Hele vejen til kisten!

Hele vejen til kisten!

Jeg har været lidt stille her på bloggen et stykke tid. Og det er der en meget god grund til. Jeg har nemlig skrevet en bog, som udkommer den 12.oktober. Bogen handler om alder og at blive rigtig voksen som os – jeg glæder mig som et lille barn, for bogen ER mit lille barn. Og den har fået den lidt provokerende titel: Hele vejen til kisten!

Inspiration til en langt sjovere liv

Hele vejen til kisten!

Foto: Emil Baun Bartram

Bogen er min hyldest til det at blive ældre og rigtig voksen. Jeg håber den vil inspirere andre til at turde leve livet fuldt ud, hele livet, til at forfølge deres drømme og aldrig lade sig begrænse af andres meninger om, hvad vi kan og ikke kan (særligt som kvinder), når vi nærmer os eller for længst har rundet de 50.

Den er min personlige protest mod et ungdomsforherligende samfundssyn, hvor ungt per definition ’rocks’, mens ældre ’sucks’.

Og så er det min egen fortælling om at starte forfra, turde drømme og ikke mindst holde sig mentalt og fysisk skarp – Hele vejen til kisten.

Alder har ikke status i Danmark

Der er to ufravigelige ting her i livet. Den ene er, at vi alle bliver ældre. Den anden at vi engang skal dø. Vi har som mælken i køleskabet en udløbsdato, selvom vi statistisk set kan forvente os at blive rigtig gamle. Så hvordan får vi det maksimale ud af det? Hvordan får samfundet det bedste ud af os? Og hvordan får vi rokket ved de negative myter om alder, som mange over de 50 oplever.  Vores syn på alder herhjemme har undret mig i årevis – især hvorfor der ikke er høj status i at blive ældre. Det er der i nogle kulturer, bare ikke hos os.

Jeg vendte som 55-årig mit liv og arbejdsliv på hovedet og startede forfra. Jeg var single, alenemor og stressramt og manglede nogle at spejle mig i. Kvindelige rollemodeller, der kunne vise mig vej og inspirere. Derfor opfandt jeg På Bloggen med Line, som du sidder og læser lige nu og som handler om lige præcis os. er blevet til en bog, som jeg håber, I vil have lyst til at  læse.

Hvad handler ‘Hele vejen til kisten’ om?

Hele vejen til kisten!

Hele vejen til kisten – inspiration til et langt (sjovere) liv Foto: Emil Baun Bartram

Jeg skriver i Hele vejen til kisten om krop og udseende, om rynker og forfald, om tomheden og friheden, når ungerne flytter hjemmefra. Om veninder, venner og mænd der kommer og går, dating for voksne, overgangsalder, sex, drømme, den 3. karriere, aldersdiskrimination, sygdom, gamle forældre. Kort sagt alt det, som det at blive rigtig voksen handler om.

Jeg kommer ikke med svar på, hvad der er rigtigt eller forkert. Jeg deler blot mine tanker om, hvordan jeg oplever det at blive ældre, og hvordan jeg har grebet de udfordringer an, jeg har mødt på min livsvej.

Jeg frygter ikke at blive ældre, men jeg jubler heller ikke over det. Jeg føler mig stadig som en på 35 år indeni – og nogle gange yngre. Men jeg anerkender, at der for hver fødselsdag bliver kortere til ’enden’, netop derfor skal denne del af livet være en fest.

I, der følger mig, kan allerede nu forudbestille bogen – det gør I på dette link til Forlaget 28b. I  får selvfølgelig en personlig hilsen fra mig. I har jo ALLE været en del af min rejse, og derfor er I også en del af bogen.

TUSIND TAK!!!!!

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • Gitte Høj

  04/11/2023 at 17:17

  Kære bedste Line. Jeg har lige læst din bog færdig. Den er vidunderlig og skøn og jeg kan mærke dig hele vejen igennem ethvert ord💞 Kæmpe tillykke med det, jeg håber bliver en bestseller – det fortjener du og den 💞💞💞 Kærlige knus fra dine to par-venner, som fra nu af vil invitere dig hver eneste gang vi holder middag❤️❤️ Seriøst – den er så fin, inspirerende og motiverende – og samtidig ærlig og autentisk. Tak fordi du ALTID gør en forskel🙏

  Svar
 • Anne-Marie Lützen

  18/09/2023 at 15:10

  Kære Line

  Jeg glæder mig så meget til at læse din bog, har lige bestilt den :o)

  De bedste hilsner Anne-Marie

  Svar
 • Lis

  17/09/2023 at 12:58

  Selvfølgelig skal jeg have bogen – glæder mig hel vildt – tillader mig så også at lægge en bøn til dig: Please, få den også lavet som lydbog <3

  Svar
 • Joan

  17/09/2023 at 09:58

  Hej Line
  Skal helt sikkert købe din bog,har iøvrigt et par andre du har medvirket i bl.a. verdens bedste mor,og bogen bag skærmen,så selvfølgelig skal jeg have denne til samlingen.glæder mig til at læse den.

  Svar
 • Jette Sandau

  16/09/2023 at 19:36

  Spændende 😊🌼 jeg glæder mig til at læse bogen. Og tak fordi du tør at råbe op – sejt. 🤩

  Svar
 • Dorthe R H

  16/09/2023 at 18:14

  Fedt Line👍🏻😊 Fantastisk at du orker og vil dele dine tanker. Du har så inderligt ret og fat i noget vedr syn på alder i vores kultur og samfund. Håber det bliver en sællert. Glæder mig til at læse den.🤩

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   16/09/2023 at 18:23

   Tak Dorthe♥️

   Det håber jeg også. Man bliver ikke rig af at skrive en bog, men det nytter at skrive og råbe op

   Kh Line

   Svar

Skriv et svar