• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Har du stadig billeder af din ex?
Har du stadig billeder af din ex?

Har du stadig billeder af din ex?

Jeg ryddede op i mine skabe og skuffer for nylig. Under oprydningen i min farmors træskrin faldt jeg over nogle gamle kærestebreve og en cigaretflip med en af mine gamle kæresters telefonnummer på. Der lå også et billede, som er mindst 40 år gammelt. Og jeg valgte at beholde det! Har du stadig billeder af din ex?

Jeg har kun haft få længere forhold i mit liv – og været gift en enkelt gang. Alle mine mænd har selvfølgelig haft betydning for mig og mit liv. Og derfor har jeg heller aldrig haft travlt med at ’slette sporene’ efter nogen af dem. Hverken billeder eller breve. Måske er det underligt – jeg har ikke tænkt over det indtil forleden.

Fra match til Operation X

Har du stadig billeder af din ex?

Min farmors gamle skrin er fuld af hemmeligheder!

Jeg har stadig nogle singler i min venindeflok. Nogle af dem dater i håb om at finde kærligheden (hvem gør ikke det), og når et match er hus, så går researchen ind på samtlige sociale medier, som var der tale om Operation X! Her handler det bare om at stykke et troværdigt ’billede’ sammen af den nye flamme.

Forleden kom vi så til at diskutere, hvad det betyder, når en mand (eller kvinde) har billeder liggende af sin ex på facebook eller instagram. Meningerne var delte, og en mente, at det var udtryk for, at man ikke var ’færdig’ med hinanden. En anden mente, at det bare var et skidt signal at posere med andre kvinder, når man søgte en ny. Jeg har som skrevet selv har et ret large forhold til det. Alle mennesker har jo en fortid, og har man været gift og fået børn, er man ligesom knyttet til hinanden forever alligevel. På godt og på ondt.

Bliver man nogensinde færdig med en ex?

Har du stadig billeder af din ex?

Vi lærer – også af de bristede forhold

Og bliver man nogenside færdig med sin ex? Spørgsmålet har nu rumsteret i min hjerne nogle dage. For hvad mener vi egentlig med ’at være færdig med’? At man aldrig kunne forstille sig at blive kærester igen? At man har lagt låg på og parkeret forholdet? At man fortrænger det, fordi det er smertefuldt?  Eller noget helt fjerde.

Jeg har gennem årene brugt mange timer hos både psykologer, terapeuter og med veninder på at komme mig og komme videre, når noget i livet har gjort ondt. Og jeg har lært så meget, at fortiden er med til at forme nutiden. Vi kan lægge den bag os, men den vil altid være en del af os.

Og når jeg bevidst eller ubevidst har gemt billeder og breve af gamle kærester, så ligger der ikke andet i det end, at de engang har været en del af mit liv. Det er et kærligt og måske smerteligt minde om noget der var engang, og som førte mig videre.

Se fortiden i øjnene og lær af det

Det er så nemt at piske sig selv og føle skyld og skam. Det gider jeg ikke bruge kostbar tid på mere. Jeg vil hellere huske det gode og lære af fejltagelserne. Og så sender jeg istedet en tak og en kærlig tanke for at sende mig i en ny retning.

Men beholder jeg billederne og brevene fra mine ex’er? Ja, det gør jeg da.

Hvad med dig? Har du stadig billeder af din ex?

Andre indlæg på bloggen om livet efter en ex: Findes der en opskrift på den gode skilsmisse?

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

14 kommentarer

 • Lise

  24/05/2020 at 21:19

  Selvfølgelig har jeg billeder af min ex. Ikke ligefrem portrætter, men af ting vi har lavet og oplevet sammen. Det er jo en del at mit liv.

  Svar
 • Nikolaj Mackowski

  23/05/2020 at 16:46

  Hej Line!
  Jeg gemmer da billeder af visse af min ekser. Selvom det forlængst er forbi, er det nu meget rart at gemme lidt af “sig selv” som billederne i virkeligheden er et udtryk for. Jeg synes faktisk det er ret fint!

  Svar
 • G.

  20/05/2020 at 21:19

  Jeg er venner med Eks og Ex og X som har været 3 langvarige forhold – som varede i over 10 – 16 år. hver i sær – Boet med og været forlovet med. Til store fester er alle 3 med og det går fint – mange mennesker er overrasket over – at vi kan være i samme rum. Men det er nok fordi – jeg med den ene og den anden og nr.3 – jeg har gjort det forbi/slut på den pæne måde og den pæneste måde – derfor blev jeg venner med den første – som jeg har et barn sammen med – og så bedste hjerte veninder med nr.2 og ses som veninde med nr. 3 (Selvfølgelig var der lidt jalousi i starten efter hånden…de 3 lærte hinanden at kende – de 3 xxx’er kommer godt ud af det med hinanden – skønt – de er alle sammen x bonus mor.
  Tak – erfaring har jeg fået igennem livet… – set også…- lært mine fejl at kende – lært livet at kende – Tak til mine Eks-Ex-X.
  Jeg vil altid være venner med Eks og Ex og X – Jeg vil ønske der ikke kommer flere Xx’er og slet ikke en Corona X.
  Jeg har ikke nogen kæreste breve fra nr. er smidt ud – men har lidt billeder i fotoalbum og Eks har også billeder af mig/os. Ex har jeg ikke kæreste breve fra – er smidt ud og billeder i fotoalbum og digital foto har jeg en del af og det har hun også – men hun har et gammelt billede stående af mig fremme i sit hjem – og jeg har sagt læg dog det gamle billede væk – men nej – det billede betyder åbentbart meget for hende. Og X har jeg stadig kæreste breve fra 2 indkøbs poser – som jeg skal smide ud – men gemmer nok 3 af de sødeste kæreste kort. Og masser af billeder digitalt og meget lidt i foto album – vil gemme de bedste og bedste minder og det samme gør hun også.
  Mine xxx’er har også gemt deres fortid – da jeg var sammen med den ene og senere den anden og nr.3 – accepterede/respekterede at de havde gemt minder fra fortiden.
  Men det skal bare ikke ligge fremme og hænge på væggene.
  Billeder og kæreste breve skal være i en personlig gemmer – så er det Ok – at gemme – Men jeg vil ikke leve i fortiden – jeg lever og er i nutiden – livet leves i nutiden – her nu…
  God aften G.

