• Home
 • /
 • Alder
 • /
 • Har du en plan for resten af dit liv?
Gode råd til dig med rosacea

Har du en plan for resten af dit liv?

Måske ligger du lige nu på en smuk strand og ser ud over havet og tænker. Tanker om hamsterhjulet, der venter, når du kommer hjem. Tanker om, hvorvidt du lever det liv, du gerne vil leve her midt i livet  – indtil pensionen kalder. Jeg ved godt, hvad jeg vil, når det sker. Hvad med dig ? Har du en plan for resten af dit liv?

2019 er nogenlunde midtvejs. Det er jeg også – måske endda en del mere. Jeg bliver i hvert fald 58 næste gang – og til den tid er vil der være 10 år til, at jeg kan gå på pension. Jeg ved godt, hvad jeg vil, når det sker – jeg planlægger allerede.

Har du en plan for resten af dit liv?

I rollen som tidligere tv-vært. Foto: TV2 Lorry

Mange af os definerer os selv gennem vores arbejde. Vi aner faktisk ikke, hvem vi er, hvis vi IKKE arbejder. Arbejdet er vores identitet – og det er godt i nogle sammenhænge, men svært i andre. Den problematik HAR jeg været igennem, da jeg gik ned med stress og måtte revidere hele mit liv og arbejdsliv. Jeg er ikke længere tv-værten Line Baun Danielsen. Jeg er den tidligere tv-vært, ligesom jeg er tidligere ishockeyspiller, tidligere kone og tidligere småbarnsmor. Og en masse andet tidligere.

Min plan er ikke, at jeg fremover skal være ‘tidligere’ et eller andet. Jeg skal ‘være’ noget og gøre noget i NUET. Og jeg er jo allerede ‘noget’ i mit nye nu: Jeg er selvstændig med eget firma. Jeg er blogger. Jeg er mor til voksne børn. Jeg er rejselysten. Jeg er livsnyder. Jeg er kvinde med styr på økonomi og livet (næsten). Jeg yder til samfundets økonomi. Jeg er god til det jeg laver – ikke perfekt men god som jeg er (som jeg skrev om fornylig) . Det, synes jeg selv, er en hel masse! Sæt jer lige og tænk over, hvad I er, og hvad I bidrager med udover jeres arbejde – og klap jer selv på skulderen!  I er sikkert allerede et stort gode for samfundet, hvis I vælger at se på det på den måde.

Har du en plan for resten af dit liv?

Min mor på 80 år

Jeg smiler tit over min gamle (nej ældre) mor, der hver onsdag laver frivilligt arbejde. Hun bliver 81 næste gang. Og jeg elsker, når jeg får en sms, hvor hun skriver: ”I dag skal jeg ud at gå med de gamle!” Hun bidrager stadig med det, hun kan. Og jeg tænker på min papmor på snart 77 år, der trods leddegigt utrætteligt passer min nevø på 2 et halvt flere gange om ugen og nætter med. Som tager på venindeture, går i biografen, passer hus og have til perfektion. Det er hendes plan – hendes hvorfor!

Alder er  ingenting, og vi kan livet igennem have en plan, et  ‘hvorfor’ og en drøm, som vi forfølger. Jeg tror, det værste, vi kan gøre som mennesker, er at sætte lighedstegn med titlen på visitkortet og vores identitet. Mennesker er heldigvis mere komplekse det, et visitkort og en titel fortæller. Vi er fx: Mor, far, datter, ven, kone, mand, frivillig, sportsmand/kvinde, levemennesker, globetrotter osv.

Har du en plan for resten af dit liv?

Min skønne papmor, der har fundet et nyt ‘hvorfor’ i sit liv

Så har du en plan for resten af dit liv og dig selv? Hvem er du, og hvad vil du, når timeglasset rinder ud på arbejdsmarkedet ?

Jeg tror, det er klogt at starte sine overvejelser i god tid. At få lavet en liste over ting og mål, vi gerne vil nå, inden det er for sent. Og i øvrigt sørge for at spare op. Det bliver nødvendigt for vores generation, hvis vi vil have noget at leve længe af til den tid. Jeg hører til de heldige, der har indbetalt til pension via mit arbejde, siden jeg var 28. Og selvom jeg ikke har et fuldt overblik over, hvad der står på kontoen til den tid, så tvivler jeg på, at der vil være folkepension til os alle om 10-20 år, og derfor vil jeg være afhængig af min egen opsparing.

