• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Stop forargelsen over ældre kvinder og unge mænd
Stop forargelsen over ældre kvinder og unge mænd

Stop forargelsen over ældre kvinder og unge mænd

Dele af medieverden har været på den anden moralske ende, siden det kom frem, at Frankrigs nye præsidentfrue, Brigitte, er 24 år ældre end sin unge præsidentmand Emmanuel Macron. Han er en lækker mand i slut 30’erne – og hun en smuk, moden kvinde på 64. Moralister verden over røg til tasterne: For det var jo PERVERST, BARNEROV, PÆDOFILT og hun kunne jo være hans MOR !  Sådan lød citaterne flere steder blandt andet i min morgen avis. Men helt ærligt: Stop forargelsen over ældre kvinder og unge mænd.

Stop forargelsen over ældre kvinder og unge mænd

Berlingske den 26.april 2017

På den anden side af Atlanten har de færreste taget anstød af aldersforskellen på nøjagtig ligeså mange år mellem Donald Trump og hans Melania. Mange har diskuteret motivet – at hun tog ham for pengene og han hende for skønheden. Men ærligt: Det må de vel selv om?

I Frankrig er historien om Macron’erne en kærlighedshistorie, der nærmest giver tårer i øjnene. De forelskede sig, da hun var hans skolelærer. Han var 15, hun var 39 gift og mor til 3. Hans forældre forsøgte at flytte den unge Emmanuel langt væk fra hjembyen Amiens. Imens lod hun sig skille, kærligheden holdt og nu er de gift på 11.år. Havde det været andre steder i verden, var hun sandsynligvis blevet fyret, straffet og hængt på moralens skafot.  En aldersforskel på 24 år er mange år – og jeg ville som mor sikkert blive lidt overrasket og bekymret, hvis en af mine sønner kom hjem med en så meget ældre kæreste. Men valget er jo deres – og det er ikke vores opgave at dømme over kærlighed men at give den grobund.

Jeg har selv haft et par kærester, der var noget yngre end jeg selv. Jeg er blevet kaldt COUGAR og MILF, som er de lidet flatterende stempler, vi sætter på kvinder, der har yngre mænd som kærester. Og jeg kan kun sige, det var ikke aldersforskellen, der gjorde det slut. Yngre mænd har mange fortrin: Færre lig i lasten og en sult, lyst og nysgerrighed på livet, som smitter på alle måder. Og ja, de er fysisk attraktive. Yngre mænd plejer at forklare deres interesse med, at modne kvinder hviler mere i sig selv, har erfaringen og selvsikkerheden. Og jeg tror godt jeg på mange kvinders vegne kan slå en pæl igennem Cougarmyten, der får os til at tænke på et sulten rovdyr på jagt efter sex. Kærlighed er heldigvis mere kompleks end det. Men det er tankevækkende og træls, at kvinder, der dater yngre mænd, skal mistænkeliggøres og kaldes klamme ting.

Stop forargelsen over ældre kvinder og unge mænd

Min ældste søn og jeg

Jeg husker engang, jeg kom gående med min ældste søn på et design outlet i København. Pludselig hører vi 2 kvinder bag os hviske: Ok, nu er hun godt nok gået ung ! Det har vi grinet af mange gange siden.

Alder har iøvrigt aldrig været det store issue i min egen familie. Min mor har boet med og haft yngre kærester. Aldersforskellen blev kommenteret fra tid til anden af andre. Men der var ingen, der fandt det underligt, at min far giftede sig med en dejlig kvinde, der var 12 år yngre end ham selv. Og devisen i dag er som dengang : Mænd må godt. Kvinder må ikke.

Ifølge en amerikansk undersøgelse, som blev refereret i den omtalte artikel fra Berlingske , så mener kun 2% af amerikanerne, at det er “passende” for en ældre kvinde at gifte sig med en yngre mand. Hmmm, så meget for frisind og tolerance i 2017 tænker jeg.

Så lad os lige bruge denne helligdag til at overveje moralen og dobbeltmoralen en gang til. Og når medierne  de kommende 4 år går i kødet på Brigitte og kommenterer hendes rynker, hud, tøj og spekulerer i hendes mulige ansigtsløftninger og hans mulige elskerinder – så lad os sende hende al den gode kvindelige karma, hun fortjener for at følge sit hjerte og stå ved. Brigitte Macron havde i øvrigt så meget selvironi, at hun efter valget udtalte, at hun var glad for, at det var nu og ikke om 4 år, hendes mand blev valgt. Mens hun stadig så pæn ud!

