• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Siden hvornår er jeg blevet senior?
seniorliv

Siden hvornår er jeg blevet senior?

Der kom et magasin med min morgenavis for nogen tid siden – det dukkede op, da jeg skulle på lossepladsen med gamle aviser. Et tillæg med en storsmilende Cliff Richard på forsiden i multifarvet leopardskjorte og orange bukser. Jeg har intet imod Cliff Richard, jeg synes, det er cool, at han er still going strong og kan få kvinder over 60 til at hvine og opføre sig som glade teens.

Det, der fik mit berømte pis i kog, var titlen på bladet: ”Det gode Seniorliv” og den let skjulte hentydning, at jeg skulle være en SENIOR. For Guds skyld – jeg er 54 og føler mig de fleste dage som en på 34.

Det gik også hurtigt op for mig, at jeg nok ikke helt var i målgruppen. For magasinet indeholdt artikler og annoncer om særlig lim til gummerne (altså til folk med løse proteser), trehjulede cykler til ældre med gangbesvær, sprogkurser for pensionister og mange andre nyttige ting – forudsat som sagt at man er nået dertil. Og det mener jeg ikke selv, jeg er helt endnu.

Fedt nok, at Berlingske udgiver et annoncemagasin til pensionister. De har både penge, ressourcer og lyst til en aktiv tredje alder. Men hvorfor havner sådan et blad hos mig og tusindvis af andre abonnenter, der endnu ikke har rundet de 65. Og bliver det næste mon, at jeg får et gratismagasin om de glade småbørn, død og bedemænd eller ?

Faktisk slog det mig, at os, der er mellem 50 og 65 efterhånden, er blevet den glemte aldersgruppe. Ingen gider at skrive for og om os – eller annoncere for produkter, der henvender sig til os. Vi findes ikke rigtig i mediebilledet kun som den ”tunge” målgruppe, som TV, printaviser og nyheder har på slæb. Kort sagt, vi bliver ikke rigtig regnet med.

Jeg vil gerne læse om tendenser og det gode liv 50+. Om vejen til en bugnende pensionsopsparing, så jeg en dag med fornøjelse kan læse ”Det gode seniorliv” – eller bare få tidsbilleder om alt fra ægteskab, karriere, teenagefamilier, singleliv og meget meget andet i MIN målgruppe.

Lad lige seniorlivet vente lidt endnu – jeg arkiverer indtil videre ”Det gode Seniorliv” under 2028 !

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Angelina

  13/07/2021 at 10:55

  Man er jo ikke ældre end man selv føler sig. Nogen har jo en ung ånd og andre er mere mormor-agtig. Når det er sagt, så er det jo lidt svært at komme igennem yngre mennesker mentale opfattelse af folk der er over 50. Jeg kan godt huske hvordan jeg selv så folk der var over 50. Min mormor/morfar-farmor/farfar der boede ude på landet.Gik med forklæde,træsko lignende noget og passede haven og dyrene, selv om de ikke var gammel gammel. det er kun os selv der kan diffinere os selv.Ikke de unge, men det gør de og vi bliver sat i bås for det. Selv er jeg 55.5 på papiret, men syntes jeg den ene dag kun er 30 og den anden dag 70.

  Hilsen Angelina

  Svar
 • Tina Andersen

  30/01/2017 at 16:14

  Virkelig fin blog – dejligt med én der rammer de relevante emner for vores aldersklasse! Efter at jeg er fyldt 48 er jeg sjovt nok begyndt at få enormt mange spam mails med reklamer for høreapparater. Tænker bare, hvad bliver det næste mon? 🙂

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   30/01/2017 at 16:30

   Hej Tina.

   Jeg griner højlydt ! For man bliver jo lidt pikeret og irriteret…

   Tak for kommentaren😊

   Svar
 • Helle D

  21/11/2016 at 18:37

  Over 60? Har du nogen sinde været til en koncert? Over 40 tak! Hvis ikke bladet er endt på genbrugen, så send det gerne videre til mig – Cliff er for cool! 😉

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   21/11/2016 at 19:40

   Hej Helle.
   Det er ikke et “angreb” på Cliff… Han er ligeså cool som Tom Jones… Den sidste er jeg selv stor fan af.
   Indlægget går mere på, at der er “noget” læs blade, tilbud, foreninger, fokus på seniorer – men ikke på os, der er 45-50 +.
   Derfor råber jeg op…

   Jeg har desværre smidt bladet ud for længe siden.. Sorry.

   KH
   Line

   Svar
 • Lisbet Ravnholt Jensen

  28/10/2016 at 00:29

  Hvor er det fedt Line 🙌
  at du vælger en målgruppe som vores til dig blog.
  Glæder mig til at se hvad der kommer.
  Hilsen Lisbet 51 år

  Svar

Skriv et svar