• Home
 • /
 • Kvindeliv
 • /
 • 45 minutter der går lige i baller og mormorarmene
45 minnutter der går lige i baller og mormorarmene

45 minutter der går lige i baller og mormorarmene

Jeg er nu på 3.uge af mit lille trænings- og sundhedsprojekt med livsstilscoachen Marie Louise Cramer. Jeg har haft virkelig tunge, ømme ben siden sidste mandag og kunne faktisk først træne i lørdags. Nu har jeg været hos Marie Louise igen. Det blev til 45 minutter, der går lige i baller og mormorarmene.

For Jer, der ikke har fulgt med, så er vi i gang med et program, der både skal gøre min krop stærkere, sundere og bedre rustet til de kommende 10 år. Det skal forebygge hængemave, hængeballer og mormorarme. Og så skal jeg lære at sove (jeg sov ad h til, da vi startede), og jeg skal have bedre balance i mit væskeindtag. Det lyder måske både kedeligt og frelst. Men det er det ikke. Det er en udfordring, fordi der er så meget, jeg skal justere på i min dagligdag. Jeg lægger link til de tidligere artikler helt i bunden af dagens blogindlæg.

Jeg har næsten ikke rørt en sovepille i ugen, der gik. Kun en halv pille 2 gange. Det er altså bedre end 7 halve, som jeg nogle gange gjorde før. Jeg har nemt ved at slukke computer, TV og mobil og forsage kaffe og søde sager efter 15 – i hvert fald de dage, hvor jeg ikke har aftenarbejde eller andre aftaler. Jeg har besluttet, at jeg ikke kan lukke helt ned for mit liv, så bliver det altså for frelst.

Og så har jeg investeret i en ny hovedpude og en ny rullemadras. Og det er fantastisk! For første gang i årevis vågner jeg ikke om natten, fordi jeg er øm i lænden. Madrassen er i sådan noget materiale, der former sig efter kroppen. Sælgeren sagde godt nok, den kunne føles lidt varm. Men jeg har endnu ikke oplevet en hedebølge under dynen! Så alt i alt – det går fremad med projekt søvn, og jeg skal nok lære det.

45 minutter der går lige i baller og mormorarmene

Dødløft med 40 kg

Min krop har som sagt  været mørbanket siden første træning i sidste uge, og jeg frygtede derfor, hvad Marie Louise havde fundet på til denne uge. Den stod på DØDLØFT!

Jeg så straks store russiske vægtløftermonstre for mig og tænkte no way. Men det var faktisk både sjovt og meget udfordrende. Jeg har prøvet det med min tidligere personlige træner . Marie Louise har bygget 45 minutters træning op ALENE omkring dødløft og 2 andre øvelser – med fokus på ryg og bryst.

Hun kalder den for KONGEØVELSEN, fordi den har fokus på hele ”bagkæden” dvs. baller, baglår, core (det er mave & bryst) og så ryggen. Kort sagt lige noget for os ”halvgamle” med visne computer rygge og flade sidderumper.

Jeg startede med 500 meters roning som opvarmning.

Derefter dødløft med 6-8 gentagelser per gang.

Vi kørte først en masse sæt for at få styr på teknikken. Teknik først – derefter mere vægt, som Marie Louise siger. Da teknikken var på plads, kørte jeg resten af træningen med 2×10 kg vægtskiver på vægtstangen = 40 kg i alt.

Marie Louise fik presset to andre øvelser ind i programmet – lige til mormorarmene.

Hun kalder det ‘supersættet’ med ‘MobileFit row’ og ‘MobileFit brystpres’. Ja, jeg fattede heller ikke en lyd.

45 minutter der går lige i baller og mormorarmene

MobileFit brystpres

Men som I kan se på billederne, løfter man sin egen kropsvægt i rebene med håndtag. Hvis du vil prøve, så spørg om hjælp i dit fitness center.

Vi kørte i alt 8 runder.

Og så sluttede jeg af med 4 x 150 meter roning, med 15-30 sekunders pause mellem hver runde.

Og ja, jeg er øm i dag. Mest i arme, skuldre, ryg og baller. Men så er der heller ikke så mange flere steder, det kan gøre ondt!