Vive l’amour vive La France!

Fotocredit: Peter Nørby – tak for  lån!

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

22 kommentarer

 • Maja

  14/05/2019 at 01:32

  Hej Line.
  Mange tusind tak for dit opråb I 2017. Vi er nu i 2019. Ja og fordommene er ikke blevet mindre.
  Jeg er i et forhold med en 25 år yngre mand. Og jeg har aldrig været lykkeligere.
  En der tør at fortælle en hvad han virkelig føler.
  Vi har valgt at holde det meget tæt. Pga alle de navne man får.
  Min kammerat har så en 27 år yngre kone. Men det er der ingen der siger noget til.
  Nej kun hvis det er kvinder der gør det.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   14/05/2019 at 07:30

   Hej Maja.

   Hvor er det bare trist, at det er sådan. Fordomme er svære at komme til livs, og derfor er det så vigtigt at blive ved med at tale om dem og tale dem ned.

   Held og lykke med jer.

   Kh Line

   Svar
  • Miriam

   08/08/2019 at 09:45

   Hej Maja
   Jeg håber meget at det er iorden at jeg tager kontakt til dig heromkring. Ellers ignorer du bare min mail.
   DR3 laver et tema om kærlighed og i den sammenhæng laver de et enkeltstående program om “kærlighed på trods af alder”. Programmets formål er at give et indblik i hvordan kærlighed kan opleves på andre måder end de sædvanlige og samtidig bryde folks fordomme og meninger om hvordan mennesker kan og bør være sammen.
   Vi leder efter kærestepar med en stor aldersforskel, som har lyst til at dele deres kærlighedshistorie os. Hvis du/i synes det lyder interessant og har lyst til at høre mere, kan vi som start tage en helt uforpligtende snak over telefonen eller på mail?
   Jeg håber meget at høre fra dig.

   De bedste hilsner
   Miriam Christensen
   Caster og tilrettelægger
   IMPACT TV
   Mail: mich@impacttv.dk
   52902680

   Svar
 • Frubossy

  30/09/2017 at 22:30

  Jeg er 40 og min kæreste er 22 år 🙂
  Jeg mødte ham på et bosted hvor jeg arbejde, han var misbruger, men jeg var klar over fra dag 1 at han var så meget mere, hans praktikpladser var på skoler, i fritidsordninger, han var fodboldtræner, sjov og meget intelligent.
  Da han fik en læreplads var der ingen til at bakke ham op, han blev meget usikker og dagen inden hans start kom han hjem til min familie… Mit eneste krav var at han skulle være clean, så skulle jeg nok bakke ham op, køre med ham og hjælpe ham med alm. hverdagsting.(på det tidspunkt var vi ikke kærester eller havde været sammen)
  Han blev clean fra dag ét og har været det siden! Han er i mesterlære og færdig med sit kørekort om et par uger.
  Jeg blev fyret, og stemplet som en dårlig person.
  Vi er siden blevet kærester, han støtter mig mindst ligeså meget som jeg støtter ham, det er ikke nemt, vi er lidt “udstødte” pga aldersforskellen, men hvis jeg blev bedt om at gøre det om, ja så ville jeg gøre det hele igen <3

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   30/09/2017 at 23:14

   Hej frubossy😊

   Tak fordi du deler din historie med os.

   Fordømmelse er noget af det værste mennesker førmoderne hinanden. Tillykke med, at I har hinanden.

   Kh Line

   Svar
 • Camilla

  14/09/2017 at 14:39

  Jeg er helt klart til yngre mænd at flere grunde; de er ofte meget nygerrige, udviklende, har ofte færre lig i lasten (hvorfor de er mere nysgerrige?) og så har de ofte gentlemens manér er min erfaring og en større appetit på livet.

  Selv holder jeg mig ungdommelig med et sundt sind via personlig udvikling, masser af træning og sund og nærende mad. Jeg har tidligere haft ældre mænd.

  Svar
 • claus winding

  12/09/2017 at 04:51

  Elsker at være i Frankrig…. alder og tid er jo noget vi mennesker har skabt ….og i Danmark er vi jo bare så pisse gammel dags..
  Vi er alt for meget oppe i Hjernen ….Line du ville da altid være HOT 🙈

  Svar
 • Oldie Goldie

  13/06/2017 at 15:19

  Man skal gøre det, der føles rigtigt for en selv. Min svigermor er to år yngre end mig 🙂 Min kæreste 29 år yngre. Vi har været sammen i over 2 år. Hvorfor dog bekymre sig over, om det en dag er slut? Det kunne det også være med en jævnaldrende. Vi nyder livet, og ja, folk kigger, men vores venner og familie har ingen problemer med at rumme os og vores kærlighed. Alder er ikke det vigtigste i et forhold, men at man har noget til fælles.
  Vi følger og liker Brigitte Macron på FB.

