Hvorfor har vi aldrig nok tøj?

Hvorfor er det lige, vi aldrig har nok tøj?

Det er modeuge om lidt, og i dag skulle jeg have været en tur til Sverige med min veninde. Det er hende, der er med på billedet ovenover. Hun er modeagent og skulle præsenteres for en af de kollektioner, som hun skal på landevejen med til alle os tøj-tossede kvinder lige om lidt. Desværre måtte jeg blive hjemme på grund af et utæt vandrør! Hvorfor for er det lige, vi aldrig har nok tøj?

Hvorfor har vi aldrig nok tøjJeg elsker selv tøj. Og endnu mere sko og støvler – det sidste eller vel nærmest en fetish. Og mine 2 sønner har desværre eller heldigvis arvet mit gen. Jeg har igen arvet det fra min mor, hvis klædeskab og skoskuffer bugner så meget, at hun kunne klæde en hel landsby på i Rumænien.

Jeg hyrede engang reklamemanden Jørgen Duus til at lave en ”Kender-du-typen” video om min mor til hendes 60-års fødselsdag. Jeg glemmer aldrig, da han åbnede skabene i min mors soveværelse. Han tabte simpelthen mælet og udstødte et: ”Nej nu kører bussen ! Her ligger tøjet sgu i farvekoder og alfabetisk orden!”. Og det gør det stadig. Nu køber hun bare tøj i genbrugsbutikken, fordi hun synes det er sjovt !

Da jeg blev skilt for snart mange år siden, måtte jeg på alle måder skrumpe mit liv. Inklusiv min garderobe, som du i øvrigt kan se dele af  her. Og jeg måtte indføre et benhårdt princip, der hedder: Én ting ind. En anden ting ud. Det er sådan set er praktisk princip – men det er også mega irriterende, når moden efter nogle år gentager sig selv, og jeg pludselig står og mangler den der skindjakke, skjorte, overall, de højtaljede bukser eller den dobbeltradet jakke med skulderpuder, som nu er ved at blive moderne igen.

Hvorfor har vi aldrig nok tøj

Must have støvlerne og matchende taske !

Og så tilbage spørgsmålet. Hvorfor er det lige, at kvinder aldrig har nok tøj ?

Det handler jo på ingen måde om vores behov, for ingen af os når nogensinde at slide vores tøj og sko op. Jeg kender i hvert fald ikke ret mange, der gør. Nej. Det handler om forfængelighed, om at være med på noderne og føle sig som en del af gruppen. Og det er vel også helt legitime grunde ?

Jeg har personligt ikke noget behov for at gå i dyrt mærkevaretøj og være med i den gruppe. Dels fordi jeg ikke har råd. Dels fordi jeg elsker at blande ting. Lidt HM her, lidt Zara der og så blandet med noget lidt dyrere. Jeg hører vel bare til i gruppen af kvinder, der synes, det er sjovt og fedt at være smart – og klædt på til lejligheden, hvad den så end byder.

Jeg mangler på ingen måde noget. Jeg kommer aldrig til at gå nøgen ud af døren – eller i tøj der er hullet, med mindre det er meningen.

Hvorfor har vi aldrig nok

HM outfittet jeg bar måtte eje til jul!

Men når jeg kigger i skabet, står jeg sgu alligevel og glor tomt ind blandt de bugnende bøjler og spørger mig selv: Hvad skal jeg tage på ? Jeg har ingenting! Og jeg hører min søn sige: Mor jeg kunne sagtens pille halvdelen ud – det er enten grimt, eller du går ikke med det. Og knægten har sgu ret! 

Nu er der så modeuge om lidt. Jeg plejer at hjælpe min veninde på hendes stand, hvis jeg har tid. Og jeg får på den måde smækket alverdens tøj og sko lige i fjæset. Beklædningsstykker jeg på ingen måde kan leve uden.

Jeg har af samme grund netop været igennem den store udrensning i klædeskabet. Jeg har sagt farvel til skjorter og jakker, jeg havde svoret evigt troskab. Men nu har de hængt der på bøjlen i årevis uden nogen kontakt med hverken mig eller verden. Det blev tid til et farvel.

Gad vide om der er noget jeg mangler !

Fik du også læst indlægget om, hvem, der bestemmer, hvad vi skal have på

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

14 kommentarer

 • Anne Mette

  08/02/2018 at 16:49

  Prøver også engang i mellem at smide lidt ud, meeen det går ikke alt for godt. Tænk nu hvis det bliver HOT 😬
  Jer er HELT solgt de gule stiletter, håber de er af den billige slags ☺️ Og du vil oplyse mærke?
  TAK

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   08/02/2018 at 19:19

   Hej Mette.

   Det er også mega svært at smide ud.

   De gule støvler er fra Zara i Paris.

