• Home
 • /
 • Mænd
 • /
 • Hvordan ved man, om man har mødt Mr.Right?
Mr.Right

Hvordan ved man, om man har mødt Mr.Right?

Jeg kunne i går læse i Ekstra Bladet, at jeg er single igen. Det har jeg nu været længe, som jeg skrev om for allerede en måned siden her på bloggen. Det interessante er, hvordan man pludselig får hele sit tidligere kærlighedsliv rullet ud på avisens netsider. Men det fik mig til at fundere lidt over det med mænd og ikke mindst spørgsmålet: Hvordan ved man, om man har mødt Mr. Right?

Mr.Right!

De 3 eneste og dejligste “hankønsvæsner” i mit liv!

Som Ekstra Bladet så fint udpensler, så har jeg som mange andre kvinder i min alder et par forliste forhold eller flere med i bagagen. Og som jeg selv med slet skjult selvironi har skrevet om her på bloggen før, så har jeg længe været ekspert i at brænde nallerne på gifte og nyskilte mænd. Det var på ingen måde problemet med min pariser-date. Bare lige så det er på plads. Jeg kan så tilføje nu, at jeg også er ekspert i at forelske mig hovedkulds  – tålmodighed findes af en eller anden grund ikke i min kærlighedsmanual!

Jeg gik engang hos en coach, der skulle lære mig kunsten at finde Mr.Right!  Han ville have mig til at lave en liste over dealbreakers hos en mand… Altså hvad der er ‘go’, og hvad der er totalt ‘no go’. Den liste er lang – så lang at jeg godt kan forstå, at jeg ikke har fundet den rette.  

Så hvad gør jeg nu for at sikre mig, at jeg ikke copy paster fordums forhastede fejl ? Eller skræmmer bejlerne væk med lange dealbreaker lister ? Mine veninder og deres mænd har længe stået i kø med gode råd, ja man skulle næsten tro, de gerne vil have mig afsat en gang for alle.

Mr.Right!

Vælger du rigtigt i kærlighed?

En anden af mine veninder lånte mig før jul en bog netop om det at vælge rigtigt i kærlighed : ”Er du den rette for mig” hedder den. Bogen er slidt og fuld af æselører – så den bærer præg af at være læst ufattelig mange gange. Og bogens pointe er, at hvis vi skal vælge rigtigt i kærlighed, så skal vi forstå baggrunden for de valg, vi har truffet indtil nu i vores kærlighedsliv. Og der skal man grave helt tilbage i arven fra sine forældre, fra tidligere partnere, tidligere adfærd osv.

Jeg har kun læste udvalgte kapitler af bogen – for i mellem tiden fik jeg en ny bog foræret af en anden veninde, den hedder ”Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte”, så nu er jeg først forvirret !

Til gengæld hjalp det, da jeg forleden genlæste et indlæg fra min gode veninde, forfatter og blogger Pernille Aalund. Hun listede 15 punkter op til, hvordan man ved, om man har mødt den rette. Jeg har min egen tjekliste, som er lidt kortere, men som minder om den. Så her får I den til fri afbenyttelse !

1)Gør han mig glad?

2)Får han mig til at grine?

3)Føler jeg mig afslappet og er jeg mig selv i hans selskab?

4)Deler vi værdier etisk og moralsk ift mennesker, familie, livet og arbejde?

5)Deler vi interesser?

6)Respekterer vi hinanden, som vi er ?

7)Er han gavmild og generøs i tanke og handling?

8)Længes jeg, når han ikke er der?

9)Kan jeg se en fælles fremtid for mig?

10)Tiltrækker han mig fysisk ?

 Kald det bare en lille kærligheds-GPS. Prøv at bruge den på dig selv – måske kan den gøre dig lidt klogere på, hvorfor du har valgt den man, du har.

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

13 kommentarer

 • Tina Sørensen

  11/10/2019 at 14:04

  Hvad hvis nr 8 og 10 indimellem falder bort, skal jeg så nøjes alligevel?
  Han er alt det jeg kunne ønske mig ved en mand og alligevel kan jeg forelske mig i ham og derved have de helt dybeste følelser og holde fast i dem?

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   11/10/2019 at 14:06

   Hej Tina….

   Jeg tror det allerbedste råd, man kan følge i livet,er at følge sit hjerte.
   Det ville jeg til enhver tid vælge selv.

