Er du klar til en trekant?

Er du klar til en trekant?

Lad mig skynde mig at sige: Det her er ikke en fræk invitation til en date under dynerne. Det er en boganmeldelse – og en konkurrence, hvor du kan vinde sommerens måske hedeste og hurtigst læste kvinderoman. Så: Er du klar til en trekant?

Bogen hedder nemlig TREKANT, og det er opfølgeren til Mikkel Jønssons debutroman: Udspring. Og allerede her begynder det sjove: For hvordan kan en mand skrive en troværdig kvinderoman? Det vender jeg tilbage til om lidt.

Er du klar til en trekant?Både UDSPRING og opfølgeren TREKANT handler om reklamekvinden Maria, der på 23. år er gift med sin Jakob. Han er direktør i et it-firma, og er en af de der ledere-i-lycra, der i et forsøg på at distancere sig fra midtvejskrisen, har kastet sig over arbejde, træning og ironman. De bor i ”rigmands-reservatet” Klampenborg nord for København. Og her er er der nok nogen, der allerede står af. Men frygt ikke! Hvorfor ikke læse og få bekræftet danske fordomme – fremfor at læse om dekadente menneskers liv i Hollywood og omegn?

For Maria, Thomas og persongalleriet omkring dem er stærkt leveringsdygtige i alt fra utroskab, overvågning, konspirationer, liderlighed, et forbrug af alkohol og festsmøger, så man skulle tro, hver dag var en fest.

Tryllebundet og klædt af til skindet!

Sådan sad jeg med også med ‘Trekant’ hele søndagen!

Men det er livet ikke. Der er en slange i Maria’s Paradis. Hun har mistanke om, at hendes mand er utro. Og selvom hun har været det op til flere gange selv, så er hun ved at gå i opløsning over det. Hun er samtidig dødtræt af sit job på reklamebureauet, sit liv i det polerede Klampenborg, og hun drømmer om at skifte spor i livet, inden det er for sent. Men hvor skal det så være? By eller forstad ? Hus eller lejlighed ? Og med eller uden ægtemanden? Og er han overhovedet utro ?

Maria er lige der, hvor mange i vores alder ER eller har været. Der, hvor man er ved at tisse i bukserne af skræk over, hvad der sker, hvis man konfronterer manden eller træffer den ultimative beslutning.

Der er indrømmet lidt kliche over bogen, men man flyver altså hen over siderne. Det er en historie, man bare ikke har lyst til at lægge fra sig. Og selvom de færreste lever et liv som Marias, så bliver vi inviteret indenfor i et univers, der bekræfter vores fordomme og nok skal efterlade nogle med åben mund og et forargelsens træk i mundvigen – eller måske det modsatte FRISTE os til at vove.

Tryllebundet og klædt af til skindet!

Forfatter Mikkel Jønsson

Og nu tilbage til forfatteren, som er en mand. Hvordan kan han ramme en kvinde så meget på kornet, som han gør ? Bortset fra at der visse steder i bogen går lige lovlig meget vin-smagning og årgange i historien, ja så er Maria kvinde med stort K. Forklaringen er, at Mikkel Jønsson selv er reklamemand. Som tekstforfatter og kreativ direktør på et stort bureau i København, så kender han sine ”segmenter”. Og det med vinen – det har også sin historie, for forfatteren selv er yderst vinkyndig med egen vinblog.

Hvad er det så med den TREKANT ? Uden at afsløre mere end nødvendigt, så er vi ude i det sexede hjørne. Bogen indeholder adskillige erotiske scener mellem mænd og kvinder og kun kvinder. Det bliver aldrig for meget – men lige tilpas.

Bogens plot er godt tænkt. Og den der tror, at fortiden er glemt bliver klogere. Fortiden rammer som en boomerang. Og er der så en happy ending ? Det vil jeg lade læseren selv afgøre. Og så se lige og læs den før din mand eller din veninde!

