Enanden for en dag

Hvis jeg ku’ være en anden for en dag…

Kender I det, at man af og til drømmer sig ind i andre menneskers liv. Mennesker man måske beundrer, misunder eller bare er fascinerede af og nysgerrige på at forstå. Hvis jeg ku’ være en anden for en dag… Så!

Jeg har tit oplevet det lille stik af: Bare det var mig! Og det hænder også, at jeg selv oplever andre, der kommer til mig og sir: Bare jeg levede dit liv.

Jeg husker, da jeg var ung teenager, hvordan jeg kunne drømme om at være Diana Ross, Madonna, Sarah Ferguson (der siden blev gift med den britiske Prins Andrew) eller fotomodellen Isabella Rossellini.

En anden for en dag

En fin gammel forside med smukke Isabella Rossellini, som jeg fandt i kælderen

Hvis jeg i dag skulle være en anden for en dag, ville det være langt væk fra Danmark. Det ville være noget med glamour, store Hollywood-mansions, penge nok på kontoen, den åbne cabriolet, jeg har drømt om, siden jeg som barn spillede bil-kort.

Nu tænker I nok – nåååå sådan noget Michelle Obama agtigt, Meryll Streep, Oprah Winfry eller en anden af de store amerikanske kvinder med holdninger, anseelse, store hjem og penge i banken?

Nej, jeg tænker faktisk på alt andet end det politisk korrekte. Jeg tænker bare på det fede liv i overhalingsbanen. Kulørt med kulørt på, som hende, der var medvirkende til, at jeg for 2 et halvt år siden gik i gang med at ’instagramme’ og satte mig et bevidst mål om at nå fra 500 til 10.000 følgere på et år.

Min yngste var dengang ret fascineret af the Kardashians. I ved den her besynderlige familie, som lever hele deres liv for åbent tæppe. Mor Kris Jenner, far Kaitlin Jenner (der engang var OL-guldsvømmer og hed Bruce, inden han skiftede køn), og alle døtrene Kim, Khloe, Kendall, Kylie og Kourtney Kardashians. Et galleri af modeller, iværksættere og personligheder med blandende talenter – nogle vil nok mene mangel på samme.

Jeg begyndte at følge 63-årige Kris Jenner, som mor-Kadashian hedder, på Instagram. Hun er en voksen kvinde, hun holder sig flot (formentlig med hjælp fra kyndige eksperter udi skønhed), hun har ikke de store mærkesager udover sin familie, skønhed og den slags ting. Hun har til gengæld over 22 millioner følgere på IG. Og mindst ligeså mange penge på kontoen. Altså regnet i amerikanske dollars.

En anden for en dag

Kris Jenner yderst til venstre med døtrene på det officielle foto til den seneste udgave af showet. Foto: NBC

Og helt ærligt. Jeg er sgu fascineret!

Hun blev skilt fra sin mand Bruce, der oprindelig var en flot og muskuløs mand, indtil han sprang ud som kvinde. Kris Jenners liv er som en film, hvor man sidder med åben mund og polypper. Hun viser gladeligt sit hjem og liv frem – til jul, påske, halloween. Ja til alle højtider og lejligheder. Hendes ’bedste venner’ tæller bl.a. Melanie Griffith (I ved hende, der var gift med Don Johnson og siden Antonio Banderas , og som er mor til Dakota Johnson – Fifty Shades baben). Jo, jo, jeg kan min Hollywood bibel! Og så bliver hun inviteret til alt, hvad den kan trække af store modeshows hos de store amerikanske og franske designere.

Hvorfor ville jeg så lige være hende for en dag? Og ville jeg leve hendes liv?

Jeg vil gerne være fluen på væggen, bare for at se, hvordan det er. Og for at forstå, hvad der driver amerikanske kendisser som hende. Deres liv er så langt fra ALT, hvad vi kender og forstår her på vores breddegrader. Hun og hendes familie repræsenterer den tidsånd, som realityshows er udsprunget af. Hvor det at ’være’ kendt er målet i sig selv mere end at gøre en forskel og foretage sig noget meningsfuldt.

Jeg ønsker på ingen måde at leve hendes liv. Jeg er faktisk godt tilfreds med mit eget. Og det kunne være jeg blev endnu gladere for det, hvis jeg havde prøvet det ultra ekstreme!

Jeg kunne selvfølgelig også drømme om at være den amerikanske præsidentfrue Melania Trump. Og hvis jeg var hende for en dag så ville jeg

-bede Donald lade være med at stille op til næste præsidentvalg

-sørge at sammenføre de tusinder af mexicanske børn, der er blevet skilt fra deres forældre ved grænsen

-bede ham gå til frisøren og få en ny frisure

-smide den gule ansigtscreme og hvide highlight til øjnene ad h til

-vaske hans mund i sæbe, hver gang han brugte grimt sprog overfor andre

Rigtig god søndag!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

6 kommentarer

 • Peter

  13/05/2019 at 06:20

  Så tror jeg ville være Max Martin. Det kunne være så fedt at kunne lave så fed musik som han har gjort i de sidste 25 år.

  Svar
 • Alexander Amargós Petersen

  09/05/2019 at 20:08

  Ej hvor fedt Line. Det er da også en god stil. Vi har jo alle vores store idoler og der skal også være plads til glitter, glimmer og glamour og de fede biler fra bilkort. Jeg har også spillet den klassiker af et spil.Da jeg var dreng ville jeg være en blanding af James Bond og mit store idol Bruce Lee ,og det har jeg så siden hen forsøgt så godt så muligt (mere eller mindre)men det er jo frem for alt vigtigt at man altid har sine idoler.
  Mvh Alexander

  Svar
 • Dorthe

  08/05/2019 at 09:42

  Ahhmen Line da for pokker – se at komme afsted og vær Melania Trump for 2 uger og få skik på manden 😉 Det tjener i mine øjne et højere formål og giver mening! God rejse og god arbejdslyst! 🙂

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   09/05/2019 at 10:02

   Grine, ja det kunne være skrækkeligt med godt!

   Ærgerligt vi ikke ses i uge 21….. Jeg rejser til Marbella igen med 26 kvinder.

   KH
   Line

   Svar
 • Erik

  05/05/2019 at 19:19

  Sjovt nok har jeg aldrig haft lyst til at være en anden end mig selv(det er rigeligt). Men hvis det var, skulle det være som Macca, Sir Paul, Paul McCartney(kært barn, mange navne). Så ville jeg nemlig have hele verden som min legeplads, både musikalsk og på anden vis. Jeg ville tage en flyver direkte til Honolulu, indlogere mig på hotel og derefter ned til stranden til en veltempereret pina colada og tænker tanker, STORE tanker. Og siden: Fri leg!
  Fortsat god søndag.
  KH, Erik

  Svar
 • Bedsts

  05/05/2019 at 14:06

  Er lige kommet ind i dit liv på bloggen 😊.Føler du er en kvinde, der hviler i sig selv. Har fulgt dig, da du spillede ishockey, er selv stadig ivrig motionist. Leder nu stolegymnastik på plejehjemmet, efter mange år som aktiv leder for yngre. Du skriver godt, og lidt sjovt har jeg samme frisure som dig ☺.

  Svar

Skriv et svar