Hjerte rimer på smerte!

Hjerte rimer på smerte!

Jeg har været stille et stykke tid. Jeg har haft brug for at værne om mig selv og komme mig efter et par kærligheds-lussinger. Jeg har datet tre mænd på 8 måneder. Det er mange – det ved jeg, men jeg havde sat mig for i januar at nu skulle det være!  Jeg gør aldrig noget halvhjertet, så jeg har vovet og sat hjertet på spil. Og ordsproget passer: Hjerte rimer på smerte!

En sand rutschebanetur 

Det har på alle måder været en rutschebanetur med forelskelsens sus, bristede drømme og forliste følelser.

Hjerte rimer på smerte!

Mine dejlige drenge fik smilet frem

Jeg har været heartbroken, ynkelig, modig, fast besluttet og elendig i en stor pærevælling. Lidt, grædt og grinet over min egen idioti og naivitet. Rejst i afmagt til Paris med mine drenge for at slikke sårene, drukket mig i hegnet og røget pakkevis af smøger. Misbrugt mine veninders ører og min egen tid og mit selvværd. Er drømmen om en kæreste virkelig det værd?

Svaret burde være et enkelt NEJ. Men så enkelt er det desværre ikke. Det ved alle jer, der som jeg, er singler og har et ønske om tosomhed på den ene eller anden måde.

Så hvad er det, der spænder ben, når man er 55+ og står med hatten i hånden, som indsamleren fra Hjerteforeningen? Jeg kender ikke svaret. Men måske for store krav og forventninger. At vi har for travlt?  At vi ikke spiller ’kostbare’ nok og lader mændene jage? Eller at den rette bare ikke er dukket op endnu?

Kærligheden kommer til den tålmodige

En af mine veninder har tidligere datet en del – uden det store held, endnu. En anden veninde løb tilfældigt ind i en skøn mand på en bar. Og det holder endnu. Så det er selvfølgelig muligt. Begge taler om hvilket mindset, vi møder mænd og kærligheden med.

Dater du for at møde manden i dit liv, er barren måske sat for højt fra start. ’Hav tålmodighed og gå på date for at møde andre – ikke for at finde en kæreste nu og her. Det har jeg valgt at gøre nu. Jeg forventer ingenting – og bliver derfor ikke skuffet’. Sagde min kloge veninde fornylig.

Og måske er der en sandhed i det. En ’sulten’ løvinde skræmmer sit bytte på flugt. Måske skal jeg bare blive ved!

Hjerte rimer på smerte

Hjerte rimer på smerte!Og så er vi tilbage ved overskriften, Hjerte rimer på smerte. Sys Bjerre har skrevet en skøn sang, der bærer titlen.

 

’For hjerte rimer på smerte,

Så drenge tag jer i agt

Der er ikke noget farligere end en pige, som ved at de har magt

Og måske ender det hele i morgen

Så hav det nu sjovt imens

Uden at kysse de frække frøer

Finder du aldrig en prins’

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

14 kommentarer

 • Maibritt

  09/09/2020 at 15:03

  Her et frisk positivt pust om at det godt kan lade sige gøre at finde kærligheden.
  Jeg blev single for 11 år siden, efter et 10 år langt forhold, så jeg var virkelig knust.

  Efter et års tid, besluttede jeg at jeg ikke skulle være alene resten af mit liv, så jeg måtte selv gøre noget. Tror det er de færreste som oplever at han bare kommer og ringer på døren. Så jeg oprettede en dating profil. Efter at have skrevet med et par stykker i længere tid, derefter møde dem og ikke kunne se mig selv i det, blev jeg lidt klogere.
  Jeg skulle ikke sidde og skrive i længere tid med nogen som jeg overhovedet ikke kendte. Jeg skulle selv finde de profiler, som jeg fandt interessante. Det var mig som skulle vælge ikke vælges. Jeg skulle mødes meget hurtigt til en uforpligtende “gåtur” og derfra kunne vi så begynde og skrive mere sammen. Efter et års tid, hvor jeg blev god til ikke at sætte mig selv op til noget, god til at sige det var hyggeligt, men desværre skal det ikke være os, så held og lykke med din videre søgen, lykkedes det. Vi har nu været sammen i 9 år og blev gift i 2019.
  Så fortsæt endelig jagten, men vær jer selv, slap af og vær lidt kostbar og glem alle jeres lister om hvordan han/hun skal se ud og være 🙂

  Svar
 • Kristina

  05/09/2020 at 00:19

  Gud hvor fedt at du røg/ryger smøger – og tør indrømme det her. Ikke at det på nogen måde er sundt, men det viser bare, at du er et helt menneske med laster og synder. Det lyder måske helt forkert, men du har lige fået en stjerne mere i min bog. Jeg håber virkelig at du kan komme op på hesten igen og tør gøre et forsøg med kærligheden igen. Det skal nok lykkes!

  Svar
 • Lene

  04/09/2020 at 19:02

  Du er så sej Line!!

  Jeg er selv årgang 1971, er aktiv løber og har en travl hverdag og en udeboende søn på 21 år.