Hvis du vil vinde BEGGE bøger, så sætter jeg 3 sæt på højkant.   Skriv hvad din yndlingsbog hedder her til inspiration for andre – og at skriv din adresse og email.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

100 kommentarer

 • Kirsten Petersen

  05/07/2018 at 22:14

  Haruki murakamis bøger – fx 1Q84

  Og Leonora Christina Skov seneste bog “Den der lever stille “ er også højt på listen 👍🏻

  Svar
 • Katja

  05/07/2018 at 17:28

  Uhh, de to bøger vil jeg gerne vinde, til ferien og strandture.
  Jeg er meget glad for Ken Follett “Den tredje tvilling”
  God sommer

  Svar
 • Liselotte Langborg-Hansen

  04/07/2018 at 18:28

  Den bedste” i nyere tid ” må helt klart være
  11 meter frihed, som handler om at sejle jorden rundt – alene – uden at gå i land.
  den gav SÅ meget tro på fremtiden, håb og drømme. Og om at turde springe ud hvor vi ikke ved hvordan tingene ender

  Svar
 • Pia

  04/07/2018 at 11:57

  Jeg er ret vild med krimier. Jeg kan anbefale Stefan Ahnhem’s “Offer uden ansigt” – uuhh… den er spændende 🙂

  Svar
 • Lene Jensen

  04/07/2018 at 10:42

  Læser meget,the game og Thrones, Ken follett trilogien “giganternes fald, verden vinter, på kanten af evigheden og har lige læst Rene Toft Simonsen” jeg er f..king hot”👌👌👌kun være skønt at vinde sommerlæsning 🌞🌞🌞

  Svar
 • Charlotte Jahncke Strand

  03/07/2018 at 23:12

  Det ville være dejligt at vinde bøgerne😊 Har læst Udspring, rigtig god. Ildefonso Falcones bøger: Sigøjnerinden fra Sevilla, Havets Katedral og Jordens Arvinger er fantastiske bøger 👍

  Svar
 • Inga Nielsen

  03/07/2018 at 21:15

  Min yndlingsbog er ‘Vingebarn’ skrevet med omhu, indsigt og i et gribende sprog af Line Sølvhøj Johansson.

  Svar
 • Ulla Mullis

  03/07/2018 at 13:34

  En roman, der gjorde stort, stort indtryk på mig forrige år var “Opland” af Jens Vilstrup – en roman om far-søn forhold, venskab, afstand og meget mere. Læs den !
  De to bøger du skriver om her, ville jeg virkelig også gerne vinde – har læst Hambros Alle 7-9-13 som jeg tænker var i lidt samme kategori.
  Mange hilsner Ulla

  Svar
 • Tina Jakobsen

  03/07/2018 at 07:54

  Kære Line,
  Her lige en par forslag til god og eftertænksom læsning:
  “Vi ses i morgen” af Eva Jørgensen og “Dykkerklokken og sommerfuglen” af Jean-Dominique Bauby.
  Sommerhilsner Tina

  Svar
 • G.

  02/07/2018 at 19:49

  Kære Line
  Jeg kan lí at læse Robin S. Sharma:Munken der solgte sin Ferrari og Christopher Hansard:Tibetansk livskunst og Søs Wollesen:Energi til hele livet/Sund mave sådan/Aldrig mere slankekur.
  Jeg læser ikke gyser/krimi – kun Kurt Kragh og Ove Dahl:Drabs Chefferne de største sager. Læser ikke selvbiografier – har kun læst Bettina Aller:På nye vildere eventyr. Dalai Lama: Et åbent hjerte. Jeg læser normalt ikke Romaner men kan lí at læse Rasmus Daglberg:Solstorm. Kærligheds romaner læser jeg ikke.
  Så hvis jeg bliver den heldige – bliver det første gang – at jeg kommer til – at læse den form for bøger (Jeg lover – at læse den helt færdig med glæde).
  ☀️Søde varme sommer hilsner G.😎

  Svar
 • Dorthe Nielsen

  02/07/2018 at 18:53

  Jeg har mange yndlings bøger da jeg læser meget, men den seneste er helt klart “Den der lever stille ” af Leonora Christina Skov. Jeg har læst udspring så derfor vil jeg godt “nøjes” med at vinde fortsættelsen 😉😎. Det ville være dejligt med noget spændende læsestof her i sommervarmen…..

