• Home
 • /
 • Familie
 • /
 • Her er min mor – hun er 80 år i dag!
Her er min mior hun er 80 år idag!

Her er min mor – hun er 80 år i dag!

Der er gang i festivitassen i min familie for tiden. Min mor rundede et skarpt hjørne forleden, og selvom det egentlig ikke skulle fejres, så giver hun den sgu gas ’den gamle’. Så her er min mor – hun er 80 år idag.

Her er min mor - hun er 80 år idag!

Min mor og 2 af hendes nulevende søstre. De holder sig fantastisk!

Faktisk var planen, at vi (min mor, jeg og mine 2 drenge) skulle på en dejlig familieferie sammen. Ingen fest, ingenting andet end en unik rejse, som vi vil huske for altid. Den skal vi stadig på – det skal I nok få lov at høre om senere. Den går nemlig til Marrakech, og min mor fik kolde fødder, efter det frygtelige drab dernede kort før jul. MEN vi holder fast, og tager afsted senere på året.

Som tiden nærmede sig den 23.januar – altså fødselsdagen – kunne jeg godt mærke, at det kriblede i min mor for at blive fejret. Og der ER bestemt meget at fejre. For med 2 hjerneblødninger, en blodprop og et langt sygdomsforløb sidste forår i bagagen, stod det ligesom ikke i kortene, at min mor ville nå de 80. Og hun står skarpt – skarpere end i årevis, selvom hukommelsen halter lidt og andre småskavanker driller.

Nå, men lidt fest sku’ der til. Så i morgen lørdag blev der indkaldt til brunch. 15 af de nærmeste familiemedlemmer og venner. De 15 voksede sig dog pludselig til næsten 30 gæster, da der blev trykket på send! Og 30 til brunch er måske lige i overkanten, når man er 80. Jeg så i hvert fald bjergene af æg, der skulle piskes til røræg, bacon der sku’ steges og kaffe, der sku’ brygge og hældes på kander, vi ikke har, for mig. Og jeg så også for mig, hvordan vi skulle stå op kl. kvart i kvalme for at være klar med maden kl.10.

Her er min mor hun er 80 år idag

Fint stykke i Berlingske ! Kom ikke her.

Så med sved på panden foreslog jeg i stedet en fin reception på det mere tålelige klokkeslæt 14, med vin, vand, cremant, hjemmelavede tapas og lækre petitfours fra den lokale konditor. Og sådan bliver det så i morgen. Og jo, vi skal stadig tidligt op og gøre klar min mor, papsøster, drengene og jeg– bare ikke kl.5!

Hvad er så pointen: Den er, at jeg beundrer min mors lyst til at fejre sig selv og med stolthed markere: Jeg er 80 – HURRA! Og jo jo – det stod såmænd også i både Berlingske og Politiken, det føjede ligesom en ekstra dimension til dagen.

Alder er jo også at være stolt af det, man har opnået og oplevet i livet. Det er at skue frem men også at se tilbage – og dermed huske sig selv og andre på, hvad man har udrettet, og hvad man er rundet af som menneske. Min mor har arbejdet med adoption i en menneskealder og formidlet mere end 5000 adoptioner af udenlandske, forældreløse børn til danske familier fra bla. Sydkorea, Indien og Colombia. Og hun husker stadig navnene på de fleste børn og familier (hvilket vi ofte griner af, fordi hun ikke kan huske, hvor hun har lagt brillerne eller nøglerne).

Her er min mor - hun er 80 år idag!På vej hjem fra en udsøgt fødselsdags middag i går, talte vi om den næste runde dag og om, hvor gamle andre medlemmer i familien var blevet. Min oldefar Harald døde på sin 90’s dag i 1960, med telt i haven og omgivet af hele familien (jeg var ikke født, men min fætter og kusine var med som små babyer).

Det tror jeg vil passe min mor godt. Som hun sagde med stor bestemthed i stemmen: Jeg vil i hvert fald bo i mit hus, til jeg dør.

Tillykke mor – jeg vil gerne stå lige så skarpt, når jeg bliver 80!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

12 kommentarer

 • Annemarie

  28/01/2019 at 10:21

  Din stolthed over din mor, lyser ud af dig på billedet. Helt rørende, hvor er det skønt.
  PS. Hvor er det også skønt at se en dejlig dame helt uden Botox og andre finurligheder, men blot stå så smuk og med et ansigt fuld af liv, i den alder. Tør ikke tænke på, hvordan dem med hovedet fuld af Botox ser ud, når de er 80 år. Til eftertanke!

  Svar
 • Rikke Fjalland

  26/01/2019 at 09:10

  Hjertelig tillykke med din mor. En rigtig smuk kvinde og en flot alder❤️ Sikke en meget sød beskrivelse af din mors liv – jeg ønsker hele familien en rigtig dejlig fødselsdag🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  Svar
 • Helle Dissing

  26/01/2019 at 00:03

  STORT TILLYKKE til din smukke mor med de 80 år🎂🎁🎈🎶🎶
  Jeg håber I får mange gode år sammen. Det er dejligt at se, at du har fået din mors gode gener💕

  Svar
 • Kit Brandt Talreja

  25/01/2019 at 17:43

  Hej Line,
  Den perfekte og meget roerende omtale af din flotte energiske og ungdommelige mor. Ja, I ligner hinanden ikke kun af udseende men ogsaa med jeres gaa paa mod og store arbejdslyst og positive sind. Haaber I faar en uforglemmelig
  og meget spaendende ferie. Stedet er godt valgt.
  Jeg kommer naar hun fylder 90….Kaempe TILLYKKE Jane med din runde dag….hvor er tiden blevet af!!!!

  Svar
 • Mette Lynggaard

  25/01/2019 at 17:07

  Stort tillykke til din mor🇩🇰Hun er et skønt menneske, som vi i sin tid talte en del med, da vi skulle adoptere❤️

  Svar
 • Lilli

  25/01/2019 at 17:02

  Tillykke mutti med de 80 skønne skønne kvinde hun kan du kun være stolt af hav en god dag i morgen og god tur ril jer når i kommer af sted

  Svar
 • Hanne Gregersen

  25/01/2019 at 16:17

  Stort tillykke med din mor 🇩🇰 Og din mor er en flot dame, du har fået gode gener fra hende.❤

  Svar
 • Henriette Schmidt

  25/01/2019 at 13:28

  Stort tillykke med din flotte mor, Line🇩🇰
  Dejligt, du skriver så sødt om hende❤️

  Svar

Skriv et svar