Mig mi I sgu godt pifte efter!

Mig må I sgu godt pifte efter!

Det sker ikke så tit mere, men da jeg var yngre, skete det af og til, at et kækt ’pift’ blev sendt min vej, på løbeturen, på gaden eller, når vi var i byen. Jeg husker ikke, det var et problem, og jeg ved ikke, hvordan I har det, men: Mig må I sgu godt pifte efter!

Mig må I sgu godt pifte efter!

Berlingske i går

Hvorfor skriver jeg nu om det? Fordi flirt og pifteriet øjensynligt ER et problem i Frankrig, det ku’ jeg i hvert fald læse i min morgenavis i går. Franskmændene, som jeg selv husker som et dejligt flirtende folkefærd, har tidligere i år vedtaget en lov, der forbyder frække tilnærmelser på gader og stræder.

Jeg måtte lige nærlæse og google det for at forstå, hvad problemet var, og hvad loven gik ud på. Det handler om, at det nu er strafbart, som det hedder: at ’antaste kvinder på gaden’. Det gælder »enhver ytring eller handling af seksuel eller sexistisk karakter, der forbryder sig mod (offerets) værdighed på en ydmygende eller krænkende måde, eller sætter vedkommende i en intimiderende og truende situation«. Og bødestraffen er op til 1500 euro.

Det er den unge og ganske nydelige (er det mon strafbart at skrive?) franske præsident Macron, der er ophavsmand til loven. Seksuelle krænkelser af kvinder var en af hans mærkesager i valgkampen sidste år. Og det er jo ædelt nok. Og den nye lov blev bakket op af en stor national undersøgelse, der viste, at 1,4 millioner franskmænd havde være udsat for lumre eller småsjofle bemærkninger.

Mig må I sgu godt pifte efter!

Sommer i Lissabon… Ingen pift men dejlig ferie!

Men jeg sidder alligevel med en underlig smag i munden. For her kommer så endnu en begrænsning mellem kønnene. Vi kan snart ikke kigge hinanden i øjnene eller komme med en velment kompliment uden af komme i risikozonen for ’chikane’.

Jeg elsker selv at FÅ og GIVE komplimenter. Jeg kan sagtens finde på at sige til en veninde eller en ven: Wow, du har god røv i de bukser! Jeg kunne såmænd også finde på at rose en, jeg ikke kender på gaden, som kommer i en smuk kjole, en original hat, har en flot figur eller noget helt tredje. Er det krænkende eller er det bare en kompliment? Jeg synes, vi bliver så fattige og hæmmede med alle de forbud. Dybest set handler det som så meget andet om opdragelse og respekt. Og den skal VI som de voksne forældre vel sørge for at udstyre den næste generation med.

Mange af os her på bloggen har jo levet og oplevet mere end de unge. Og ja, tonen er nok blevet hårdere, men jeg synes, at vi er blevet for fint følelende og ikke tåler ret meget før noget, bliver til en sag med et hashtag.

Nu gælder den her piftelov så i Frankrig og ikke i Danmark. Jeg vil gerne gå til kamp for retten til den lille flirt mellem mennesker. Et koket pift, en kæk (men selvfølgelig stueren) bemærkning, en velment kompliment eller et lille blink med øjet. Jeg ranker selv lige ryggen og får et lidt større smil på læben, når nogen synes, jeg er lækker. Ja, faktisk kan det redde en dårlig dag, hvis nogen bemærker een på en særlig og positiv måde.

Hvad tænker I ?

Rigtig dejlig søndag derude.

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

21 kommentarer

 • Linda Fritzner

  10/09/2018 at 23:41

  Jeg er vild med dig, din blog, din stil, din kjole og dine solbriller. Hvad er det for nogle mærker?

  Kh

  Svar
 • Dan jensen

  20/08/2018 at 06:24

  Hej Line

  Syntes da her i Danmark at vi er blivet for kedelige til at rose hinanden ..
  Det hele er blevet meget stivt , og man syntes det næsten er pinligt at noget pifter andre ..

  Svar
 • Carsten Wendel Nielsen

  15/08/2018 at 20:01

  Kære Line
  Dejligt befriende at du skriver denne blok. Jeg vover pelsen, selvom jeg så en overskrift du skrev, det er for kvinder +45. Men jeg er en af de mænd der synes det er gået alt for vidt. Lovgivning der er helt ude af proportioner. Jeg så dig i aftenshowet og er helt enig med dig.

  Svar
 • Hanne Rask

  15/08/2018 at 10:32

  Jeg er enig – det sker ikke så ofte mere;-), og fint nok, for jeg har aldrig rigtig brudt mig om det – syntes det krævede en reaktion fra min side, og har altid været i tvivl om det var et kompliment:-). For nyligt oplevede jeg, en flok mænd i en skurvogn bryde ud i klapsalver, da jeg cyklede forbi, og det måtte jeg altså smile stort af. Det var så morsomt og føltes lidt som en hyldest, selv om det også var pinligt… Men altså ret sødt faktisk, og det var sikkert også sjovt for dem. Jeg tænker, om det er det nye…;-).

