• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Når jeg blir’ gammel, så vil jeg…….
Yes, jeg har fået ny hund, og det kan du også få!

Når jeg blir’ gammel, så vil jeg…….

Ok, ok jeg ved det, overskriften er ikke den mest sexede. Men omkvædet fra Peter AG’s ørehænger har sat sig fast, efter jeg holdt foredrag for 60 pensionister i Roskilde i går. Og når jeg blir’ gammel, så vil jeg…….

Når jeg blir' gammel. så vil jeg.......

… holde mig flot som min mor

Jeg var inviteret af AOF i byen, og ærligt så var jeg ikke helt klar over, at det var pensionister 70+, der var mit publikum denne aften. De var midt i stikkelsbærgrøden, da jeg kom, og jeg tog turen rundt og hilste på de fleste. Pensionisterne havde ”Højskoledag”, det har de en gang om ugen, hvor de lægger ud med kaffe og kage om eftermiddagen, så har de første foredrag. Derefter middag og foredrag nummer 2. Jeg var foredragsholder nummer 2. Pensionisterne havde allerede tidligere mødt mine tv-kolleger Simi Jan og Jesper Theilgaard – I ved udenrigskorrespondenten og vejrværten.

Når jeg blir' gammel så vil jeg.......

… ryge, rejse og gå i bikini med rynkehud

Tag den tænkte jeg. Og frygtede at mit aldrende publikum ville sidde og nikke den halvanden time, jeg skulle være på. Men nej, de fleste var lysvågne og helt på toppen, mens jeg talte. Vi startede med lidt sang fra højskolesangbogen, og arrangøren præsenterede mig ganske lyrisk med ordene: ”Hvem sad der bag skærmen og talte fint til os… Det gjorde lille Line”. Den tygger jeg på lidt endnu. For selvom jeg er 55, er jeg jo stadig den ”lille” i deres univers. Men tankevækkende og hyggeligt alligevel.

Når jeg blir' gamel, så vil jeg.......

…. have en fest!

Hvad vil jeg så med dette indlæg ? Jamen, jeg var simpelthen så opmuntret efter mødet med de 60 pensionister. Ikke bare fordi de var det perfekte jubelkor for en aldrende ex-tv-vært som mig. Men fordi de var skarpe, glade og aktive mennesker, der alderen til trods tager del i et større fællesskab og forsøger at holde sig intellektuelt og socialt i ”overhalingsbanen”. Nogle boede på plejehjem, andre i egen bolig og vist er der noget træls ved tanken om at blive gammel. De her ældre var bare ikke dem, der lod sig mærke synderligt.

Når jeg blir' gammel, så vil jeg.......

….holde mig stram og i gang

For der er mange måder at blive ”gammel” på. Man kan vælge at få blåt vandonduleret hår. Man kan gå i et med væggene og klæde sig ufikst og trist. Men her i Roskilde var det tydeligt, at de fleste havde gjort sig umage til dagens møde. Og der var både damer med vandonduleret hår, mænd med kunstige tænder, men der var også fikse modeller i smarte gevandter. Ikke at de skulle score – for der var nok kun 8-10 mænd ud af de 60 pensionister. Om det er fordi kvinderne lever længere, og mændene ikke gider højskoledage, det skal jeg lade være usagt.

Så når jeg engang bliver gammel, vil jeg rejse, elske, udforske, æde, drikke (med måde), ryge (en sjælden smøg), klæde mig som det passer mig, gå i bikini med rynkehud, sætte håret til ballade, lægge en lækker makeup, skråle med på de gamle og nye sange, være ung med de gamle, og gammel med de unge!

Når jeg blir gammel, så vil jeg.......

…være ung med de gamle, og gammel med de unge

Og så sender jeg lige en kærlig tanke til min mor og papmor, som trods blodpropper og gigt lever livet til fulde, og får det bedste ud af det. Min mor sidder snart under sydlige himmelstrøg med sin veninde og får sig en sjus.  Og så når vi til det med Camparien. For min mor og hendes veninde går under tilnavnet : Campari-klubben! For nylig udbrød min mor under et møde i klubben, at hun drømte om at komme til Clamydia….

Hun mente den græske ø Kalymnos – det griner Campari-klubben stadig over. Nu er de snart på vej.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

 • Lisbeth Gille

  23/05/2017 at 11:08

  Kære Line. 1000 tak for dit dejlige livsbekræftende indlæg efter besøget hos 60+ i går. Jeg er selv 66 heldigvis rask og fysisk god form men kæmper med at finde mig til rette med min alder. Knus fra Lisbeth

  Svar

Skriv et svar