Andersen

  13/12/2016 at 16:50

  Dating – jeg er lykkelig gift, men bliver ofte jeg spurgt af min kones veninde om jeg vil hjælpe hende med hendes søgen efter en kæreste via Dating-dk. Pyha for en opgave – halvdelen af mændene har solbriller på, som de gemmer sig bag. De næste 25 % har taget nogle billeder uden den mindste selvkritik. Ja så er der jo kun en fjerdedel at hun gider(i mine øjne -bør) beskæftige sig med.. Her bliver der hurtigt luget ud, da profilteksterne er ikke eksisterende eller så platte…Jeg bliver helt flov på vi mænds måde ,hvorpå vi opfatter hvilke virkemidler der virker hos kvinder….godt man stadig er gift….

  Svar
  • Rikke

   17/12/2016 at 09:53

   Jens, du glemte en særlig gruppe. Dem, Flemming skriver om, “Comfortably Numb” mændene. De er der nemlig også, i stor stil. Det kom bag på mig, særligt fordi det netop er dem jeg prøvede at undgå da jeg for 4 måneder siden valgte at prøve netdating. Jeg var træt af at møde gifte mænd, der lige skal have stivet selvtilliden af…. Så dating for singler, det må være stedet!
   Men det foregår altså også organiseret, det er profilerne uden foto og tekst, “Lureprofiler”, de skriver så om jeg kan nøjes med en kæleven, for så må jeg godt se et foto, det skal bare være i fuld diskretion, fordi de er gift!
   Og du har ret, mændene på datingsiderne, dem der ikke er gift, er lidt på vildspor i forhold til hvad vi kvinder falder for – en fremmed, midaldrende mand i bar overkrop med kyssemund – nej tak! Mon der er ligeså meget bar hud på kvindernes fotos?
   Jeg tror ikke jeg kommer til at møde en kommende kæreste den vej, men det giver et godt indblik i hvad der rører sig blandt andre, og hos mig selv. Hvorfor synes jeg om den ene, men ikke om den anden, hvad vil jeg egentlig her, det er faktisk ret lærerigt!
   Og skønt at singlelivet er dejligt uden en kæreste!

   Svar
 • Flemming Dyremose

  07/12/2016 at 03:38

  Men er det problem med at være kendt ikke det samme uanset om man søger en partner på nettet eller man søger en partner i det fysiske miljø. Folk vil vel altid forholde sig anderledes til en kendt eller offentlig person, end til en mere anonym person. Det er i øvrigt en pudsig diskussion med Mr. eller Mrs. Right. Man kunne let forledes til at tro at det handler om at lede efter en der er magen til sig selv. Men i virkeligheden er et forhold vel mest udviklende hvis der er dynamik mellem partnerne, og man må arbejde for sine meninger og ønsker. Ellers kunne man måske ende med at havne i den form for lykke som Pink Floyd kalder “comfortably Numb”.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   11/12/2016 at 19:56

   Hej Flemming.

   Jo,du har ret i at udfordringen er den samme om man mødes fysisk eller på nettet. Men i den virkelig verden sidder man jo ikke og bladrer annoncer – og alle kan se, man er der. Der er det jo langt mere diskret at bare mødes.

   Mht mr & med Right, sårbar det nublot møntet på følelsen af, om den man møder er den rigtige – altså om det føles godt i maven, hjertet og intellekter.

   Kh Line

   Svar
 • Line Baun Danielsen

  03/12/2016 at 13:34

  Tak Lis for din glade historie. Jeg er helt med på, at det kan lykkes. Flere af mine veninder har fundet mr right den vej❤️ Pointen er alene at kendte og dating er nogo. Og bladre-dating ligeså…

  Svar
 • Lis

  03/12/2016 at 11:25

  Hej Line
  Fint emne og jeg er fuldstændig enig. har selv været på datingsider og havde SÅ ondt i maven hver gang jeg skulle møde en og tænkte at du gør det aldrig mere, men nu bor jeg på 14. år med en dejlig mand som jeg har mødt på en datingside så det kan altså lade sig gøre.
  Og hvorfor. Fordi jeg er så pokkers nysgerring men kan sagtens forstå dig at du ikke vil på grund af at du er kendt men de andre argumenter forstår jeg også og ved heller ikke om jeg ville gøre det igen, men på den anden side er jeg jo nysgerrig 🙂
  Jeg er faktisk fra den generation hvor jeg i 80’erne svarede på kontaktannoncer i avisen eller selv satte en i og jeg har da mødt mange sjove og mærkelige typer men ind i mellem har der da været nogle fornuftige typer.

  Svar
 • Michael Munk

  02/12/2016 at 18:09

  Hej Line. Det er vel kun et spørgsmål om tid, inden du får ansat én dejlig mand eller 2. Så må vi se om din virksomhed er blandt de ca 70% 🙂
  Ellers fin og fornuftig blog du har fået op og stå.
  Dejlig jul til dig og din familie.

  Svar

Skriv et svar