  Svar
 • Henrik V Blunck

  18/05/2020 at 23:25

  Nej, alle fotos er digitale nu om stunder, så det er kun ungerne der er fotos af – og de er sat i ramme. Jeg har det på præcis samme måde: ex’er er kilde til lærdom og erfaring, men når først jeg er gået, så er det definitivt. I den forbindelse var Katerina Pitzers bog Sjælens begær om emnet læring fra forhold genial. Jeg anmeldte den på min blog med boganmeldelser, og den kan varmt anbefales, hvis ikke du allerede har læst den – https://anmeldt-bog.blogspot.com/search/label/Katerina%20Pitzner.

  Svar
 • Else-Margrethe Pahus

  18/05/2020 at 21:05

  Ja da. Jeg har ikke billeder af alle, lyder som om jeg har haft mange ;). Jeg samler ikke på rumpehuller, så derfor har jeg kun billeder af et par stykker, som jeg også har nogen gode minder om, eller fik et par børn med.
  Fortiden er som sådan ikke noget jeg vil dvæle ved, men synes det er på sin plads at se tilbage nogen gange. Nogen tilbageblik kan give glæde eller give grund til lidt eftertanke, som kan være med til at videreudvikle.
  Vi skal nok heller ikke glemme, at fortiden sætter spor. Vi har forhåbentligt lært af den på godt og ondt.

  Svar
 • Alexander Amargós Petersen

  18/05/2020 at 15:30

  Jeg har ikke gemt billederne fra de få tidligere forhold, måske nogle få. Når det gælder fortiden har jeg også haft mine frustrationer over mine tidligere valg, men det er nu noget jeg lever fint med i dag og har fundet meget ro med. Når jeg en gang imellem tænker tilbage på daværende kærester så vil jeg helst gøre det på en positiv måde og det har hjulpet mig rigtig meget, så derfor ser jeg ikke noget problem med fotos ex-forhold, selvom det ligger i gemmerne hos min fremtidige udkårne. Så længe man har et afklaret og roligt forhold til fortiden, så vil det nutiden være god og fremtiden endnu bedre.
  Mvh Alexander

  Svar
 • Sanne

  18/05/2020 at 12:53

  Sjovt du lige skriver om det, for jeg har også ryddet op som en besat og fandt en gammel cigaræske i kælderen med billeder af teenagekærester – og den røg ud. Kiggede en sidste gang på alle billederne og minderne og tænkte at nu var det tid. Max og jeg har 40-års jubilæum i år, så nu er de sgu passé. 🙂

  Svar
 • Hanne Rask / Raskeriet.dk

  18/05/2020 at 10:11

  Er x´er ikke i en eller anden grad kommet for at blive..?
  På godt og ondt har de jo været lærermestrer for os i vores liv. Og at “slette” dem ville være at slette lidt af sig selv.
  Jeg har dem (så vidt jeg ved) ikke liggende på sociale medier, men jeg hygger mig gevaldigt over at støde på dem i gamle gemmer;-).

  Svar
 • Heidi Hansen

  18/05/2020 at 06:52

  Hej Line. Jeg har det lige som dig. Ja jeg har billeder af min x mand endnu. Vi har 2 børn sammen og 1 barnebarn. Så der er mange mærke dage hvor far/morfar er med, også på billeder. Vi ved begge to at det aldrig bliver os igen. Men vores børn skal ikke stå som en lus mellem to negle. Så vi holder jul sammen med min nye mand og familie.

  Svar
 • Anne-Marie Lützen

  17/05/2020 at 17:34

  Kære Line
  Jeg vil altid holde på mine dejlige minder og nyder at tænke tilbage på de herlige stunder :O) Små som store :O) Skønne stunder.:O)))
  Jeg kunne ALDRIG finde på at slette eller smide gamle søde breve ud.
  Det er jo mit liv.

  Svar
 • Pia Holm Olesen

  17/05/2020 at 13:13

  Hej Line,
  Mine ex’er vil altid have en lille plads i mit hjerte. Jeg ville have meget svært ved, at slette billeder fra oplevelser og særlige øjeblikke.
  Jeg har formået, at bevare en vis form for “distance venskab” med de fleste af mine tidligere kærester. Dem, der helt har slettet/blokeret mig, er dem der har sået mig allermest.

  Svar
 • Poul Sveistrup

  17/05/2020 at 12:36

  Hej Line
  Jeg ville da være betænkelig ved at indgå i et forhold med én, der slet ikke havde lyst til at gemme lidt fra sin(e) x-er. De er jo en del af hvem man er. Okay, NOGLE x-er skal man slette af sin erindring, men det skulle gerne være undtagelsen frem for reglen.

  Svar

Skriv et svar