  Svar
  • svend mellhorn

   21/10/2020 at 21:00

   Käre Hanne Rask.

   Herligt indläg fra dig.

   Du faar lige en hel Skurvogn virtuelle klapsalver og pift herfra Berlin.

   Bedste hilsner
   S.M / Berlin

   🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐

   Svar
 • Christian

  14/08/2018 at 22:30

  Kære Line.. hvis jeg så dig komme løbende så ville jeg omgående pifte. Du er en skøn og lækker kvinde som er naturligt smuk /C

  Svar
 • Alexander Petersen

  14/08/2018 at 17:27

  I det at jeg selv er mand og vokset op med en dansk far og en spansk mor,og har tilbragt en del af min barndom i Barcelona hvor jeg tydeligt husker piger der blev fløjet efter, og hvor pigerne tog det som en komplement, fordi man gerne vil sige til hende den smukke at hun er det. Det er også mere sydlandsk skik at give komplementer om hvordan man ser ud og måske også være lidt flirtende med hinanden. Jeg tror der hvor at bruddet sker mellem nord og syd er at skandinavere er meget beskedne og rolige mennesker og noget mere formelle med når man taler til andre og især nogle man ikke kender, imens at fx spaniere og franskmænd er meget mere rørstrømske og bruger de store følelser og direkte meninger om alt og alle. Derfor tror jeg at en del danske kvinder der bliver piftet efter på gaden i Rom eller Paris bliver fornærmede eller flove, så kan det være fordi at det virker voldsomt eller krænkende, men det er bare en komplement.
  Du er en smuk og dejlig kvinde Line- Pift 🙂

  Svar
 • Michael

  14/08/2018 at 08:22

  Hele årsagen til at dette overhovedet er et problem, starter fra barnsben af. Hvis vi dæmoniserer mænd, så vil det sprede sig som ringe i vandet.
  Opdrager jeg en fremtidig søn til at kvinder er nogle dejlig skabninger som kan få det bedste og værste frem i ham, så vil han pifte og stadig have respekt.
  Opdrager jeg ham til at kvinder er noget, der er mindre værd end ham, vil hans pifteri og ageren over for kvinder, være problematisk.
  Dernæst, så hjælper det ikke på situationen at jeg igennem en ekskæreste opdagede at mandlige pædagoger ikke må være alene med små børn. Fordi vi mænd jo piller ved dem ved første chance. Denne dæmonisering af mænd over for børn, vil som udgangspunkt sende et signal om at mænd ikke kan styre sine egne lyster (dvs hvis man pifter efter en kvinde, så ved hun ikke om vi overfalder og voldtager hende).

  Jeg finder det befriende at Line skriver denne blog. Ligesåvel som jeg fandt det befriende at 100 fremstående franske kvinder, anført af Deneuve, mente at man skulle slappe lidt af.
  Problemstillingen for dem var, at de nærmest blev hængt offentligt.

  https://www.thelocal.fr/20180109/catherine-deneuve-denounces-puritanism-following-weinstein-allegations

  Svar
 • Dan E

  14/08/2018 at 06:38

  Der er flere problemer:
  Der er nogle, som ikke forstår grænsen og som ikke forstår at vi har en tradition for at pigerne kan gå på gaden ganske letpåklædte uden det er en invitation til overgreb.
  Omkring årtusindeskiftet skiftede moden, så småpiger blev gjort “sexede”, hvilket de bestemt hverken er eller skal være.
  Der er nogle kvinder, som er så grimme at de ser det som deres mål at ødelægge det for dem, som får et kompliment på gaden. Mange af disse har selv overspist sig til deres afskyelighed. Her kommer misundelsen ind: Hvis ikke jeg kan få et kompliment, skal du heller ikke have det.
  Og så er der desværre nogle kvinder, som føler sig som ofre ligegyldigt hvad.

  Alle disse faktorer gør at man som mand bør overveje om man skal give en kvinde et kompliment, for ligesom mandlige pædagoger konstant risikerer at blive anklaget for pædofili, så risikerer man som mand også at blive anklaget for sexchikane for det, der blot er ment som en anerkendelse af noget man synes er smukt. Det er trist.

  Svar
 • Marlene H

  13/08/2018 at 10:18

  Det forunderlige er jo, at mange kvinder beskriver det som et tab, når de når en alder, hvor mændene ikke længere vender sig efter dem på gaden.
  Det er en svær balancegang.
  Men vi kan altså godt se/høre forskel på en velment kompliment og en lummer kommentar.