   KH
   Line

   Svar
 • FromCrowd

  16/03/2018 at 14:10

  Hej Line, jeg så dig en gang for lang tid siden i den store kan-ikke-stræde, mens du var sammen med en mand som så yngre ud. Eftersom du kiggede på mig, kunne jeg danne mig et godt indtryk af dig. Du er virkelig attraktiv, selv blandt mange flotte kvinder i indre KBH, så bliver øjnene automatisk drejet mod dig. Friskt smil, nysgerrigt blik, og mænd bliver så bløde som smør.
  Det rigtige er nok at stole på egne indre instinkter. Giv slip og mærke om det er rigtigt. Jeg er bange for at den liste har det med at vokse med årene, og hvis begge sider har en lignende liste så er det op ad bakke.

  Svar
 • Britta Jacobsen

  10/03/2018 at 14:12

  Kære Line
  Når jeg taler med flere af mine veninder om netop dette emne i samme situation kommer spørgsmålet: Hvordan kan I være sammen når I er så forskellige. Han er min 3. Mand (nu på 22 år) de 2 første var “perfekte” indtil de viste nogle ikke så flaterende sider. Min mand og jeg pjatter med, at hvis vi skulle have mødt hinanden på en datingportal, ville måske kun 1 ud af 10 punkter vise et match. Altså ville vi ikke have mødt hinanden. I begyndelsen havde jeg også dette, vi passer ikke sammen og ville gøre det forbi. Han gav mig bare noget andet, end der stod på min indre liste. Hvis jeg ikke havde taget mange personlig udviklingsforløb, de første år, og set på det fra flere vinklet, var det helt sikkert lykkedes mig at skubbe ham væk. Jeg tror vores succes bunder i accept, respekt og forståelse, vi har udviklet os hver for sig og sammen, og mod hinanden, og haft det sjovt. Et parforhold er hårdt arbejde, det er også det største personlige arbejde vi kan gøre, hvis vi tør kigge på os selv. Det er ikke altid det er helt så nemt. Line vi kan tale mere om det i Malaga, jeg glæder mig. Tak fordi du tager mange forskellige emner op.

  Svar
 • Erik Balk-Møller

  07/03/2018 at 19:59

  Åh nej lister! – hvad skete der med de gode gamle dage, hvor en mand bare skulle give en kvinde et kvalificeret modspil??(Undskyld Line, jeg kunne bare ikke lade være – hi,hi)

  Svar
 • Brian

  07/03/2018 at 19:44

  Hej Line!
  Find dit mandelige modstykke! … Jo, min hustru og jeg er rimelig forskellige. Hun er social, ekstrovert, udadfarende, følsom, overskudsagtig, selvopofrende, mmm. Ja, nærmest det modsatte af mig, altså sat lidt på spidsen ;-). Jeg kender mange par, som på ingen måde ligner hinanden, altså mentalt, men som er (synes) lykkelige sammen. Så måske er det bedre med modpoler (som kan nærme sig hinanden) end ligesindede, som i første omgang synes som det perfekte match, men som måske på den lange bane risikerer at blive kedelige for hinanden? Prøv at fundere lidt over det næste gang du tænker på dine ex.’er 😉
  PS. Min hustru og jeg har kendt hinanden i snart 30 år, så noget må jeg/vi da gøre rigtigt… 🙂

  Svar
 • Pernille Lonnov

  07/03/2018 at 13:45

  Hej Line.
  Jeg kan kort sige;
  Skriv ned hvordan du gerne vil have at din “mand” skal være. Vær hudløs ærlig, for du får det du beder om ;-).
  Jeg gjorde det og i dag har jeg manden i mit liv. Han opfylder hvert et punkt jeg havde skrevet ned og bedt om. Og nu skal vi giftes til August…..
  De bedste ønsker
  Pernille

  Svar
 • Otto

  06/03/2018 at 16:46

  Som mand vil jeg mene at kvinders trang til at lave lister på alt hvad der omhandler mænd er en rigtig dårlig idé. Der findes ikke en perfekt mand og det samme med kvinde.

  Der ud over hvis mænd laver en liste over ting vi ønsker ved en kvinde bliver vi ofte fremstillede som om vi kun tænker på sex.