Der er nogen af Jer, der skriver, at I bliver helt forpustede over min energi. Det skal I ikke blive. Jeg kæmper mig virkelig i gang selv. Jeg synes også, det er hyggeligere og mindre anstrengende at lade være. Men jeg prøver at tænke positivt, for der kommer så meget godt ud af det: Jeg kommer ind til Marie Louise og hendes crew. Jeg får trænet og bliver udfordret. Min krop bliver strammet op, det er godt som forebyggelse af alle mulige skavanker, og så bliver det pænt !

45 minutter der går lige i baller og mormorarmene

MobileFit row

Så det er ikke for at give jer dårlig samvittighed. Jeg håber snarere, at nogen af jer tænker: Hvis hun kan, kan vi også. I næste uge lægger jeg et hjemmetrænings program ud til Jer.

Husk I kan også læse med på Marie Louises blog, hun skriver lidt mere indgående om træningen og, hvad det nytter.

Er du med på vognen ? God onsdag.

 

Læs tidligere træningsindlæg her:

Nu er vi for alvor i gang…

Den første dag i mit nye liv…

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

8 kommentarer

 • mormormedstiletter

  16/02/2017 at 21:44

  Ha ha ha:-) når du nu er helt smadret af de dersens umenneskelige øvelser, så tjek ind på min blog og læs om pilates, som er min kæphest og som passer meget bedre til sådan nogen ældre kvinder, som os og tro mig, du får den fineste flade mave og en lækker, smækker krop af det. Ikke at du har brug for det, for du ser da brandgodt ud!

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   17/02/2017 at 10:11

   Hej mormormedstilletter.

   Tak for din kommentar – jeg har røvet pilates, og med min ishockeyfortid har jeg brug for noget der er lidt mere “krudt” i. Jeg tror man skal finde den form for motion/træning, der passer til en temperamentsmæssigt – men man skal bare sørge for, at den udfordrer kroppen godt nok, så det rent faktisk styrker og gør en forskel.

   Keep up med det hele.
   KH
   Line

   Svar
 • Betty

  15/02/2017 at 16:55

  Min første tanke er respekt for dig og dit program. Tid, penge og energi er godt givet ud til sådan et forløb.
  Min næste tanke er, at det lyder rimelig voldsomt, at du efter mandagens træning først er klar igen om lørdagen? Jeg forstår, du altid har været i god træning, og det forklarer hvorfor du synes, det er ok.
  God fornøjelse videre i programmet.

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   15/02/2017 at 18:40

   Hej Betty.

   Ja, det er faktisk givet godt ud. Og jeg kan godt forstå, det lyder voldsomt. Men fordelen med at arbejde med en prof er, at man overskrider ikke nogen “farlige” grænser. Det ville jeg aldrig selv turde af respekt for min krop. Når det er sagt, så er det ligesom første dag i have efter vinteren, hvor man graver og klipper og luger… Man er helt færdig i flere dage, fordi det er første gang. I denne uge har jeg det perfekt – også efter mandagens træning. Jeg føler mig helt høj !
   KH
   Line

   Svar
 • John Viuf

  15/02/2017 at 12:04

  Nu begynder det at ligne noget, det træning der (y) Dejligt at du og træneren slår et slag for, at det er solid kvindetræning. Noget af det, der er sidegevinster ved tung frivægtstræning er forøget knogletæthed, højeste dannelse af kapilærkar og længst efterforbrændingseffekt. Bare giv den gas 🙂

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   15/02/2017 at 15:34

   Hej John.

   Tak – ja du har nemlig ret. Det handler ikke bare om at træne for at træne – men netop fordi det giver stærkere knogler. Det er vigtigt nu, hvor vi bliver ældre, selvom man ikke kan se det !! !(griner)

   Hørte det med efterforbrændingseffekten til min første træning. Det er jo bare et pus.

   KH
   Line

   Svar
 • Anne Beck

  15/02/2017 at 11:57

  Hej Line
  Av av av, du skal virkelig passe på med så hård træning til start. Det skal bygges gradvist op, ellers giver det pludselig bagslag.
  Held og lykke med det hele🍀.
  Vh Anne

  Svar
  • Line Baun Danielsen

   15/02/2017 at 15:32

   Hej Anne.

   Jeg og min træner passer da så meget på… Jeg er jo heldigvis ikke ude af form, og jeg trænede regelmæssigt inden. Men det at arbejde med andre øvelser, målrettet og fokuseret – og med mere vægt, det bliver man øm af. På den gode måde.

   Men enig, man skal altid tage det hele step by stpe.
   Hav en dejlig dag og tak !

   KH
   Line

   Svar

Skriv et svar