Jeg holder da ferie i Danmark!

Jeg holder da ferie i Danmark!

Min sommerferie er lige rundt om hjørnet, og jeg glæder mig virkelig til at trække stikket, slukke hjernen og suge lidt sommer ind. Jeg så en update forleden fra en dansk politiker på Instagram. Vedkommende havde postet et smukt billede fra et strandhotel et sted i Grækenland. Og det faldt ikke i helt god jord hos Instagram-politiet. De mente, at politikeren hellere skulle holde ferie herhjemme. Og så var det lige, jeg ville sige: Jeg holder da ferie i Danmark!

Folk må efter min bedste overbevisning holde ferie, hvor de vil, og hvor de føler sig trygge. Vi har alle været udfordret på forskellig måde under corona. Enten økonomisk, arbejdsmæssigt, familiært og sygdomsmæssigt. Derfor har vi  forskellige behov og ønsker for vores ferie. Jeg er sikker på, at grækerne, spanierne og italienerne har lige så stort hul i ’turistkassen’ og har brug for pengene ligesom de danske hoteller, restauranter og turistattraktioner. Og når jeg tjekker udbuddet af ledige hoteller og sommerhuse udenfor hovedstaden, så ser det ud til at blive den største ’vi-bliver-i-Danmark-sommer- EVER.

En anderledes ferie

Jeg har besluttet mig for ikke at holde rigtig ferie. Coronakrisen kradser stadig, så jeg har aftalt med min lille familie, at vi laver små hyggelige udflugter. Vi skal besøge nogle af de museer og steder, vi aldrig har nået at se, fordi vi de sidste 24 år har sat kursen udenlands i sommerferien.

Vi har hver især lavet en liste over de ting, vi drømmer om at gøre herhjemme i Danmark. Min liste bugner  af aktiviteter, museer, restauranter og mulige getaways i byen og sommerlandet. Og selvom jeg er sent ude, så er der stadig masser at give sig til, så længe vi bare accepterer, at der er rift om alt fra p-pladser til færgeoverfarter.

4 bøger jeg skal nå

Jeg holder da ferie i Danmark!

Min sommerferie læsning

Så hvad bringer ferien i år? Den byder på oplevelser, kunst, mad, afslapning og bøger mere end sol og strand. Det kan jeg afsløre allerede nu.

Min bogliste er fx et metermål af spændende kvinde-titler. Og i uprioriteret rækkeføgle drømmer jeg om at læse den internationale bestseller ’Tre Kvinder’ af den amerikanske forfatter Lisa Taddeo.

’Damer’ af min gode ven og forfatter Mikkel Jønssøn, som er verdensmester i at skrive OM og FOR kvinder.

Jeg vil også gerne nå Nina Lykkes anmelderroste ’Næste’, som ifølge omslaget er et ærligt og befriende kvindeportræt og en moderne kærlighedshistorie.

Og får jeg tid, så ligger der også bogen ’Kvindeligheder – 50 år og hva’ så’ af forfatter Mette Herlev og fotograf Birthe Vembye og venter på min læselyst og opmærksomhed.

4 udstillinger der skal ses

Jeg holder da ferie i Danmark!rk

Cisternerne står højt på listen over oplevelser!

Jeg kan jo ikke ligge og fise den af i haven eller på sofaen hele tiden. Så jeg har også en lang liste over udstillinger og oplevelser, jeg drømmer om at nå. Øverst på listen står et besøg på Nivågaard Malerisamling og særudstillingen ’Myter og Drømme’ af Hans Scherfig og den dansk-vietnamesiske kunstner ‘Dahn Vo præsenterer’.

Min yngste og jeg missede i går den nye udstilling i Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg, fordi vi havde overset, at man skulle bestille billetter. Her sejler man i båd under jorden i en udstilling skabt af den argentinske kunstner Tomas Saraceno.