  Svar
 • Giorgos

  12/08/2018 at 18:56

  Selvfølgelig ville jag da pifte efter en Gudinde, en åbenbaring, en stimuli for sanserne, en skønhed som Dig Line!! Jo ældre du bliver jo skønnere bliver du! Dog ville jeg tillægge en stor ros til dine Forældre for at have skabt et mesterværk som også formår at tackle igennem hvis det skulle være! Du var især skarp til baglæns glidende røv tacklinger kan jeg huske!😉
  Hvis jeg støder på dig engang igen skal jeg nok huske at pifte….uden at jeg opfatter mig selv som en gammel gris!😄❤💙

  Svar
 • Kenneth Kjax Kofod

  12/08/2018 at 17:50

  Som alle andre mænd elsker jeg også at flirte nok mest fordi jeg af natur bare flirter uden egentlig at lægge det store i det. Problemet som JEG ser det er at grænser i livet er blevet rykket så meget i vores fælles verdens samfund at vi nogle gange glemmer hvem, hvad og hvor vi flirter og hvordan modparten opfatter flirten og i dag er en flirt et vidt begreb så som at vores sprog fylder meget mere i vores flirten og da vores sprog består af så man forskellige nuancer så ironi sort humor selvironi og ja og mere til kan det bærer super svært for en modpart som måske IKKE er god til sproget men bedre til den fysiske flirten med vrik i ræv kys mund flirten. Bare min indsigt.. 😏 Knus fra Landsbytossen fra Roskilde.. Knus, Kjax

  Svar
 • Mike

  12/08/2018 at 16:12

  Først et stort pift til dig. Enhver mands drøm.

  En sjov oplevelse. Sad i Nyhavn og drak en øl. 

  Får øje på en aldeles flot kvinde. Kunne slet ikke få øjnene fra hende. Fulgte hvert et skridt. Vores øjne mødtes, vi smilte begge.. og væk var hun i vrimlen

  Sad stadig med et smil på munden, da jeg pludselig mærkede en hånd på min skulder. Vendte mig og så ind i øjnene på “min” skønne kvinde men hun sagde: Tak… Det var lige hvad jeg trængte til. Og væk var hun. 

  Min filosofi er.. hvorfor bruger kvinder flere timer foran spejlet, og skifter tøj igen og igen, inden de går ud? Mon  ikke Det OGSÅ er for at få et par anerkende blikke? Jeg giver gerne komplimenter, selvfølgelig altid på den sobre måde. 

  Også til yngre kolleger. Kan se det første de tænker på er sexssikane, indtil de kender mig.

  Kom nu kvinder.. Det er tilladt at se godt ud. Nyd det dog, i stedet for at knibe læberne snerpert sammen. 

  Svar
  • svend mellhorn

   21/10/2020 at 21:03

   Hej Mike.

   Et stärkt indläg der giver varme.
   Ud af 10 mulige

   13

   Beste hilsner
   S.M / Berlin

   Svar
 • Mik

  12/08/2018 at 15:45

  Først et stort pift til dig. Enhver mands drøm.

  En sjov oplevelse. Sad i Nyhavn og drak en øl. 

  Får øje på en aldeles flot kvinde. Kunne slet ikke få øjnene fra hende. Fulgte hvert et skridt. Vores øjne mødtes, vi smilte begge.. og væk var hun i vrimlen

  Sad stadig med et smil på munden, da jeg pludselig mærkede en hånd på min skulder. Vendte mig og så ind i øjnene på “min” skønne kvinde men hun sagde: Tak… Det var lige hvad jeg trængte til. Og væk var hun. 

  Min filosofi er.. hvorfor bruger kvinder flere timer foran spejlet, og skifter tøj igen og igen, inden de går ud? Mon  ikke Det OGSÅ er for at få et par anerkende blikke? Jeg giver gerne komplimenter, selvfølgelig altid på den sobre måde. 

  Også til yngre kolleger. Kan se det første de tænker på er sexchikane, indtil de kender mig.

  Kom nu kvinder.. Det er tilladt at se godt ud. Nyd det dog, i stedet for at knibe læberne snerpert sammen. 

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   12/08/2018 at 14:57

   Hej Ea.

   Det tror jeg ikke, jeg har. Hvorfor mener du, at Danmark skal følge i Frankrigs fodspor??

   Kh Line

   Svar
  • Giorgos

   12/08/2018 at 19:12

   Undskyld mig Ea men hvilken tidsalder lever du i? Og har på fornemmelsen at du ikke har for så vidt en vestlig opdragelse! Du tænker måske at Kvinder skal dække sig til således at der ikke opstår kontakt mellem kønnene? Eller er du en af disse ultra feminister der ønsker at der ikke offentligt i hvert fald, eksisterer mænd og kvinder? Kun nærmest intetkøn! Jeg syntes personligt at det ? Du stillede til Line at du skal stille dig selv! Heldigvis eksisterer der stadig Kvinder som Line som er selvstændige, kan tage vare på sig selv, have ben i næsen og stadig formår at være yderst feminine! Det kunne være du skulle hellere fokusere på at blive mere som Hende og modtage et uskyldigt pift og smile for dig selv når du går din vej….det er da dejligt at blive bemærket og bekræftet som Kvinde og som menneske….bare en tanke og gratis råd til dig!

   Svar
 • Finn Haargaard

  12/08/2018 at 11:37

  De fleste kvinder og mænd – uanset alder, har vist ikke noget imod, at der bliver piftet til dem eller sendt beundrende blikke eller anerkendende kommentarer så længe, at det bliver gjort med stil og værdighed. Alle synes vel om lidt opmærksomhed.
  Vi skal passe på, at lovgive ud fra de få og kedelige eksempler – det kan jo blive til et helvede for de af os, der prøver at opføre os ordentligt!

  Svar

Skriv et svar