Nogle gange slår livet bare knuder

Nogle gange slår livet bare knuder

Det er en af de dage. En af dem hvor natten har føltes lang af bekymring og uro. En af de dage hvor månen var fuld og holdt hunden nervøst vågen. Jeg plejer at hilse på min afdøde far ved fuldmåne. Det nåede jeg ikke, for mit liv er lidt på overarbejde for tiden. Og sådan er det: Nogle gange slår livet bare knuder.

 Jeg plejer gerne at sige, at vi kan vælge at tage 2 hatte på. JA- eller NEJ-hatten. Bekymrings- eller det-skal-nok-gå-altsammen hatten. Men det er som om den sidste og ja-hatten bare ikke passer lige nu. Og så enkelt er livet heller ikke trods alt. Der er mange nuancer og skalaer af livet fra glødende rødt til spædt rosa. Kulsort til det blide blå-grå. Og selvom jeg lige nu kigger ud på den fineste lyseblå himmel – så føles den mere grå.

 Røverhistorier og Danmark rundt på 2 dage!Jeg skrev engang, at livet er som at køre  en tur på landevejen.  Med og uden bump. Hurtigt eller langsomt. Solrig eller regnfuld. Op og ned i bølgende bakker og dal. Den seneste tid, har blot været mere dal end bakke. Vi har været hårdt ramt af sygdom i familien de seneste måneder. Min søde mor har været hospitalsindlagt i næsten 8 uger og er nu hjemme igen – men rask er hun ikke. Slet ikke. En skygge af sig selv afkræftet, træt, appetitløs og uden den livskraft, jeg kender. Og det er det, jeg er bekymret og urolig over.

 Hvis jeg blot kunne sætte mig på nettet og bestille en omgang livskraft, som man bestiller en haveslange eller en pizza, så var det så nemt. Men livet kræver noget mere af os end det. Man siger, at livet er en gave. Udfordringen er, at det er en gave vi skal ville og orke. Og selv investere i. Og det kan være svært, hvis ikke ressourcerne er der, om det så er penge, lyst, energi eller kræfter.

 Jeg ville ønske, at jeg havde ressourcer, så jeg kunne gøre noget for to. Jeg ville ønske, jeg kunne trække stikket og passe min mor og puste liv og energi i hende. Men det er ikke så let, når man er selvstændig og samtidig har hus, bil og børn der skal klares. Og samtidig er livet jo noget, vi på mange måder SELV skal kunne klare og motivere os til. 

 Nogle gange slår livet bare knuder. Nu vil jeg forsøge at løsne dem op en for en og mobilisere al den energi, optimisme, kraft og styrke, der kan få min mor på ret livskurs igen. Solen skinner og sender nærende stråler ned over os – det takker jeg for.

 Det skal nok gå alt sammen, som min papmor altid siger med ægte optimisme.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

22 kommentarer

 • Britta Jacobsen

  31/05/2018 at 11:12

  Kære dejlige Line. Hvad gør vi for at holde gejsten oppe i svære tider, ja det er virkelig individuelt, så allerbedst er at finde det der giver dig energi. Dine egne batterier skal lades op, for at du kan være noget for andre. Så hvad giver dig energi? Hvad har tidligere givet dig energi som du ikke har “gjort” i en periode. Tænk men mest mærk efter. Selv når vi er bevidste om det, kan vi lade andet tage over når noget er for hektisk. Efter en meget svær dag igår på hospitalet, tog jeg og besøgte min dejlige søn og svigerdatter, samt deres hund, vi købte lidt mad og et godt glas vin på Vigen og lå på græsset i aftes og kiggede ud på vandet, på vikingebådene samt sejlbådene. Idag og igår er en tur i vandet, hvor solen skinner på en efter, en ting der gør mig glad hvor jeg mærker og glad for livet. Hvad giver dig energi? Tak dine blogindlæg er også med på listen over gode ting.

