Det nytter at tænke positivt!

Det nytter at tænke positivt!

Mine bedste leveregler del 2: Forleden postede jeg de første 5 af mine bedste leveregler. Og jeg opfordrede jer alle til at dele jeres. Det er der mange, der har gjort både her og på Facebook, som I kan se ved selvsyn. Nogle af dem minder endda om mine egne. I dag får I mine sidste 5 bedste leveregler. Og kære følgere – den gode nyhed er: Det nytter at tænke positivt!

Det nytter at tænke positivt!

En luksus nat på hotel helt alene… Skønt!

Måske husker I, at min første leveregel er at gøre noget godt for mig selv hver dag. Det kan være alt fra at købe en lille buket blomster. Tage et varmt karbad (hvis man har et), lægge sig på sofaen med en kop the og læse en god , træner eller spise noget lækkert mad. Det vigtige er, at det er noget man gør for at forkæle sig selv og ikke andre.

Jeg ligger lige nu i min seng det mest vidunderlige hotelværelse i Stockholm med udsigt over vandet og drikker morgenkaffe, mens jeg skriver. Jeg var på et job her i går og havde besluttet at give mig selv den luksus at tage en overnatning heroppe. Og ja, jeg ved godt jeg lige har været her med mine drenge, men jeg trængte at være mig selv og bare nyde helt alene. Og samtidig kan jeg idag købe de julegaver, de ønskede sig, som jeg ikke kunne købe, da de var med!

I aftes fyldte jeg badekarret med vand og badesalt – og jeg sov som en dronning her i mit lille luksusrefugium. Min pointe er, at når man giver sig selv den selvforkælelse en gang imellem, så fortæller man sig selv, at man er det værd, at man fortjener godt – og livet ER godt.

Det nytter at være positiv!

Jeg roser mig selv, når jeg har udført noget godt!

Min leveregel nummer to er, at rose mig selv hver dag. At give sig selv et skulderklap hver gang man har nået et mål, man er lykkedes med noget og er stolt af sig selv.

Mange mennesker oplever kun sjældent at få ros, og vi er ofte alt for hårde ved os selv. Tænk positivt også om dig selv – det er der, det begynder.

En skrev på bloggen: SMIL – og det er rigtigt. Smil smitter – Victor Borge sagde engang:’Smilet er den korteste vej’. Og det gør faktisk også godt at smile anerkendende til sit eget spejlbillede

Hvis ikke du læste mit indlæg i onsdags, hvor jeg fortalte om, hvordan, jeg efter min stressperiode havde ændret kurs på mit livs kompas, så kan du læse det her.

Og pointen med at poste de gode leveregler er jo, at vi gør os bevidste om og umage for at få det BEDSTE ud af vores eget liv hverdag.

VI er kaptajn i vores eget liv, og vi har selv det primære ansvar for, at kursen er ret. Og som jeg skrev forleden: Ja, livet er også hårdt og brostensbelagt med forhindringer som sygdom, skilsmisser, økonomiske udfordringer. Men lige gyldigt hvad, så er det en god øvelse at kunne se styrke positive i det meningsløse – som man siger: Det der ikke slår os ihjel, gør os stærke.

 

Her er den anden halvdel af mine 10 bedste leveregler:

6)Find en mening også med det meningsløse

7)Slip din dårlige samvittighed

8)Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig

9)Vær til stede i nuet med dem, du elsker – og sluk mobilen af og til

10)Mind dig selv om de 3 bedste ting, der er sket hver dag inden du går i seng

 

Og de 5 første har du her:

1)Gør noget godt for sig selv hver dag – gå en tur – køb blomster – få massage – ansigtsbehandling

2)Ros dig selv, og giv dig selv et skulderklap, hver gang du lykkedes med noget

3)Smil – og du får smil tilbage

4)Vær glad – du bestemmer selv dit humør

5)Lev hver dag som var det den sidste

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Eydrit R. Mikkelsen

  09/11/2018 at 12:39

  Tak for dit opslag, det er nemlig af afgørende betydning at vi har fokus på det positive mindset hver eneste dag. Jeg er meget bevidst om at mine tanker påvirker mine handlinger og adfærd, jeg dyrker og sætter fokus på de gode ting, fokus på det jeg vi have mere af, så det vokser og fylder mig mere end de mindre gode ting. Og at jeg smitter mine omgivelser med min adfærd er jeg også bevidst om, og når jeg har det positive mindset får jeg også det tilbage fra mine omgivelser. Et andet fokus jeg også dyrker er Mac Twains kloge ord om, “jeg har haft mange problemer i mit liv, men få af dem blev til noget”, altså lad være med at dyrke problemet før det reelt er et problem. Det fokus hjælper også på at der bliver mere plads til at være i det positive mindset.
  God weekend her midt i dejlige november med solen der kæmper sig frem for at give træerne endu mere glød

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   13/11/2018 at 13:21

   Hej Eydrit.

   Jeg elsker det Mark Twain citat. For det er jo netop sådan med bekymringer, at de ofte slet ikke bliver aktuelle. Derfor skal vi koncentrere om det, vi reel kæmper med og netop forsøge at finde en mening i både det gode og det mindre gode.

   Tak for dit skriv.

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar