• Home
 • /
 • Kvindeliv
 • /
 • Kvindechauvinist, feminist eller bare mandeelsker?

Kvindechauvinist, feminist eller bare mandeelsker?

Hold nu kæft – jeg elsker at blogge! Jeg skal love for, der kom mange reaktioner på indlægget i sidste uge om de stakkels mænd – og 10 ting jeg godt kunne bruge en mand til. Både fra  mænd og kvinder, der kom med tanker, holdninger og meninger. En af dem var, at jeg måtte være kvindechauvinist. Så hvad er jeg ? Kvindechauvinist, feminist eller bare mandeelsker?

Faktisk er jeg stolt og glad over, hvor mange mænd der skriver kommentarer på bloggen og på Facebook. For det vidner jo om, at de/I følger med og måske endda mangler et sted at dele jeres tanker om mandelivet og samtidig blive klogere på os kvinder. Respekt siger jeg bare til mændene for at turde ”blotte” sig her i ”kvindeland”.  Kvindechauvenist, feminist eller mandeelsker?

Og lad mig bare lige slå fast, inden I scroller længere ned: Jeg er ikke kvindechauvinist. Mit indlæg var på ingen måde ment chauvinistisk, selvom jeg godt kan se, at de 10 ting, jeg listede op, lugtede lidt af det. Som én kommenterede kækt på facebook: ”Det lyder da nærmest som om, du sku’ få dig en pedel i stedet ”… Laila – den griner jeg altså stadig af. Godt set.

Jeg har samlet nogle af de eftertænksomme og ærlige mandekommentarer i dette indlæg, fordi jeg synes, vi alle har gavn at læse dem. Og fordi problemet stikker langt dybere end til det hverdagspraktiske : Hvem der griller bedst, hvem der slår græs, gør rent, lapper cykler, tjekker forældre intra, går til forældremøder osv.

Som Jakob skrev til mig i kommentarfeltet på FB:

”Sjovt at du bringer det op, for jeg havde den diskussion med min ekskone for 7 år siden. Og jeg må indrømme, at det eneste, der sådan rigtig gør, at mænd er “nødvendige”, er vores reproduceringsevne. Vi har overlevet på vores fysiske overlegenhed, men den går snart ikke mere.

Så jo den arketypiske mand er snart uddød. Og den vatarm, der er opvokset under den pædagogiske revolution, er jo en Ken-dukke. Så jo der er mange mænd, der bør genoverveje , hvad der skal til for at ikke blive hægtet af fremtidens kvinder. Ved dog, at vi er nogen der har fundet ud af hvad der skal til!”

Og jeg spurgte selvfølgelig, hvad han så mente, DET var … Og Jakob kom med dette ret fine svar:

”Det undrer mig, at en mands rolle stort set altid skal opsummeres ud fra praktiske og kedelige opgaver: skifte dæk, lappe cykel mm. Ting man kan betale sig fra. Tænk hvis vi opsummeret kvinders kvaliteter sådan. Kan hun sy, sylte og vande blomster? Mænd kan være gode til at give tryghed og kæmpe kram, bare være der, diskutere verden med og give et helt andet perspektiv på tingene, grine med fordi vi ofte er sjovere og mere frie end kvinder, til at forkæle og blive forkælet. Alt det gode i livet. Det er de ting, der gør, at vi aldrig bliver overflødige. Så vi skal være mindre selvhøjtidlige og mere afslappet. Finde balancen mellem at kunne være I kontakt med vores følelser og samtidig have modet til at være “maskuline”.”

Tak Jakob – det tror jeg vi er mange kvinder, der er enige i. Når bare mænd husker, at kvinder ikke altid leder efter mandens råd eller svar på alt i diskussioner! Nogle gange vil vi jo bare ”høres”!

Kvindechauvenist, feminist eller mandeelsker?Og så var der Henrik, som først kaldte mig chauvinist, men som kom på andre tanker, da han havde læst lidt mere om og på bloggen. Han skrev:

” Som 52-årig mand mærker jeg jo om nogen, hvor udfordret manderollen er i dag for os mænd, der stadig holder fast i forskellen på det maskuline og det feminine – men som også forsøger at forstå vores kvinder, og hvad de forventer af os. Jeg håber, at du som talerør for +45 kvinderne på et tidspunkt vil tage emnet om os voksne som par, og hvad vi skal bruge hinanden til, op – der er brug for det”.

Og det vil jeg selvfølgelig gerne. Henrik kom iøvrigt med sine egne 10 bud på, hvad vi kan/skal bruge hinanden til, når vi ikke længere skal bygge rede eller opdrage fælles børn.  10 alternative kønsneutrale punkter, der gør at vi ikke kan undvære hinanden.

1. Glæden ved at debattere og høre det andet køns opfattelse af situationen.
2. Lysten til at glæde sin kæreste ved at vise oprigtig opmærksomhed.
3. Muligheden for at vise omsorg, når ens kæreste har det svært.
4. Stoltheden ved at være min kærestes kæreste.
5. Overskuddet til at kunne trække min kæreste op når humøret er gået i sort.
6. Viljen til fortsat at udvikle os som par, både i og udenfor sengen.
7. Friheden til at opleve nye steder i verden sammen.
8. Evnen til at være et forbillede for de unge således at de kan se, at parforholdet stadig er noget at stræbe efter.
9. Trygheden ved at ”ligge i ske” når man falder i søvn om aftenen.                                                                                     10.Lykken ved, at det første man ser om morgenen, er ens kæreste.

