• Home
 • /
 • Corona
 • /
 • Først var der corona nu ventetid!
Først var var der corona så ventetid!

Først var der corona nu ventetid!

’Din ventetid er mere end en time’. Sådan lød den lakoniske besked, da jeg ville bestille tid til en PCR test i dag på Coronaprøver.dk. Egentlig ville jeg allerhelst være jubeltossen, der bare glæder sig over, at 5.-8. klasserne, frisører, fodbehandlere og andre liberale erhverv endelig kan komme i gang. Men hvad nytter det, hvis det er umuligt at få en test og dermed et coronapas, der giver den gyldne adgang? Først var der corona nu ventetid!

En lang kø

Først var der corona så ventetid!

Tja, da jeg endelig kom igennem gik serveren ned!

En fodbehandler kunne tidligere på morgenen fortælle, hvordan hendes første kunde ikke var dukket op pga en manglende test. Og testen må max være 72 timer gammel. Så skulle du til fodterapeut eller frisør den 6/4, skulle du testes tidligst lørdag i påsken.

Jeg kom selv hjem fra Skagen i fredags, og jeg ville gerne testes, inden familien kom til påskefrokost mandag. Jeg gav dog op, fordi køen var længere end lang. Og lørdag var samme scenarie: 45 minutter i kø til en lyntest (jeg ventede dog og tog testen). Og i dag tirsdag meldes der om endnu  længere kører stort set alle vegne.

Det holder bare ikke. Og det her handler ikke om manglende tålmodighed. Det handler om kostbar tid, om smitterisiko når man står i lange, lange køer, og om muligheden for at opretholde de aftaler, man har med andre.

Det må vi kunne gøre bedre

Det siger sig selv, at hvis ventetiderne fremover er så lange, så går det galt. Forestil jer 2 x 45 minutters ventetid hver uge, det svarer til 6 timers kø om måneden – eller 3 dage sammenlagt om året!

Her i min kommune har vi kun to teststeder til 75.800 indbyggere. Tilbage i december og starten af januar havde vi flere. Vist kan man tage andre steder hen – men køsituationen er den samme i nabokommunerne. Og det er uholdbart. Jeg frygter, at mange vil droppe deres test og blive væk fra aftalte tider til skade for de små serviceerhverv, som i forvejen har måtte holde for.

Regeringen har indkøbt millioner af lyntests, så de må jo ligge et sted og vente. Hvorfor laver man ikke lokale testcentre, der hvor borgerne bor, og kun for de borgere, der er knyttet til området, og som har den kapacitet, der er brug for.

De store testcentre kan have særlige køer til folk fra udefra –  eller måske er der andre snilde metoder til  skabe en rimelig corona køkultur.

Dette indlæg har jeg nået at skrive, mens jeg ventede i kø på på Sundhed.dk.  Og da jeg endelig kom igennem køen, kunne jeg ikke logge ind med NemId pga. en serverfejl – mine 10 minutter nåede at udløbe, så nu kan jeg starte forfra.

Først var der corona nu ventetid! Hvad gør I i ventetiden?

Andre indlæg om corona:

Vi skal stadig passe på hinanden

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • Sanne

  09/04/2021 at 08:06

  Hvorfor kan vi ikke købe tests til hjemmebrug på nettet? De skulle selvfølgelig være lavet så det ikke var nemt at snyde med resultatet. Rigtig go’ weekend. 🙂

  Svar
 • Kim Gundelach

  07/04/2021 at 23:21

  Jeg har i dag været i KBH ZOO kl. 13.00. Det tog 15 min for at komme igennem til test der er åben for alle. Jeg har bestilt pcr test til den 15 april, måtte vent 7 min for at komme igennem i Helsingør. Jeg tror det er et spørgsmål om planlægning for ikke at rende ind i for lang kø.
  Det er klart at der op til den 06 april har været rigtig lange ventetider hvilket er forventeligt, da alle skulle bruge en test. Nu udjævnes behovet og om 2 måneder vil der formodentlig ikke være samme behov for test.

  Svar
 • Lotte

  07/04/2021 at 23:05

  Jeg sætter bare stopuret på min telefon til 5 minutter før jeg skulle være igennem ventetiden. Bliver løbende testet og synes det er en lille pris at betale for holde smitten nede. Og er der kø på testcentret så skriver jeg beskeder eller læser avis på telefonen.
  Min virksomhed har 95% nedgang så jeg gør gerne hvad der skal til for at vi kan komme igang. Det er for ærgerligt hvis vi ikke står det sidste stykke tid igennem.
  Så hold fast derude det lysner snart 😊

  Svar
 • Bettina

  07/04/2021 at 21:42

  Hej Line,

  Ved ikke om det var tidspunktet på dagen, der gjorde ventetiden var lang til at bestille tid.
  Jeg er lige gået ind her kl 21.30 og skulle kun vente 7 min. Har bestilt tid til PCR test på lørdag.
  Så rigtig fin service synes jeg.
  Men vi har også et rigtig stort test center her i Valby.
  Mvh Bettina

  Svar
 • Pernille

  07/04/2021 at 17:53

  Det holder ikke!! Punkt ét kan man kun bestille én tid som borger ad gangen…..uholdbart og giver ingen mulighed for planlægning. Jeg skal køre minimum 2 x 18 km for at få test som patient! Men jeg har jo ikke symptomer – vil bare ikke nøjes med kvik test – da de ekstremt upræcise…..når min mulighed for bestilling som borger frigives – er der 6 dage til næste ledige tid…..så jeg SKAL åbenbart fragte mig til en anden by, som “patient” med risiko for at smitte/blive smittet hvis jeg skal overholde de “geniale” regler for tests…….
  Bliver sgu så træt;)

  Svar
 • Pernille

  07/04/2021 at 13:00

  Totalt vanvittigt!!! kæmpe risiko for smitte, – for at blive testet. Især da PCR testen, er den der skal tages, hvis du har symptomer eller har en posetiv lyntest😷
  Iøvrigt står mange uden mundbind, i den timelange kø.
  Hvad er testen så værd???
  Hvor blev drive-in stederne af? De fungerede

  Svar
 • Tina Jakobsen

  07/04/2021 at 11:30

  SÅ enig Line.
  Jeg er lige for 5 minutter siden kommet retur fra PCR test. Jeg bliver testet en gang om ugen da jeg arbejder.
  Da jeg kom derud var der for det første en meget lang kø, og da det endelig blev min tur var systemet nede !
  Nu er jeg så ved at bestille en tid til i næste uge, og der er “kun” 33.400 foran mig. Jeg kan godt forstå hvis nogen ikke orker det/har tid til det.
  Det er bare ikke godt nok.

  Svar

Skriv et svar