  Er selv kvalitetsbevidst (kræsen om man vil sige)
  Det er meget sødt og char- merende at få komplimenter, men der skal mere til. Og så skal man passe virkelig meget på at tro, at fordi de kommer med de fine komplimenter, at det betyder at de vil mere end at ‘lege’.

  Jeg arbejder til dagligt med mænd (kokkebranchen) og de er nogle rigtig gode kolleger og det har lært mig rigtig meget om deres måde at tænke på –

  Vi er nogle gange nødt til, at satse hele butikken og det kan give nogle knubs, men jeg taler deres sprog ved at være lige så direkte som dem. Men stadigvæk bevare min feminine sider og ikke lade dem styre alt, men også åben for at tage imod de dejlige rosende komplimenter.

  Mænd er faktisk vilde med modne kvinder, men de skal bare også have ‘jagten’ med så man ikke ‘overgiver’ sig for hurtigt. 😅😇 Kim Boye gav mig et godt råd: grill ham og vær kostbar. 😎😅

  Er ikke bange for, at sige hvad jeg vil, men sætte mine grænser og har mit eget liv med job, træning etc. Så jeg rydder ikke min kalender fordi, at han synes at jeg er sød og lækker etc. Men er selv-
  følgelig åben for at ses og mødes etc.

  Ønsker dig det bedste Line, og det er helt ok også at vise sin sårbare sider når man er blevet ramt.

  Smil fra Århus. Lene. 😊

  Svar
 • Kirsten Platz

  04/09/2020 at 17:59

  Hej Line,
  Hvor er det bare ærgerligt for dig at opleve sådan en nedtur. Især når man tænker på hvor flot en pige du er, sportstrænet og yderst charmerende, men det har jo nok desværre ikke været de rette mænd, som du har satset på eller så har de bare brændt fingrene så godt og grundigt, at de måske er bange for at kaste sig ud i et forhold. Jeg håber sådan, at det snart må lykkes for dig.
  Jeg krydser i hvert tilfælde fingrene for, at du møder kærligheden og gerne meget snart.

  Svar
 • R-M

  04/09/2020 at 07:59

  Tak for dine ærlige og åbne tanker og følelser søde Line. Synes det er så sejt af dig at gå all in selv om det ikke lykkedes denne gang, men det vil det selv om det måske tager lidt tid. Ønsker dig all lykke fremover og du kommer at finde HAM.
  Pas på dig selv og så skønt at du har dine dejlige drenge og søde veninder 💕.
  Kærlig hilsen

  Svar
 • Henrik V Blunck

  03/09/2020 at 23:07

  Først og fremmest en kæmpe tommel-op for, at du gjorde forsøget. Det er altid sårbart, at erkende, når noget ikke fungerede, men klap dig selv på skulderen for, at du gav det en chance. Der sidder – med garanti – en mand derude, som vil blive dit perfekte match en dag. Det håber jeg virkelig for dig. 🙂
  Jeg har selv brugt en del tid på at afklare flere sider af kærlighedslivet. Gået i selv-analyse (hvis man kan kalde det for det) for, at få et klarere blik på hvad en kommende kæreste vil finde. Det skulle gerne have forbedret mine chancer den dag, jeg møder hende, men for mit eget vedkommende haster det ikke. Mit ældste barn, en datter, er blevet myndig, og drengene er godt på vej – den ældste fylder 17 på torsdag, og den yngste fyldte 15 i april fem dage efter jeg selv fyldte 47.
  Jeg ved godt, vi ikke kan opgøre kærligheden som en SWOT-analyse, men det skader aldrig at have fokus på forbedringer og få gjort op med ‘gammel strøm’ som en sexolog kalder det fra sin mand i militæret. Eftertankens nådegave kan i hvert fald ikke skade, fordi det gør os tydeligere når et nyt kapitel skal skrives i livets bog.
  Tak for dine gode indlæg, og god weekend forude.

  Svar
  • Jette

   03/09/2020 at 23:50

   Hej Line
   Jeg leder ikke…
   Men fik at vide af en clairvoyant at mænd bliver skræmt væk af os kvinder der ved hvad og hvordan vi vil have tingene øhh
   Hvis DET skal være kompromiser- så forbliver jeg single resten af mit liv BASTA!!
   Gider da ikke så svage mænd at de ikke kan tåle at jeg ved hvad jeg selv vil 😯

   Kærligst Jette 🌸🌸🌸

   Svar
 • Helle madsen

  03/09/2020 at 18:53

  Nej det er vist ikke kun i 40+ at “hjerte rimer på smerte”😔 mon koden skal knækkes🤔eller man bare skal tage kærlig karma og leve livet indtil hjertet bliver glad igen❤️