Og lad mig så slutte med en anden Jakob, der havde DENNE opskrift på, hvordan en mand bliver uundværlig for kvinden:

 1. Fortæl hende, at hun er sexet.
  Selvom du ser hende hver dag, så er det vigtigt, du husker at fortælle hende, hun er sexet. Der vil være dage, hun føler sig fæl, og du har magten til at ændre det.
 2. Efterlad en besked på køleskabet.
  Hvad enten du bare skal på arbejde eller skal være væk i flere dage, så er det en god måde at vise hende, at hun er noget af det første, du tænker på om morgenen.
 3. Put din hånd i hendes baglomme.
  Den virker hver gang. Det vil få hende til at føle sig feminin og sexet.
 4. Tilbyd hende en gang massage
  Det er et råd, man har hørt før, men det har man netop, fordi det virker. Det skaber afslapning, intimitet og inkluderer tit nøgen hud. Lutter gode ting.
 5. Vær ikke bange for at være følsom
  Du behøver ikke at brøltude, men hun vil beundre dig for, at du lukker op og deler.
 6. Opfordrer hende til at efterlade ting i din lejlighed
  Hvis I ikke bor sammen endnu, så kan du opfordre hende til at efterlade ting i din lejlighed. Plads til hende i din lejlighed = plads til hende i dit liv.
 7. Tag hende med til bryllup
  Fakta: Bryllupper sætter gang i kærlighed, men også sexlysten. Nu ved du det, gør hvad du vil med det.
 8. Kys hendes hånd
  Nogle kærtegn skriger sex, og så er der dem, som skriger kærlighed og omsorg. Dette tip hører til de sidste og skaber tættere bånd mellem jer.
 9. Lyt til hendes synspunkter
  Du skal ikke bare tie stille, indtil hun er færdig med at snakke. Lyt til hende, vurder, det hun siger, og tag det til efterretning, så ofte som du kan.
 10. Tag med hende ud og shoppe
  – og lad vær med at stå og gabe demonstrativt midt i butikken for at signalere, du keder dig.
 11. Fortæl hende, hun er din bedste ven.
  Det bedste er, at være kærester med din bedste ven.
 12. Offentlig kærlighed
  Hvis hun synes, det er fedest at holde det mellem jer, så gør det, men synes hun til gengæld, det er dejligt, du viser, du kan lide hende offentligheden, så er det et godt trick. Hun vil vide, du ikke er bange for at prale med, at du er hendes fyr.
 13. Vær fjollet
  Hun vil elske dig for at prøve at imponere hende med dine skøre jokes eller din fjollede opførsel.
 14. Gør hendes ven/veninde en tjeneste
  Det er hele pakken, man køber, når man får en kæreste. Hvis du viser lidt goodwill overfor en af hendes veninder, som skal flytte, kommer det sikkert mange gange igen fra din pige.
 15. Fortæl hende, hvor vigtig hun er for dig
  Selv i modgang kan det være godt at minde hende om, at hun er en af de vigtigste mennesker i dit liv. Som par står I sammen og håndterer udfordringer side ved side.

Og det er kun de bidrag MÆNDENE selv er kommet med…. I dejlige kvinder er kommet med endnu flere. Men tage en tur rundt på min FB-væg og på bloggen. I dag valgte jeg at fremhæve de modige mænd, der turde skrive direkte til os.

 

TAK…. Jeg tror der er håb!

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

 • mormormedstiletter

  11/07/2017 at 20:48

  Ha ha ha ha ha ha – kæft, hvor har jeg grinet af dit indlæg om de ti ting du kan bruge en mand til og ikke mindst dette her med alle kommentarerene…
  Jeg er helt på din side, men har valgt at have en mand i mit liv alligevel, da det er utroligt lækkert, at vågne med ham ved min side hverdag og dele glæder og sorger med ham og ikke mindst grine sammen med ham. Her i huset er det mig som er praktiske gris, men vi har så meget hjælp til tingene qua vores virksomhed, at det næsten kun er det huslige jeg bakser med og det er jo bare hyggeligt, ikke?
  Ikke at min mand ikke vil hjælpe, ham vil bare hellere ringe til en medarbejder og få ham til at fikse tingene. Godt han har muligheden ellers var han på spanden;-)

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/07/2017 at 10:51

   Jeg synes tosomhed er dejligt, når matchet er rigtigt…. Og det lyder som om, I to har det perfekt. Eller as perfect as i gets!

   KH
   Line

   Svar
 • G.

  11/07/2017 at 17:40

  Troede det var en blog for kvinder 45+
  Men det er åbentbart ved- at tage overhånd…at være en dominerende blog for mænd 60+
  Jeg som kvinde – tør knap ytre mig – på Lines blog kvinder 45+
  For så stormer mænd dominerende frem…
  Mænds 10 bud m.m – holder jo ikke. Det 1/2 af det mænd kommer med- holder jo alligevel ikke. Det kan ses på skillsmisse tallene. Nok fordi der stadig er mange mandschauvinistisk kedelige…mænd i indre/ydre – for gammeldaws mænd. Disse mænd går jeg langt…væk fra.
  Nå – men jeg kan alting selv – boremaskinen ligger godt i mine hænder m.m og bilen klare jeg selv m.m.
  Men sylte og sy/strikke er sørme…for gammeldaws…det gider jeg ikke…
  Så jeg er jo nok – en kvinde”chauvinist”
  Feminist – Tak – så fik jeg luft – der trænger vist til- at blive luftet ud…
  G.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   11/07/2017 at 17:47

   Hej Gitte.

   Skal vi ikke klappe af, at mændene gerne vil lære og blive klogere på kvinder ? Det synes jeg da er rummeligt, hvis vi gør. Alle – men især kvinder har deres plads her, for det er jo det, jeg ved noget om, og kan dele ud af.

   Jeg synes bare, der var så mange mænd, der reflekterede, at det skulle deles.

   Rigtig dejlig tirsdag.
   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar