Hvad der skal stå på min gravsen

Hvad der skal stå på min gravsten

 

Når man er midtvejs i livet, må man godt begynde at lægge lidt planer, for det der skal ske, når man stiller træskoene. Og i går gik det op for mig, hvad der skal stå på min gravsten. 

 

I går var nemlig en ’stor’ dag. For dem med selvironi, de skadefro, humoristerne, dem der elsker, og dem der hader. Det var 10 årsdagen for, at min gamle Go’ Morgen makker Ole Stephensen og jeg kom galt afsted en tidlig morgen. Det vil sige, det var nu mest mig. For denne tidlige morgenstund på direkte TV tog jeg nemlig grusomt fejl. 

 

I et langt liv vil der altid være ting, man ønskede, man aldrig havde sagt eller gjort. Som fx at spørge en veninde om hun er gravid, uden hun er det. Eller forveksle en pige med en dreng – eller omvendt. Eller tro at manden og den unge pige er mand og kone, når de nu er far og datter. Det kender I med garanti. Jeg gør ihvertfald.

 

Hvad der skal stå på min gravsten

Plakat fra citatplakat.dk

Min “Gid-det-aldrig-var-sluppet-ud -af-min-mund-episode” skete præcis den morgen. 

 

Jeg tror ikke, jeg behøver skrive meget mere end: Er det en abe? Klippet fra Go’ Morgen Danmark er siden set over 1 million gange på Youtube. Mine drenge holder track – og kommer med jævne mellemrum med statusopdateringer! Virkelig sjovt.

 

Og så sker det ret tit på FaceBook, ansigt til ansigt, på mail, på TV eller radio ja endda her på bloggen – at jeg bliver mindet om det. Sågar til årets MGP var den gal, da italienerne indtog scenen med en mand i et gorillakostume. Kommentarfeltet på de sociale medier svømmede over med hentydninger. Og for nylig var jeg i Magasin med min yngste. I bolig afdelingen faldt han over en plakat med teksten: “Er det en abe”! Arh men altså…. Klap lige hesten – for nu at blive i dyreverden.

 

Utallige gange er jeg blevet spurgt, om jeg har fortrudt. Men man kan jo ikke fortryde noget, der ikke var med vilje. Man kan kun ærgre sig og beklage, ik’? Gu var det komisk, pinligt og alt muligt. Men der var intet ondt bag ordene, det var bare en fejl. Og end ikke mit såkaldte abe-comback forrige år på TV2 Lorry har kunnet stoppe det. 

 

I går blev “aben” nemlig fejret på P4 og på Instagram. Og jeg tænker, hvornår stopper det mon! Formentlig aldrig !

 

Hvad der skal stå på min gravsten

Plakat fra citatplakat.dk

Mine drenge synes, det er hylende  sjovt. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg nyder den opmærksomhed. Der MÅ da være en ministerkage, nogle skattebetalte underbukser eller en valgbrandert, der kan konkurrere. Hvis blot det fik ligeså megen medie opmærksomhed. 

 

Hvis ikke må jeg forudbestille følgende tekst på min gravsten. 

 

“Det var IKKE en abe.”

 

Hav den skønneste tirsdag og var jeres mund !

Hvad er iøvrigt det værste, du har sagt ? 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Bubber Krog

  02/07/2021 at 18:19

  Det videste med det klip er stadig hvordan Stephansen totalt smider dig under bussen, der er virkelig ingen hjælp at hente der :’D

  Svar
 • Pia

  14/06/2017 at 16:03

  Jeg ved såmænd ikke, om det er det værste, jeg har sagt (formodentlig ikke), men jeg har ofte hørt for den gang, hvor jeg som teenager mødte min gudmor, som jeg ikke havde set i flere år.
  Hun var en meget stor dame – høj og bred. Da hun så mig sagde hun: “Ih, hvor er du blevet stor, siden jeg har set dig sidst.” Og mit svar til hende var: “Tak, og i lige måde – det er du bestemt også”
  Heldigvis havde min gudmor humor, og jeg mente det jo ikke så slemt – men altså hun var faktisk ret stor 😉

  Svar
 • Arne Schmidt

  14/06/2017 at 10:13

  Hej jeg sad og så tv den dag.
  Jeg så det samme som dig, ved første øjekast.
  Så glem det, det var ganske enkelt et dårligt foto.
  God dag.

  Svar

Skriv et svar