  Svar
  • Alexander Amargós Petersen

   04/09/2020 at 18:43

   Jeg kender også alt for godt den følelse at blive smask forelsket i et andet menneske og have følelsen at danse på roser og bagefter som at blive ramt i ansigtet med en hammer. Det bedste man kan gøre er at få det hele sorgen ud på sin egen måde og få sig selv udtrykt . Derefter at prøve igen og huske det er aldrig for sent at prøve igen lige gyldigt hvem man er ,selvom det kan også være hårdt når det sender tanker om de forrige forhold. Jeg har hellere ikke haft det store held i 2020, faktisk er intet gået som jeg ville hvad gjalt kærlighed-var jeg mon for venlig? Eller for tålmodig? Det var disse piger ikke glade for, men ikke desto mindre så har jeg også været tristesen igennem, og kommet ud på en ny side og lært at man kysser mange frøer ,men der skal nok komme den helt rette ,man ved bare ikke hvornår.
   Alexander

   Svar
 • Charlotte Freudendal

  03/09/2020 at 15:34

  For knap 30 år siden orkede jeg ikke jagte en kæreste længere, for det blev sgu’ aldrig til noget og nu ville jeg bare være singel resten af livet og være glad for det!

  Der gik knap og nap et år, så mødte jeg HAM, som nu har været manden i mit liv lige siden: Gift i 28 år og det bliver bare bedre og bedre! Så jeg VED, at det sker når jagten lægges på hylden og ja alt kommer til den der kan vente 🙂

  Svar
 • Tina/mormormedstiletter

  03/09/2020 at 12:36

  Først da jeg slappede af og koncentrerede mig om mit job, børn og venner, mødte jeg manden i mit liv. Da var jeg ikke på ‘jagt’ længere og mødte alle nye mennesker uden bagtanker ( du ved hvad jeg mener😉). Havde faktisk slet ikke behov for eller lyst til et fast forhold, men så stod han bare lige DER og var ikke til at slippe udenom😊Det er 5 1/2 år siden nu. Vi er blevet gift og har det pragtfuldt.
  Læn dig tilbage og nyd turen hen ad livets landevej, tag de oplevelser du kan få og husk at alt godt kommer til den, som venter.
  MEN vi, stærke kvinder, har det bare sværere end de fleste, fordi vi netop sætter overliggeren superhøjt. Dermed mener jeg ikke, at vi skal sænke den, blot være tålmodige og vente…
  Og selv den helt perfekte mand, har minusser. Måske er det det med de snavsede underbukser på gulvet eller han pudser næse ned bordet eller hvad ved jeg.
  Ingen er perfekte – heller ikke os selv!
  Ha’ en helt igennem pragtfuld dag😘😘😘😘

  Svar
 • Joan

  03/09/2020 at 12:02

  Hej Line
  Tror du har ret i at der tit bliver stillet alt for store krav og forventninger til en evt kæreste
  Især når man er oppe i årene og har levet alene længe og har tillagt sig nogle vaner og kun har haft sig selv at tænke på,det skal man altså nok revurderer lidt på (taler af erfaring)men vi kvinder
  skal for alt i verden ikke virke desperate for at få en kæreste så bliver man nemt et let offer,kærligheden kommer jo tit når man mindst venter det,du er jo et kendt ansigt så det gør det
  måske også ekstra svært,hvem vil personen Line eller fordi du er kendt.hvorom alting er der
  er jo også mange dejlige fordele ved at være single.🌞

  Svar
 • Mette

  03/09/2020 at 11:49

  Jeg oprettede mig på en dating siden en gang, og blev spurgt hvad jeg søgte ” en kæreste ” svarede jeg kækt…

  Og fik svaret, kan man virkelig søge det, er det ikke noget man bliver over tid ?

  Den tænkte jeg virkelig meget over, og jo det tror jeg da egentlig det er. Så jeg ændrede taktik, jeg sad ikke og ventede på han skulle kontakte mig, jeg ændrede min profil, søgte en ven med fordele, en der også gad gå en tur, tage med ud og spise osv, og så kunne vi se om vores udgangspunkt ville ændre sig, og så begyndte jeg selv at tage kontakt til dem, jeg synes virkede interessante.
  Det gjorde en forskel for mig, og vi er nu kærester på 7 måned, efter 8 år som single :O Det er overvældende 😉

  Men det er bare så drænende at date, jeg satte alt ind, gav mig selv fuldt ud, delte ud af hele mit liv, hørte om hele deres liv, og troede på det hver gang, men fik godtnok en lang tud ind imellem, jeg tænker at jeg nogle gange bare ville det så gerne, det at have en kæreste, at jeg fuldstændig overhørte alle de alarmklokker , jeg inderst inde , godt vidste ringede….. Det var dumt.
  jeg synes også det var hårdt at alle omkring mig var i forhold…og fortalte ” du skal bare tage det med ro, så dukker han op” ” pas nu på du ikke bliver desperat” osv osv, hold nu bare jeres mund ! Det hjælper ikke en skid, når jeg gik og følte mig alene, ikke ensom men alene, det er ikke en fed fornemmelse, når jeg virkelig savnede at give og modtage kærlighed.

  nå, bare lidt tanker herfra, fra en der havde en godt singleliv, men alligevel savnede at være i forhold.

  Svar

Skriv et svar