• Home
 • /
 • Samfund
 • /
 • Fra medieforbryder til mediechef – seriøst?
Fra medieforbryder til mediechef - seriøst?

Fra medieforbryder til mediechef – seriøst?

Jeg måtte gnide mig i øjnene en ekstra gang, da historien om Henrik Qvortrup som ny chefredaktør på Ekstra Bladet breakede forleden. Manden bag Danmarkshistoriens største medieskandale, manden der har udvist den største kynisme og mangel på etik for økonomisk vindings skyld, skal nu vogte den journalistiske moral på formiddagsavisernes svar på Se & Hør. Fra medieforbryder til mediechef – seriøst?

Fra fodlænke til første klasse

Fra medieforbryder til mediechef - seriøst?

Hvad bliver det næste, spørger Berlingske!

Jeg er på ingen måde uvildig – det ved jeg. Jeg har en personlig aktie i det her, som en af dem, der er offer for Qvortrups kyniske stil i sagen om tys-tys kilden . Jeg er både personligt indigneret, og som journalist måber jeg over, at Politikens Hus belønner en ja, dygtig journalist med en beviseligt dårlig moral (så dårlig at han er straffet for det) med en post som førstemand.

Vist har Qvortrup udstået sin straf. Og han forsøger i disse dage at overbevise alt om alle om, at han har lært af sagen. Måske har han, måske har han ikke. Det vil kun tiden vise.

Men det signal, der ligger i at udnævne netop ham, er ligesom at forfremme Stein Bagger til Danske Bank-boss, som min morgenavis så præcist pointerede forleden. Og som en tidl. Chefredaktør på bla. Information og nu seer og lytter redaktør på DR konstaterede i en mediekommentar i Politiken: ’…det er ret absurd, at et magtkritisk organ nu skal ledes af en, der selv brugte sin magt så eftertrykkeligt’.

 Nu skal ræven vogte gæs

For 13 år siden bragede han ud på et etisk sidespor på Se&Hør under sloganet ’I denne uge gik vi over stregen – i næste uge gør vi det igen’. Og det var ikke kun et slogan. Det var virkelighed. Jeg og hundredevis af kendte mennesker oplevede det på egen krop. Med dybt private historier som Qvortrup og co. skaffede sig ulovlig adgang til via vores kreditkort.

Nu overtager Qvortrup en yderst magtfuld post, hvor han både sidder med det juridiske ansvar og ’skal stå på mål for en uantastelig journalistik. Det sidste har han dom for ikke at have.’ Som min gamle TV2 chef Lasse Jensen  har udtalt.

Ekstra Bladet tør hvor andre tier….. Man har i hvert fald bevist, at man tør sætte ræven til at vogte gæs.

Tilgivelse til alle?

Under alle omstændigheder åbner udnævnelsen af den straffede chefredaktør en debat om, hvor langt tidligere straffede kan klatre op igen. Jeg nævner lige nogle af dem, der endnu ikke har fået chancen: Rasmus Trads, Stein Bagger, Britta Nielsen (som stadig sidder fængslet).

Og så er der alle dem, der ikke er kriminelle, men som kom for mediedomstolen og røg fra tindernes top: Anna Castberg, Thomas Borgen, Morten Østergaard, Frank Jensen, Jens Gaardbo og Jes Dorph.

Alle bør vel have ens chancer. Og ikke kun tidligere kriminelle mediechefer.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  30/05/2021 at 05:55

  Jeg forstår så absolut godt harmen, når man betænker de omkostninger (både personlige og økonomiske) som Se & Hør-sagen havde for jeres vedkommende. Samtidig synes jeg det er lidt komisk, at branchens frække dreng (enfant terrible) genrejser sig ved branchens frækkeste avis. Det indeholder et vist element af tveægget komik, som ikke kan undgå, at more en smule… 🙂
  Jeg synes det var interessant, at se TV2 Play-serien Bramfri, og her må man i afsnittet med Henrik Qvortrup sige, at han havde en fair pointe omkring anklagerens påstand om, at enhver måtte vide, at der lå decideret hacking back de erhvervede oplysninger. Den slags formodninger kan man ikke gøre, hvis man skal bevare den rene juridiske stringens, og uanset om man ‘tror’ på Mr. Q, så kan man ikke undgå, at bemærke, at vores juridiske system aldrig skal baseres på hvad nogen ‘tror’ man burde (eller ikke burde) vide. God og ond tro defineres på spørgsmål og svar, ikke fordomme ud fra egen viden.
  Anyway, tak for endnu et godt indlæg, og tillykke med dit comeback på skærmen. Det er så velfortjent efter så meget modgang her under corona-lockdown, at du nu får en chance for at komme ovenpå igen. God vind med projektet.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   30/05/2021 at 08:28

   Hej Henrik.

   Tak for din kommentar. For en gangs skyld er vi ikke enige. Ingen kan være i tvi l om, at det er forbudt at købe/stjæle/hacke sig til kreditkortoplysninger på nogen mennesker -kendte eller ukendte.

   Var de blevet opdaget dengang havde også fået en straf efter dataloven.

   HQ og S&H betalte endda sorte penge til Tys-Tys kilden, selvfølgelig vidste han det var ulovligt.

   Kh Line

   Svar
 • Peter Laursen

  25/05/2021 at 15:29

  Det står vel Rasmus Trads, Stein Bagger, Britta Nielsen, Anna Castberg, Thomas Borgen, Morten Østergaard, Frank Jensen, Jens Gaardbo og Jes Dorph fuldstændig frit for at gribe chancen igen – ligesom Henrik Qvortrup har gjort det?

  Svar

Skriv et svar