Hvad vil jeg så ? Jeg vil rejse, leve og afprøve de mange uafprøvede drømme. Flytte til New York eller Paris med min yngste en tid og være fluen på væggen, der iagttager verden på ny. Jeg vil udforske og være nysgerrig, som var jeg 25.

Og hvis jeg er nødt til at arbejde for, at planen lykkes, så vil jeg tage de småjobs , jeg kan få og lære af dem. Når jeg bliver 68, er jeg i den grad ’tidligere’ alt muligt. Men jeg er med garanti også en masse NYT: Blandt andet nyudsprunget pensionist, måske frivllig et eller andet og livsnyder.

Den plan kan jeg faktisk rigtig godt lide. Hvad er din plan?

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

 • Hanne Ahrens

  11/07/2019 at 23:48

  Hej Line
  Jeg er snart 61. Jeg fristes til det modsatte. Jeg har arbejdet, haft planer, ansvar, strukturer – og travlt hele mit liv. Jeg overvejer at gå ind i pensionisttilværelsen helt uden planer. Nyde friheden! Undgå straks at blive booket up med frivilligt arbejde, eller et eller andet selvrealiseringsprojekt. Have tid til ligeså stille at finde ud af, hvem jeg er, når jeg ikke arbejder? Og hvad der så giver mening? Glæde og lykkefølelse. Jeg har en ide om, hvad det kan være. Men lige nu, er det jo vurderet ud fra mine nuværende behov og muligheder. En gang bliver det anderledes, og jeg glæder mig til at se, hvad jeg så vil sætte pris på,
  Bankrådgiveren taler allerede om nedsparing. Det lyder uhyggeligt definitivt, men det er det jo! Måske skal vi også på andre områder lære at acceptere enden på det hele. Og lære at slappe lidt af, og nyde den tid, vi har igen.
  Forstå mig ret, vi skal naturligvis holde os i form og ajour med nødvendige færdigheder, give noget igen til samfundet osv. Men i stedet for at planlægge for den kommende frie tid, synes jeg, vi skal se frem til den med glæde og give plads til at tingene udvikler sig – ustyret . Få nu ikke stress over alt det, vi skal nå her til sidst… også, vi skal ikke leve op til noget mere, vi har da gjort det skidegodt!! Du som et stærkt eksempel, tak!
  Hilsen Hanne

  Svar
 • Jan Christensen

  09/07/2019 at 21:06

  Hej Line

  Mega fedt at følge dig på din blog, mange tak for det 🙏

  Det er mega cool, den måde du anskuer alder på, at være for gammel, men
  på den anden side at vi + 50 indeholder rigtig mange værdier, som jeg selv tror
  er vigtigt at håndhæve, og sikre at vores børn får med videre i livet !

  Håber at du blir ved med at føde os med din positive tilgang 👍👍

  Jeg selv ser ikke problemet i alder, bare vi ikke lader stå til, men gør os umage med at holde os i form, både fysisk og mentalt ! Vi har så meget at fortælle de unge, og leve fremtiden sammen med dem, de skal bare lære os at kende 😊 og forstå vores kompetencer 🙏

  Du er super cool Line 🙏👍🤗😊

  Du ønskes den dejligste sommer !

  DBH

  Jan

  Svar
 • Dorthe

  09/07/2019 at 21:05

  😊Herligt Line at høre du har planer og prikker til os! Jeg begyndte for et par år siden at notere på en “bucket list” – træskoliste på dansk. Altså det man gerne vil nå inden man stiller træskoene eller “hit the bucket”

  Der er steder i verden jeg vil se. Gå på Caminoen. Lære at ride. (Bare koneridning) Ro havkajak igen. Jo der er masser af skønne ting at drømme om og planlægge😊 Vigtigt derfor at værne om sundheden og kroppen – så den er med på eventyr 💪🏻😊
  God sommer og drømme ☀️😎❤️

  Svar

Skriv et svar