Jeg skal naturligvis også forbi min søsters fine udstilling på Esrum Kloster ’Mennesket i klostret’, hvor man bliver budt velkommen i det store tidshjul og får tidebønner og messesang. Og så er der i øvrigt bare så hyggeligt og fint på Esrum med cafeer og mulighed for at købe lækre lokale delikatesser.

På min bucketliste står også en tur til tops i det berømte skovtårn i Gisselfeldt, vi kommer ikke til at kede os!

Jeg holder da ferie i Danmark!

Bliver der tid – så drømmer jeg om et lille getaway på et af Danmarks skønne badehoteller: Røvig, Helenekilde, Marienlyst eller  Dyvig Badehotel – måske et smut til Ærø, Læsø, Samsø, Skagen eller Bornholm.

Der er så mange dejlige steder, at man er et skarn hvis man ikke kan finde på noget. Jeg holder da ferie i Danmark!

Hvad med dig?

 

 

 

 

 

 

 

 

Få nye indlæg på mail. Tilmeld dig her →

2 kommentarer

 • Erik

  14/07/2020 at 10:53

  Jeg holder da ferie i Skagen(og lidt i Frederikshavn)! Men det er der også andre der gør, skulle jeg hilse at sige. Aldrig har jeg set så mange biler heroppe. I går formiddags var søster og undertegnede på tur til Kandestederne for måske at gå i vandet(det blev opgivet) og spise frokost på Hjorts Hotel(anbefalelsesværdigt), og bilkøen på hovedvejen ind mod Skagen begyndte allerede ved afkørslen mod Kandestederne. I sidste uge var vi på tur til Grenen men opgav allerede halvvejs på grund af bilkøen. Når vi taler om biler heroppe i uge 29 – alle de dyre biler er her; Porsche, Maserati, Ferrari, Bentley – you name it! Og det er bare sjovt at se alle de her biler tæt på og høre dem brumme og brøle.
  Vejret er ret blandet. Det blæser meget, og det er på grund af blæsten ikke specielt varmt i øjeblikket. Vandet er ca. 14-16 grader, så der er rigtig god plads på stranden. Det er der faktisk også i byens mange restauranter, og vi har ikke haft særligt besvær med at finde bord i de her uger. Dog skal det siges, at i går på vej hjem fra Kandestederne så vi Ruths terrasse blive “væltet” sidst på eftermiddagen, så der er her helt sikkert gang i den som vanligt!
  I sidste uge var vi(søster, niece og hendes familie og undertegnede) på tur til Frederikshavn, hvor vi startede til børnenes piratdag ved Krudttårnet, videre til udsigten over byen fra Pikkerbakken og derefter strandtur til Palmestranden lige uden for Frederikshavn. Herlig tur!
  I går aftes gav Hardinger Band den gas ved Skagen Fiskerestaurant og startede dermed en uge med musik der hver aften i hele ugen. Det er ved havnen og derfra det sker. Der er masser af både i havnen, og folk promenerer og og ned af kajen ved Fiskepakhusene hele dagen lang og spiser fiskeretter i de små uderestauranter og kigger ud i havnen. Derudover er der Havnegade med restauranterne og hovedgaden med tøjbutikkerne, hvor der også er fyldt godt op.
  I dag er vejret lidt regnfuldt her til start, så planen er en tur på biblioteket i kulturhuset Kappelborg og måske en kulturel oplevelse på Skagen Museum og se udstillingen med Anna Ancher. Vi ser og “sadler cykelhesten”.
  KH, Erik

  Svar
 • Pernille Henriksen

  12/07/2020 at 15:16

  her står den også på ferie i Danmark. Ad to omgange, i lejet sommerhus ved vesterhavet. Jeg glæder mig til havbade, softice, solnedgange, traveture og familiehygge. Er ikke den store soldyrker, så vi holder tit ferie i danmark om sommeren, og smutter sydpå i vinterhalvåret. Håber på en smuttur til Samsø sidst på måneden – med gode veninder 🙂

  Svar

Skriv et svar