• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Hvorfor har vi så travlt med hinanden?
Hvorfor har vi så travlt med hinanden?

Hvorfor har vi så travlt med hinanden?

Der udspillede sig forleden en heftig debat på min Instagram. Den handlede om mig, mit udseende og det, at jeg træner (og lægger træningerne gratis ud til mine følgere) for at holde min efterhånden aldrende krop ved lige. Den fik ikke for lidt – faktisk fik jeg så meget med grovfilen, at jeg måtte true med at smide tosserne ud. Hvorfor har vi så travlt med hinanden?

En moden, gråhåret herre skrev

’Aldersangst må være frygteligt. At bruge den skønneste tid af livet på at forsøge at være noget man ikke er og ikke reelt ligner fremfor bare at leve livet, som man er. Trist’

Sådan indleder en moden, gråhåret herre en tråd på min instagram. Han følger mig ikke, men han var faldet over billedet, som pryder toppen af dette indlæg. Og han fortsatte over et utal af kommentarer bl.a. med denne: ….Synes blot det er trist som alderspanikken har ramt og evige ’se mig træne’ og wannabe youngster dress og hår…..

Jeg lider hverken af alderspanik eller ’se mig’

Jeg startede denne blog for over 3 et halvt år siden for at hylde og italesætte livet som voksen og moden kvinde. For at vise at der ER et liv efter de 50, og at vi er det, vi ØNSKER at være. Jeg elsker livet, og jeg drømmer om at være en sej, sund, smuk og glad kvinde hele livet – også nu hvor jeg har ramt min 3.alder.

Jeg drømmer om at være den bedste udgave af mig selv nu, som da jeg var i 20’erne, 30’erne og 40’erne. Og INGEN skal bestemme, om jeg må have højt hår, klæde mig i ungdommeligt tøj og sneakers eller noget som helst andet. Jeg er MIG, sådan som jeg ønsker at være MIG. Jeg ønsker ikke at ligge under for andres fordomme eller ideer om, hvad man må eller ikke må, og slet ikke hvordan man må se ud som kvinde over de 50.

Jeg gør, som jeg vil – ikke for at være ung med de unge eller jagte et ungdomsideal, men fordi jeg elsker livet og nyder det, som var det et fuldmodent æble i september. Og når andre får travlt med at kommentere eller sætte negative ord på mit udseende eller livsgejst, så bliver jeg både trist og pikeret. Gør som DU vil – så gør jeg, som JEG vil! Hvorfor har vi så travlt med hinanden?

Livet er kort – LEV det for fanden

Ingen lever forevigt, og livet kan tages fra os hurtigere, end vi kan nå at stave til corona. Jeg gider ikke spilde tid på mennesker, der har så travlt med, hvad jeg eller andre gør, og bedømmer og fordømmer os. Hvad skal vi bruge det til – andet end at holde os selv i et meningsløst jantelovsgreb, som ingen bliver lykkelige af?

Mine bedstemødre blev gamle før tid. De klædte sig i kitler og chiffon tørklæder. Livet som kvinde gik i stå omkring de 50. I dag er en ny verden. Min mor gik en helt anden vej. Hun er stadig smuk og forfængelig i en alder af 81. Da hun var 60 lignede og levede hun stadig som en på 40. Dansede, datede, havde et stort og vigtigt job og sked på hvad andre tænkte. Hun tog ansvar for sit liv og levede det.  I dag tænker jeg: Hvilket forbillede!

50+ er INGEN alder

Jeg bliver så provokeret af den smålighed, som ovenstående skriverier er udtryk for. At ældes betyder ikke at vi skal gå i hi og skamme os over noget – og slet ikke vores alder og det, der følger med. Jeg er stolt over, at jeg holder min krop og sjæl spændstig og vital. Jeg jagter ikke ungdommen. Jeg lever bare på en måde, som gør mig glad i bøtten. Og samtidig er det mit løfte til mig selv og mine børn. Min krop og jeg skal – som mit motto lyder – holde hele vejen til kisten. Og når jeg engang om forhåbentlig mange år ligger der, skal det være med højt hår, makeup og min bedste kjole.

Så lad misundelsen og janteloven ligge. Lad jer inspirere, hvis I har lyst. Og hold kæft hvis I ikke har noget godt at sige.

Amen.