   Kh Line

   Svar
 • Susanne Dahl

  26/01/2018 at 18:21

  Det er da fantastisk at læse din artikel. Jeg er på alle måder helt enig med dig.
  Jeg har den store fornøjelse mindst 1 gang om året at tage på “forretningsrejse” til Tyskland med Helle Gyrup, vidst nok en tidl. klassekammerat til dig fra Hillerød. Vi er meget dygtige til at støtte hinanden i, at vi absolut lige præcis står og mangler den sko/støvle eller buks/bluse som vi lige har iført os i prøverummet – for bagefter at prøve 14 andre ting som på ingen måde kan undværes😉😉😉.
  Når vi så kommer hjem hver især til os selv, kan man undre sig over dem der konstruerer klædeskabe i størrelse small😂
  Line jeg følger dig meget og synes du er super dygtig. Fantastisk skridt du tog for et par år siden, da du valgte at blive selvstændig. Du inspirerer mig meget.
  Jeg bevæger mig selv rundt i en verden, hvor jeg har med mange mennesker at gøre. Det bedste er oplevelsen af, når jeg gør en forskel i den positive retning i et andet menneskes liv❤️
  Det ved jeg med sikkerhed du gør hos rigtig mange. Tak🙏🏻

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/01/2018 at 19:17

   Hej Susanne.

   Tak for din dejlige besked. Det er lige præcis den slags der gør, at dwt jeg laver nu er det hele værd.

   Hils Helle 1000 gange … Vi har hygget os meget og plukket mange jordbær sammen. 😂

   Kh Line

   Svar
 • Erik Balk-Møller

  25/01/2018 at 00:04

  Kære Line
  Du er exceptionel god til at matche tøj og sko. Du har din helt egen stil og bryder konventionerne. Du har et åbenlyst talent, som du bruger til at udtrykke din farverige og mangfoldige personlighed. Så tror pokker, at du løbende føler dig nødsaget til at skifte ud i garderoben.
  Jeg bliver nødt til at citere Rolling Stones:
  “She comes in colors everywhere
  she combs her hair
  she is like a rainbow”
  Go girl!

  Svar
 • mormormedstiletter

  24/01/2018 at 21:06

  Uhhh, jeg kender det alt for godt fra mig elv og jeg har endda garderober både i vores hus i Spanien og i Danmark og alligevel synes jeg aldrig at jeg har noget at tage på….
  Jeg har så opdaget, at jeg nogle gange er mere kreativ end andre og de gange synes jeg at alt mit tøj er ok, så måske sidder det alligevel mellem ørerne på os, selvom jeg overhovedet ikke bryder mig om at indrømme det;-)?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   26/01/2018 at 19:18

   Hej mormormedstilletter.

   Ja, det er utroligt som svaret på det hele ofte skal findes mellem ørerne 😂

   Svar
 • Marianne

  24/01/2018 at 19:51

  Line – Jeg har KUN 100 stykker tøj i min garderobe ( jeg tæller ikke strømper og Lingeri med her).
  Det er et forsøg jeg lavede da jeg i foråret flyttede hjemmefra en kort periode og ryddede alt ud og solgte en del på loppemarkede. Jeg har altid noget at tage på ( jeg går mest i sort så alt passer sammen ) og når jeg køber nyt smider jeg ( eller giver) tilsvarende væk. Jeg er faktisk på 90 styks lige nu så jeg kan købe 10 ting her i foråret 🙂 Jeg er jo Travel Junkie så jeg elsker tanken om at jeg faktisk kan have alle mine ejendele i 2 kufferter og være ….. gone in 60 seconds 🙂
  Tosset? måske

  Svar
  • Line

   24/01/2018 at 19:55

   Hej Marianne.

   Det er da et fedt koncept !! Og toppe tæller ligeså meget som strik jakker og kjoler??

   Det er ikke så tosset😉😅

   Kh Line

   Svar
 • Rike Jørgensen

  24/01/2018 at 11:53

  Du altid smart og velklædt Line! Min pengepung for mig til at styre mig! Da jeg flyttede for 4 år siden, havde tonsvis af tø, og meget af det med prisseddel på! Flovt! Røde kors blev glade, samt veninderne😊 i dag tænker jeg mig om, om jeg overlever uden, og det gør jeg åbenlyst! Det jeg så køber er jeg er af god kvalitet og klassisk! Jeg giver gerne et par tusind kr for et par jeans mv! Jeg har altid været klassisk, men desværre også i den dyre ende! Jeg har fuldstændig styr på hvad jeg har,også tasker!
  God dag til dig og alle jer andre

  Svar
 • Henrik V Blunck

  24/01/2018 at 11:00

  Du ser altid tjekket ud, Line, så noget må du da kunne med det tøj der er til rådighed. 🙂
  Jeg er en tøjmæssig analfabet. Farvekoordinering er en by i Rusland, og det ender altid med sorte sokker (ejer ikke én eneste i hvid efter jeg hørte nogle veninder tale om hvor usexet disse var!), bukser og enten t-shirt eller polo-shirt. Skjorter skal være med korte ærmer, hvis jeg endelig kaster mig ud i disse – og eksisterer nærmest pr. definition kun i sort, hvid eller pilotblå…
  Tak for en god blog. Det udviser ens horisont også at læse lidt om de emner, hvor jeg i hvert fald må erkende, at det kan være kinesisk 🙂

  Svar

Skriv et svar