Livet går i ring!

Livet kører i ring!

Min søde mor på 82 har lige sat sit hjem igennem næsten 50 år til salg. Det hus, som har dannet rammen om det meste af mit ungdomsliv. Men allermest er det min mors ’paradis’, hendes verden og hendes liv. Det går bare ikke længere hverken praktisk eller økonomisk. Og lige nu er det min opgave at hjælpe hende mest og bedst muligt. For livet kører i ring!

Livets mange faser

Livet går i ring!

Så blev salgsaftalen skrevet under!

Livet har så mange faser. Vi vokser op med forældre, som opdrager os til livet og sender os ud i verden med kærlighed og (forhåbentligt) de rette værdier. Vi får selv børn og kopierer det, vi tror på og gerne vil give videre. Og nærmest overnight vender rollerne.

Som voksne børn er vores rolle naturligvis at være til rådighed, hjælpe, ordne, fixe og betale tilbage for årtiers indsats, om det så er indkøb, oprydning eller havearbejde. Jeg ville dog langt hellere bare hygge med min mor og tage på skønne ture og opleve sammen. Men den velfærd, vi betaler til, efterlader ikke råderum til ret megen hjælp. Så det kan være en ensom  affære, når vores forældre bliver ældre og ikke længere kan det, de kunne før.

’Regningen’ skal betales

For de fleste får på et tidspunkt brug for os – og ’regningen’ skal betales. Ikke ment som et negativt regnestykke. Jeg betaler med glæde den regning, selvom det kan være hårdt. Og jeg er lykkelig over at have børn, der gerne reserverer en søndag til familiært samvær, praktiske gøremål, eller tager på eftermiddagsvisit fra tid til anden.

Men jeg bliver bekymret over, at så mange ældre skal kæmpe sig til hjælp, de både har fortjent og betalt til livslangt. Min mor har fx 30 minutters hjemmehjælp til rengøring hver 14.dag. Det er langt fra nok til at holde et hjem på 150 m2. Og nu hvor vi har sat huset til salg, havde jeg håbet, at min mor kunne komme i betragtning til en ældre bolig. Men det er ikke verdens nemmeste sag.

Faktisk blev jeg nærmest irettesat, da jeg henvendte mig til kommunen forleden: For hvorfor havde vi sat huset til salg, uden at have en ny bolig til min mor? Ja, f.eks. fordi man ikke kan købe, før man har solgt. F.eks. fordi hverken økonomi eller kræfter kan klare det mere.

Nu håber jeg, at vi snart finder en dejlig senior bolig til min mor. Et sted hun kan klare, og hvor hun kan blive helt til enden. Det fortjener hun.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

4 kommentarer

 • John Eigil

  27/03/2021 at 19:40

  Hej Line
  Jeg kom til at skrive “corona kuller” i mit Googlefelt.
  Og så dukkede du op iblandt utroligt mange andre.
  Hvorfor skriver jeg så til dig?
  Først af alt: Du er en superdygtig journalist, som jeg altid har nydt at lytte til.
  Som nummer to vil jeg gerne være med til at modvirke “corona kuller”, så hvis du kan bruge mig i et af dine projekter er jeg villig.
  Alternativt “et nyt projekt”
  Lidt om mig selv:
  Jeg er 78 år gammel
  Er Typograf, med “Solidaritet” som mit største ønske iblandt os mennesker.
  Jeg har haft 40 forskellige jobs; 40 i Danmark og 40 i Australien. Sådan ca.
  Jeg bor i en lille dejlig by “Glumsø”, hvor mit netværk er super.
  Desværre er det sat på “standby”
  Jeg er med i “Glumsø biograf” for frivillige
  Formand for “Glumsø ældreklub”
  “Underviser” i EDB for de ældre m.m.
  Jeg er lige blevet erklæret for et “A menniske” med et “corona-pas” (UHA)
  Dette er hvad jeg har på hjerte
  Knus John Eigil

  Svar
 • anne struck

  27/03/2021 at 05:54

  Regeringen har sparet alt for meget på personale og pleje på sygehuse og i ældreplejen og jeg håber da ikke, at der er forskel på folk, når man henvender sig om hjælp??

  Svar
 • SANNE

  26/03/2021 at 12:08

  Hej Line
  kender følelsen alt for godt, har en dement mor på 83 på Plejehjem i Rander ( bor selv i Roskilde)og en svigermor på 87,Da min svigerfar dør for 3 år siden måtte hun også sælge huset og vi endte med at hun købte en andels lejlighed , for ældreboliger skal man visiteres til, og hun får ingen hjælp overhoved fra det offentlig, så hun kunne slet ikke komme i betragtning til ældrebolig. Nu er hun efterhånden der hvor hun er blevet små demente og ikke rigtig kan finde ud af tinge mere , men i Høje Tåstrup kommune kan man ikke få nogen hjælp så længe man fysisk kan gå og stå, så det er virkelig op ad bakke.
  Håber din mor finde noget hun kan få det godt i, men sæt ikke nogen forventningen til de offentlige, for de hjælpe kun hvis den ældre har en diagnose eller hverken kan gå eller stå
  Hilsen Sanne

  Svar
 • Erik Hulegaard

  26/03/2021 at 11:22

  Det gamle udsagn ”der kommer en dag, hvor sønnen er ældre end faderen” præsenteres her i en feminiseret udgave. Ud fra det visuelle indtryk virker din moder – sin alder taget i betragtning – stadig ”operationel” og vil med stor fordel kunne nyde x antal år i en senior-venlig f.eks. 3-værelses lejlighed. Husk elevatoren, når parametrene skal bestemmes for fremtidig bolig og lykke til.

  Svar

Skriv et svar