Andre indlæg om kvinder og alder:

Alt det kvinder ikke må

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

26 kommentarer

 • Birte von Bach-Zelewski

  20/06/2020 at 10:08

  Tak for dit indlæg Line. Åh, den jantelov er til at brække sig over – småligheden lever åbenbart stadig i bedste velgående i lille Danmark.
  Du er SKAP & DEJLIG!
  Bliv ved med det

  Svar
 • Stephanie Jacqueline Siebert

  15/06/2020 at 14:29

  Jeg er hverken over 50 eller over 40. Men vil bare sige til det her blogindlæg, at det er så fedt at mærke din gode energi, ægtehed og varme.
  I en alder af 33 år tager jeg mig allerede godt af min krop og mit sind. For til alle dem der sender hadefulde ord, det handler ikke om ungdom eller se mig se mig, men alle kender vist udtrykket : “Use it or lose it”.
  Så bliv ved Line <3

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   15/06/2020 at 14:31

   Tak Stephanie.

   Det var dejligt med en ung kommentar. Og du har så ret – Use it or loose it
   ❤️

   Svar
 • Kirsten Bartroff

  13/06/2020 at 19:46

  Man kan jo se på det fra den anden side: hvad hvis man ikke gjorde noget? Så går skroget da i forfald – er det bedre? Og i øvrigt træner man vel ikke nødvendigvis for at holde sig ung, men for at komme i form til at blive gammel. Man kan tidsnok blive afhængig af andre.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/06/2020 at 21:50

   Præcis Kirsten … Derfor er mit motto også, at kroppen skal holde hele vejen til kisten 😊

   Svar
 • Michael Peters

  11/06/2020 at 07:07

  Tillad en anden ældre herre, i al beskedenhed at berette, at den indstilling du møder Line, er udpræget så snart du kommer syd for Vordingborg.

  Hernede holdes Janteloven i hævd. Det er hernede man skal gå stille med dørene hvis man er iværksætter, går i lækkert tøj, er lyshåret med rød læbestift, eller blot har en anden holdning.

  Efter års tilvænning kan man anse det for spændende og udfordrende men ændre det kan man ikke.

  Men let røde kinder må jeg tilstå, at jeg blev “forelsket” i dig, fra din første indtræden i TV. Nu er du en gammel smuk kvinde, der er yndes mere end normalt med alderen og din visdom vokser, så for mig, den ældre herre fra Udkantsdanmark, er du stadig verdens smukkeste kvinde 😊👍😎

  Svar
 • G.

  07/06/2020 at 18:50

  Vi er alle sårbare sjæle…
  Vi har alle kun et liv…
  Det ene liv skal leves fuldt ud…
  Der er ingen som ejer dig og mig…
  Der er ingen som skal bestemme – over ens liv…hvordan ens liv skal leves…
  Vi har alle ret til at leve livet…
  Det liv vi hver især ønsker at leve…
  Vi alle sårbare sjæle – ønsker Kærlighed og Lykke…
  Det vi ønsker skal ingen tage fra os…
  Det er det der kaldes kærlighed…
  Det er derfor vi lever…
  Det er det livet handler om…
  Ønsker alle en god aften🌍G.

  Svar
 • Sally Hamberg

  07/06/2020 at 14:29

  Du skal fortsat gøre som du gør nu.
  Folk kan ikke tåle at det går godt, Og at man ser godt ud og gør noget ud af sig selv.
  Du har i mine øjne altid set dejlig ud.
  Der er så mange misundelige folk, men de vil gøre noget for at se lidt bedre ud selv.
  👍🏼👍🏼👌🏼👌🏼❤️❤️

  Svar
 • Majbritt E. Jespersen

  05/06/2020 at 22:36

  Hejsa

  Jeg ved lige akkurat, hvad du mener, for har mange gange oplevet det samme.
  Jeg har fundet ud af, at nogle bare er født sådan. Det er deres natur. De føler sig hurtigt gamle.. måske allerede når de er 30 år, er bange for at træde ved siden. Det er bare sådan, og de kan faktisk ikke gøre for det.
  Jeg selv har egentlig tænkt, at jeg ikke gider følge den linje som andre er så bange for at træde ved siden af.. men det koster øretæver.. at turde at gå imod.
  Jeg tænker også at der er en smule misundelse blandet ind i det.. at du tør 😊
  Jeg tænker du skal fortsætte med at være dig selv.. synes det er en fornøjelse at se at du gør, som du gør 😊
  Livet er jo ikke slut fordi man bliver lidt ældre, og det at man gør lidt ud af sig selv, vidner jo bare om det 😉 Hilsen Majbritt

