Jeg krydser mine fingre!

Kryds fingre med mig!

Det har været en dum weekend. Fredag aften på vej i seng opdagede jeg en knude i det ene bryst. Jeg har været i en mental osteklokke med hjertebanken og bekymring. Kryds fingre med mig!

Måske tænker du, hvorfor dele dette? Er det ikke privat? Og hvorfor ikke vente til jeg ved endelig besked? Af to grunde: Dels må jeg svigte en masse mennesker denne uge, som jeg skulle holde foredrag for. Og dels fordi budskabet om at være opmærksom på sin krop og handle på det, er så vigtigt.

Jeg blev jo screenet i september!

Jeg blev screenet i september – og alle siger til mig: Det kan ikke være noget farligt. Og jeg tænker også positivt – og siger til mig selv. nej, selvfølgelig. Det virker usandsynligt – men knuden er der. Den er ligesom ikke til at komme udenom.

Pointen er, at frygten for det værste er svær at kontrollere. Weekendens ventetid på at kunne kontakte læge, var ulidelig. Men nu er jeg sat i ’pakkeforløb’ og får den store tur på torsdag. 3 dages venten ja, men det er stadig indenfor de 6 dage, der må gå.

5.000 bliver ramt hvert år

Jeg var ambassadør for Kræftens Bekæmpelse og Støt brysterne i september. Og jeg kan alle tallene i mit hoved… Ingen ønsker at blive et nummer i den statistik, der fortæller, at over 5.000 kvinder hvert år får konstateret brystkræft. Heller ikke jeg.

Jeg håber det bedste og frygter, som enhver ville gøre, det værste. For hvad nu hvis? Som selvstændig, alene og midt i coronatider, bliver man ikke mindre urolig.

Jeg priser mig dog lykkelig over at leve i et land, hvor jeg kan gå til lægen og i løbet af få dage komme til screening og få svar. Det er ikke alle forundt uden at skulle ryste op med den store pengepung.

Så kryds fingre med mig! Og alle de andre kvinder og mænd derude. Jeg krydser mine fingre!

 Fakta:

Hver 9. danske kvinde bliver ramt af brystkræft.

5.000 kvinder får hvert år konstateret sygdommen

Små 24% af brystkræftpatienterne dør af sygdommen indenfor 10 år

Mænd kan også få brystkræft

Andre indlæg om  brystkræft og Støt Brysterne:

Hjælp mig med at støtte brysterne

Den dag brysterne blev en fjende

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

53 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  04/11/2020 at 00:43

  Krydser alt der krydses kan for du nok skal få et positivt resultat. Forstår absolut godt, det kan stresse, at være bekymret. Jeg har en kammerat, som havde tarmkræft, og som kun mangler sidste operation med fjernelse af 15-20 polypper, og det gøres den 21.12.
  Det er nemlig helt rigtigt, at vores sundhedssystem er et kæmpe aktiv for alle landets borgere, og det er en af grundene til at de fleste af os betaler vores skat med glæde. Ikke fordi vi ikke selv kunne finde en billigere løsning, men fordi det er et solidarisk system, og et system som i hvert fald ikke lader sig ændre uden store sværdslag. Der er mange som (til)vælger en sundhedsforsikring, og det er kun positivt, da det aflaster det offentlige system.
  Vi hepper på dig, Line!

  Svar
 • Lea Toft Larsen

  04/11/2020 at 00:07

  Kære Line
  Uhhh 😔 føler med dine tanker og følelser
  For 2 år siden opdagede jeg selv en knude i mit bryst ( 4 mdr før jeg blev 50 år) Fik “pakken”
  Desværre indholdte “pakken” “brystkræft” …Første tanke “ups..nej vel..hvad..ikke mere sygdom til mig..er syg i forvejen..stop det…….”
  Idag er jeg rask “minus 1 bryst” en kamp kæmpes,og kæmpes stadig,men jeg er her og har det fantastisk 🤗
  Mine Kære lille familie hjalp/hjælper og støtter mig 24/7 🤗 er Taknemlig for Livet,trods det der følger efter
  Selvom det er svært,så tænk positivt ☺️ hvad gør dig glad-glade tanker gør nemlig dig godt ☺️
  Sagde en rigtig sød sygeplejeske til mig under mit forløb,og hendes ord følger mig hver dag ☺️