  Svar
 • Mette Maigaard

  02/07/2018 at 16:49

  Jeg kan varmt anbefale Jeg er f*cking hot ! Af Renee Toft Simonsen.
  Jeg vil gerne vinde de 2 bøger 😄☀️

  Svar
 • Susanne salling

  02/07/2018 at 14:52

  Hej Line

  Ville da mægtig gerne vinde de bøger. Dinas bog af Herbjørg Wassmo er en fantastisk bog – alle Herbjørgs bøger er værd at læse – hvis man er til lidt lettere/ humoristisk læsning, kan Majse Njor anbefales

  Sommer hilsen 😎
  Susanne

  Svar
 • Marlene H

  02/07/2018 at 12:53

  Den var svær 😉
  Men Lotte Kaa Andersens “Hambros Allé 7, 9, 13” hører til blandt favoritterne.
  God sommer 🙂

  Svar
 • Henrik V Blunck

  02/07/2018 at 09:25

  Min yndlingsbog blev Katerina Pitzners bog Sjælens begær som virkelig giver en god forklaring på begrebet soulmates. Alle der har prøvet kærlighedens dragende kraft har brug for at læse denne bog. Før det var det Audrey Carlans serie Calendar Girl, som udkom i fire bind. 🙂

  Svar
 • Karina

  02/07/2018 at 08:18

  Jeg er ret vild med Rene Toft Simonsen og er pt. igang med hendes nyeste skud på stammen “Jeg er f******* Hot.

  Svar
 • Bettina

  02/07/2018 at 06:14

  Lige for tiden sluger jeg Lucinda Riley‘s De syv søstre – serien.
  Men da alle bøgerne endnu ikke er udgivet, ville det være skønt at vinde et par andre bøger til sommerlæsning.

  Svar
 • Helle Brinkland

  01/07/2018 at 23:55

  Vil da gerne vinde disse bøger til min ferie og de bedste bøger jeg vil anbefale er: Indianer trioligien…Kvinden der husker, Lad trommen tale og Ørnens stemme af Linda Lay Shuler….fantastiske bøger hvor siderne vender sig selv…svære at slippe 😉

  Svar
 • Eva Hededam

  01/07/2018 at 20:33

  Altså….bedste bog må blive Drageløberen. Jeg blev meget ydmyg og taknemmelig for at være født og opvokset i DK. I sommer har jeg læst bla, Hanne Vibeke Holsts ‘Som Pesten’. Den er utrolig velskrevet, spændende og med en historie, som formentlig godt kunne udspille sig. Skal da bestemt læse ‘Trekant’ også😊

  Svar
 • Anita

  01/07/2018 at 20:33

  Jeg kan anbefale mange bøger, men en der stadig sidder i mig er ‘Et lille liv’.
  Lucinda Rileys bøger om ‘De syv søstre’ er bestemt også værd at læse:-)

  Svar
 • Dorte Jensen

  01/07/2018 at 19:52

  Jeg kan varmt romanen / Krimien UNDTAGELSEN af ( også en mand ) Kristian junkersen . En ældre sag ,men uforglemmelig . Også en mand der har beskrevet ,hvor slemme vi kvinder kan være ved hinanden😬😬😬

  Svar
 • Charlotte

  01/07/2018 at 19:31

  Jojo Moyes “Afskedsbrev” er den jeg læser for tiden og derfor den der “fylder” mest lige nu.

  Svar
 • Charlotte

  01/07/2018 at 19:28

  Jojo Moyes “Afskedsbrev” er den jeg læser i øjeblikket og derfor den der “fylder” lige nu.

  Svar
 • Louise

  01/07/2018 at 19:26

  “Et lille liv” af Hanya Yanahigara er en fantastisk bog. Starten er lidt tung, men hold ud – det betaler sig!!