  Svar
 • Mie Wroblewski

  30/05/2018 at 19:24

  Hej Line..
  Alle gode livsbekræftende tanker til jer.Jeg tænkte på om din mors kommune ikke kunne bevillige et ophold på et rehabiliteringscenter.
  Jeg arbejder selv sosu-assistent på sådan et center og det lyder da til at din mor kunne bruge et ophold.
  Bare en tanke.
  Venlig Hilsen
  Mie

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   30/05/2018 at 21:21

   Kære Mie.

   Tak for din omsorg 🙏🏻Jeg har netop kontaktet kommunen om det idag.

   Det ville være opbyggende og godt.

   Kh Line

   Svar
 • Edwin Chammon

  30/05/2018 at 16:43

  Et fantastisk indlæg vi alle kan lære meget af, du kæmper for, at din mor kommer til at blomstre igen, du er fantastisk til at finde og se det lyse i livet. Det er sommetider svært, men jeg er sikker på,at du vil lykkes med det, efter at have fulgt dig gennem mange år. Jeg vil bede for dig og din familie ❤️ pas på jer selv
  Kærlig hilsen Edwin

  Svar
 • Camille Hammerich

  30/05/2018 at 09:12

  Kæreste Line
  Det kaldes livet – også når det slår knuder. Jeg genkender dine følelser med din mor og det andet du skriver. Min mor valgte dog selv at suge kraften ud af hende selv – med alkohol – men hvor har jeg tit haft lyst til at tage et sugerør og suge de dæmoner ud af hende, som valgte at ty til flasken. Masser af kram til dig. Jeg elsker at følge dig på din blog og du skal vide at jeg synes du er en smuk kvinde INDE og UDE. Du har hjertet på helt rette sted. Masser af kærlighed til dig. Camille

  Svar
 • Jeanette Wulffeld

  29/05/2018 at 18:51

  Kære Line
  Jeg ønsker det bedste for din mor og hele familien, det er aldrig rart når sygdom rammer men husk at tælle de lyse timer, de mørke kommer af sig selv.

  Mvh.
  Jeanette Wulffeld

  Svar
 • Kenneth

  29/05/2018 at 18:43

  Spændende og svært emne Line…
  Spørgsmålet er om ikke kan købe livskraft på nettet i dag???
  Det er min erfaring at jeg kan… Jeg gør det når mit liv er svært… og det er det hele værd.
  Pøj pøj med livet og alt det smukke, svære, hårde, dejlige, glædelige, triste og alt i alt fantastiske liv.

  KH Kenneth

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   29/05/2018 at 23:28

   Hej Poul.

   Du har så ret – det er ok at være på hælene. Uden sirg ved man ikke hvad glæde er. Uden problemer ved man ikke, hvad livet er.

   Tak for dine kloge tanker.

   Kh Line

   Svar
 • Solveig Fabricius Kibenich

  29/05/2018 at 14:56

  Kære Line
  Jeg gør som dig, smøger ærmerne op og kæmper!!
  Jeg har indenfor de sidste 6 år stået med store og større udfordringer hvor jeg har måtte kæmpe med og for mine kære, flere gange med døden til udgang😏 Dog har jeg formået at stå tilbage med følelsen af, at have gjort max af hvad jeg kunne i situationen! Jeg har gjort brug af mine nærmeste og støttet mig op af den skulder der blev tilbudt! Og efter at have grædt, raset og vendt mine tanker, er jeg kommet tilbage med fornyet kraft!! Godt du stadig kan nyde at solen skinner, fat mod og styrke – kamp skal der til🙏🙏
  Varme tanker Solveig

  Svar
 • Poul Sveistrup

  29/05/2018 at 14:48

  Hej Line.
  Du har fuldstændig ret. Nogle gange hjælper jubel optimisternes råd med at ta’ ja-hatten eller de positive briller på ikke. Og så er det der, man skal huske: AT DER ER OK AT VÆRE PÅ HÆLENE!!!
  Håber du har nogen, du kan dele dine bekymringer med. Og ikke “bare” os på bloggen.