  Svar
 • Tina stålung

  03/11/2020 at 23:03

  Kære Line
  Jeg krydser ALT jeg kan. Har selv været en sådan ventetid igennem. 3 dage efter mine børns far fik konstanteret en knude

  Læge 1… “ nu smitter det jo ikke”
  Læge 2… svaret trækker ud men der er nok ikke noget
  Læge 3… ( kl 20 på min telefon )åhh der er pletter men vi tror ikke det er noget…

  Og endelig læge 4… det er ikke cancer

  En forfærdentlig uge…
  Pøj pøj … og et virtuelt knus

  Svar
 • Pernille

  03/11/2020 at 21:19

  Varme tanker til dig, i fuld forståelse for den emotionelle rutsjetur du er på lige nu ❤️. Har selv været der – igennem hele pakken, og er her lykkeligvis endnu! Men heldigvis er det den kræfttype der er forsket allermest i, og derfor også den vi ved mest om. Det betyder, at der er stor chance for helbredelse🙏 Så selv om jeg ikke håber du skal igennem et sådan sygdomsforløb, så er det vigtigt at vide, at SKULLE du være så uheldig, så er der alligevel et STORT håb om helbredelse. ALT DET BEDSTE TIL DIG 🙏❣️

  Svar
 • Anette lagerstorf

  03/11/2020 at 19:46

  Kære Line
  Håber alt det bedste for dig. Og du skal endelig frem med det. Det har vi brug for.
  Har selv været ramt 2 gange. Første gang i 2009 hvor jeg fandt en knude i mit høre bryst og kom igennem hele pakken, men gik med tanker og snakkede med læge om at få fjernet brysterne af frygt for en ny omgang. Men lægen forsikrede mig om at en risikoen for en ny brystkræft var meget lille. Og hvad sker der i 2011 juni (jeg er på dette tidspunkt til kontrol hvert 1/2 år) mærker jeg i mit venstre bryst et par knuder. Men tænker det er ar væv efter de har skulle rekonstruerer det for at det passede med det højre hvor jeg fik fjernet en knude. Meeeen til ultralyd siger lægen det ser ikke godt ud der er 3 knuder og en plet under armen. Fik taget biopsi og en uge efter svar at der var kræft igen. Nu en helt ny kræft ikke som første gang. Og igen igennem hele pakken med kemo stråler.
  Her næsten 10 år efter sidste gang er jeg ok dog ramt af senfølger efter kemo. Og mit ønske er helt klart noget mere fokus på senfølger.
  Håber virkelig ikke du har brystkræft men hvis du har så husk vi er mange der har overlevet. Men det hjælper ikke særlig meget hvis man er midt i det. Alt det bedste til dig. Og tak for dig😍😍😍

  Svar
 • Britta Tanggaard

  03/11/2020 at 19:31

  Kære Line. Jeg krydser fingre for og med dig 🤞🏻 Har selv været der og kan sagtens genkende osteklokken man lever i. Håber for dig det er falsk alarm, men er det ikke så kommer du også igennem dette ❤️ Kh og tanker Britta

  Svar
 • Lise

  03/11/2020 at 19:29

  Ifølge kræftens bekæmpelse overlever 97% med brystkræft 1 år efter diagnosen og 87% i 5 år.
  Dine procent-regninger er misvisende og foretaget på et fordrejet grundlag.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   03/11/2020 at 23:03

   Kære Lise.

   De tal jeg har er fra Støt Brysterne. Jeg fik den da vi lavede frivillig kampagne i september.