  Svar
 • Erik

  05/06/2020 at 18:26

  Kære Line,
  Som en kommentar til dit indlæg og netop i dag må det være på sin plads at citere Danmarks Riges Grundlov, §71, stk.1, 1.pkt. “Den personlige frihed er ukrænkelig.” Er det ikke smukt? Bare det at fremsige ordene giver en rigtig dejlig følelse i kroppen.
  Anderledes stramt har jeg det fx med følgende ord og sætninger:
  Jantelov, “Det er jo kun for dit eget bedste”, Krystalnatten, Tvangssterilisation, Maos lille røde, Den Kinesiske Plads, Stalin, Myanmar, Apartheid, Berlinmuren, Ku Klux Klan, “Strange Fruit”, “I can’t breathe”.
  Hvad har ovennævnte ord og sætninger til fælles? Ufrihed. Hvad kan vi bruge det til? Intet.
  På en dag som i dag siger jeg bare: “Fri os for smålighed og misundelse – lev og lad leve.”
  Rigtig god weekend!

  Svar
 • Rikke Stauning

  05/06/2020 at 18:06

  Hej
  Jeg synes du er mega sej💪🏼🌷 Du er smuk. Flot og vi må alle gøre hvad vi føler bedst for🌺 Du inspirere mig og jeg har ikke selv det fjerneste imod at nærme mig de 50😍
  Kh. Rikke

  Svar
 • Gitte Lund rasmuss

  05/06/2020 at 15:14

  Line, du gør det virkelig godt og vi ønsker alle bare at være sunde og stærke resten af det liv vi har. 🙏🏻💪🏻 Gitte (lige fyldt 60) 💃💃

  Svar
 • Hanne Rask / Raskeriet.dk

  05/06/2020 at 13:47

  Det med at have travlt med hinanden lærer vi allerede, når vi lærer, det hedder “et hus”, “en bil”, “en stol”…
  Derfra begynder vi at sammenligne ting, og derfra begynder vi at vurdere/dømme, hvad vi kan lide og ikke kan lide. Og så er vi igang…:-)!
  Vi skal ikke mange år tilbage, før man mente at homoseksuelle var psykisk syge f.eks. Heldigvis bliver vi hele tiden bliver klogere!
  Og en dag hviler vi forhåbentligt så meget i os selv, at vi har overskud til at acceptere, hvordan andre vælger at leve deres liv.
  Keep up the good work:-)

  Svar
 • Anita

  05/06/2020 at 13:11

  Hvor kan mennesket dog være et ucharmerende bedragerisk væsen med hang til ufine formuleringer og usunde tanker. Du, kære Line, har åbenbart tricket et eller andet i denne meget lille mand, som tilsyneladende har udviklet en forkerthed i sit hjertet (og hjerne). So be it! Han er sikkert en bitter gammel mand, men en endnu mere vred og mavesur kvinde ved sin side. Jeg er klar over, at du ikke har skrevet dit indlæg i håbet om at få masser af roser og komplimenter, men jeg vil alligevel lade en sværm af beundring flyde hen over dig 🙂 . DU SER SÅ KNALDHAMRENDE GODT UD, – og er en befriende kilde til inspiration. …Du virker så autentisk, lys og levende med denne enorme fine strålende aura. Så tak for dig, og dine altid interessante meninger og indlæg.
  Kærligst
  Anita, 52 år 😉

  Svar
 • Ivan Møller

  05/06/2020 at 12:47

  Hej line, godt skrevet, du skal fanden gøre hvad der passer dig, jeg er glad for at min hustru ser godt ud og gøre noget ved sig selv, hun er 61 år og ligner en på 50+men hun kommer jo også fra Gentofte 💪 og vi lever efter princippet lev i nuet, hun elsker tøj og mode og går aldrig på job uden hun er velklædt 💪 hilsen 4200 Slagelse og god weekend 🍷🥃🌞

  Svar
 • Helle Stampe

  05/06/2020 at 11:39

  Kunsten må være netop den, at leve som man lyster. At det kan være en provokation for andre aktiverer så bare en anden kunst “At overhøre eller overse” de dumme kommentarer.
  Din livsglæde, dit mod, din ærlighed og tilgang til livet er en inspiration.
  På “mine” dårlige dage kan jeg godt have en lille stemme indeni et sted som hvisker. “Ej, er det hår ikke lige ungt nok eller……” men det er min indre misundelse, der taler.
  Knus elsker at træne med dig og glæder mig hver onsdag og søndag. Helst til live udgave og lykkes det ikke, så tager jeg genudsendelsen.
  Bedste råd herfra er “Overhør” det.
  Afsender ejer det. Du ejer dit og dig. Og du er skøn.
  🙏🏼🌸