  Svar
 • Jette Berg

  01/07/2018 at 18:47

  Er vild med krimier 😀 og sluger især bøgerne fra Michael Katz Krefeld. Så er du vild med en god krimi så sæt bar i gang med dem

  Svar
 • Louise Bruun

  01/07/2018 at 18:31

  Sara Blædel er altid et hit i både sommervarmen og vinterkulden. Hendes bøger er spændende.

  Svar
 • Susanne Martini

  01/07/2018 at 18:29

  Jeg vil meget gerne vinde de 2 bøger af Mikkel Jønsson. Har læst mange bøger, så det er svært at fremhæve en bestemt.

  Svar
 • Henriette sparring

  01/07/2018 at 18:08

  Min absolutte yndlingsbog er
  Pigen uden navn af Christina Baker Kline.
  Fantastisk barsk men helt vidunderlig skæbnesroman, hvor man er fanget fra 1. side.
  Håber jeg vinder disse to bøger, så der er lidt læsning til sommeren 🍀

  Svar
 • karin Jensen

  01/07/2018 at 18:03

  Jeg er ret vild med forfatteren Jojo Moyes og især de 2 bøger “Mig før dig” og “Mig efter dig” vil elske at vinde nye bøger til den kommende ferie.

  Svar
 • Mona Egeborg

  01/07/2018 at 17:54

  Indrømmet… nogen læsehest er jeg ikke men det skal der laves om på og forhåbentligt vinder jeg sommerlæsningen her😊

  Svar
 • Bet Olsen

  01/07/2018 at 17:33

  Jeg elsker de irske fortællinger af Maeve Binchy. Meeeeen de to bøger, du har refereret , lyder lige som om, de er noget for mig. Jeg ville elske at vinde disse bøger.

  Svar
 • Andrea

  01/07/2018 at 17:22

  Anbefale bogen brev til mor af Malene Lauritzen og Carsten graff elsker at læse Real life bøger denne om en svær!!! Barndom

  Svar
 • Liselotte Bluhme christensen

  01/07/2018 at 17:10

  Jeg vil anbefale bogen Øen, den er medrivende, oplysende og rørende fra første side.

  Svar
 • Lenette Lauritsen

  01/07/2018 at 17:05

  Nattergalen af kristin Hannah
  Følger 2 søstre i det besatte Frankrig under 2. Verdenskrig.
  Intet mindre end fantastisk bog.

  Svar
 • Lone

  01/07/2018 at 17:04

  Lige læst Dødevaskeren af Sara Omar….kan virkelig anbefales og er nu næsten igennem Jeg er så f*cking hot af Rene Toft Simonsen…jeg siger bare…læs den 😜

  Svar
 • Iben Larsen

  01/07/2018 at 16:40

  En af mine yndlingsbøger er Hans Pilgaards “ Støj og fortielser”. Perfekt til ferielæsning på stranden.

  Svar
 • Hanne Petersen

  01/07/2018 at 16:33

  Jeg er ret vild med den bog af Stephen King, der hedder 22.11.63 😄 men er totalt klar på at vinde de to nævnte bøger her 😄

  Svar
 • Ulla

  01/07/2018 at 16:28

  Ja tak – jeg er klar.
  Har lige læst “Den søde tilgivelse” af Lori Nelson Spielman. En let læst bog, fængslende fortalt og med overraskelser i ærmet, som giver stof til eftertanke. God sommer!

  Svar
 • Tina Clausen

  01/07/2018 at 16:27

  Mine yndlingsforfatter er denne sommer Edward Rutherford med bøgerne Paris, London, Russka, New York. Dejligt at få genopfrisket sin verdenshistorie😊

  Svar
 • Ulla

  01/07/2018 at 16:20

  Ja tak – jeg er klar 🤓
  For nylig læst “Den søde tilgivelse” af Lori Nelson Spielman. Fængslende, overraskende og stof til eftertanke 👍

  Svar
 • Lene jørgensen

  01/07/2018 at 16:18

  Hej
  De 2 bøger gad jeg godt læse🤗
  Jeg anbefaler, Hambros alle 7-9-13 og 100 dage af Lotte Kaa Andersen.
  Bh Lene

  Svar
 • Maja Nevermann

  01/07/2018 at 16:12

  ‘Engle og dæmoner’ af Dan Brown.. elsker hans bøger, men denne finder jeg bedst ❤️

  Svar
 • Lone H

  01/07/2018 at 14:24

  Jeg elsker at læse krimier men på det seneste har jeg ledt efter noget lidt andet. Så jeg har nydt Hella Joofs Papmachéreglen og Zeinab Mosawi Himlen over min fars tag. De kan begge klart anbefales.