  Her er min liste:

  1. En kvinde der ikke holder mig fra at se mine venner og bekendte.
  2. En kvinde der holder mig fra at se mine venner og bekendte.
  3. Skal kunne forstå min lyst til at diskuterer men ikke misforstå mine holdninger til at være noget firkantet der ikke kan ændres
  4. Ikke misforstå min lifremhed og entusiasme for et emne med mansplaning og ondskab over for kvinden eller kvinder i det hele taget.
  5. Glad, smilende og støttende både i medgang og modgang.

  Alt det andet med udseende osv. Er vidst rimlig meget en standard mandeting så det kom ikke på listen.

  Der ud over har jeg intet, ud over at det vigtigeste jeg tror vi bør lærer hinanden er at vi lever i en verden hvor alt skal være perfekt, og det er der bare ingen der er. Så hvis vi kunne lære hinanden at se igennem fingre med fejl og mangler så var vi nok et bedere sted.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   06/03/2018 at 17:03

   Kære Otto

   Lister er nok en kvindeting selvom coachen der i sin tid lærte mig det med dealbreakere var en mand.

   Men tak for dit maskulin e bud på en liste.

   DBh Line

   Svar
 • Allan

  06/03/2018 at 16:03

  Hej Line

  Præcis de punkter du nævner, behandler min hustru og jeg hinanden efter, hver eneste dag 👍🏻😉

  Svar
 • Anni

  06/03/2018 at 15:52

  Hej Line.
  Fin liste du der har lavet.
  Jeg har haft to mænd i mit liv, begge har været Mr. Right.
  Min ex mand var den absolut helt rigtige og jeg elskdede ham meget højt, han er far til mine børn.
  Desværre var han mig utro, det var han allerede inden vi blev gift, jeg troede jeg kunne give ham så meget kærlighed at han ville vælge mig. Efter 12 års ægteskab, kunne jeg ikke mere være vidne til hans utroskab, jeg ville ikke mere slås for første pladsen i hans liv.
  Jeg tabte igen og igen til guldøl og hash.
  Så efter en smertelig skilsmisse mødte jeg en ny mand – vi har ikke mange fælles interesser, men han er varm og på sin egen finurlige facon viser han hvor meget jeg betyder for ham, og det er en glæde for mig at se hvor meget han er blevet en bedre udgave af sig selv i den tid vi har været sammen, vi har været gift i snart 15 år.
  Jeg tror at hvis ikke manden ER Mr. Right så kan ‘vi’ måske gøre han til det.
  Hvis jeg behandler min mand som en konge, vil han med tiden behandle mig som en dronning.
  Det vi bliver behandlet som er også det vi vil opfører os som, er min erfaring.

  Svar
 • Pernille Kongstad

  06/03/2018 at 12:14

  Hej Line,
  Rigtig fint indlæg, som jeg også selv bøvler med. Tror, vi er mange singlekvinder i vores bedste alder, der kigger os om efter Mr. Right. Personligt må jeg så også indrømme, at det nok ikke er så nemt at finde nålen i høstakken, der passer 100%. Mindre kan måske også gøre det, ik? For er vi selv 100% right? Jeg er i hvert fald ikke … Så ud af listen skal det måske være ok at fjerne et par punkter – og de kan jo evt. skifte fra gang til gang.
  Er det så at “nøjes”? Næh, det er det vel ikke nødvendigvis i min optik. Noget er vigtigere end andet.
  For mit eget vedkommende ville jeg gerne have noget af dit “hovedkuls-forelsket-gen”. Jeg er ikke ret nem at imponere og jeg tror, at vi er en del kvinder, der “bare” gerne vil have en selvstændig mand med orden i sine ting og i sit liv, en der kan kommunikere på et fornuftigt niveau og en der har lyst til at give ligeså meget, som han har lyst til at modtage. En mand, der tør tage initiativ.
  Ganske mange kvinder på vores alder er totalt selvkørende; vi tjener vores egne penge, vi rejser og går ud som vi har lyst, vi kan slå græsset, bruge en skruemaskine og køre bilen på værksted. Børnene er godt i vej og børnebørnene måske på vej.
  Men der er så også bare nogle ting, der er sjovere og hyggeligere, når man er to 🙂

  Håber, du finder ham, og hvis han har en sød bror eller ven, så skriv lige 🙂
  God dag!

  Svar

Skriv et svar