hvor er I kære regering

Hvor er I kære regering?

Inflationen og den globale økonomiske krise sender lige nu rekordmange små virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende til tælling. Butikker og virksomheder går konkurs landet over. Krisen har allerede sat sit triste spor med lukkede butikker i mange danske byer og over 13.000 privatansatte har mistet deres job. Hvor er I kære regering?

Det største antal konkurser siden 2010

2022 bød på det højeste antal konkurser siden 2010 ifølge Danmarks Statistik. Ikke kun arbejdspladser går tabt men også indtjening til staten.

Dette opslag handler ikke om mig og min lille virksomhed. Jeg klarer mig fint, endnu. Men det rører mig, når jeg hører om, læser og ser, hvordan andre små virksomheder og forretningsdrivende lider under en faldende omsætning, manglende ordrer og stigende priser.

Kunderne bliver væk, fordi de sparer. Det gør jeg også. For ALLE danskere er pressede. Men man glemmer nemt, at de små virksomheder, der må dreje nøglen om pga. krisen, bidrager til den fælles statskasse med moms, virksomhedsskat, ATP, barselsordninger mv.  Min egen beskedne virksomhed bidrog  sidste år med små 90.000 i virksomhedsskat, omkring 300.000 i moms, og jeg skal tilbagebetale over 45.000 kr i corona kompensation. Det sidste er helt fair, for jeg opfandt nye veje under corona. Jeg brokker mig ikke.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i januar var 19,2 % flere konkurser end i december 2022. Og flere økonomer mener, at 2023 bliver værre endnu. Mange af de små virksomheder og selvstændige kæmper nemlig ikke kun med krise og inflation. De kæmper med efterdønningerne fra corona og tilbagebetaling af bl.a. momslån og corona kompensation. Skal vi bare se stiltiende på, at endnu flere ‘dør’? Eller hvor er I kære regering?

Over 13.000 har allerede mistet deres job

Konkursbølgen har allerede kostet over 13.700 private arbejdspladser.

Så kære regering: Kan det være rigtigt, at I ikke har en plan for, hvordan de trængte mindre virksomheder, selvstændige og forretningsdrivende skal overleve? En plan så vi undgår at miste endnu flere arbejdspladser – og dermed at sende ikke bare de  små virksomheder men almindelige lønmodtagere  til økonomisk tælling?

Jeg spørger bare.

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

Skriv et svar