Min mand sagde 'go for it baby'!

Min mand sagde, ‘go for it baby’!

Gæsteblogger: I 2017 boede min mand og jeg i Hørsholm. Vi havde en travl hverdag med job, familie og dejlige venner. Og ikke mindst en skøn feriebolig i Spanien, som vi elskede at tage til i alle ferier. Og vi havde en fælles drøm – at arbejde og bo i udlandet en dag. En dag kom chancen: Og Min mand sagde ’go for it baby’!

Sådan skriver 50-årige Lene Dahl – private banker med job og adresse i London. Feriehus og mand i Spanien og børn og familie i Danmark i søndagens blog om kvinder og karriere. Lene og hendes mand traf for et par år siden en beslutning, som kræver sin ’kvinde’ og sin kalender. Men Lenes historie vidner om, at man KAN, hvis man VIL og TØR. Og det gør hun. Tag med en tur i Lenes univers – og ikke mindst hendes vanvittige kalender! Og få hendes bud på, hvordan man balancerer job, familie og kærlighed i 3 lande.

Min mand sagde 'go forit baby'!Lenes historie:

’Vores tilværelse ser helt anderledes ud i dag. Jeg bor nu i London, hvor jeg arbejder for en dansk bank som Private Banking Manager. I Danmark var jeg leder af en filial, og jeg trængte til at arbejde mindre administrativt og få tættere dialog med mine kunder gerne i et internationalt miljø. Og min dejlige mand sagde blot ”go for it baby”. Så i februar 2018 pakkede jeg kufferten og drog afsted til London.

Reaktionen fra børn og venner var lidt delte. Der var fuld opbakning fra børnene (de tænkte også – fedt, gratis besøg til London), men enkelte familiemedlemmer og venner var skeptiske. Kunne jeg være nærværende, når vi skulle ses? Og andre udefra tænkte nok deres som: ”Hvordan kan hun som mor rejse til andet land uden sin familie?” Læs egoistisk ! (vores børn er hhv 24 og 34 år).

Men i februar 2018 pakkede jeg kufferten. Og hele året pendlede vi mellem London, København og Malaga. Indrømmet – det var belastende at have 3 baser samtidig med nyt job i nyt land. Så 1. januar 2019 besluttede vi, at min mand også skulle have sin del af vores fælles drøm opfyldt. Han flyttede derfor til vores bolig i Spanien og flagede ud af DK. Det hjalp lidt på overblikket – og dog…

Vi lever vores liv med at få logistikken til at gå op i en højere enhed. Så flybilletter er booket 6 måneder ud i fremtiden. For det vigtigste ift vores samliv er, at vi bevarer vores tæthed til hinanden. Og det kan vi kun gøre ved, at vi ses hver weekend.

Min mand sagde 'go for it baby'!Med så planlagt en kalender er der ikke plads til liiige at ændre på tingene. Det betyder bl.a., at vi i år har vi meldt afbud til tre 50 års fødselsdage, en 60 års fødselsdag og et bryllup. Det har sin pris – og ja, fællesskabet med vennerne er blevet sværere. Vi er simpelthen ikke nok i Danmark længere. Sorry, skønne venner – vi håber, I tilgiver os.

Karrieren kører til gengæld fint. Jeg er ved at have fortrolighed med den til tider besværlige engelske kultur og de mange regler indenfor den finansielle sektor. Og jeg stortrives i denne her skønne by, London, hvor tiden aldrig står stille. Jeg er så heldig at have fået en lejlighed direkte ud til Themsen. At sidde om morgenen på min lille balkon er ren underholdning og nydelse, inden byens puls kalder.

Og nu da det ”engelske” kører, så har jeg fået overskud til at starte på spansk undervisning her i London. Lidt sjovt at lære fremmedsprog på andet fremmedsprog. Så der er også plads i kalenderen til at lave noget ”interessetid”.

Kan og skal vi blive ved med at leve sådan? I nogle år JA, men selvfølgelig – vi skal tilbage til tosomheden i hverdagen på et tidspunkt. Spørgsmålet er bare hvornår og hvordan? Jeg er 50 år og har masser af energi og erfaring til fortsat at gøre karriere ude i den store verden.

Du kan læse de andre gæsteblogs i serien Kvinder & karriere her:

Stiletterne er skiftet ud med fodformede

Jeg en syltedronning

Og hvis du går ind i kategorien Gæsteblog kan du alle gæsteblogs.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

3 kommentarer

 • Henrik V Blunck

  08/09/2019 at 15:41

  Det er SÅ inspirerende at læse, hvordan flere efterhånden bryder ud af deres comfort zone, og følger deres passion. De kommentarer man får med sig fra (velmenende) mennesker, som ønsker at så tvivl om ens projekt kan være så nedslående. I dét lys er det bare SÅ fedt, når I trodser denne skepsis, og bare får det til at lykkes med rammer, der passer perfekt for jer.
  Fortsat god vind herfra.

  Svar
 • Lone Møller

  17/08/2019 at 15:49

  Dejligt at læse Lene s blog indlæg – lige om lidt/helt præcis om 2 uger starter jeg med at være “weekend-kæreste” med min mand (vi har været gift i 31+år)❤

  Svar
 • Lisa Næblerød

  17/08/2019 at 11:59

  Jeg bliver glad og let om hjertet når jeg læser Lene’s historie om at turde på den Kirkegaard’ske måde – hvor herligt et blogindlæg. Jeg går selv med en drøm i maven om at købe bolig i Spanien; og jeg tør godt 😁
  Børnene er voksne, og jeg har stadig masser af gode år, som jeg vil bruge til at føre den, og alle de andre drømme jeg har om at se verden på en anden måde ud i livet.

  Tak for et herligt blogindlæg Line 🙏🏼

  Svar

Skriv et svar