  Svar
  • Hanne Køhlert

   05/06/2020 at 13:08

   Hvad er det for en tåbelig snak. Jeg er 100% enig med Line i hendes indlæg. Jeg er selv +50 og det er ok. Jeg har det godt med det. Man er fri på en anden måde, men om jeg farver mit hår træner for at holde mig fit – er helt min egen sag og det er der ingen der skal blande sig i så bliv du bare ved at være som du er Line

   Svar
 • Sanne Niegsch

  05/06/2020 at 11:22

  jeg er +60, og selvfølgelig prøver jeg da stadig at være den bedste udgave af mig selv, og er “forfængelig”, den dag hvor jeg blot lader stå til, er jeg bange for jeg hurtig vil falde sammen og miste meget af min livskvalitet.
  For mig er livskvalitet at jeg jeg fysisk kan funger og gøre det jeg har lyst til, og for mig kræver det hård træning, og så vil jeg også gerne se ordentlig ud.
  Så Line du har ret og den ældre herre er sikkert en af dem der hurtigt går til fordi han netop ikke søger for at pleje sig selv og sin fysik, hvilket desværre rigtig mangemænd gør hvis de ikke har en til at sparke sig bag i ( husk motion og sunde kostvaner 😊).
  God Weekend

  Svar
 • Lisa Kjeldsen

  05/06/2020 at 11:19

  Godt skrevet Line! Stærkt – du er forbillede for mange kvinder i vores alder 😊👍 Lev DIN drøm og lad aldrig andre menneskers meninger forme dit liv ❤️ Enjoy
  Lisa

  Svar
 • Leif Bent Christensen

  05/06/2020 at 11:17

  Der er altid nogen so kommer med dumme kommentarer, lev dit liv og nyd det. vi andre vil gerne gøre det samme, men på grund af tidspres/arbejde/forpligtelser så kniber det med at nå det samme som du gør. Jeg er ikke misundelig og prøver at følge med dine ideer og livsglæde. Det gør mig glad at læse dine indlæg, (selvom jeg ikke kan nå at gøre de samme ting).
  Slap af og nyd livet når der er mulighed for dette. Desværre bliver det af en eller anden grund sværere at følge med, prøv at skrive om dette hvis du har lyst.

  Hilsen leif

  Svar
 • Starostak

  05/06/2020 at 11:13

  Jeg vil bare sige: mere af dig, meget meget mere 💪💕 for du inspirere og din energi smitter!!! Jeg bliver så trist, så træt når jeg møder den type som du just beskriver. Men jeg får også lidt ondt af dem og deres nærmeste – tænker der er ting i livet de risikerer at gå glip af og det er synd. Du vælger at rette ryggen, knejse med nakken og give til genmæle så det ikke står uimodsagt! TAK for det, Line. Livet er til låns og det skal leves hver dag 24/7 . Vi er alt for gode til at putte os selv og hinanden i kasser, hvor vi dog fortjener at se potentialerne fremfor for begrænsningerne. TAK for brølet og dejlig weekend til dig og alle dine skønne følgere der heldigvis er mange af 😁☀️😁

  Svar
 • Lotte

  05/06/2020 at 10:47

  Bare giv den gas Line! Du virker glad så i min bog så bare fortsæt.
  Hvis træning hør dig glad så træn.
  Hvis sofaen gør dig glad så lig i den.
  Hvis sneakers gør dig glad så gå i dem.
  Hvis makeup gør dig glad så smør på.
  Hvis grå jogging bukser og en krøllet t-shirt gør dig glad så tag det på.
  Vi kan aldrig gøre alle tilpas og så længe man ikke gør andre ondt eller kede af det, så skal man da for pokker gøre det, der gør en glad.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   05/06/2020 at 11:31

   Hej Lotte og alle jer andre

   Tak for konstruktive, glade og positive bemærkninger.

   Rigtig dejlig weekend

   Svar
   • Dorthe

    05/06/2020 at 17:36

    ❤️ Vi kan ændre os selv og pleje os selv! Den herre som skriver så misundeligt og nedsættende plejer og nyder ikke sig selv eller livet. Han lyder gammel bitter og forsmået.
    At passe på krop, helbred, sundhed og ikke mindst humøret, det mentale helbred er også en gave til omgivelserne😊 Det har jeg og flere andre dejlige damer på 45+ nydt godt af på dine motionscamps! 😉🙏🏻😎☀️ Bare slet de kommentarer fra Insta og spild ikke et sekund af livet på dem. Corona Kram og dejlig weekend til jer alle der læser med ❤️ Hilsen Dorthe 😊

    Svar

Skriv et svar