Tryllebundet og klædt af til skindet!

Tryllebundet og klædt af til skindet!

Det er ikke så tit, jeg sidder med en bog mellem hænderne, som jeg ikke kan lægge fra mig. Faktisk læser jeg ikke så meget, som jeg gerne ville. Men denne weekend sad jeg klistret til sofaen – med følelsen af at være tryllebundet og klædt af til skindet !

Tryllebundet og klædt af til skindet!

Solcreme, hat, bog og bikini….

Hvordan det ? Ja, det vender jeg lige tilbage til. For forhistorien er, at jeg for nogen tid siden løb ind i en venlig mand på et reklamebureau, hvor jeg ikke kunne finde ud af døren efter et møde. Manden viser sig at være nyslået forfatter, og han var kommet i tanke om, at jeg måske ramte lige midt i hans kommende læsersegment: Modne kvinder 45 +. Altså MIG og JER.

Han skrev til mig på Facebook :  “Jeg er ikke ude på noget – men jeg vil gerne have dig til at læse min bog”. Så var aftalen ligesom klar og på plads. Jeg sagde SEND, SEND – jeg skal snart på ferie og mangler lidt læsning. Jeg rejser idag, men jeg kom til at åbne bogen i lørdags i haven – og jeg kunne simpelthen ikke slippe den.

Hvad handler den da om ? Ja, den handler om en moden kvinde, Maria, der røvkeder sig midt i livet. Hun er gift med en top lækker mand, der bruger al sin tid på “tri”. Det betyder triathlon for de uindviede. Han forsager alt sjovt, sover i trykkammer og lever af gulerødder og vand, formentlig på flugt fra både, topmave, pligter og angsten for at blive gammel. De har 3 børn, som hun står med det primære ansvar for. Fuldtidsjob på et reklamebureau. Bosat i det tjekkede Charlottenlund nord for København. En lækker kvinde med hang til vin og festsmøger.

Tryllebundet og klædt af til skindet!

Bogen i al sin enkelhed!

Så er scenen ligesom sat, og man kigger i spejlet og udover landskabet og tænker: Hende kender jeg da ! En total skarp profil af en nord-for-københavn-upper- class -kvinde. Utroskab og ironman – tidstypisk og tilmed i kombi her. Underholdende og fængslende. Jeg troede næsten, jeg var hovedpersonen Maria. Så nærværende er hun i bogen. Og det er det jeg mener med “klædt af til skindet”.

Jeg vil ikke afsløre for meget andet , end at der er drama, sex, utroskab, humor og overraskelse for alle pengene fra start til slut. Så meget, at jeg som skrevet ikke kunne gemme bogen til min tur til Nice i dag. Jeg har istedet lovet at tage bogen med til min veninde, som skal ligge i solsengen ved siden af mig, mens jeg skriver indlæg til Jer på bloggen. Jeg regner ikke med, hun taler til mig, før hun er nået til sidste side!

Det fede og overraskende ved bogen er udover historien, at den er skrevet af en mand. Godt nok en reklamemand, der sikkert kan alle sine arketyper både blandt mænd og kvinder. Men skrevet og ramt lige på kornet. Som jeg skrev til ham i går: Hvornår kommer den næste ? Den har jeg fået lov til at “tyv-læse”.

Tryllebundet og klædt af til skindet!

Forfatteren selv : Mikkel Jønsson

Forfatteren er ham her:  Mikkel Jønsson og det er hans debutroman. Jeg glæder mig til at læse den næste!

Den første hedder UDSPRING, og kommer i boghandleren og på SAXO fra i morgen. Læs den før din mand og veninde. Der bliver noget at tale om bagefter.

Nu vil jeg pakke færdig og rejse tilbage til sol og varme i det sydfranske.

I må gerne være lidt misundelige.

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

En kommentar

  • Linda

    28/08/2017 at 16:41

    Den bog lyder som en, der skal på min læseliste. Dejligt med en tur til Sydfrankrig. Det lyder slet ikke dårligt med lidt sommersol. Misundelig? Meget.

    Svar

Skriv et svar