• Home
 • /
 • Skønhed
 • /
 • Hvorfor ældes huden og hvad kan vi gøre ved det?
Hvorfor ældes huden

Hvorfor ældes huden og hvad kan vi gøre ved det?

Jeg har efterhånden skrevet mange indlæg om alder og rynker. Forleden postede jeg et om, hvad kollagenpulver har gjort for min hud i forhold til rynker og fasthed. Det kan du læse her. Og NEJ mine indlæg er ingen klapjagt på rynker – mere en nysgerrighed efter, hvad man kan gøre, hvis man ønsker at være ‘langtidholdbar’. Jeg har før skrevet om, hvad der sker med os og vores hud i løbet af livet. Og dengang interviewede jeg en ekspert på video, der kan forklare: Hvorfor ældes huden og hvad kan vi gøre ved det?

Den bedste udgave af os selv

Derfor ældes huden - og det kan du gøre ved det!

Barbara fra Retouch laver en skøn frugtpeeling på mig

De fleste, jeg kender, vil gerne være den bedste udgave af dem selv, så længe som muligt. Men der er stor forskel på, hvilke midler vi tyr til. Nogle går ’all in’ med  plastikkirurgiske operationer, botox, restylane, andre med naturlige eller kemiske peelingbehandlinger, kollagenindsprøjtninger eller -pulver. Og andre igen bruger penge og energi på cremer og diverse ansigtsbehandlinger.

Jeg har det sådan, at man må gøre præcis det, man vil, og man har råd til. Det vigtige er, at man ved, hvorfor man gør det og ikke kommer ud på en glidebane og ender som nogle af de skrækeksempler, vi af og til støder på i medierne.

Hvorfor ældes huden

Huden er kroppens største organ. Og ansigtet er en af de mest udsatte dele på menneskets krop. Vi er dagligt udsat for sollys, UV stråler, vind og vejr og ikke mindst forurening. Og så er der en masse  livsstilsfaktorer, som påvirker vores hud.

Rygning, alkohol, manglende søvn, stress, kost – og nå ja, så er der lige overgangsalderen, som heller ikke gavner vores hud. Man siger, at kroppens naturlige kollagenproduktion svinder fra vi er 25-30. Derefter mister vi 10% af vores naturlige kollagen produktion for hvert 10.år. Det betyder, at huden bliver mindre elastisk, og ikke trækker sig sammen som før.Dertil kommer, at både fedt og knogler skrumper – så ‘betrækket’ bliver faktisk for stort.

Hør hvad en ‘ekspert’ siger

I morgen skal jeg interviewe en dermatologisk sygeplejerske, som har sin egen skønhedsklinik i København. Jeg har tidligere lavet et interview med ham, som du kan se længere nede. Mads er uddannet sygeplejerske og har arbejdet med bl.a. kosmetisk kirurgi på Odense Universitets Hospital, inden han startede sin egen klinik.

Du kan se videoen med Mads, hvor han forklarer, hvad der sker med os, når vi ældes her :

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

5 kommentarer

 • Karina Leonora

  30/01/2020 at 15:20

  Hej
  Tro eller ej …jeg bliver 38..
  Det eneste jeg bruger er mascara og lidt læbestift…
  Jeg har aldrig som i aldrig brugt andet. Jeg ryger ikke og drikker ikke alkohol,samt jeg tager ikke kunstig sol.
  Måske er det mærkeligt,aner det ikke…men det siger mig absolut intet. Men det utroligt hvor meget man kan gøre med veludført krigs maling…og diverse indgreb…

  Svar
 • Tina Baba

  25/02/2019 at 16:14

  Hej Line!
  Så på et tidspunkt i din story på Instagram, at du var på vej ind til Mads for at få gjort noget ved løs hud på halsen – efter du havde tabt dig – men syns ikke jeg kan se en beskrivelse af behandlingen nogen steder?
  Mvh. Tina

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   25/02/2019 at 16:27

   Hej Tina.

   Nej, det fik jeg aldrig gjort helt færdigt. Men jeg har lavet en video om det, som jeg poster i løbet af foråret. Det er blevet bedre ! Meget bedre.

   KH
   Line

   Svar
 • Lisa Skovgaard

  28/12/2018 at 23:50

  Hej Line
  Sikke da en spændende og rigtig god video omkring pleje af huden.
  Jeg var slet ikke klar over at der findes noget der hedder Retynol som hjælper med til at producere mere collagen i huden.
  Jeg har googlet lidt på “Retynol” og her dukkede bl.a. Beauté Pacifiques creme op.
  Det ser ud som om at Beaute Pacifique Super3 Booster kunne være etrigtig godt bud på en god creme.
  Jeg er selvfølgelig interesseret i at høre hvilken creme du selv bruger.
  Bedste hilsener
  Lisa

  Svar

Skriv et svar