  Mange hilsner Poul

  Svar
 • Solveig Fabricius Kibenich

  29/05/2018 at 14:37

  Kære Line
  Jeg gør som du, smøger ærmerne op og kæmper trods modvind!! Finder styrke og en trøstende skulder ved mine nærmeste og ved med de erfaringer jeg har pådraget mig, at der findes en løsning på alt!!
  Jeg har stået i flere store og større udfordringer, bogstaveligt med livet i hænderne, og jeg har lovet mig selv at jeg VILLE stå tilbage med følelsen af, at jeg gjorde max af hvad jeg kunne i pågældende situation… mere kan man vel ikke kræve af sig selv🙏 Med Disse erfaringer, ved jeg at jeg nok skal komme igennem både de små og store kriser vi alle bliver udsat for gennem livet😉😉
  Dejligt du magter at se at solen stadig skinner, det skal nok gå alt sammen, ønsker dig mod og styrke – kamp skal der til❤️
  Varme tanker Solveig

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   29/05/2018 at 23:26

   Kære Solveig.

   Tak for dine tanker – jeg er enig livet kræver en kampkraftig kvinde. Jeg mobiliserer det, jeg kan.

   Kh Line

   Svar
 • Rike Jørgensen

  29/05/2018 at 13:29

  Kære Line! Jeg skrev til dig tidligere, at selv om din mor er kommet hjem , stopper det ikke der! For et par år siden blev jeg elv udskrevet r efter 8 ugers indlæggelse! Jeg fik et chok da jeg kom hjem, hvor lidt kræfter jeg havde, ja nærmest rædselsslagen! Udover det var jeg blevet asocial, hvilket lægerne havde fortalt mig, at det følger mange gange med, når man har været meget syg! Normalt er jeg meget s social! Din mor er tillige ældre end mig! Jeg er næsten sikker på at med en datter som dig, skal det nok komme stille og roligt! Men det er svært at være hjælpeløs, når man altid har klaret sig selv.din mor er lige nu rigtig ked af sin tilstand, og det vil jeg anbefale dig til at tale dybt med hende om, så alle hendes tanker bliver vendt med den person der er hendes allerkæreste! Intet er for småt her i livet, til at tale om! Du skal også selv have lov til at fortælle hende hvordan du har det med hendes sygdom! Det er meget vigtigt med åbenhed fra begge parter, så bliver der mindre tungt! Jeg håber din mor får alt den hjælp ttil det praktiske, gennem kommunen! Glem de dårlige historier, det er faktisk yders kompetente personer med stor empati! Jeg ønsker for jer, at der snart vil lukke lys og glæde ind i jeres liv igen!
  Kærlige tanker fra Rikke

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   29/05/2018 at 23:24

   Kæreste Rike.

   Du er sådan en vis kvinde, og jeg takker for dine mange fine betragtninger her på bloggen. Jeg læser og lytter – og håber at det snart vender.

   Kh Line

   Svar
 • Tina Jakobsen

  29/05/2018 at 12:07

  Kære Line,
  Jeg føler med dig og kender desværre følelsen af uro, bekymring og afmagt. Har for kort tiden siden mistet min bror på kun 59, og er pludselig “enebarn” med 2 alt for gamle forældre.
  Sig til hvis du finder butikken med livskraft.
  Alt det bedste og mange tanker til dig.
  KH Tina

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   29/05/2018 at 23:22

   Kære Tina.

   Tak for at der lige var plads til en kærlig tanke til min mor og mig trods din egen sorg.

   Ønsker dig alt det bedste.
   Kh Line

   Svar
 • Kirsten Jensen

  29/05/2018 at 11:27

  Kære Line, du og din familie ønskes alt held og lykke I denne hårde tid, jeg håber din mor snart får livskraften tilbage så I sammen kan nyde den danske sommer. Kæmpe knus til dig 🙂 Kirsten Jensen

  Svar

Skriv et svar