  Svar
  • Miriam

   08/08/2019 at 09:39

   Hej “Oldie Goldie”
   Jeg faldt lige over din kommentar herinde. Jeg synes det lyder som om du kommer fra nogle interessante familie forhold. Jeg håber meget at det er iorden at jeg tager kontakt til dig heromkring. Ellers ignorer du bare min mail.

   DR3 laver et tema om kærlighed og i den sammenhæng laver de et enkeltstående program om “kærlighed på trods af alder”. Programmets formål er at give et indblik i hvordan kærlighed kan opleves på andre måder end de sædvanlige og samtidig bryde folks fordomme og meninger om hvordan mennesker kan og bør være sammen.

   Vi leder efter kærestepar med en stor aldersforskel, som har lyst til at dele deres kærlighedshistorie os. Hvis du/i synes det lyder interessant og har lyst til at høre mere, kan vi som start tage en helt uforpligtende snak over telefonen eller på mail?

   Jeg håber meget at høre fra jer.

   De bedste hilsner

   Miriam Christensen
   Caster og tilrettelægger
   IMPACT TV

   Mail: mich@impacttv.dk
   52902680

   Svar
 • denbekymrede

  14/05/2017 at 00:39

  Gad vide om der er sammenhæng mellem amerikanske holdinger til emnet og deres religiøsitet. Vi lever åbenbart stadig i et patriarkalsk domineret verden.

  Svar
 • Per Guldbrandsen

  13/05/2017 at 12:48

  Jeg har oplevet dette fra flere vinkler, selv haft en mor med yngre mand (Ikke sjovt), selv haft en moden kæreste, samt haft venner og veninder, der har prøvet dette af.
  Ikke for at være negativ, men jeg synes at se en klar tendens (meget klar), der går ud på at; den yngre mand dropper sin ældre kæreste efter en vis periode – til fordel for en yngre model. Du har vist selv prøvet det, Line, – som Alexandra, Demi More, Lisbeth Schluter osv osv.
  Kvinden efterlades ofte knust og blottet for selvtillid eller går ned med stress. Så tænk jer om, hvis forskellen bliver stor.
  Det handler ikke om samfundets/andres fordømmelse, men mandens væsen og forplantnings- og jagtinstinkt.
  Vi er ikke, hverken mænd eller kvinder, så rationelle som vi bilder os selv og hinanden ind. Men gid vi var, så var meget nemmere.

  Svar
 • Suzen

  12/05/2017 at 17:05

  Fedt skrevet Line og vigtigt emne -igen! Ville lige tilføje at ældre kvinder som dater yngre kvinder står lige så meget for skud –
  eller faktisk endnu mere (se bare på overrepresentanten, Anne Linnet’s presseomtale…). Er ikke sikker på Elton John har stået lige så meget for skud så en hurtig teori er at kvinder – igen – står for mest offentlig, underlødig fordømmende kritik af deres personlige valg hvad nærmest alt angår.
  Vi skal gerne have alle med ind i 2017 så skriv endlig videre skønne Line…😊

  Svar
 • Bjarne Bødker

  12/05/2017 at 12:39

  Uanset hvad det handler om, så er tolerance ufatteligt vigtigt her i livet, når det handler om kærlighed, sex og erotik. Og dette uanset om aldersforskellen går den ene eller den anden vej.

  Svar
 • Eva

  12/05/2017 at 11:29

  Utroligt vi lever i 2017 og stadigvæk forargelse. Jeg er nu gift på 23 år med mand der er 13 år yngre og vi har et fantastisk forhold. Kom nu videre 😂😀❤️❤️

  Svar
  • Julie Mosegaard

   15/05/2017 at 09:00

   Kære Eva. Jeg er journalist på Aftenshowet på DR1 og efter at have fået lov af Line, skriver jeg til dig herinde, fordi vi i aften laver et indslag om selvsamme emne og søger en kvinde, der lige netop er i et fantastisk forhold med en yngre mand. Du må meget gerne give mig et kald på 28 54 30 44 så snart, du ser denne besked. Så kan jeg forklare nærmere 🙂 håber på at høre fra dig! Dbh. Julie Mosegaard

   Svar

Skriv et svar