Den dag brysterne blev en fjende

Den dag brysterne blev en fjende

Annonce for Støt Brysterne: Hun står i døren, da vi ankommer til hendes hus. Liane på 47 år, som jeg mødte for præcis 10 måneder siden på en af mine camps i Spanien. Min søn og jeg er kørt fra København til Sønderjylland for at interviewe Liane og spille en lille opmuntringskoncert. Liane er alvorligt syg af brystkræft og fortæller her historien om den dag brysterne blev en fjende

Liane har sagt JA til, at jeg må skrive historien, fordi jeg i denne uge samler ind til Støt Brysterne og kampen mod brystkræft. Jeg håber du vil støtte og ikke mindst læse Lianes fortælling.

Der var pludselig en knude

Den dag brysterne blev en fjendeVi skriver uge 41 sidste efterår. Kvinderne fra min fitness camp i Marbella fejrer en velafsluttet uge med træning, latter og samvær. Dagen efter rejser vi hvert til sit – fyldt op med nye venskaber og løftet om, at vi ses igen til næste år.  Hvad ingen ved er, at Lianes liv vi være forandret for altid en uge senere.

Lianes mor er helbredt brystkræftpatient. Hun blev opereret for 10 år siden, og Liane fik dengang som 36- årig sin første brystscreening. Siden er hun ikke blevet undersøgt, men hun har med jævne mellemrum tjekket sine bryster for knuder, når hun står i brusebadet. Præcis sådan som alle kvinder bør gøre.

Det gør hun også denne fredag aften – og hånden kører hen over et ømt sted på højre bryst. Det løber koldt ned ad ryggen på hende. Hun bliver bange og har mest lyst til at ringe til lægen med det samme. Men det er jo fredag, så hun må vente til efter weekenden.

Mandag står hun hos lægen, og samme eftermiddag er hun i kræftpakkeforløb. Få dage forinden var hun en rask kvinde. Nu er hun cancerpatient. De efterfølgende scanninger viser nemlig en stor kræftknude i brystet.

Kemo, operation og stråler

Den dag brysterne blev en fjendeVi sidder denne september dag ved Lianes spisebord. Hun fortæller detaljeret om det forløb, der nu har varet over 8 måneder – og som tog en alvorlig drejning i starten af august. Det vender vi tilbage til.

Fra november sidste år til august, har hverdagen været tilrettelagt først efter kemo, siden operation og stråler. Hun har været igennem de fleste bivirkninger. Været træt, haft komplikationer og tabt sit hår. Men Liane er sej og har alligevel arbejdet undervejs. Hun har sammen med sin kæreste og veninder aktivt skubbet på sit behandlingsforløb. Og hun har hele tiden bevaret optimismen og HÅBET om at blive rask og klar til vores næste camp i uge 41.

Sidste step i behandlingen var den kemo-pillekur, som hun startede på i begyndelse af august. Men virkeligheden blev en anden.

Måske har jeg 3 uger måske 5 år

Den dag brysterne blev en fjendeAllerede fra første dag med kemo-pillerne er den gal. Liane får voldsom kvalme, kaster op og har det ’underligt’, som hun fortæller. Hospitalet opfordrer hende til at fortsætte. Det gør hun – men kvalmen og ubehaget er der stadig.  Det kulminerer en aften på vej hjem fra et vennepar, hvor Liane kaster op i bilen. Hun vælger at stoppe med pillerne samme aften.

Hun har nu også hovedpine, er svimmel og føler sig underligt til mode, derfor opsøger hun hospitalet igen med en veninde. Liane bliver indlagt og kort efter sendt til scanning på Odense Universitets Hospital. Her gennemgår hun en PET-scanning, der viser det nedslående resultat: ’Canceren har bredt sig. Du har 4 metastaser i hjernen’. Herefter blev verden vendt op og ned.

Lægerne fjernede en 5 cm stor metastase i frontallappen. De 3 andre kunne ikke opereres, og skal fjernes med stråler.

Liane fortæller fortsat nøgternt og fattet – også da hun siger:  ’Jeg ved ikke om jeg har 3 uger eller 5 år’.

I tirsdags var Liane til en vigtig scanning. En scanning, som gav lidt håb. Som sygeplejersken sagde, da resultatet kom igår: ‘Du skal være glad – det ser godt ud. Men der er lang vej endnu’.

På søndag kan du se hele interviewet med Liane Skaar her på min blog. 

Den dag brysterne blev en fjende

Min søn Emil og jeg takker dig fordi vi måtte komme

Hvis du vil støtte min indsamling til Støt Brysterne så klik her.

Du kan også støtte med 150,- på SMS 1277 m/ teksten SB line

Eller på mobilepay 650205

Beløbene går direkte ind til Støt Brysterne.

Mit mål er at indsamle 50.000kr. Hjælp mig hele vejen..

TAK

 Fakta:

Hver 9. danske kvinde bliver ramt af brystkræft.

5.000 kvinder får hvert år konstateret sygdommen

Små 24% af brystkræftpatienterne dør hvert år af sygdommen

Mænd kan også få brystkræft

Andre indlæg i forbindelse med Støt Brysterne indsamlingen:

Hjælp mig med at støtte Støt Brysterne!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

 • Pernille Beyer Nissum

  24/09/2020 at 12:01

  Kæreste Line
  Tak for dit fine skriv og det skønne besøg hos Liane.
  Det var en STOR sten der faldt fra alles hjerter efter PET scanningen – det tager ikke de resterende 3 hjernemetastaser væk – men i det mindste var ált på Lianes side denne gang, og der er ingen spredning. Dét er et vigtigt skridt i en stadig snoet retning – men vejen bliver mindre stejl et lille øjeblik:-)
  Kram
  Pernille

  Svar

Skriv et svar