Med mor på tur - aldrig sur!

Med mor på tur – aldrig sur!

Det er sommer (ikke at man umiddelbart kan mærke eller se det på vejret), og vi plejer at tage på små hyggelige udflugter  min mor og jeg i den danske sommer: Med mor på tur – aldrig sur!

Med mor på tur - aldrig sur!

Mor, Gumle og jeg

Turen gik til den sjællandske nordkyst forbi min mors  barndoms  ferieland i Høbjerg og Helsinge og videre til Tisvilde, Rågleje og Gilleleje. Vi havde klædt os varmt på til lejligheden og med i bagagen var også en paraply – heldigvis fik vi kun kortvarigt brug for den. Men det var ikke riviera temperaturerne, der gav os sved på panden.

Der er noget hyggeligt ved at køre i bil og se Danmark passere forbi. Både min mor og jeg er nordsjællændere med stor N. Født og opvokset her, og ikke mindst min mor har cyklet mange ture fra Hillerød og nordpå – og det har jeg faktisk også. Så turene forbi min mormors fødegård og alle de andre gamle steder giver anledning til at genopfriske minder og historiefortællinger fra familien. Det er faktisk en vigtig ting at kende sin historie. Mine drenge plejer at være med – men den ene er taget til G20 topmøde i Hamborg for at filme (tjek hans flotte billeer på IG), og den anden holder ferie med sin far, så mor, Gumle og jeg var alene på farten.

Med mor på tur - aldrig sur!

Vi ser på vinduer

Vi lagde ud med en tur ned ad hovedgaden i det skønne Tisvilde. Vi kiggede på vinduer, på gamle ting og smukke sager, og så fik vi ellers frokost på Kongernes – en cafe vi fik anbefalet af et par gamle kollegaer, vi stødte ind i på hovedgaden. Det var et kongevalg. Vi fik tarteletter med kylling og friske asparges.  Det var himmelsk – og smagte lidt af jul i juli.

Med mor på tur - aldrig sur!

Tarteletter med kylling og asparges – mums!

Egentlig ville vi have spist frokost på det smukke og historiske badehotel Helenekilde, som ligger på toppen af skrænten med udsigt over Kattegat. Men vi besluttede at tage eftermiddagskaffen der istedet. Vi parkerede bilen på gårdpladsen præcis samtidig med at et smukt brudepar ankom. Hotellet var desværre lukket på grund af bryllup, men vi gik en lille tur i haven, og sad i solen på en bænk og nød den bjergtagende udsigt over vandet – helt over til Kullen i Sverige.

Herfra gik turen videre over Vejby, det smukke naturlandskab Heather Hill til Gilleleje Havn. Her provianterede vi frisk fisk, nyplukkede jordbær og fik en kop kaffe.

5 timer fløj afsted i et af de dejligste hjørner af Danmark, jeg kender. Og hjem gik turen ad bølgende bakker, gennem grønne skove – og vi blev enige om, at Danmark er et dejligt sted at være. Næste udflugt går til Roskilde og den lille selvstændige ø Elleore, inden min yngste og jeg stikker af til Europa i bil – selvfølgelig. Hav den dejligste søndag !

Med mor på tur - aldrig sur!

Smuk butiks dekoration i Tisvilde

 

Med mor på tur - aldrig sur!

Hyggekrog på Helenekilde Badehotel

Med mor på tur - aldrig sur!

Helenekilde Badehotel i modlys

Med mor på tur - aldrig sur!

Søde danske jordbær

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

Skriv et svar