   Kh Line

   Svar
 • Susanne Heckkelboldt

  03/11/2020 at 19:13

  Selvfølgelig vil jeg krydse fingre for dig ♥️ når det er sagt så skal du nok komme igennem hvis det er kræft. Jeg har selv været igennem et brystkræft forløb. Selvom det var hårdt så gav det også en utrolig styrke at overvinde kræften. Vi er stærke vi kvinder ♥️

  Svar
 • Michael Peter Jørgensen

  03/11/2020 at 17:11

  Kære Line,
  Krydser fingre for dig og håber alt det bedste i tiden der kommer
  De bedste hilsner
  Michael

  Svar
 • Maibritt Hassel

  03/11/2020 at 16:52

  Kære Line
  Krydser alt hvad der kan krydses og beder til at det er helt harmløst.
  De bedste hilsner
  Maibritt

  Svar
 • Helle Dorthe Larsen

  03/11/2020 at 15:20

  Kære Line
  🤞🏻 Og ønsker dig alt det bedste.
  Selvfølgelig skal det tjekkes også selvom du er blevet screenet!!
  Et kæmpe knus herfra
  Helle, Slagelse

  Svar
 • wivi benzon dalmark

  03/11/2020 at 13:48

  kære Line. gode tanker fra mig. Men ved godt at man ligesom forsvinder lidt fra verden, når man komme i den situation, jeg har prøvet det med modermærkekræft.
  det er psykisk benhårdt når angsten tager fat. Men med pakken bliver der taget godt hånd om dig, de bedste ønsker Wivi ps jeg er helt fit for fight.

  Svar
 • Yvonne Asmussen

  03/11/2020 at 13:44

  Sødeste smukke Line
  Kan så udmærket forstå din bekymret , tiden går ufatteligt langsomt , og alt står stille i en .
  Har selv prøvet det , så kender alle de mørke tanker og ting .
  Men se op i den smukke himmel idag , og træk vejret helt ned i maven . Fyld sig med gode tanker
  Du er her lige nu .
  Og det betyder noget .
  Lev
  Hver dag
  Kærligt knus Yvonne

  Svar
 • Jeannette Popowitz

  03/11/2020 at 13:42

  Jeg krydser alt hvad krydses kan, og sender varme kærlige tanker.
  De bedste hilsner Jeannette

  Svar
 • Helle

  03/11/2020 at 13:38

  Sender dig det varmeste tanker ❤️. Det bliver nogle svære dage du skal igennem hvor alt løber igennem hovedet. Har selv været igennem et brystkræftforløb og er fuldstændig rask 🤗. Krydser fingre for at du får en god besked 🥰. Du vil være i mine tanker ❤️.

  Svar
  • Bente Ebbesen

   03/11/2020 at 14:03

   Sødeste Line føler med dig og krydser fingre sammen med dig.🤞
   Har selv været igennem et brystkræftforløb tilbage i 2009 og er fuldstændig rask.
   Sender dig mine varmeste tanker kærlig hilsen Bente❤

   Svar
 • Britt Winther

  03/11/2020 at 13:22

  Sender kærlige tanker til dig.
  Kender alt til det, du nu er igennem.
  Det er nogle hæslige dage, til man endelig
  får svar.
  Håber på det bedste for dig.
  Stort kram Britt

  Svar
 • Britta Jacobsen

  03/11/2020 at 12:55

  Kære Line
  Der er helt sikkert ikke noget, jeg krydser fingrer for en sikkerheds skyld. Knus og KRAMSS skønne Line ❤️❤️

  Svar
 • Joan

  03/11/2020 at 12:48

  Hej Line🤞
  Tænker hvis der var fare på færde havde de kunnet set det ved mamografien,højst
  sandsynligt noget ganske ufarligt men forstå godt uroen i maven,er aldrig selv helt
  rolig før jeg har fået svar når jeg selv er blevet indkaldt til mammografi,
  Bedste hilsner🤞🤞💐

  Svar
 • Anne

  03/11/2020 at 12:40

  Kære Line.
  Det kan umuligt være noget slemt på den korte tid fra september til nu.
  Jeg 🤞ALT og sender dig 🍀🍀🍀🍀🍀🍀 og varme tanker.
  Bedste hilsner Anne

