• Home
 • /
 • Livsstil
 • /
 • Afrikanske billeder – en virkelig uvirkelighed
Afrikanske billeder

Afrikanske billeder – en virkelig uvirkelighed

Jeg er hjemme igen fra Serra Leone i Vestafrika. Efter en uge i et af verdens fattigste lande, sidder jeg ved mit veldækkede morgenbord, læser min morgenavis, der er blevet bragt til døren. Jeg sover i min dejlige seng i ly for regnen. Jeg er taknemmelig, og dette blogindlæg viser hvorfor. Det er en billed collage, som min ældste søn har lavet. Afrikanske billeder – en virkelig uvirkelighed

Afrikanske billeder

Storebror passer på lillesøster

Rejsen har  sat vores liv og velstand i relief. Og indlægget er dedikeret til de mange mennesker, vi mødte på vores vej set gennem min søns linse.

Pigen på det øverste billede er Mabinty på 13 år – min afrikanske datter. Jeg skriver ‘datter’, fordi hun ved vores allerførste møde stak sin hånd i min og proklamerede: -Nu er du min mor! Ikke fordi hun ikke har en. Men fordi hun stak af fra sin familie, hvor stedfaderen bankede hende og ville tvangsomskære hende. Jeg græd stille, da vi sagde farvel. Og det gjorde hun også. For hvad nu ? Får vi skaffet midler til det projekt, vi besøgte – Brighter Horizons?   Mabinty’s virkelighed er så langt fra vores – hun er 13 år og prostitueret i Freetowns værste slum. Hundrede tusinder af piger og kvinder lever sådan i Sierra Leone. Vi kan ikke redde dem alle, men min søn og jeg kan hjælpe ved at sætte fokus på sagen og landet.

Afrikanske billeder

Dreng i Kroobay, Freetown slum med 45.000 indbyggere

Afrikanske billeder

Denne nat var der indbragt 4 døde i det lokal lighus

Afrikanske billeder

Lossepladsen ved siden af Kroobay

Afrikanske billeder

På jagt efter noget brugbart på lossepladsen

Mand med ged i sin slumbolig i Kroobay

Afrikanske billeder

 

Alle billeder må bruges mod kreditereing af  min søn: Emil Baun Bartram.

Sidste fortælling om vores Afrika rejse kommer i næste uge. Tak fordi I har fulgt med. Her er link til de foregående indlæg:

13 år og til salg – mit moderhjerte bløder!

Ingen kvinder skal leve sådan!

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

7 kommentarer

 • mormormedstiletter

  19/06/2018 at 21:44

  Jeg siger ikke ret meget, søde Line, men ved nøjagtigt hvordan du har det indeni. Arbejdede og boede selv dernede i flere år (kom hjem i 2013) og min verden er ikke længere den samme. Jeg har fået andre værdier, tænker anderledes i min hverdag og får ondt i maven når jeg husker tilbage og tænker på de mennesker jeg mødte på min vej – hvordan har de det i dag? Klarer de sig? Hvad med de små, får de mad hver dag? Og et bad – bare ugentligt?
  Det sætter sig fast i erindringen og hvis ikke jeg havde alle mine børn omkring mig, var jeg forlængst rejst tilbage…..

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/06/2018 at 14:29

   Kære Mormor med stilletter.

   Jeg har besluttet mig for at være sponsor for den ene pige. Jeg er nødt til at gøre noget drastisk.

   KH
   Line

   Svar
   • mormormedstiletter

    20/06/2018 at 21:52

    Rigtig god ide – jeg følger også stadig nogle af ‘mine’ tidligere ansatte og hjælper dem lidt med penge og det er selvfølgelig at købe sig til en lidt bedre samvittighed, men trods alt meget bedre end intet at gøre. Faktisk e den måde at hjælpe på 1ooo gange bedre en at give til diverse indsamlinger, hvor man ikke kan se hvad pengene går til – her VED du at din lille pige får hjælp for pengene:-)

    Svar
  • Line Baun Danielsen

   20/06/2018 at 14:30

   Hej Hanne.

   Det håber jeg – også selvom lugtene, lydene og varmen ikke kan ses på billederne.

   KH
   Line

   Svar
 • Jan

  17/06/2018 at 18:12

  Gribende billeder og tekst. Læste også din blog i bt i dag og synes det havde klædt dig, hvis du havde skrevet “Vi brokker os” i stedet for “I brokker jer” i overskriften. Specielt når du nu har selverkendelsen i teksten.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   17/06/2018 at 18:32

   Kære Jan.

   Jeg er så enig med dig. Det er desværre ikke mig, der har lavet overskriften, det har BT.

   Jeg havde leveret en anden overskrift. Men jeg er enig – for jeg retter jo skytset mod mig selv også.

   Men tak for dit input.

   DBh Line

   Svar

Skriv et svar