  Svar
 • Helle Zohnesen

  01/07/2018 at 14:16

  Jeg er vild med Dan Brown – specielt synes jeg Da Venci Mysteriet er en fantastisk bog.
  God sommer og god læsning til alle!

  Svar
 • Mette Andersen

  01/07/2018 at 13:38

  Jeg er altid glad for John Irvings bøger. I år har jeg været begejstret for ‘Blækhat’ af Sidsel-Jo Gazan, ‘Pesten’ af Hanne-Vibeke Holst, ‘Den der lever stille’ af Leonora Christine Skov og mange flere 📚

  Svar
 • Ann Karlsen

  01/07/2018 at 13:14

  “Trekanten” Tak.
  “Udspring” står allerede på mig bog reol.
  LÆS: “Harpiks” af Ane Riel. Fik den anbefalet af en veninde og læste den her torsdag og fredag. Man smiler lidt, men mest af alt græder man.

  Svar
 • Marianne Poder

  01/07/2018 at 13:00

  Kirstens breve af Susan Moody. Et ægteskabsdrama der giver stof til eftertanke. Den er ikke ny og måske også lidt forudsigelig på nogen områder, men jeg vil helt klart anbefale den.

  Svar
 • Tine Ottosen

  01/07/2018 at 12:19

  Se dét ville jo lige redde min sommer(laesning) 🙂 Jeg bor i Frankrig, og dér er danske boeger jo ikke saa nemme at faa fat i… En bog jeg har laest flere gange (og set filmen) er “Still Alice” af Lisa Genova – gribende, isaer naar man selv i familien har et elsket medlem der forsvinder langsomt men sikkert pga Alzheimers. God sommer til jer alle!

  Svar
 • Susanne seerup

  01/07/2018 at 11:54

  Bog interesserer mig ikke men din t-shirt er da bare for fed. Er det en vi almindelige død kan købe? Dejlig blog altid noget spændende på dagsordenen.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   01/07/2018 at 17:05

   Hej Susanne.

   Den kan købes af almindelig e dødelige😅

   Denne fra Fine CPH.

   Held og lykke.

   Svar
 • Anja

  01/07/2018 at 11:43

  Årh der er så mange fede bøger, og jeg elsker Jussi Adlers krimier. Har læst Udspring også og den er så fed. Håber at vinde Trekant til sommerferien <3
  God sommer herfra 🙂

  Svar
 • Marianne Schou

  01/07/2018 at 11:34

  Har lige læst “Folkets skønhed” af Merete Pryds Helle…. Den havde jeg svært ved at lægge fra mig….

  Svar
 • Lone Møller

  01/07/2018 at 11:34

  Svært at vælge men her er et par foreslag til god sommer-læsning 📖 Victoria Hislop: Øen eller en af Cecilia Samartins bøger ☉😎

  Svar
 • Gitte Kaas Nielsen

  01/07/2018 at 11:09

  Elsker alle slags bøger og lige nu meget betaget af Katrine Engbergs bøger og læser lige nu Søren Sveistrup Kastanjemanden…….altid er jeg på udkig efter nye forfatter emner, så dejligt du anbefaler Mikkel Jønsson tak for det:) rigtig dejlig sommer til dig.
  Ps ville selvfølgelig elske at få de to bøger med på ferie. Kh Gitte

  Svar
  • Dorte jensen

   01/07/2018 at 17:26

   J.Bech Nygaard: Guds blinde øje og efterfølgeren: Du blev træl. Fantastiske bøger. 🙏🙏🤞💖

   Svar

Skriv et svar