  Svar
 • Lise

  03/11/2020 at 12:13

  Kære Line
  Jeg 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Krydser for, at det “bare” er en fedtknude 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
  For 2 år siden blev jeg også en del af kræftpakken, og det fortsætter til jeg fylder 80.
  Jeg er meget taknemlig for, at bo i et land hvor der handles så hurtigt.
  Jeg håber det bedste for dig.
  Kærlig hilsen
  Lise

  Svar
 • Mette

  03/11/2020 at 12:10

  Kære Line,

  Ro på ❤️ Jeg har prøvet det to gange…..gå og vente på, at komme til undersøgelse. Første gang, stak han en nål ind og punkterede, hvad der viste sig, at være vandcyster. Anden gang, kunne de ikke bare punkteres, så de tog en biopsi….det gør nærmest ikke ondt. Det var heldigvis ikke cancer, hvilket de også sagde samme dag, de tog biopsien, men selvfølgelig kørte det i hovedet, til jeg fik svaret.
  Det er stressende, at gå og vente, men langt de fleste knuder er harmløse vandcyster, og det er din garantrisse også…..så ro på ❤️
  Knus
  Mette

  Svar
 • Benedikte Wewer

  03/11/2020 at 12:09

  Kære Line😊
  Sender dig alverdens gode karma og krydser fingre med dig🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  Svar
 • Linda

  03/11/2020 at 12:02

  Kære Line

  Jeg krydser fingre for dig. Vær positiv i dine tanker selv om det måske kan være svært…! Du er sund, i god form, uanset hvad resultatet bliver er jeg sikker på det nok skal gå

  Kærligst
  Linda

  Svar
 • Janne Bodil Hansen

  03/11/2020 at 11:50

  Kære Line.
  Sender dig mange tanker og håber det bedste for dig.
  Med kærlig hilsen Janne

  Svar
 • Mogens Henningsen

  03/11/2020 at 11:41

  Håber det bedste for dig!
  Og du skriver det også for man har brug for at snakke om det , blev selv akut indlagt for 1.5 år siden og alt gin godt og det krydser jeg fingre for det også går for dig!😘

  Svar
 • Anne Hoppe Rouse

  03/11/2020 at 11:38

  Kære Line,
  Jeg krydser selvfølgelig også fingre for dig. Jeg fik selv brystkræft for næsten 20 år siden, fik fjernet begge bryster og har det heldigvis godt. Hellere leve uden end dø med!
  Mange hilsner og tanker
  Anne

  Svar
 • Carina, Lady with red shoes 😊

  03/11/2020 at 11:29

  Kære Line
  De varmeste tanker herfra, jeg ønsker dig alt det bedste. En sund livsstil og positivt mind set er ikke nogen garanti for evig sundhed, men jeg er sikker på at det hjælper os når vi fysisk og psykisk udfordres. Tro på det bedste, Line!!!

  Kærlige tanker
  Carina

  Svar
 • Kirsten Jensen

  03/11/2020 at 11:20

  Kære Line
  Jeg sender alle mine varme og positive tanker til dig.
  Og håber det bedste. går selv lige nu og venter på svar fra mammografi.
  Kærlig hilsen
  Kirsten

  Svar
 • Bente Juhl

  03/11/2020 at 11:12

  Kæreste Line,

  Jeg krydser fingre, sender god og kærlig energy til dig.
  de bedste og kærligste hilnser Bente

  Svar
 • Anni Elisabeth Andersen

  03/11/2020 at 11:09

  Kære Line
  Du kan lige tro, jeg krydser fingre. Håber det bedste for dig. Og så tror jeg, det er bedre at tale højt om de ting man frygter end at bruge kræfterne på at holde det for sig selv. jeg tænker det både er usundt og uklogt. De bedste hilsner fra Elisabeth i Kongens Lyngby

  Svar
 • Anne-Marie Lützen

  03/11/2020 at 11:07

  Kære Line
  Jeg ønsker dig ALT det bedste og sender din rigtig mange kærlige tanker
  Husk du er en stærk kvinde, og det her klarer du også.
  Mange kærlige hilsner Anne-Marie

  Svar

Skriv et svar